nikvog έγραψε:Έχω βάλει υγραέριο εδώ και 2 μήνες. Όταν έμεινα από υγραέριο και γύρισε βενζίνη, διαπίστωσα μυρωδιά άσχημη στα καυσαέρια του αυτοκινήτου και μεγάλη κατανάλωση βενζίνης. Μετά από μερικά χλμ άναψε λαμπάκι κινητήρα το οποίο αφορούσε αισθητήρα, τον 2ο αισθητήρα λ. Μου έσβησαν το σφάλμα στην αντιπροσωπεία και διαπίστωσαν υπερβολικές μετρήσεις στα καυσαέρια. Άλλαξαν αισθητήρα, δοκίμασαν, αλλά το πρόβλημα παραμένει με μιά μικρή βελτίωση στις εκπομπές ρύπων αλλά πάντα πάνω από τα επιτρεπτά όρια. (Όλα τα παραπάνω ισχύουν με καύσιμο βενζίνη καθώς από τότε που διαπίστωσα το πρόβλημα δεν έβαλα υγραέριο). Περιμένω τα νέα τους. Πάντως μου ανέφεραν πως μπορεί να φταίει το υγραέριο και να έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην κεφαλή (από ...μάκα λόγω προβλήματος από το μίγμα???). Σίγουρα έχω μπλέξει και είμαι σε φάση αγχους και αγωνίας μιας και δεν είμαι σχετικός. Έχετε καμιά ιδέα? Το αυτοκίνητο είναι VW Passat 1.8T 2003 με σύστημα OMVL χωρίς λαδιέρα.
nikvog έγραψε:Τελικά το πρόβλημα λύθηκε και ήταν κάτι πολύ απλό. Ο θερμοστάτης για την ψύξη του κινητήρα ήταν χαλασμένος και μονίμως ανοικτός με συνέπεια να μην μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία. Επίσης αλλάχθηκε βαλβίδα ψυκτικού υγρού και ακόμη ήταν κολλημένο μπεκ βενζίνης. Όλα αυτά συν τον αισθητήρα λ2 που αλλάχθηκε βγήκε ένα κοστούμι των 260€.
rogerius έγραψε:nikvog έγραψε:Τελικά το πρόβλημα λύθηκε και ήταν κάτι πολύ απλό. Ο θερμοστάτης για την ψύξη του κινητήρα ήταν χαλασμένος και μονίμως ανοικτός με συνέπεια να μην μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία. Επίσης αλλάχθηκε βαλβίδα ψυκτικού υγρού και ακόμη ήταν κολλημένο μπεκ βενζίνης. Όλα αυτά συν τον αισθητήρα λ2 που αλλάχθηκε βγήκε ένα κοστούμι των 260€.
Telos kalo, ola kala!
Sfalma den evgale sto diagnostiko?
rogerius έγραψε:An eganes ena log me VagCom tha entopizes p.x. oti h thermokrasia tou psiktikou den einai fisiologikh kai nomizei o eggefalos oti einai akomh kryo to amaksi kai emploutizei to meigma... Na ypotheso den exeis VagCom kai den kaneis logs kai eisai "mama"?

christoi έγραψε:Οι τιμές της στιγμιαίας και μέσης κατανάλωσης του υπολογιστή ταξιδίου, ήταν κανονικές ή και εκεί έδειχνε υψηλά νούμερα;
Γιατί φαντάζομαι, εφόσον βλέπει κρύο κινητήρα και ψεκάζει πλουσιότερο μείγμα, θα στο λέει κιόλας.
Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 60 επισκέπτες
|
|
|