Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

"Υδρογονοκινηση"

Τι μέλλει γενέσθαι;

Re: "Υδρογονοκινηση"

Δημοσίευσηαπό starcash » Τρί 29 Νοέμ, 2011 12:11

Γεια χαρα
Εχω ενα vw t4 του 1996 και το εχω αφησει σε γνωστο μου μηχανικο για να τοποθετησει συστημα υγραεριου ΑC stag πολωνιας και στη συνεχεια αφου το ρυθμισει και κανει μερικα χιλιομετρα θα του βαλουμε και το παρακατω συστημα υδρογονου το οποιο ειναι ελληνικης κατασκευης και παραγει καθαρο υδρογονο σε πολυ μικρη ποσοτητα οπως εχω καταλαβει,αν ξερετε κατι για το συγγεκριμενο συστημα πολυ με ενδιαφερει να ακουσω τη γνωμη σας.
http://www.hydro-gen.com.gr/
με το καλο οταν ολοκληρωθει η εγκατασταση θα σας ενημερωσω (σημειωτεον οτι ειναι αρκετα ακριβο,για το αυτοκινητο μου περιπου 600ευρω+φπα)

Γιαννης
starcash

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 29 Νοέμ, 2011 16:17

Καλως ηλθες στη παρεα Γιαννη. Εισαι σιγουρος οτι ειναι ελληνικό ?
Ποσο θα σου παει ολο μαζι lpg kit και κιτ υδρογονοκινησης ?
Τι σε επεισε να βαλεις το κιτ υδρογονοκινησης μιας και κανει τοσο..?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό starcash » Παρ 02 Δεκ, 2011 01:38

Eιμαι βεβαιος οτι ειναι ελληνικο,τωρα οσον αφορα τους λογους θα σου πω, το αυτοκινητο ειναι βαρυ και λιγος ο κινητηρας του, οποτε η αυξηση της ροπης μου ειναι απαραιτητη και πιστευω οτι θα δω διαφορα,το συστημα ειναι πολυ καλοφτιαγμενο, και μαζεμενο, λογω του οτι παραγει καθαρο υδρογονο η ποσοτητα του ειναι ελαχιστη και οδηγειται στο φιλτροκουτι απευθειας,και η καταναλωση του σε ρευμα ιδιαιτερα χαμηλη,επισης λογω της καλυτερης καυσης καθαριζει και ο θαλαμος καυσης,και φυσικα η οικονομια που κανει και πανω στο LPG .

...το υγραεριο τοποθετηθηκε μενει να καψω το τεποζιτο να μετρησω καταναλωση και μετα η συνεχεια με το παραπανω
starcash

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 02 Δεκ, 2011 12:40

starcash έγραψε:...το υγραεριο τοποθετηθηκε μενει να καψω το τεποζιτο να μετρησω καταναλωση και μετα η συνεχεια με το παραπανω

Περιμένουμε μετρησεις και απο τα 2 συστηματα μαζι;-)
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό nikos1973 » Παρ 02 Δεκ, 2011 15:52

Φίλε starcash καλώς ήλθες. Καθότι έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα της υδρογονοκίνησης έχω να σου πω τα εξής: Καταρχήν κατά την γνώμη μου για να εξοικονομήσεις χρήματα πολύ καλά κάνεις και τοποθετείς υγραέριο. Έχε υπόψιν σου όμως ότι θα έχεις μία αύξηση στην κατανάλωση υγραερίου 15-20% και μία περαιτέρω μείωση της απόδοσης του κινητήρα σου (που όπως λες είναι ήδη "λίγος") λόγω της μικρότερης θερμογόνου δύναμης του υγραερίου σε σχέση με την βενζίνη (τουλάχιστον στις υψηλές στροφές).Αυτό που θα επιτύχεις με το υδρογόνο είναι να έλθει και πάλι η απόδοση του κινητήρα σου στα επίπεδα της βενζίνης, σε συνδυασμό με μία μείωση της κατανάλωσης (υγραερίου) κατά περίπου 20%. Συνολικά λοιπόν επιτυγχάνεις οικονομία 50% συν το γεγονός ότι "επιλύεις" όπως έχω γράψει και παλαιότερα το πρόβλημα του χρονισμού του κινητήρα που και αυτός έρχεται στα επίπεδα της βενζίνης και φυσικά καθαρότερη και τελειότερη καύση-καθαρισμός του κινητήρα κλπ. ΟΛΑ τα παραπάνω τα επιτυγχάνεις με ΥΔΡΟΞΥ (ΗΗΟ). Το σκέτο υδρογόνο ΔΕΝ είναι τόσο εύφλεκτο όσο το ΗΗΟ. Σίγουρα βοηθάει στην καλύτερη καύση του μίγματος αλλά χρειάζεσαι μεγαλύτερη ποσότητα (λόγω του διαχωρισμού των στοιχείων υδρογόνου-οξυγόνου).Άρα πρέπει να καταναλώσεις περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια (περισσότερα amperes μιας και τα volt είναι σταθερά στο συνεχές ρεύμα).Ο ισχυρισμός δε ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι της τάξης των 250ma είναι τουλάχιστον αστείος. Παραβαίνει όλους τους νόμους της αποτελεσματικότητας της συμβατικής ηλεκτρόλυσης. Συνοψίζοντας κατ εμέ δεν θα δεις αυτά που περιμένεις (αυξημένη ροπή - απόδοση) παρά μόνο την εξοικονόμηση χρημάτων λόγω του υγραερίου.
Χωρίς να το παίζω παντογνώστης και έξυπνος ελπίζω να κάνω λάθος. Περιμένουμε τα νέα σου.
nikos1973

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό starcash » Κυρ 04 Δεκ, 2011 14:32

θα επανελθω αφου γινουν οι απαραιτητες μετρησεις, απ οτι βλεπω με το νεο ετος,ευτυχως το συστημα υδρογονου, αν δεν επιτυχει αυτα που υποσχεται, επιστρεφεται σε διαστημα 3 μηνων απο την τοποθετηση.
starcash

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Τετ 14 Δεκ, 2011 10:05

Καλημέρα σας.

Είμαι κάτοχος τετρακίνητου αυτοκινήτου , μάρκας KIA SPORTAGE WAGON του 2001, δίλιτρο.

Πριν ένα χρόνο έβαλα το σύστημα της υδρογονοκίνησης και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος σε αρκετά σημεία που προσφέρει.
οικονομία μου κάνει στο 40% και θέλω να τονίσω ότι σημαντικοί παράγοντες είναι πιστεύω 3 πράγματα.

Το πρώτο είναι ο σωστός διαχωρισμός του υδρογόνου και του οξυγόνου και πρέπει να γίνεται 100% και πρέπει να μπαίνει στο λούφ του καρμπυρατέρ ώς καθαρό καύσιμο 100% χωρίς οξυγόνο.διαφορετικά δημιουργούνται προβλήματα.

Το δεύτερο είναι η ποιότητα της καυστικής ποτάσας που μπαίνει στο δοχείο του νερού και είναι αυτό που δίνει αμπέρ στο σύστημα και αφετέρου και το υδρογόνο.είναι σημαντικός παράγοντας αυτός πιστεύω από την εμπειρία μου γιατί αλλιώς αν δεν είναι καλής ποιότητας δημιουργεί μαυρίλες και μούργα.

Και το τρίτο είναι να έχει οπωσδήποτε ένα σύστημα control συνδεδεμένο με το σύστημα του υδρογόνου με αμπερόμετρο μαζί ώστε να διαμορφώνεις τα αμπέρ σου σε συνθήκες που το χρειάζεσαι.

το control το έχω στο ταμπλό και όταν είμαι στην πόλη το βάζω στα 3-4 αμπέρ , ανάλογα με την κίνηση και σε ταξίδια το βάζω στα 7-8 αμπέρ , ανάλογα με την ταχύτητα που το πηγαίνω.δηλαδή στα 90 χλμ/ώρα το βάζω στα 7 αμπέρ , 100 χλμ/ώρα στα 8 αμπέρ κ.λπ.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο το σύστημα δουλεύει οικονομικά επιτυγχάνοντας οικονομία στα καύσιμα.

Με αυτό το σύστημα το αυτοκίνητο πέρασε άνετα στο ΚΤΕΟ διότι στην μέτρηση των καυσαερίων καθώς έχω ελεύθερο αγωνιστικό καταλύτη με όριο το 0,50 το πέρασα στο 0,24 άνετα.

Απόκτησε πολύ καλή ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών , πολύ καλή απόκριση στο γκάζι , ο κινητήρας δουλεύει πιο στρωτά και ήσυχα και κάνω περισσότερα χλμ την αλλαγή λιπαντικών , φίλτρων , μπουζί κλπ...

Το ωραίο είναι ότι δουλεύει και με το σύστημα του υγραερίου το ίδιο άνετα και ανυπομονώ να πάρω το αυτοκίνητο σήμερα από τον εγκαταστάτη του υγραερίου.

Ελπίζω να βοήθησα με τις εμπειρίες μου.
KIA SPORTAGE 2001 WAGON Romano HD Reducer Plug & Drive
http://www.go-lpg.co.uk/RomanoN.html
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 14 Δεκ, 2011 12:49

Όσοι έχετε βάλει, γιατί δεν κάνετε μια παρουσίαση της εγκατάστασής σας; :clap: :clap:
Πιστεύω ότι θα ενδιέφερε πολύ κόσμο!
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 14 Δεκ, 2011 17:31

GOLDWAGON έγραψε: ...

Ποσο σου κόστισε το συστημα Η ? Παντως μου φαινεται οτι δεν εισαι και πολυ ξεγνιαστος βαζοντας τετοιο συστημα μιας και πρεπει να αλλαζεις τα αμπερ για να αξιζει, να βαλεις τον ''ταδε'' καταλύτη για να γινει σωστη διαχωρηση Η , να μπαινει στην εισαγωγη καθαρο το Η κτλ.. Τα αντιστοιχα δηλαδη που εχει και το υγραεριο. Σε συνδιασμο δηλαδη θα χασεις την μπαλα... :lol:

Περα απ'την πλακα εσυ ξερεις καλυτερα και φαινεται να το ''κατεχεις'' το αθλημα. Σου ευχομαι και με το υγραεριο να εισαι απροβληματιστος.

Περιμενουμε παρουσιαση :thumbup:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 14 Δεκ, 2011 19:04

GOLDWAGON έγραψε:Πριν ένα χρόνο έβαλα το σύστημα της υδρογονοκίνησης και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος σε αρκετά σημεία που προσφέρει.
οικονομία μου κάνει στο 40% και θέλω να τονίσω ότι σημαντικοί παράγοντες είναι πιστεύω 3 πράγματα.

Ποιο σύστημα έβαλες, ποιος το εγκατέστησε και πόσο στοίχισε; Υπάρχει κάποια εγγύηση;
Πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα είχες πριν το βάλεις και πόσα έχεις κάνει από τότε;
Στατιστικά στοιχεία κατανάλωσης κρατούσες κάπου πριν; Τώρα;

Πολλές ερωτήσεις, αλλά μια και είσαι ο πρώτος που μιλάει για τέτοιο ποσοστό οικονομίας (μετά από ένα χρόνο μάλιστα λειτουργίας), πρέπει να περάσεις από ανάκριση! :mrgreen:
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες