Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

opel astra υγραέριο

opel astra υγραέριο

Δημοσίευσηαπό matrixboy » Παρ 22 Ιούλ, 2011 19:59

καλησπέρα θα ήθελα τα φωτά σας από θεσσαλονικη είμαι θέλω να βάλω υγραέριο,έχω το άστρα 2004 στα 1400 θα ήθελα κάποια γνώμη από κανένα κάλο συνεργείο και αν υπάρχει κάποιος που έχει βάλει σε τέτοιο μοντέλο να μου πει εντυπώσεις, ευχαριστώ.
matrixboy

Δημοσιευσεις: 2

Re: opel astra igraerio

Δημοσίευσηαπό christoi » Παρ 22 Ιούλ, 2011 21:01

Έχεις το G ή το H;
Εγώ έμεινα ευχαριστημένος από τον δικό μου, αν και εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν χρειαζόταν ελαΐς, οπότε αδίκως 100€ επιπλέον.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό matrixboy » Παρ 22 Ιούλ, 2011 22:00

christoi έγραψε:Έχεις το G ή το H;
Εγώ έμεινα ευχαριστημένος από τον δικό μου, αν και εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν χρειαζόταν ελαΐς, οπότε αδίκως 100€ επιπλέον.

το g έχω
δεν σε εμφάνισε κανένα πρόβλημα?
matrixboy

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 01:15

Μέσα στα πρώτα 2.000 km ξεκίνησε να κάνει έναν περίεργο θόρυβο το αμάξι, ο οποίος συνέχιζε και αν το γυρνούσα στην βενζίνη. Σταματούσε μόνο όταν το ξεκινούσα στην βενζίνη και συνέχιζα να το κρατάω εκεί. Το πήγα στο συνεργείο του υγραερίου και αφού το έλεγξαν, μου άλλαξαν ένα μπεκ (το 2ο συγκεκριμένα) και μου μίκρυναν τις διαδρομές (κάτι σιδερένια σωληνάκια μετά τα μπεκ, απ'ότι είδα) και μιας που είχα φτάσει τα 3.000 km, μου έκαναν την επαναρύθμιση και από τότε το αμάξι φυσάει!

Το μόνο κακό, είναι ότι μου έβαλαν λιαδιέρα και μετά από 1,5 μήνα που τους επισκέφθηκε ο πατέρας μου για να ρωτήσει και αυτός για τοποθέτηση λαδιέρας, ο "αρχιμηχανικός"-προγραμματιστής του είπε ότι τα γαλλικά δεν χρειάζονται, καθώς καίνε λάδια, και πως κακώς βάλαμε και στο astra, γιατί ούτε κι εκείνο χρειάζεται. Απαραίτητη είναι στα ιαπωνικά που έχουν πιο στεγνή μηχανή.
Τι σημαίνει τελικώς η λαδιέρα, είναι μια άλλη ιστορία :eh: :eh:
Άβαταρ μέλους
christoi

Re: opel astra υγραέριο

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 10:09

matrixboy έγραψε:καλησπέρα θα ήθελα τα φωτά σας από θεσσαλονικη είμαι θέλω να βάλω υγραέριο,έχω το άστρα 2004 στα 1400 θα ήθελα κάποια γνώμη από κανένα κάλο συνεργείο και αν υπάρχει κάποιος που έχει βάλει σε τέτοιο μοντέλο να μου πει εντυπώσεις, ευχαριστώ.

Kαλως ηλθες στην παρεα :thumbup:

Στην ενοτητα του showroom θα βρεις το μοντελο μας με τις εξης μετατροπες :

Την δικη μου με Icom JTG viewtopic.php?f=20&t=64

Και του tasosonic με BRC viewtopic.php?f=20&t=109

Για Θεσσαλονικη δεν ξερω να σου προτείνω τιποτα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 14:17

christoi έγραψε:[...] Απαραίτητη είναι στα ιαπωνικά που έχουν πιο στεγνή μηχανή[...]

φήμες, ανακρίβειες, και ιστορίες για αγρίους. Καλό είναι να μην αναπαράγουμε τις απόψεις κάποιων (κακών για μένα) μαστόρων που μόνο το κέρδος τους κοιτάνε... και τονίζω το "μαστόρων" γιατί μόνο μάστορες μπορούν να θεωρηθούν όσο υποτιμητικό κι αν ακούγεται.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 15:17

tzanabetis έγραψε:
christoi έγραψε:[...] Απαραίτητη είναι στα ιαπωνικά που έχουν πιο στεγνή μηχανή[...]

φήμες, ανακρίβειες, και ιστορίες για αγρίους. Καλό είναι να μην αναπαράγουμε τις απόψεις κάποιων (κακών για μένα) μαστόρων που μόνο το κέρδος τους κοιτάνε... και τονίζω το "μαστόρων" γιατί μόνο μάστορες μπορούν να θεωρηθούν όσο υποτιμητικό κι αν ακούγεται.

Το είχα ακούσει και από το συνεργείο της nissan, όταν σκεφτόμουν να βάλω στο Micra μου, καθώς τα ιαπωνικά ΔΕΝ καίνε λάδια. Τους είχαν πάει 1 suv-jeepwannabe (νομίζω το juke) και 1 almera (ή primera) με κολλημένη μηχανή από το υγραέριο. Την λεπτομέρεια αν είχαν λαδιέρα ή όχι, δεν την γνωρίζω. Απλώς ξέρω (ή τουλάχιστον με έχουν πληροφορήσει) για τα εξής γεγονότα. Το συγκεκριμένο συνεργείο δεν έχει καμία σχέση με εμπόριο υγραερίου και με είχαν αποτρέψει κιόλας.

Το κατά πόσο χρειάζεται η λαδιέρα-ψυκτικό υγρό- διακοσμητικό-έλαιο είναι μια άλλη ιστορία, καθώς τι δουλειά κάνει το λαδάκι της μηχανής, αν χρειάζεται και το προαναφερθέν. Μάλλον θα πάω να την βγάλω μόλις τελειώσει αυτό το λαδί πράγμα που έχει μέσα.

matrixboy έγραψε:δεν σε εμφάνισε κανένα πρόβλημα?

Σαλονικιός είσαι δικέ μου. Η λαδιέρα ντεμέκ δουλειά κάνει. Θα πάω να την βγάλω σε λέω! 8-}
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσίευσηαπό anikologr » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 17:44

tzanabetis έγραψε:

Διαβάζω όλες τις απαντήσεις σου σχετικά με την λαδιέρα και το γεγονός ότι είναι 100% αντίθετος. Πιστεύω πως κάνεις λάθος όντας και εγώ κάτοχος κορεάτικου αυτοκινήτου με εξίσου ευαίσθητο μοτέρ (σε βαλβίδες και έδρες). Μην το παίρνεις τόσο αψήφιστα πάντως. Κακό δεν κάνει σίγουρα και καλό φαίνεται να κάνει. Αν διαβάσεις στο αντίστοιχο θέμα των 4 τροχών υπάρχει σχετική φιλολογία.

Μακάρι να έχεις εσύ δίκιο και να μην πάθουμε τίποτα αλλά.....
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 23 Ιούλ, 2011 19:13

christoi έγραψε:Το μόνο κακό, είναι ότι μου έβαλαν λιαδιέρα και μετά από 1,5 μήνα που τους επισκέφθηκε ο πατέρας μου για να ρωτήσει και αυτός για τοποθέτηση λαδιέρας, ο "αρχιμηχανικός"-προγραμματιστής του είπε ότι τα γαλλικά δεν χρειάζονται, καθώς καίνε λάδια, και πως κακώς βάλαμε και στο astra, γιατί ούτε κι εκείνο χρειάζεται. Απαραίτητη είναι στα ιαπωνικά που έχουν πιο στεγνή μηχανή.
Τι σημαίνει τελικώς η λαδιέρα, είναι μια άλλη ιστορία :eh: :eh:

Αυτές οι ατάκες μάλλον αν τις αναλύσεις δίνεται μια (καλά κρυμμένη;) απάντηση στο αν χρειάζεται λαδιέρα ή όχι. Αν δεν κάνω λάθος στις λαδιέρες χρησιμοποιείτε "ειδικό" δυσεύρετο και πανάκριβο πρόσθετο. Τα λάδια του κινητήρα προφανώς και είναι διαφορετικά αλλά τελικά κάνουν την ίδια δουλειά;;; Αν είναι έτσι γιατί δεν γεμίζετε την λαδιέρα με λαδάκια μηχανής που τα βρίσκεις και στο σούπερ μάρκετ (και αν δεν θέλεις κάτι ημισυνθετικό ή συνθετικό μπορείς να βρει πρωτογενές ορυκτέλαιο με λιγότερο από 5 € το λίτρο) και τρώτε το ιντερνετ να αγοράσετε φτηνό πρόσθετο από την άλλη άκρη του κόσμου; Μήπως τελικά γενικά δεν χρειάζεται κάποιο πρόσθετο; Ερωτήσεις θέτω δεν ξέρω δεν είμαι μηχανικός, αλλά δεν έχω δει και καμία επίσημη έρευνα που να με πείθει για την χρησιμότητα (ή μη) της λαδιέρας.

Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξεις την ποσότητα του λιπαντικού που καίγεται. Αλήθεια ξέρει κανένας αυτοκίνητο που δεν καίει καθόλου λάδια; Εγώ προσωπικά όχι και έχω αλλάξει και αρκετά και όλα καίγανε άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο. Αν αλλάζεις λάδια κάθε 5.000 χλμ που αλλάζαν κάποτε οκ μπορεί να νομίζεις ότι δεν καίει γιατί δεν προλαβαίνει να κατέβει η στάθμη και να φανεί στην βέργα αλλά και στην λαδιέρα πόσο λάδι συμπληρώνεις στα 5000 χλμ άραγε; Sorry αν είναι off topic αλλά δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Re: opel astra υγραέριο

Δημοσίευσηαπό sdaoulas » Κυρ 24 Ιούλ, 2011 22:42

Για θεσσαλονικη
ICOM JTG
GAS Δερβενι στον κομβο Δερβενιου
Εκει το εβαλα εγω. Ολα πολυ καλα.
fly...
Άβαταρ μέλους
sdaoulas

Δημοσιευσεις: 63