Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τι συστημα να βαλω και που σε BMW 520i N43.

Τι συστημα να βαλω και που σε BMW 520i N43.

Δημοσίευσηαπό mkaranik » Παρ 02 Νοέμ, 2012 13:59

Καλημερα σας.
Εχω ενα BMW 520i 2000 cc 170 ιππων, μοντελο 2008 με κινητηρα Ν43 4 βαλβιδων.
Μετα απο επικοινωνια μου με τον chef της ΒΜW στη Γερμανια μου ειπε οτι περνιεται συστημα υγραεριου μονο υγρου ψεκασμου και αυτοι στην επισημη BMW περνανε το συστημα της Prins χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχει αλλο συστημα. Το προβλημα μου ειναι οτι, με ελαχιστες εξαιρεσεις στην Ελλαδα, ολοι περνανε οποιοδηποτε συστημα υγραεριου στο συγκεκριμενο αυτοκινητο χωρις καν να ρωτησουν λεπτομερειες και βεβαια ειμαι πολυ καχυποπτος πλεον. Οσο για τη Γερμανια δε νομιζω οτι θα πρεπει να τοποθετει καποιος οτιδηποτε στο αυτοκινητο του εαν δε μπορει μετα να εχει κοντα του τον εγκατστατη.
Ο μονος αξιοπιστος που βρηκα και ηταν απολυτα ειλικρινης μαζι μου μεχρι στιγμης ηταν ο Φαρμακης στα Ιωαννινα αλλα μιλουσε μονο για prins και ειπε πως ακομη το κιτ δεν το εφεραν.
Μπορει κανεις να βοηθησει και οσον αφορα το κιτ αλλα και τον εγκαταστατη οσο το δυνατο κοντα σε Θρακη?
mkaranik

Δημοσιευσεις: 3

Re: Τι συστημα να βαλω και που σε BMW 520i N43.

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 17:31

mkaranik έγραψε:Καλημερα σας.
Εχω ενα BMW 520i 2000 cc 170 ιππων, μοντελο 2008 με κινητηρα Ν43 4 βαλβιδων.
Μετα απο επικοινωνια μου με τον chef της ΒΜW στη Γερμανια μου ειπε οτι περνιεται συστημα υγραεριου μονο υγρου ψεκασμου και αυτοι στην επισημη BMW περνανε το συστημα της Prins χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχει αλλο συστημα. Το προβλημα μου ειναι οτι, με ελαχιστες εξαιρεσεις στην Ελλαδα, ολοι περνανε οποιοδηποτε συστημα υγραεριου στο συγκεκριμενο αυτοκινητο χωρις καν να ρωτησουν λεπτομερειες και βεβαια ειμαι πολυ καχυποπτος πλεον. Οσο για τη Γερμανια δε νομιζω οτι θα πρεπει να τοποθετει καποιος οτιδηποτε στο αυτοκινητο του εαν δε μπορει μετα να εχει κοντα του τον εγκατστατη.
Ο μονος αξιοπιστος που βρηκα και ηταν απολυτα ειλικρινης μαζι μου μεχρι στιγμης ηταν ο Φαρμακης στα Ιωαννινα αλλα μιλουσε μονο για prins και ειπε πως ακομη το κιτ δεν το εφεραν.
Μπορει κανεις να βοηθησει και οσον αφορα το κιτ αλλα και τον εγκαταστατη οσο το δυνατο κοντα σε Θρακη?

Καλά κάνεις και ρωτάς και ψάχνεσαι!!!!θα σου πρότεινα να ακούσεις ,τον φαρμάκη !!!και να μην βοίαζεσαι και επίσης ,να μην τσιγκουνεφτής ή σκεφτεις κάποια ευρώ παραπάνω!!απο τα άλλα κιτ,κάτι ακόμα το συγκεκριμένο μοτέρ απο την BMW θέλει κάθε 50.000χλμ έλεγχω βαλβίδων .τουλάχιτων απο ότι γνωρίζω απο δικό μου άνθρωπο που είναι κάτοχος bmw 320is 170hp 2009 μοντέλο,ρώτα όμως και στην QGAS στη καλιθέα εάν είσαι αθήνα,αν και νομίζω τα ίδια θα σου πει με τον φαρμάκη διότι και αυτός PRINS τοποθετή.Μην πειραματίζεσαι ή μην αφήσεις να μάθουν κάποιοι στο αμάξι σου πήγαινε στα σίγουρα αν και στην ελλάδα το ποιο σίγουρο είναι μια μεγάλη αβεβαιότητα παντού!!!Μίας και μόνο στο εξωτερικό δίνουν εγγύησεις στο μοτέρ του αυτοκινητου μετά απο τοποθέτηει αερίου βέβαια σε ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων και σε ορισμένα σημεια του μοτέρ!!!! Κοίτα και αυτό με της βαλβίδες!!!!!! ρώτα με email στην αντιπρωσοπεία ακόμη και στη γερμανία...στείλε ....
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 17:54

Απο ότι βλέπω είσαι από θράκη ,ή αποψη μου είναι μονόδρομός ο φαρμάκης !!!Αλλά περίμενε λίγο διότι φίλε μου το αέριο όλλο ανεβαίνει και η βενζίνη πέφτει ,δέν νομίζω να συμφέρει η τοθέτησει αερίου με αυτές τις τιμές!!!! :oops: :oops:
BMW1796

Δημοσίευσηαπό mkaranik » Παρ 02 Νοέμ, 2012 18:00

Σε ευχαριστω πολυ.
Οταν λες οτι δε δινουν εγγυηση σημαινει πως ξερεις οτι ουτε ο Φαρμακης δινει?
Το προβλημα ειναι οτι μενω Αλεξανδρουπολη και το καλυτερο θα ηταν ο εγκαταστατης να ειναι Θεσσαλονικη για την περιπτωση που κατι παει στραβα. Γι αυτο βεβαια δεν το βαζω το συστημα στη Γερμανια.
Με το Φαρμακη μιλησα πρωτη φορα την ανοιξη και ακομα το φερνει αν και ειπε ο ανθρωπος οτι θα αργησει να φτασει.
Τα παιδια στην QGAS ειναι επαγγελματιες γιατι μου ειπαν τα ιδια αλλα δε μπορουσαν να μου πουν για το κοστος μια και δεν ηρθε ακομα εδω το κιτ της prins αλλα το υπολογιζαν πανω απο 2000 σιγορα σχεδον 2500 με 3000 ευρω.
Απο την αλλη βεβαια δε ξερω αν αξιζει τον κοπο να δωσεις πανω απο 2000 με τη γενικοτερη αβεβαιοτητα που υπαρχει οχι μονο στη μελλοντικη τιμη του αεριου αλλα και στα πιθανα προβληματα που μπορει να εχεις.
Επισης δεν ξερω εαν το γνωστο προβλημα αυτης της σειρας, που καιει ευκολα πολλαπλασιαστες, επιδεινωθει μετα την τοποθετηση κιτ υγραεριου εστω και υγρης μορφης.
Παντως ακομα δεν εχω ακουσει για καποιον να περναει σ αυτο το μοντελο LPG. Ακομα χτυπαω το κεφαλι μου που δεν το πηρα σε Diesel.
mkaranik

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 18:34

Garantiegedeckte Teile

Motor: Motorblock, Kolben, Kolbenringe und Zylinder (Zylinderlaufbuchsen), Kurbelwelle, Pleuel, Zylinderkopf, Nockenwelle, Kipphebel, Ein- und Auslassventile, Stößel

Kraftstoffanlage: Sensoren der elektronischen Gemischaufbereitung, Einspritzventile, Luftmassenmesser und Drosselklappe

Abgasanlage: Lambdasonde, AGR-Ventil und Katalysator,Auspuffkrümmer
Hiervon ausgenommen: Dichtungen und Hosenrohr.

Grundlage der Garantie

Grundlage der Garantie ist die Beachtung der Einbau- und Wartungsvorschriften. Die Garantie gilt nur bei Einbau der Gasanlage durch spezifizierte Werkstätten mit GAP- oder GSP- Nachweisen, die nach § 41a Absatz 7 (17) die Einbau- und Überprüfungsrichtlinien für Gasanlagen anwenden. Weiterhin gilt diese nur, wenn für alle Komponenten ein gültiges Abgasgutachten besteht und eine vorschriftsmäßige und nachgewiesene Wartung des Fahrzeugs entsprechend den Angaben im Garantieheft erfolgte.

Leistungsausschluss

Leistungsausschluss besteht bei:

a) Bauteile die vom Hersteller nicht zugelassen sind oder die bei Antragstellung bei fachmännischer Prüfung erkennbare Mängel aufweisen;
b) Betriebs- und Hilfsstoffe, wie Kraftstoffe, Chemikalien, Filtereinsätze, Kühl- und Frostschutzmittel, Hydraulikflüssigkeit, Öle, Fette, sonstige Schmiermittel, sowie Kleinmaterialien (Schrauben, Muttern,Schellen und dergleichen);
c) andere als die in Ziffer 2. genannten Bauteile, insbesondere nicht für die Autogasanlage selbst;
d) Ansprüche auf Ersatz von mittelbaren Schäden (z.B. Abschleppkosten, Abstellgebühren, Frachtkosten, Mietwagenkosten, Entschädigung für entgangene Nutzung oder Übernachtungskosten);
e) natürlicher Verschleiß (z.B.: Geräuschentwicklung, Änderung des Ölverbrauchs)
f) die in § 8 genannten, ausgeschlossenen Schäden.

Die Kosten für Zylinderkopfdichtung, Dichtungen, Dichtungsmanschetten, Wellendichtringen und Zündkerzen werden nur dann erstattet, wenn ihr Ersatz im Falle eines ersatzpflichtigen Schadens an einem der in Ziffer 2 genannten Bauteile technisch erforderlich ist. Diese Teile sind separat nicht versichert.

Die Garantie ist nicht gültig:

In Verbindung mit Multipointanlagen mit paralleler Systemarchitektur.
In Verbindung mit Autogasanlagen, für die kein Abgasgutachten besteht.
Bei Transportern zum Einsatz auf Baustellen und LKW ab 4,5 t.
Bei Fahrzeugen mit mehr als 4 Zylindern (hier nur auf Anfrage) und Fahrzeugen mit mehr als 45 kW je Zylinder.
Bei Fahrzeugen, die als Mietwagen, im Motorsport oder als gewerbsmäßige Kurierfahrzeuge genutzt werden.

Reparaturkosten-Erstattung

Die Reparaturkosten (Lohn- und Materialkosten) nach Maßgabe von Ziffer 2 werden ausgehend von der Betriebsleistung des Fahrzeuges zum Zeitpunkt der Reparatur nur anteilig wie folgt erstattet:.

km-Stand bei Reparatur Kostenerstattung
bis 80.000 100%
bis 100.000 90%
bis 120.000 80%
bis 130.000 70%
bis 150.000 60%
bis 180.000 50%

Die Garantieleistung besteht in dem Ersatz der erforderlichen und tatsächlich angefallenen Kosten der Instandsetzung nach Maßgabe der nachfolgenden Bestimmungen. „Instandsetzung“ im Sinne der Garantie bedeutet die vollständige Funktionsherstellung des beschädigten versicherten Bauteils durch Reparatur oder durch ein Austauschteil.
Die Auftragserteilung für die Reparatur erfolgt ausschließlich durch den Fahrzeughalter. . Die Reparaturrechnung ist ausschließlich auf den Autorisierten Einbaubetrieb ohne Mehrwertsteuer auszustellen. Einzige Ausnahme: Reparaturbetrieb ist nicht gleich Autorisierter Einbaubetrieb. Dieser stellt die Reparaturrechnung mit Mehrwertsteuer aus.

Αυτές οι εγγυήσεις δίνονται στην γερμανιά και διάβασε και αυτά τα λινκ....
http://www.cargas.de/technik/einbau-sicherheit.html

http://www.prinsautogas.com/de/markte/a ... nlage.html

http://www.cargas.de/service/lpg-tankstellen.html

Αυτά είναι στη γερμανία ..... :thumbup: ;) ;)
BMW1796

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 18:46

Παρακάτω δές πόσο έχει το lpg στην γερμανία και πόσα πρατήρια υπάρχουν αλλά καλήτερα δές την τιμή !!!!

http://www.mylpg.eu/stations/germany

συγκρινε μισθους και σκέψου εάν υπάρχη καρτέλ στην ελλάδα με το αέριο,το οποιο το πάνε για το 1€ χώρίς τον νέο φόρο.....
BMW1796

Δημοσίευσηαπό mkaranik » Παρ 02 Νοέμ, 2012 22:10

Τα ξερω της γερμανιας, εδω ζω αυτη τη περιοδο αλλα δεν εχω το αυτοκινητο εδω και θα γυρισω σε λιγο καιρο. Μη νομιζεις οτι εδω το περασμα ειναι φτηνο. Τα ιδια με Ελλαδα ειναι με τη διαφορα οτι εδω σε ολη τη διαρκεια της τοποθετησης ειναι και ενας μηχανικος απο το Tüv που θα δωσει την εγγυηση καλης λειτουργιας για 5 χρονια. Δεν ξερω αν υπαρχει καρτελ στην Ελλαδα για το αεριο, ξερω σιγουρα οτι δεν υπαρχει κρατος....Σε ευχαριστω παντως πολυ για τη βοηθεια.
mkaranik

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 23:27

mkaranik έγραψε:Τα ξερω της γερμανιας, εδω ζω αυτη τη περιοδο αλλα δεν εχω το αυτοκινητο εδω και θα γυρισω σε λιγο καιρο. Μη νομιζεις οτι εδω το περασμα ειναι φτηνο. Τα ιδια με Ελλαδα ειναι με τη διαφορα οτι εδω σε ολη τη διαρκεια της τοποθετησης ειναι και ενας μηχανικος απο το Tüv που θα δωσει την εγγυηση καλης λειτουργιας για 5 χρονια. Δεν ξερω αν υπαρχει καρτελ στην Ελλαδα για το αεριο, ξερω σιγουρα οτι δεν υπαρχει κρατος....Σε ευχαριστω παντως πολυ για τη βοηθεια.

Πάντως εάν το είχες [το αμάξι] εκει πιστέυω οτι θα ήτανε καλήτερα φτάνει μόνο που δίνουν εγκυησεις για μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου,ενώ εδώ δίνουν εγκυηση για το κιτ lpg της prins VSI 2 τρια χρονια καμία σχέση,απο ότι βλέπω στην Γερμάνια δέν βάζει κανένας το Prins sylverline 2 δεν το έχω δει σε κανένα site ξένω ,μόνο Τουρκία και ελλάδα ,ποιος ξερει γιατί??Οσω για την τιμή του αερίου στην Ελλάδα όσω πάει και ανεβαίνει ενώ η βενζίνη πέφτει !!!!
BMW1796

Δημοσίευσηαπό prometheas » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 02:28

^ ψυχραιμία... :crazy:

μην μας πιάνει πανικός....
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 02:53

BMW1796 έγραψε:
mkaranik έγραψε:Τα ξερω της γερμανιας, εδω ζω αυτη τη περιοδο αλλα δεν εχω το αυτοκινητο εδω και θα γυρισω σε λιγο καιρο. Μη νομιζεις οτι εδω το περασμα ειναι φτηνο. Τα ιδια με Ελλαδα ειναι με τη διαφορα οτι εδω σε ολη τη διαρκεια της τοποθετησης ειναι και ενας μηχανικος απο το Tüv που θα δωσει την εγγυηση καλης λειτουργιας για 5 χρονια. Δεν ξερω αν υπαρχει καρτελ στην Ελλαδα για το αεριο, ξερω σιγουρα οτι δεν υπαρχει κρατος....Σε ευχαριστω παντως πολυ για τη βοηθεια.

Πάντως εάν το είχες [το αμάξι] εκει πιστέυω οτι θα ήτανε καλήτερα φτάνει μόνο που δίνουν εγκυησεις για μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου,ενώ εδώ δίνουν εγκυηση για το κιτ lpg της prins VSI 2 τρια χρονια καμία σχέση,απο ότι βλέπω στην Γερμάνια δέν βάζει κανένας το Prins sylverline 2 δεν το έχω δει σε κανένα site ξένω ,μόνο Τουρκία και ελλάδα ,ποιος ξερει γιατί??Οσω για την τιμή του αερίου στην Ελλάδα όσω πάει και ανεβαίνει ενώ η βενζίνη πέφτει !!!!

Και στην Ελλάδα με 150 ευρωπουλα σε κάθε μετστροπη άμα θέλεις ασφαλιζεις το μοτέρ απο ζημια νομίζω το χρόνο αλλα οτι και να πάθει το μοτέρ σου καλύπτεται .. Επίσης silverline 2.0 υπάρχει στην πολωνια και κάποιες άλλες χώρες αλλα εδω και στη Τουρκία προωθήθηκε ιδαιτερα λόγω χαμηλότερης τιμής ...
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Επόμενο

Επιστροφή στο BMW

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης