Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Επιλογη lpg kit για HYUNDAI i30

Re: Επιλογη lpg kit για HYUNDAI i30

Δημοσίευσηαπό zep » Πέμ 07 Ιούλ, 2011 10:40

villasg έγραψε:Επανερχομαι με μια ακομα ερωτηση .
Βρηκα 2 επισημους αντιπροσωπους που τοποθετουν τα παρακατω συστηματα
1. stargas
2. landirenzo

Ποια θεωρείτε πιο καλη - αξιοπιστη μαρκα ?

Εάν εννοείς αυτή την stargas...http://www.stargasindia.com/products.html...
τα συμπεράσματα δικά σου...
Επειδή μου το πρότειναν στην αρχή της αναζήτησής μου, το έψαξα και δεν μου πολυάρεσε να κάνω το αυτοκίνητό μου σαν τα τρίκυκλα της ινδικής ΤΑΤΑ.Κάποιος μου προ έτεινε ως επιχείρημα ότι οι Ινδοί έχουν πυραυλική τεχνολογία και κατασκευάζουν δορυφόρους...και ότι εάν βάλεις ινδικό σύστημα τι πειράζει... :)) Σίγουρα...εάν είναι έτσι...να βάλω το διαστημικό σκάφανδρο...γιατί το αμάξι μου θα γίνει σίγουρα πύραυλος....
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό rebel » Σάβ 09 Ιούλ, 2011 08:42

[quote="villasg"]Επανερχομαι με μια ακομα ερωτηση .
1. stargas
2. landirenzo

Ποια θεωρείτε πιο καλη - αξιοπιστη μαρκα ?[/quote

Μιας και μιλαμε σχεδον για τον ιδιο κινητηρα (εχω το kia ceed) εγω εβαλα το stargas (χωρις λαδιερα) Μαζι εχω και 2 φιλους με το ιδιο αμαξι το ιδιο συστημα και εγκαταστατη και μεχρι στιγμης ολα πανε ρολοι Τα χιλιομετρα που εχουμε κανει ειναι απο 6-10000 Εγω προσωπικα δεν το εχω μετανιωση και μαλιστα αργησα Μην το ψαχνεις πολυ......αν κανεις πολλα χλμ να βαλεις να υσηχασεις απο την βενζινη]

Δες εδω φωτο απο την εγκατασταση την δικη μου viewtopic.php?f=20&t=138
Τελευταία επεξεργασία από rebel και Σάβ 09 Ιούλ, 2011 08:59, έχει επεξεργασθεί 5 φορά/ες συνολικά
ΚΙΑ Pro-ceed 1.6cc
rebel

Δημοσιευσεις: 123

Δημοσίευσηαπό rebel » Σάβ 09 Ιούλ, 2011 08:50

zep έγραψε:
villasg έγραψε:Επανερχομαι με μια ακομα ερωτηση .
1. stargas
2. landirenzo

Ποια θεωρείτε πιο καλη - αξιοπιστη μαρκα ?

Εάν εννοείς αυτή την stargas...http://www.stargasindia.com/products.html...
τα συμπεράσματα δικά σου...
Επειδή μου το πρότειναν στην αρχή της αναζήτησής μου, το έψαξα και δεν μου πολυάρεσε να κάνω το αυτοκίνητό μου σαν τα τρίκυκλα της ινδικής ΤΑΤΑ.Κάποιος μου προ έτεινε ως επιχείρημα ότι οι Ινδοί έχουν πυραυλική τεχνολογία και κατασκευάζουν δορυφόρους...και ότι εάν βάλεις ινδικό σύστημα τι πειράζει... :)) Σίγουρα...εάν είναι έτσι...να βάλω το διαστημικό σκάφανδρο...γιατί το αμάξι μου θα γίνει σίγουρα πύραυλος....

Μηπως κανης ενα λαθος σχετικα με την χωρα προελευσης ειναι καθαρα Ιταλικο το stargas(τα παντα εχουν πανω made in ITALI ΚΑΙ ΟΧΙ INDIA)

http://www.stargassrl.com/site/wp-conte ... v03_en.pdf
ΚΙΑ Pro-ceed 1.6cc
rebel

Δημοσιευσεις: 123

Δημοσίευσηαπό villasg » Τρί 12 Ιούλ, 2011 14:07

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας .
Για την stargas μου ειπε για την ιταλικη .
ΑΛΛΑ
Εχω αρχισει να προβληματιζομαι αρκετα σχετικα με το εαν αξιζει τον κοπο η τοποθετηση .
Και εξηγω : σχετικα με το ενδεχομενο να βγαλει καποια βλαβη το αμαξι ( λογο ευπαθους μοντελου ) και να μην με καλυπτει η εγγυηση ...........
Αλλα τα εχω μπερδεμενα στο μυαλο μου .
Δηλαδη τι βλαβη θα υπαρχει δυνατοτητα να παρουσιασει λογω του lpg ?
Ας βοηθησει καποιος
ΕικόναHyundai i30 1400cc BRC SEQUENT PLUG & DRIVE by LPGas
Άβαταρ μέλους
villasg

Δημοσιευσεις: 249

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τρί 12 Ιούλ, 2011 15:39

villasg έγραψε:Ευχαριστω για τις απαντησεις σας .
Για την stargas μου ειπε για την ιταλικη .
ΑΛΛΑ
Εχω αρχισει να προβληματιζομαι αρκετα σχετικα με το εαν αξιζει τον κοπο η τοποθετηση .
Και εξηγω : σχετικα με το ενδεχομενο να βγαλει καποια βλαβη το αμαξι ( λογο ευπαθους μοντελου ) και να μην με καλυπτει η εγγυηση ...........
Αλλα τα εχω μπερδεμενα στο μυαλο μου .
Δηλαδη τι βλαβη θα υπαρχει δυνατοτητα να παρουσιασει λογω του lpg ?
Ας βοηθησει καποιος

Η βλάβη που μπορεί να προκληθεί είναι φθορά στις βαλβίδες (κυρίως εξαγωγής) και τις έδρες τους. Άποψή μου είναι να ΜΗΝ το βάλεις. Εγώ μάλλον το έχω μετανοιώσει. Βέβαια μπορεί όλα να πάνε καλά και η βλάβη όταν και αν έρθει να έχει αποσβεστεί τόσο η εγκατάσταση όσο και το κόστος της. Φυσικά μεγάλη είναι και η ικανοποίηση να γεμίζεις με 30 ευρώ (για όσο καιρό εξακολουθεί να συμβαίνει).
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 12 Ιούλ, 2011 19:34

anikologr έγραψε: Η βλάβη που μπορεί να προκληθεί είναι φθορά στις βαλβίδες (κυρίως εξαγωγής) και τις έδρες τους. Άποψή μου είναι να ΜΗΝ το βάλεις. Βέβαια μπορεί όλα να πάνε καλά και η βλάβη όταν και αν έρθει να έχει αποσβεστεί τόσο η εγκατάσταση όσο και το κόστος της.

Σωστά, αυτή είναι η "φιλολογία" για τις πιθανές βλάβες αν και πολλά από όσα ακούγονται και γράφονται (γενικά μιλάω και όχι για το συγκεκριμμένο φόρουμ)έχουν και μια δόση του γνωστού ράδιο αρβύλα του στυλ ο ξάδερφος της γυναίκας του κουνιάδου της θείας μου έβαλε υγραέριο και χαλάσαν τα ηλεκτρικά παράθυρα. Δραματοποιώ λίγο το παράδειγμα για να τονίσω το επιχείρημα μου. Σίγουρα το υγραέριο είναι καινούργιο σπορ για πολλούς αλλά υπάρχει νόμιμα πολλά χρόνια και παράνομα ακόμα περισσότερα. Υπάρχουν εγκαταστάτες στην αγορά που είναι χρόνια και ξέρουν τι κάνουνε και τι λένε, όπως επίσης και πιο καινούργιοι οι οποίοι δεν διστάζουν να ρωτήσουν και να μάθουν (προς τιμήν τους) αν δεν ξέρουν, ώστε να έχουν ικανοποιημένους πελάτες. Αυτό που θέλω να πω είναι πως μεγάλο ρόλο αν θα μείνεις ευχαριστημένος ή όχι παίζει και το σύστημα αλλά και ο εγκαταστάτης. Το καταλαβαίνω το δίλημμα σου εφόσον έχεις καινούργιο αυτοκίνητο καιαλλά από την άλλη δεν είναι κρίμα να μην μπορείς να το χαρείς σε ένα ταξίδι με την βενζίνη στο 1.60+; Σίγουρα η απόφαση είναι πολύ ΄δύσκολη και θέλει πολύ σκέψη. Αν δεν θέλεις να μπεις στην διαδικασία της μετατροπής γιατί δεν το πουλάς εφόσον είναι ακόμη καινούργιο και να αγοράσεις ένα εργοστασιακό LPG ή ακόμα και ένα diesel; H Fiat διαφήμιζε ότι έχει μοντέλα LPG η ΚΙΑ και η OPEL (νομίζω για την τελευταία). Αναδουλειές έχουν οι αντιπροσωπείες, όφελος απόσυρσης υπάρχει, μπορεί να βρεις καμιά καλή ευκαιρία.

anikologr έγραψε: Εγώ μάλλον το έχω μετανοιώσει.

Γιατί το έχεις μετανοιώσει; Έχεις προβλήματα ή κάποιος φόβος;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 12 Ιούλ, 2011 20:19

Υπάρχουν πολλοί τρόποι καθυστέρησης και αποφυγής του φαινόμενου της φθοράς των βαλβίδων, οι οποίοι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να σε αποτρέψουν να τοποθετήσεις σύστημα υγραερίου. Με το κατάλληλο σύστημα, τη σωστή ρύθμιση, συντήρηση θα κάνεις τόσα χιλιόμετρα και τόση οικονομία που και στο δεύτερο αυτοκίνητο σου θα βάλεις υγραέριο.
http://www.lpgas.gr/el/photo-gallery/25-hyundai

Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 13 Ιούλ, 2011 07:30

gakost έγραψε:
anikologr έγραψε: Η βλάβη που μπορεί να προκληθεί είναι φθορά στις βαλβίδες (κυρίως εξαγωγής) και τις έδρες τους. Άποψή μου είναι να ΜΗΝ το βάλεις. Βέβαια μπορεί όλα να πάνε καλά και η βλάβη όταν και αν έρθει να έχει αποσβεστεί τόσο η εγκατάσταση όσο και το κόστος της.

Σωστά, αυτή είναι η "φιλολογία" για τις πιθανές βλάβες αν και πολλά από όσα ακούγονται και γράφονται (γενικά μιλάω και όχι για το συγκεκριμμένο φόρουμ)έχουν και μια δόση του γνωστού ράδιο αρβύλα του στυλ ο ξάδερφος της γυναίκας του κουνιάδου της θείας μου έβαλε υγραέριο και χαλάσαν τα ηλεκτρικά παράθυρα. Δραματοποιώ λίγο το παράδειγμα για να τονίσω το επιχείρημα μου. Σίγουρα το υγραέριο είναι καινούργιο σπορ για πολλούς αλλά υπάρχει νόμιμα πολλά χρόνια και παράνομα ακόμα περισσότερα. Υπάρχουν εγκαταστάτες στην αγορά που είναι χρόνια και ξέρουν τι κάνουνε και τι λένε, όπως επίσης και πιο καινούργιοι οι οποίοι δεν διστάζουν να ρωτήσουν και να μάθουν (προς τιμήν τους) αν δεν ξέρουν, ώστε να έχουν ικανοποιημένους πελάτες. Αυτό που θέλω να πω είναι πως μεγάλο ρόλο αν θα μείνεις ευχαριστημένος ή όχι παίζει και το σύστημα αλλά και ο εγκαταστάτης. Το καταλαβαίνω το δίλημμα σου εφόσον έχεις καινούργιο αυτοκίνητο καιαλλά από την άλλη δεν είναι κρίμα να μην μπορείς να το χαρείς σε ένα ταξίδι με την βενζίνη στο 1.60+; Σίγουρα η απόφαση είναι πολύ ΄δύσκολη και θέλει πολύ σκέψη. Αν δεν θέλεις να μπεις στην διαδικασία της μετατροπής γιατί δεν το πουλάς εφόσον είναι ακόμη καινούργιο και να αγοράσεις ένα εργοστασιακό LPG ή ακόμα και ένα diesel; H Fiat διαφήμιζε ότι έχει μοντέλα LPG η ΚΙΑ και η OPEL (νομίζω για την τελευταία). Αναδουλειές έχουν οι αντιπροσωπείες, όφελος απόσυρσης υπάρχει, μπορεί να βρεις καμιά καλή ευκαιρία.

anikologr έγραψε: Εγώ μάλλον το έχω μετανοιώσει.

Γιατί το έχεις μετανοιώσει; Έχεις προβλήματα ή κάποιος φόβος;

Το έχω μετανοιώσει γιατί εκ των υστέρων ανακάλυψα την ευαισθησία του μοτέρ μου. Επίσης πρόσφατα ανακάλυψα πως το κράτος επιβάλλει κάθε φορά πριν το ΚΤΕΟ να μου δίνει χαρτί ο εγκαταστάτης καλής λειτουργίας (= έξτρα κόστος). Τέλος η διαφορά της ψαλίδας βενζίνης υγραερίου συνεχώς μειώνεται κάνοντας την απόσβεση να έρθει αρκετά αργότερα.
anikologr

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 13 Ιούλ, 2011 07:34

LPGas έγραψε:Υπάρχουν πολλοί τρόποι καθυστέρησης και αποφυγής του φαινόμενου της φθοράς των βαλβίδων, οι οποίοι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να σε αποτρέψουν να τοποθετήσεις σύστημα υγραερίου. Με το κατάλληλο σύστημα, τη σωστή ρύθμιση, συντήρηση θα κάνεις τόσα χιλιόμετρα και τόση οικονομία που και στο δεύτερο αυτοκίνητο σου θα βάλεις υγραέριο.
http://www.lpgas.gr/el/photo-gallery/25-hyundai

Χρήστος

Μπορείς να αναφέρεις μερικούς από τους τρόπους καθυστέρησης και αποφυγής του φαινόμενου της φθοράς των βαλβίδων και των εδρών τους? Εσύ στο i30 που έκανες μετατροπή ποιον εφάρμοσες? Λαδιέρα δεν βλέπω να έχεις βάλει.
anikologr

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 13 Ιούλ, 2011 13:19

anikologr έγραψε:Το έχω μετανοιώσει γιατί εκ των υστέρων ανακάλυψα την ευαισθησία του μοτέρ μου. Επίσης πρόσφατα ανακάλυψα πως το κράτος επιβάλλει κάθε φορά πριν το ΚΤΕΟ να μου δίνει χαρτί ο εγκαταστάτης καλής λειτουργίας (= έξτρα κόστος). Τέλος η διαφορά της ψαλίδας βενζίνης υγραερίου συνεχώς μειώνεται κάνοντας την απόσβεση να έρθει αρκετά αργότερα.

Για το πρώτο είναι καθαρά θέμα ψυχολογικό. ΑΝέρθει και όποτε έρθει μια ζημιά τότε μάλλον πρέπει να το σκεφτείς. Αλήθεια σκέφτεσαι ότνα οδηγάς ότι μπορεί πχ να κολλήσει ο θερμοστάτης και να σου κάψει φλάντζα κεφαλής; ή ότι μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε άλλη ζημιά; Καταναλωτικό αγαθό είναι το αυτοκίνητο με ημερομηνία λήξης όπως όλα. Άλλωστε μην νομίζεις δεν θα στοιχίσει και τα χίλια γρόσια μια επισκευή στο καπάκι. Για το ΚΤΕΟ αν σε χρεώσει ο εγκαταστάτης για την δήλωση συμόρφωσης τι να πω ...... Αν μου ζητήσει λεφτά εμένα πάντως για ένα χαρτί χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα πάντως θα παίξει τελεσίγραφο του στυλ αν θες χρήματα να ξέρεις είναι τα τελευταία που θα πάρεις από μένα και ειλικρινά δεν θα ξαναπάω αν επιμείνει. Αν ασχοληθεί βέβαια και κοιτάξει το αυτοκίνητο σοβαρά και όχι γύρω γύρω 5 λεπτά τότε λογικό θα είναι να μου ζητήσει κάποια (λίγα) χρήματα. Έτσι για να έχουμε και το καλό ερώτημα πόσο πάει το μαλλί εεεε το χαρτί; Για την τιμή της βενζίνης και του υγραερίου δεν μπορεί κανένας να ξέρει ή να προβλέψει στα χάλια που ζούμε, όπως ούτε τον μισθό μας :cry: :cry: :cry: . Πάντως με μ.ο. € 0.83 αν προσθέσεις 15% περίπου την διαφορά στην κατανάλωση τότε βγαίνει μια τιμή 0.955€ για την αντίστοιχη κίνηση με βενζίνη και κόστος 1.65€ (την 100αρα ούτε που το συζητάω. ) Αυτή τη στιγμή η διαφορά δεν είναι άσχημη χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι θα έπρεπε το υγραέριο να πωλείται σε αυτή την αδικαιολόγητα υψηλή τιμή. Κοίτα να απολαύσεις το αυτοκίνητο σου και μην σκεφτεσε τι μπορεί να συμβεί.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Hyundai

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες