Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σε βενζίνη καταναλώνει διπλάσια σε σχέση με πριν το LPG

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Σε βενζίνη καταναλώνει διπλάσια σε σχέση με πριν το LPG

Δημοσίευσηαπό nikvog » Τετ 30 Νοέμ, 2011 01:27

Έχω βάλει υγραέριο εδώ και 2 μήνες. Όταν έμεινα από υγραέριο και γύρισε βενζίνη, διαπίστωσα μυρωδιά άσχημη στα καυσαέρια του αυτοκινήτου και μεγάλη κατανάλωση βενζίνης. Μετά από μερικά χλμ άναψε λαμπάκι κινητήρα το οποίο αφορούσε αισθητήρα, τον 2ο αισθητήρα λ. Μου έσβησαν το σφάλμα στην αντιπροσωπεία και διαπίστωσαν υπερβολικές μετρήσεις στα καυσαέρια. Άλλαξαν αισθητήρα, δοκίμασαν, αλλά το πρόβλημα παραμένει με μιά μικρή βελτίωση στις εκπομπές ρύπων αλλά πάντα πάνω από τα επιτρεπτά όρια. (Όλα τα παραπάνω ισχύουν με καύσιμο βενζίνη καθώς από τότε που διαπίστωσα το πρόβλημα δεν έβαλα υγραέριο). Περιμένω τα νέα τους. Πάντως μου ανέφεραν πως μπορεί να φταίει το υγραέριο και να έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην κεφαλή (από ...μάκα λόγω προβλήματος από το μίγμα???). Σίγουρα έχω μπλέξει και είμαι σε φάση αγχους και αγωνίας μιας και δεν είμαι σχετικός. Έχετε καμιά ιδέα? Το αυτοκίνητο είναι VW Passat 1.8T 2003 με σύστημα OMVL χωρίς λαδιέρα.
nikvog

Δημοσιευσεις: 9

Re: Σε βενζίνη καταναλώνει διπλάσια σε σχέση με πριν το LPG

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τετ 30 Νοέμ, 2011 09:10

nikvog έγραψε:Έχω βάλει υγραέριο εδώ και 2 μήνες. Όταν έμεινα από υγραέριο και γύρισε βενζίνη, διαπίστωσα μυρωδιά άσχημη στα καυσαέρια του αυτοκινήτου και μεγάλη κατανάλωση βενζίνης. Μετά από μερικά χλμ άναψε λαμπάκι κινητήρα το οποίο αφορούσε αισθητήρα, τον 2ο αισθητήρα λ. Μου έσβησαν το σφάλμα στην αντιπροσωπεία και διαπίστωσαν υπερβολικές μετρήσεις στα καυσαέρια. Άλλαξαν αισθητήρα, δοκίμασαν, αλλά το πρόβλημα παραμένει με μιά μικρή βελτίωση στις εκπομπές ρύπων αλλά πάντα πάνω από τα επιτρεπτά όρια. (Όλα τα παραπάνω ισχύουν με καύσιμο βενζίνη καθώς από τότε που διαπίστωσα το πρόβλημα δεν έβαλα υγραέριο). Περιμένω τα νέα τους. Πάντως μου ανέφεραν πως μπορεί να φταίει το υγραέριο και να έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην κεφαλή (από ...μάκα λόγω προβλήματος από το μίγμα???). Σίγουρα έχω μπλέξει και είμαι σε φάση αγχους και αγωνίας μιας και δεν είμαι σχετικός. Έχετε καμιά ιδέα? Το αυτοκίνητο είναι VW Passat 1.8T 2003 με σύστημα OMVL χωρίς λαδιέρα.

ti tha ekana ego? (passat 1.8T 2002 exo)
1.tha evgaza ton polo tis mpatarias gia 1 ora-> na kanei o eggefalos reset sta fuel trims
2. tha ekana elenxo an einai sosta koumpomenh h fisa ths valvidas N249 kai N80 (kato apo thn polapli isagogeis)->an den einai koumpomenes, den diorthonei o eggefalos ta fuel trims
3. efoson eixa MAF, tha ton ekana ena elenxo sthn fisa na einai koumpomenh. An eixa enan rezerva h apo filo, tha ton allaza gia xarh tou test kai mono
4. tha ksanaevaza ton polo tis mpatarias kai tha evaza mprosta
5. tha paratirousa gia 10-15 lepta to relanti: sthn arxh tha einai alla'nt'allon, kai tha perimena na strosh mesa se 10 lepta
6. meta to parapano, tha evgaza to amaksi mia volta 20 lepton gyro apo to spiti , gia na strosh kai to part throttle.
7. me allh evkairia, kai afou to 5. kai 6. eginan OK, tha to evgaza kai Ethniki na patiso merikes fores to gazi terma mexri 6000rpm me 3h, 4h kai isos 5h
8. an ola 5., 6., kai 7. pigan kala, tha to girixza se gazi
9.mporei na einai symptosh kai na sou exei xalasei to MAF h o protos Lambda. Kalou kakou, prin to 1. vale ena diagnostico VagCom h sthn antiprosopia kai kategrapse endexomena sfalmata XORIS NA TA SVISEIS.

An theleis, ksanaenimerose to thread avto.
Kalh epityxeia.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό nikvog » Πέμ 01 Δεκ, 2011 00:00

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε και ήταν κάτι πολύ απλό. Ο θερμοστάτης για την ψύξη του κινητήρα ήταν χαλασμένος και μονίμως ανοικτός με συνέπεια να μην μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία. Επίσης αλλάχθηκε βαλβίδα ψυκτικού υγρού και ακόμη ήταν κολλημένο μπεκ βενζίνης. Όλα αυτά συν τον αισθητήρα λ2 που αλλάχθηκε βγήκε ένα κοστούμι των 260€.
nikvog

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 01 Δεκ, 2011 08:50

nikvog έγραψε:Τελικά το πρόβλημα λύθηκε και ήταν κάτι πολύ απλό. Ο θερμοστάτης για την ψύξη του κινητήρα ήταν χαλασμένος και μονίμως ανοικτός με συνέπεια να μην μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία. Επίσης αλλάχθηκε βαλβίδα ψυκτικού υγρού και ακόμη ήταν κολλημένο μπεκ βενζίνης. Όλα αυτά συν τον αισθητήρα λ2 που αλλάχθηκε βγήκε ένα κοστούμι των 260€.

Telos kalo, ola kala!
Sfalma den evgale sto diagnostiko?
rogerius

Δημοσίευσηαπό nikvog » Πέμ 01 Δεκ, 2011 08:57

rogerius έγραψε:
nikvog έγραψε:Τελικά το πρόβλημα λύθηκε και ήταν κάτι πολύ απλό. Ο θερμοστάτης για την ψύξη του κινητήρα ήταν χαλασμένος και μονίμως ανοικτός με συνέπεια να μην μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία. Επίσης αλλάχθηκε βαλβίδα ψυκτικού υγρού και ακόμη ήταν κολλημένο μπεκ βενζίνης. Όλα αυτά συν τον αισθητήρα λ2 που αλλάχθηκε βγήκε ένα κοστούμι των 260€.

Telos kalo, ola kala!
Sfalma den evgale sto diagnostiko?

Όχι δεν έβγαλε κανένα σφάλμα, εκτός από το αρχικό που είχε σχέση με τον αισθητήρα λ. Και ίσως αλλάχθηκε ο λ χωρίς να χρειαζόταν αλλαγή.
nikvog

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 01 Δεκ, 2011 09:01

An eganes ena log me VagCom tha entopizes p.x. oti h thermokrasia tou psiktikou den einai fisiologikh kai nomizei o eggefalos oti einai akomh kryo to amaksi kai emploutizei to meigma... Na ypotheso den exeis VagCom kai den kaneis logs kai eisai "mama"?
rogerius

Δημοσίευσηαπό nikvog » Πέμ 01 Δεκ, 2011 09:34

rogerius έγραψε:An eganes ena log me VagCom tha entopizes p.x. oti h thermokrasia tou psiktikou den einai fisiologikh kai nomizei o eggefalos oti einai akomh kryo to amaksi kai emploutizei to meigma... Na ypotheso den exeis VagCom kai den kaneis logs kai eisai "mama"?

ακριβώς. Πόσο κοστίζει, γιατί βλέπω στο ιντερνετ περίπου 600€. ισχύει?
nikvog

Δημοσίευσηαπό NikosS » Πέμ 29 Δεκ, 2011 00:10

Το πρόβλημα που αναφέρεις με την κατά πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης το είχα και εγώ και οφείλεται στον ίδιο λόγο. Στον κολλημένο θερμοστάτη ανοιχτό, όταν γίνεται αυτό ο εγκέφαλος διαβάζει διαρκώς κρύο κινητήρα και το τσοκ παραμένει συνέχεια ανοιχτό , με αποτελεσμα να δίνει εντολή για πολύ πλουσιότερο μίγμα. εγώ το εντόπισα όταν άδιασα απο gas και χρησιμοποίησα βενζίνη. Σε 200 χιλ μόνο έκαψα 25 λίτρα με νορμάλ οδήγηση 120χιλ/ώρα, οπότε και σε έλεγχο στο συνεργείο διαπιστόθηκε και το πρόβλημα.
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 29 Δεκ, 2011 00:44

Οι τιμές της στιγμιαίας και μέσης κατανάλωσης του υπολογιστή ταξιδίου, ήταν κανονικές ή και εκεί έδειχνε υψηλά νούμερα;
Γιατί φαντάζομαι, εφόσον βλέπει κρύο κινητήρα και ψεκάζει πλουσιότερο μείγμα, θα στο λέει κιόλας.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό nikvog » Πέμ 29 Δεκ, 2011 14:15

christoi έγραψε:Οι τιμές της στιγμιαίας και μέσης κατανάλωσης του υπολογιστή ταξιδίου, ήταν κανονικές ή και εκεί έδειχνε υψηλά νούμερα;
Γιατί φαντάζομαι, εφόσον βλέπει κρύο κινητήρα και ψεκάζει πλουσιότερο μείγμα, θα στο λέει κιόλας.

Η τιμή της στιγμιαίας κατανάλωσης ήταν αυξημένη κατά πολύ. Η μέση κατανάλωση δεν λέει την πραγματική πλέον τιμή γιατί ο υπολογιστής ταξιδιού δεν αναγνωρίζει αν καταναλώνεις υγραέριο ή βενζίνη.
Πάντως αυτό που θέλω να γράψω είναι ότι τώρα που διορθώθηε το πρόβλημα με το θερμοστάτη, η κατανάλωση με υγραέριο σε στιγμιαία τιμή στον υπολογιστή ταξιδιού είναι περίπου 40% μεγαλύτερη από όταν γυρίζει σε βενζίνη. π.χ. σε ρελαντί με υγραέριο δείχνει 1,4 λιτ/100 km ενώ με βενζίνη δείχνει 1,0 λιτ/100km. Η ίδια ποσοστιαία διαφορά υπάρχει και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει. Είναι φυσιολογικό αυτό?
Τελευταία επεξεργασία από nikvog και Κυρ 01 Ιαν, 2012 18:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
nikvog

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 58 επισκέπτες