Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ευπάθεια σε κινητήρες Toyota με υγραέριο

Ευπάθεια σε κινητήρες Toyota με υγραέριο

Δημοσίευσηαπό zep » Δευτ 10 Σεπ, 2012 09:13

Με αφορμή πρόσφατο γεγονός σε Yaris 1.0 φίλου που έκαψε βαλβίδα, έμαθα κάποιες πληροφορίες που με ανησύχησαν.Ήξερα οτι γενικά τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα έχουν θέμα με τις βαλβίδες και το υγραέριο, αλλά οχι και έτσι.
Δλδ οτι τα μεταχειρισμένα μοτέρ για Toyota γενικά , (κάτοχος avensis 1.6 3ZZ είμαι και εγώ) έχουν γίνει ανάρπαστα.
Πωλούνται 1.500€ για avensis 3ZZ π.χ, 600€ για yaris 1.0 (Ιαπωνικό) , 800€ για Γαλλικό και είναι δυσεύρετα και για αυτό και η υψηλή τιμή.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν έβγαλε βλάβη στο μοτέρ φίλου μου, που είχε κάνει 50.000χλμ με υγραέριο, αλλά με φορτωμένα πολλά χλμ (430.000 όταν μπήκε υγραέριο).
Ο μηχανικός που κατέβασε το μοτέρ είπε οτι ναι μεν το μοτέρ είχε χλμ, αλλά το υγραέριο ήταν αυτό που "αποτελείωσε" την δουλειά.Το μοτέρ μπορούσε να φτάσει και 800.000 αν δεν είχε υγραέριο π.χ.Τελικά αποφασίστηκε να μπεί ένα μεταχειρισμένο μοτέρ μιας και το αμάξι κάνει πολλά χλμ και να κρατηθεί το άλλο για τυχόν ανταλλακτικά.
Στη διάγνωση φάνηκε οτι η εγκατάσταση είχε γίνει τελικά πολύ σωστά και το ίδιο έδειξαν και οι μετρήσεις στο δρόμο απο το Wideband που έκανε ο μηχανικός στο "καινούργιο" μοτέρ και στην λειτουργία με υγραέριο.Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει...
Στην αναζήτηση για μοτέρ απευθηνθήκαμε σε φίλο μαντρά ανταλλακτικών που έφερε τελικά ένα 14.000χλμ απο τρακάρισμα στο εξωτερικό κυριολεκτικά του κουτιού.Αλλά στην αναζήτησή μας πήγαμε και σε άλλους που μας απογοήτευσαν...δεν είχε κανένας διότι ζητούνται πολλά λόγω ζημιών απο υγραέριο.Ένας μάλιστα μας έδειξε και 2 μοτέρ 3ΖΖ και 1 4ΖΖ που του τα άφησαν για ανταλλακτικά ή ανακύκλωση και ζητούσαν χαμειλότερη τιμή στο μεταχειρισμένο και ήταν όλα απο εγκατάσταση υγραερίου.Τώρα για τα 2 μας είπε οτι η εγκατάσταση ήταν σωστή καθώς ο εγκαταστάτης που τα είχε βάλει δεν είχε πρόβλημα σε άλλες μάρκες αυτοκινήτων.
Επίσης υπάρχουν και μοτέρ για Toyota κατασκευής Ιαπωνίας τα οποία είναι πολύ πιο ανθεκτικά απο τα Toyota κατασκευής Γαλλίας ή Αγγλίας και είναι σε επάρκεια καθώς προέρχονται απο τρακαρίσματα και δεν χαλάνε , δεν ταιριάζουν όμως στα σασί κατασκευής Ευρώπης λόγω αλλαγών στα ηλεκτρικά και άλλες διαφορές.
Αυτό συμβαίνει διοτι υπάρχει περιορισμός, νομίζω μέχρι 2%, στην Ευρωπαική ένωση για εισαγωγές απο Ιαπωνία, εφόσον δεν υπάρχει γραμμή παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη.Όσοι λοιπόν "έτυχε" να έχουν αμάξι Ιαπωνίας , είστε πολύ τυχεροί.Το καταλαβαίνεις εάν το αρχικό γράμμα του πλαισίου αρχίζει απο J.
Τα τελικά συμπέρασματα ήταν λοιπόν το εξής:

1.Στο καμμένο μοτέρ του φίλου το σέρβις δεν γινόταν σωστά.Απόδειξη οτι μόλις 3 μέρες είχε βγεί απο μεγάλο σέρβις.Δεν είδαν οτι οι βαλβίδες ήταν χάλια; Άρα προσοχή στον μηχανικό που πάτε το αυτοκίνητο.Το θέμα ήταν και στα καμένα που γινόταν το σέρβις σωστά, έγινε ζημιά, απλά αργότερα απο τα λεγόμενα 2 μηχανικών και μαντράδων.Σίγουρα πάντως τα toyota θέλουν συχνό έλεγχο.

2.Ίσως πρέπει να ρυθμιστεί το μοτέρ να καίει και βενζίνη μετά απο κάποιες στροφές, θέμα που θα συζητήσει ακι ο φίλος με τον εγκαταστάτη για το νέο μοτέρ.

3. Εγκατάσταση λαδιέρας είναι ένα θέμα.Κάποιοι εγκαταστάτες ούτε που ασχολούνται και δεν την προτείνουν.Τώρα τελευταία όμως κάτι άκουσα για σπρέι "πρόσθετο" που μπαίνει στο ρεζερβουάρ και ίσως κάνει δουλειά.Αυτά.
Τελευταία επεξεργασία από zep και Δευτ 10 Σεπ, 2012 11:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
zep

Δημοσιευσεις: 156

Re: Ευπάθεια σε κινητήρες Toyota με υγραέριο

Δημοσίευσηαπό DragonHD » Δευτ 10 Σεπ, 2012 10:23

Τα συγκεκριμενα μοντελα ΤΟΥΟΤΑ εχουν "μαλακες"βαλβιδες και βγαζουν προβλημα.
Άβαταρ μέλους
DragonHD

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό Lefty » Δευτ 10 Σεπ, 2012 10:32

Έχω ένα Yaris 1.0 του 2005 (γαλικό) και έχω κάνει 15,000χλμ με υγραέριο. Είχα λαδιέρα άλλα την ξήλωσα γιατί δεν μου άρεσε όπως δούλευε το αυτοκίνητο με την λαδιερα. Σκέφτομαι για λίπανση να βάζω tunap από εδώ και πέρα. Αυτό με τις βαλβίδες για να είμαι ειλικρινής με τρομάζει λίγο άλλα το σκέφτομαι αλλιώς το θέμα. Πες ότι μετά από 50,000 χλμ με υγραέριο μου τις καίει, μέχρι τότε θα έχω αποσβέσει τα χρήματα μου λίγο πάνω από δυο φορές. Μια ενδεχόμενη αλλαγή των βαλβίδων σε ενισχυμένες για υγραέριο θα κοστίσει κάπου 500 με 600 ευρώ, οπότε πάλι οικονομικά είμαι κερδισμένος. Παρεμπιπτόντως κάνω κάπου 120χλμ την ημέρα. Να προσθέσω ότι τα σερβις γίνονται κανονικά και χωρίς βλάβες μέχρι στιγμής.
Όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα.
Toyota Yaris 1000cc, 260.000km τα 31.000km με LPG,AC STAG 300-4 ISA2,Tomasetto Πνεύμονας.
Lefty

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό tommygun » Δευτ 10 Σεπ, 2012 11:27

αυτα που εχουν γραψει (γνωστες και παθοντες) για αλλαγη καπακιου, δεν μπορουσαν να εφαρμοστουν στη συγκεκριμενη περιπτωση?

Ή αν ο παλιος κινητηρας δεν επαιρνε επιδιορθωση, δεν θα αξιζε να κανετε απο πριν αυτην την αλλαγη καπακιου στον μεταχειρισμενο που αγορασατε, πριν τον βαλετε επανω?
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό zep » Δευτ 10 Σεπ, 2012 11:44

tommygun έγραψε:αυτα που εχουν γραψει (γνωστες και παθοντες) για αλλαγη καπακιου, δεν μπορουσαν να εφαρμοστουν στη συγκεκριμενη περιπτωση?
Ή αν ο παλιος κινητηρας δεν επαιρνε επιδιορθωση, δεν θα αξιζε να κανετε απο πριν αυτην την αλλαγη καπακιου στον μεταχειρισμενο που αγορασατε, πριν τον βαλετε επανω?

Φίλε tommygun το αμάξι είχε κάνει με αυτόν τον κινητήρα μισό εκατομύριο χλμ. μέσα σε 5-6 χρόνια και προορίζεται για άλλα τόσα καθώς απο σασί είναι σε καλή κατάσταση.
Ο μηχανικός πρότεινε πως αντί να δοθεί ένα ποσό απο 400 στην καλύτερη έως 700€ ή και παραπάνω για επισκευή κεφαλής και ανάλογα και την ζημιά (μπορεί να έχει τρυπημένο πιστόνι απο θραύσμα βαλβίδας ή φθορά στον κίλυνδρο κ.α), σύν δίσκο-πλατώ-ρουλεμάν που θα ήθελε σίγουρα μιας και κατέβηκε ο κινητήρας, να προτιμηθεί η λύση με τα 1.000€ έως 1.200€ αλλά με καινούργιο μοτέρ των 14.000 χλμ και να είναι απροβλημάτιστο το αμάξι για άλλα τόσα χρόνια καθώς κάνει πάρα πολλά χλμ.
Τώρα μένει και ένα ταλαιπωρημένο μοτέρ spare με την σκέψη να επισκευαστεί με την ησυχία της η κεφαλή όταν θα έχει οικονομική άνεση ο φίλος, με ενισχυμένες βαλβίδες κ.α.
Το θέμα είναι οτι πρέπει με τον εγκαταστάτη να βρεθεί οπωσδήποτε μια λύση για το θέμα των βαλβίδων ειδάλλως σε 1 χρόνο πάλι θα έχουμε τα ίδια.Τώρα ποιά λύση θα δοθεί, είναι ένα θέμα.Πάντως να ανεβοκατεβαίνει η μια επισκευασμένη κεφαλή και μετά η άλλη...δεν είναι λύση.
Θεωρώ δεδομένο απο αυτά που είδαμε και ακούσαμε στα συνεργεία και στις μάντρες οτι τα ΤΟΥΟΤΑ έχουν θέμα και πρέπει να βρεθεί λύση.
Ίσως λύση να είναι και το σπρέι που μπαίνει στην μπουκάλα και το ψάχνω και για μένα.Το θέμα είναι πόσο συχνά, εάν κάνει και δουλειά και πόσο θα κοστίζει, γιατί αν θέλουμε 2 μπουκάλια στην "κατσιά¨...ζήτω που καήκαμε.
zep

Δημοσίευσηαπό Insomniac » Δευτ 10 Σεπ, 2012 13:21

zep έγραψε:Ήξερα οτι γενικά τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα έχουν θέμα με τις βαλβίδες και το υγραέριο, αλλά οχι και έτσι.

3. Εγκατάσταση λαδιέρας είναι ένα θέμα.Κάποιοι εγκαταστάτες ούτε που ασχολούνται και δεν την προτείνουν.Τώρα τελευταία όμως κάτι άκουσα για σπρέι "πρόσθετο" που μπαίνει στο ρεζερβουάρ και ίσως κάνει δουλειά.Αυτά.

Απο που προκυπτει οτι τα Ιαπωνικα εχουν προβλημα βαλβιδων με υγραεριο ?

Η εγκατασταση λαδιερας ή οχι και ποιου τυπου ειναι θεμα kit ή αυτοκινητου ?

ΥΓ.
Σημερα πηγα το Honda CRV του 2008 και το αφησα σε εξουσιοδοτημενο του Σαρακακη να βαλουν υγραεριο.Θα το παρω την Πεμπτη. 14 λιτρα / 100 χλμ δεν υποφεροντε μεσα στην πολη.
Φιλικά Γιάννης
Insomniac

Δημοσιευσεις: 154

Δημοσίευσηαπό chrisd » Δευτ 10 Σεπ, 2012 14:20

στα 430.000 χλμ είχε γίνει πότε έλεγχος στα διακενα βαλβίδων κάθε 90. 000 όπως ορίζει ο κατασκευαστής?
εκτός αυτού το μοτερ ήδη είχε φάει ψωμιά του.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό glamor » Δευτ 10 Σεπ, 2012 14:22

αυτές μέρες το αυτοκίνητο έχει κάνει πάνω από 55000 km σχεδόν αποκλειστικά με lpg. έχω κάνει απίστευτα 28 ώρες non stop ταξίδι (δεν θα το ξανακάνω αυτό!!) χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό. έχω ρυθμίσει να παίρνει μπροστά με lpg εάν ο κινητήρας είναι πάνω από 40 βαθμούς και παγωμένο στους 25 βαθμούς στο μικρότερο δυνατό χρόνο αλλαγής. βέβαια όλα αυτά να μη ξεπερνάω στα 3,500 ~4,000 στροφ/λεπ. τώρα τι θα μου προκύψει στα επόμενα χιλιόμετρα κανείς δεν ξέρει. πάντως τα χιλιόμετρα συνεχίζετε......
yaris 99 1000cc Lovato χωρίς λαδιέρα
μέχρι τώρα πάνω από 105000km +....
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσιευσεις: 187

Δημοσίευσηαπό Insomniac » Δευτ 10 Σεπ, 2012 14:29

glamor έγραψε:αυτές μέρες το αυτοκίνητο έχει κάνει πάνω από 55000 km σχεδόν αποκλειστικά με lpg. έχω κάνει απίστευτα 28 ώρες non stop ταξίδι (δεν θα το ξανακάνω αυτό!!) χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό. έχω ρυθμίσει να παίρνει μπροστά με lpg εάν ο κινητήρας είναι πάνω από 40 βαθμούς και παγωμένο στους 25 βαθμούς στο μικρότερο δυνατό χρόνο αλλαγής. βέβαια όλα αυτά να μη ξεπερνάω στα 3,500 ~4,000 στροφ/λεπ. τώρα τι θα μου προκύψει στα επόμενα χιλιόμετρα κανείς δεν ξέρει. πάντως τα χιλιόμετρα συνεχίζετε......

Αυτο πως γινεται ? Ειναι θεμα προγραμματισμου του εγκεφαλου του kit και αν το "σηκωνει" ?
Φιλικά Γιάννης
Insomniac

Δημοσιευσεις: 154

Δημοσίευσηαπό zep » Δευτ 10 Σεπ, 2012 16:31

Lefty έγραψε:Έχω ένα Yaris 1.0 του 2005 (γαλικό) και έχω κάνει 15,000χλμ με υγραέριο. Είχα λαδιέρα άλλα την ξήλωσα γιατί δεν μου άρεσε όπως δούλευε το αυτοκίνητο με την λαδιερα. Σκέφτομαι για λίπανση να βάζω tunap από εδώ και πέρα. Αυτό με τις βαλβίδες για να είμαι ειλικρινής με τρομάζει λίγο άλλα το σκέφτομαι αλλιώς το θέμα. Πες ότι μετά από 50,000 χλμ με υγραέριο μου τις καίει, μέχρι τότε θα έχω αποσβέσει τα χρήματα μου λίγο πάνω από δυο φορές. Μια ενδεχόμενη αλλαγή των βαλβίδων σε ενισχυμένες για υγραέριο θα κοστίσει κάπου 500 με 600 ευρώ, οπότε πάλι οικονομικά είμαι κερδισμένος. Παρεμπιπτόντως κάνω κάπου 120χλμ την ημέρα. Να προσθέσω ότι τα σερβις γίνονται κανονικά και χωρίς βλάβες μέχρι στιγμής.
Όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα.

glamor έγραψε:αυτές μέρες το αυτοκίνητο έχει κάνει πάνω από 55000 km σχεδόν αποκλειστικά με lpg. έχω κάνει απίστευτα 28 ώρες non stop ταξίδι (δεν θα το ξανακάνω αυτό!!) χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό. έχω ρυθμίσει να παίρνει μπροστά με lpg εάν ο κινητήρας είναι πάνω από 40 βαθμούς και παγωμένο στους 25 βαθμούς στο μικρότερο δυνατό χρόνο αλλαγής. βέβαια όλα αυτά να μη ξεπερνάω στα 3,500 ~4,000 στροφ/λεπ. τώρα τι θα μου προκύψει στα επόμενα χιλιόμετρα κανείς δεν ξέρει. πάντως τα χιλιόμετρα συνεχίζετε......

Φίλοι Lefty και glamor κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ και έχω πάρει τα όποια ρίσκα μου.
Χαλαρή οικογενειακή-οικονομική οδήγηση να μην ζορίζω το μοτέρ, θα βάλω και tuneup, erc σε σπρέι ή ότι στο διάκο χρειαστεί και ο θεός βοηθός.Ήδη τσέκαρα και βαλβίδες μόνος μου (είναι με καπελώτα) γιατί απο το σέρβις της αντιπροσωπείας, έβγαλα σπυράκια.
Όλως τυχαίως ήταν η ίδια αντιπροσωπεία που πήγαινε το Yaris ο φίλος μου.Τώρα που τσεκαρίστηκε απο άλλον μηχανικό έβγαλε και αυτός σπυράκια και του τα είχα πεί.
Το φίλτρο αέρος είχε ρουφηγμένο-ξεχασμένο ένα στρίνγκ απο μια γκόμενα που το είχανε κάνει πριν 6 χρόνια πάνω στο καπώ για να εγκαινιάσουν το αμάξι όταν το αγόρασε...και περίμενε κάποιον φιλότιμο που θα έκανε σέρβις....να ανακαλυφθεί.Τρόπος του λέγειν... :lol: Τα λέγαμε και γελούσαμε, θυμήθηκε τα παλιά αλλά μετά έκλεγε όταν πλήρωνε, φανταστείτε πόσο βρώμικο ήταν...και απο πρόσφατο σέρβις παρακαλώ.
Άρα προσοχή πολύ στο σέρβις.Το τσεκάρισμα βαλβίδων απαιτεί κάποιο χρόνο και βαριούνται.Στήνουν αυτί, δεν ακούν τίποτα απο βαλβίδες αλλά όταν καίει υγραέριο δεν θέλει και πολύ.

chrisd έγραψε:στα 430.000 χλμ είχε γίνει πότε έλεγχος στα διακενα βαλβίδων κάθε 90. 000 όπως ορίζει ο κατασκευαστής?
εκτός αυτού το μοτερ ήδη είχε φάει ψωμιά του.

chrisd προφανώς το τσεκάρισμα των βαλβίδων το είχαν γράψει στα @ρχ@δι@ τους.Στα χαρτιά βέβαια όλα φαίνονται εντάξει αλλά πως έιναι δυνατόν να έχει βγεί απο μεγάλο σέρβις και δεν είδαν προφανώς κλεισμένη βαλβίδα. Αλλιώς πως "κάρφωσε";Υπάρχει το ενδεχόμενο να είχε κόπωση στα μέταλλα κια να ήταν η ώρα της.
Τσπ θα ανοιχτεί το μοτέρ αυτές τις μέρες και θα κάνει διάγνωση ο μηχανικός που έχει αποδειχτεί σοβαρός μέχρι στιγμής.
Τελευταία επεξεργασία από zep και Δευτ 10 Σεπ, 2012 16:46, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
zep

Επόμενο

Επιστροφή στο Toyota

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες