Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τι kit σε ford fiesta;

Re: Τι kit σε ford fiesta;

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τρί 23 Αύγ, 2011 11:21

Απάτη είναι Σταυρούλα, μην τσιμπάς...
Το δώρο δεν υπάρχει γιατί είναι το εξάρτημά τους (λαδιέρα) που για τα περισσότερα αμάξια είναι και αχρίαστη. Και η τιμή (850*1,23) = 1.050 είναι καλή αλλά δεν είναι και η τρομερή ευκαιρία. Άσε που βάζοντάς σου την λαδιέρα θέλουν να σε έχουν από κοντά για να τους δίνεις και μερικά ψηλά κάθε τρεις και λίγο.

Κατανοώ τον ενθουσιασμό σου αλλά η δήλωσή μου είναι σαφής : ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟ.

Με 8.400 χιλ το χρόνο θες
με βενζίνη (για 10lt/100km) -> 840 lt -> (με 1.65) -> 1.386 Ευρώ
με υγραέριο (για 12lt/100km LPG + 0,5lt/100km βενζίνη) -> 1.008 lt LPG + 42 lt βενζίνη ( με 0.83 & 1.65) -> 906 Ευρώ
άρα έχεις όφελος 480 Ευρώ ανά έτος.

Αν δόσεις αρχικά έξοδα : 1.050 για την εγκατάσταση, +100 για το ΚΤΕΟ κλπ
και μετά +100 ανά έτος για λαδιέρες ρυθμίσεις κλπ άστο καλύτερα, να έχεις και την ησυχία σου που μπορεί να σου βγει και πατάτα (αν είναι το φθηνότερο όχι απίθανο)...

@gakost
Φίλε μου άστο καλύτερα, τα οικονομικά δεν βγαίνουν, αυτό ειδικά με τα έξοδα δεν έχει και νόημα γιατί με την βενζίνη θα έχει και μεγαλύτερη επιστροφή ΦΠΑ και (εικονικά) έξοδα. Για το άλλο με τον χώρο στο πορτμπαγκαζ, αν βάλει tank που να χωράει ακριβώς μέσα στην υφιστάμενη θέση της ρεζέρβας θα είναι πολύ μικρό για το συγκεκριμένο αμάξι (άντε να παίρνει καθαρά 30 λίτρα) και η αυτονομία θα είναι επίσης πολύ μικρή (~250 χιλ), λάβε υπόψη και το που μένει η κοπέλα. Άρα για ένα αναγκαστικά μεγαλύτερο tank θα χάσει και χώρο στο πορτμπαγκάζ. Με την ευκαιρία Σταυρούλα αν τελικά το αποφασίσεις και το βάλεις το σύστημα (που δεν το προτείνω για τους λόγους που ήδη σου εξήγησα) να βάλεις ένα όσο το δυνατό μεγαλύτερο tank, η αυτονομία είναι πάρα πολύ σημαντική. Χωρίς αυτήν (αν δηλαδή αναγκάζεσαι συχνά να χρησιμοποιείς και την βενζίνη) δεν θα αποσβέσεις ποτέ την επένδυσή σου.
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό stavroulafiesta » Τρί 23 Αύγ, 2011 12:05

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας!!!

Να σας πω λίγο το συλλογισμό μου και δέχομαι άνετα σχόλια.

Είμαι μόνο δύο χρόνια οδηγός. Πριν είχα εταιρικό αλλά λόγω κρίσης κόπηκαν όλες οι παροχές!!
Έχω το fiesta 4 μήνες και μόνο για τη δουλειά το έχω γιατί δε μπορώ να δίνω παραπάνω ευρώ για την κίνησή μου.
Σκέφτηκα από καιρό να το κάνω αλλά ήταν πολλά τα χρήματα της εγκατάστασης πχ vialle 1400 ευρώ δεν συνέφερε.

Φέτος στις διακοπές όλο πλήρωνα για τή βενζίνη κλπ. Είμαι από Ναύπλιο και πηγαίνω συχνά. Κάθε μέρα παραλία κλπ.
Μου έφυγαν 60 ευρώ πήγαινε έλα Ναύπλιο και αρκετά για τις γύρω περιοχές - χωριό κλπ.
Επίσης στην Αθήνα αν θέλω να κινούμαι άνετα κάθε στιγμή και να μη σκέφτομαι συνέχεια "α καίω βενζίνη"....
Ελπίζω μόνο να μην ανέβει σύντομα η τιμή του lpg.

Εντωμεταξύ πρατήριο έχει στο δρόμο για τη δουλειά (Χαλάνδρι οδός Παπανικολή). Και στο Ναύπλιο έχει ήδη ένα και θα ανοίξει και δεύτερο!!!

Την προσφορά σήμερα τη βρήκα.

Αναμένω τα σχόλιά σας.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!!
stavroulafiesta

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό stavroulafiesta » Τρί 23 Αύγ, 2011 12:31

Σε ότι αφορά τη λαδιέρα όσους εγκαταστάτες έχω ρωτήσει μου έχουν πει να τη βάλω οπωσδήποτε. Ιαπωνικά και ford οπωσδήποτε λαδιέρα.
Επίσης διάβαζα είτε σε αυτό το site είτε σε κάποιο άλλο (δε θυμάμαι - μάλλον 4τροχοί) ότι ζει ο κινητήρας περισσότερο.
Κάθε πότε θέλει λάδι η λαδιέρα;
stavroulafiesta

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τρί 23 Αύγ, 2011 12:35

Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω...

Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά Σταυρούλα και χωρίς παρεξήγηση με όσα μας γράφεις ως τώρα (νέα κοπέλα, νέα οδηγός, ενθουσιώδης, με ελάχιστες τεχνικές γνώσεις, και γενικά αδυναμία τεχνικοοικονομικής μελέτης) είσαι ιδανικό θύμα για τα σαΐνια-μαστόρια που πουλάνε «μεταξωτές κορδέλες».

Εφόσον σε τρώει η τσέπη σου να δώσεις χίλια τόσα ευρώ και να γίνεις συνδρομήτρια στα συνεργεία προχώρα… απλά να θυμάσαι ότι σε είχαμε ενημερώσει… Και ξέχνα επιτέλους αυτές τις λαδιέρες...

Προσωπικά σου εύχομαι να έχεις τουλάχιστον επιτυχημένη εγκατάσταση (για να μην τρέχεις και από πάνω και εκτός από τα έξοδα έχεις και στεναχώριες)…

ΥΓ> έχω ιαπωνικό αμάξι, χωρίς λαδιέρα, και με απόλυτα (μέχρι σήμερα) επιτυχημένη εγκατάσταση.
KrazyA

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 23 Αύγ, 2011 12:56

Καλως ηλθες στην παρεα Σταυρουλα :wave:

Εμενα η απορια μου ειναι πως γινεται να καιει το αμαξι σου 10lt/100χλμ :eh: ??? Υπολογιζω να εχεις περιπου 7 αντε 8/100χλμ που σημαινει οτι θα εχεις μια σχετικα καλη αυτονομια με μια ρεζερβα lpg των 30+ λιτρων.

Επειδη ολα ειναι σχετικα πρεπει πρωτα να σε ρωτησω ποσα εισαι ετοιμη να διαθεσεις γιατι αυτο ειναι ενα....θεμα.

Και πιστευω(αν και σκληρο...)επισης οτι αυτο που λεει ο krazyA, οτι αν δεν εχεις εστω βασικες μηχανολογικες γνωσεις(πως δουλευουν εννοω) του αυτοκινητου αλλα και του κιτ που θα βαλεις...μπορεις να μπεις σε μεγαλο μπελα κανοντας το ι.χ. σου υγραεριοκινητο 8-} .
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tasos1 » Τρί 23 Αύγ, 2011 14:22

Καλημέρα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες μηχανολογικές γνώσεις, για να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο έστω και με τοποθέτηση υγραερίου. Όσον αφορά την κατανάλωση, 10 lt είναι νομίζω υπερβολική. Αλλά και πάλι , αν υποθέσουμε ότι ισχύει το 10lt , τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η απόσβεση της τοποθέτησης . 10 *1.65=16.5 ευρώ, ενώ 11.5*0.82=9.43 ευρώ!! Και κάτι άλλο, κατά τη γνώμη μου, δεν θα πρέπει να εξετάζουμε πόσα km έκανε κάποιος ,όταν χρησιμοποιούσε βενζίνη για τις μετακινήσεις του, γιατί η τιμή της και μόνο καθιστά απαγορευτική ακόμη και τη σκέψη για ταξιδάκια, εκδρομές κ.λ.π. Από τη δική μου εμπειρία, από τότε που τοποθέτησα σύστημα υγραερίου, δεν σκέφτομαι καθόλου, μα καθόλου να πάω οπουδήποτε! Προσωπική μου εκτίμηση είναι , ότι αξίζει να το τοποθετήσεις.
tasos1

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 23 Αύγ, 2011 16:53

tasos1 έγραψε:Καλημέρα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες μηχανολογικές γνώσεις, για να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο έστω και με τοποθέτηση υγραερίου.και κάτι άλλο, κατά τη γνώμη μου, δεν θα πρέπει να εξετάζουμε πόσα km έκανε κάποιος ,όταν χρησιμοποιούσε βενζίνη για τις μετακινήσεις του, γιατί η τιμή της και μόνο καθιστά απαγορευτική ακόμη και τη σκέψη για ταξιδάκια, εκδρομές κ.λ.π. Από τη δική μου εμπειρία, από τότε που τοποθέτησα σύστημα υγραερίου, δεν σκέφτομαι καθόλου, μα καθόλου να πάω οπουδήποτε! Προσωπική μου εκτίμηση είναι , ότι αξίζει να το τοποθετήσεις.

έτσι ακριβώς.

Η κοπέλα μπορεί να μην έχει υπολογίσει καλά την κατανάλωση λ/100 αλλά σίγουρα ξέρει σίγουρα πόσα λεφτά βγαίνουν από την τσέπη της 200€ / μήνα και προφανώς δεν έχει 17 λ /100 που κάνετε τις πράξεις αλλά κάνει παραπάνω χιλιόμετρα. Μια μέση κατανάλωση 8 - 8.5 /100 μέσα στην πόλη μάλλον είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Οι υπολογισμοί μου ισχύουν 80 € / μήνα εξοικονόμηση Τώρα σχετικά με τα αρπακτικά στον χώρο ..... μάλλον συμφωνώ με όσα γράψανε παραπάνω.... θέλει πολύ προσοχή.

σχετικά με την προσφορά τώρα πολύ φρου φρου και αρώματα και ουσία καμία. 1000€ είναι πλέον το φυσιολογικό κόστος εγκατάστασης και όσον αφορά το δώρο δες το βίντεο του Βάτσου για την λαδίερα και σκέψου μόνη σου πως μπορεί να κοστίζει ένα "μπουκάλι σαμπουάν" 150 € :crazy: :crazy: :crazy: και που είναι η αλήθεια για το δώρο.
http://www.youtube.com/watch?v=H2-1NJgt ... re=related
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τρί 23 Αύγ, 2011 17:32

tasos1 έγραψε:...Αλλά και πάλι , αν υποθέσουμε ότι ισχύει το 10lt , τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η απόσβεση της τοποθέτησης . 10 *1.65=16.5 ευρώ, ενώ 11.5*0.82=9.43 ευρώ!! Και κάτι άλλο, κατά τη γνώμη μου, δεν θα πρέπει να εξετάζουμε πόσα km έκανε κάποιος ,όταν χρησιμοποιούσε βενζίνη για τις μετακινήσεις του, γιατί η τιμή της και μόνο καθιστά απαγορευτική ακόμη και τη σκέψη για ταξιδάκια, εκδρομές κ.λ.π. Από τη δική μου εμπειρία, από τότε που τοποθέτησα σύστημα υγραερίου, δεν σκέφτομαι καθόλου, μα καθόλου να πάω οπουδήποτε! Προσωπική μου εκτίμηση είναι , ότι αξίζει να το τοποθετήσεις.

Βρε Τάσο θα μας τρελάνεις!
Από την μια μας λες ότι
- μια βόλτα (ας πούμε 100 χιλιόμετρα, για να είναι έτοιμα και τα νούμερα) που θα σου κοστίσει 16,5 ευρώ καθίσταται "απαγορευτική ακόμα και στην σκέψη",
- αλλά από την άλλη με 9,43 ευρώ την βόλτα "δεν σκέφτεσαι καθόλου, μα καθόλου και πας οπουδήποτε"

Δηλαδή με οικονομία 7 ευρώ (ή 42%) εσύ αλλάζεις έτσι συμπεριφορά από τα δύο άκρα!!!
Άσε που θες να πας γύρω στις 200 τέτοιες βόλτες μόνο και μόνο για να αποσβέσεις το αρχικό σου κόστος.
Βρε τα διαβάζουμε αυτά που γράφουμε; αναρωτιέμαι :think:

Μπορεί κανείς να βρει χίλιες δύο δικαιολογίες για να αιτιολογήσει την επιλογή της υγραεριοκίνησης, αλλά πραγματικό οικονομικό όφελος για όσους κάνουν λιγότερα από 15.000 χιλ/έτος ή δεν έχουν αμάξι με τρελή κατανάλωση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
.-
KrazyA

Δημοσίευσηαπό kolokas » Τρί 23 Αύγ, 2011 17:47

δεν καταλαβαινω τη μανια που σας εχει πιασει να γινει η αποσβεση μεσα σε ενα χρονο η και λιγοτερο.ειλικρινα .μπορει να γινει και σε δυο.και τι εγινε. σημασια εχει κερδιζεισ απο την πρωτη στιγμη. και βεβαια οταν ξερεισ οτι κινησε οικονομικα αυξανεισ και τα χιλιομετρα γιατι τα αντεχει η τσεπη σου.εγω αυξησα κατα κορον τα χιλιομετρα.
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 23 Αύγ, 2011 19:39

stavroulafiesta έγραψε:Από ότι υπολογίζω η κατανάλωση μου ford fiesta είναι 10l/100χλμ. πώς θα μπορούσα να την υπολογίσω καλύτερα;

Αν τα χιλιόμετρα που κάνεις είναι μόνο με κίνηση πόλης τότε είναι πιθανό να προσεγγίζεις τα 10 λίτρα/100 χλμ. αν κι εμένα θα μου φαινόταν υπερβολική αυτή η κατανάλωση για ένα "αυτοκίνητο πόλης".
Για να βρεις την κατανάλωσή σου σημειώνεις τα χιλιόμετρα που δείχνει το κοντέρ πριν γεμίσεις εντελώς με βενζίνη. Όταν κοντεύει να αδειάσει, ξαναγεμίζεις εντελώς και ξανασημειώνεις τα χιλιόμετρα. Η διαφορά μεταξύ των 2 ενδείξεων είναι τα χιλιόμετρα που διήνυσες (φαίνονται κι αν μηδενίζεις κάθε φορά που γεμίζεις τον μερικό χιλιομετρητή). Διαιρείς τα λίτρα της βενζίνης που χρειάστηκε να βάλεις για να γεμίσεις τη 2η φορά με τα χιλιόμετρα που έκανες και πολλαπλασιάζεις επί 100. Το αποτέλεσμα είναι η κατανάλωσή σου ανά 100 χιλιόμετρα. Για ασφαλή συμπεράσματα, πρέπει να κάνεις αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα, ώστε ο μέσος όρος που θα διαμορφωθεί, θα απεικονίζει πιο ρεαλιστικά την πραγματική κατανάλωση ανά 100 χιλιόμετρα που θα έχεις. Για εύκολους υπολογισμούς άνοιξε ένα account στο spritmonitor.de ή άλλο παρεμφερές site.
Στο spritmonitor.de από 42 αυτοκίνητα (μοντέλο Fiesta 1.4i) για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δημοσιεύουν στατιστικά στοιχεία κατανάλωσης, η ελάχιστη μέση κατανάλωση είναι 4,92 , ο μέσος όρος είναι στα 6,96 και η χειρότερη επίδοση είναι 8,59 λίτρα/100 χλμ. Λόγω χειρότερης ποιότητας καυσίμων, υψηλών θερμοκρασιών, κλπ. άντε να έχεις κι ένα 10% παραπάνω από τη χειρότερη επίδοση.
Για Fiesta 1.4 με υγραέριο υπάρχει μόνο μία καταχώρηση στο spritmonitor.de και η μέση κατανάλωση είναι 9,46 λίτρα/100 χλμ. , δηλαδή 38% πάνω από το μέσο όρο της μέσης κατανάλωσης με βενζίνη, ή 10% πάνω από τη χειρότερη επίδοση από τα 42 Ford Fiesta με βενζίνη.

Γιατί δεν σκέφτεσαι να "ξεφορτωθείς" το 1400άρι που καίει τόσο πολύ και να πάρεις το νέο KIA Picanto LPG, με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, μισή κατανάλωση από αυτή που έχεις τώρα, με υγραεριοκίνηση από το εργοστάσιο (σύστημα υγρού ψεκασμού της Vialle), 7 χρόνια εγγύηση, πραγματικό "αυτοκίνητο πόλης", κλπ. κλπ. Τα ίδια περίπου ισχύουν και με άλλα μικρά που διατίθενται με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης.
Σε βάθος χρόνου σε συμφέρει πολύ. Αρκεί να βρεις να δώσεις το Fiesta σε κάποια λογική τιμή και να μη το σκοτώσεις...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ford

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες