από GOLDWAGON » Τετ 14 Δεκ, 2011 10:05
Καλημέρα σας.
Είμαι κάτοχος τετρακίνητου αυτοκινήτου , μάρκας KIA SPORTAGE WAGON του 2001, δίλιτρο.
Πριν ένα χρόνο έβαλα το σύστημα της υδρογονοκίνησης και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος σε αρκετά σημεία που προσφέρει.
οικονομία μου κάνει στο 40% και θέλω να τονίσω ότι σημαντικοί παράγοντες είναι πιστεύω 3 πράγματα.
Το πρώτο είναι ο σωστός διαχωρισμός του υδρογόνου και του οξυγόνου και πρέπει να γίνεται 100% και πρέπει να μπαίνει στο λούφ του καρμπυρατέρ ώς καθαρό καύσιμο 100% χωρίς οξυγόνο.διαφορετικά δημιουργούνται προβλήματα.
Το δεύτερο είναι η ποιότητα της καυστικής ποτάσας που μπαίνει στο δοχείο του νερού και είναι αυτό που δίνει αμπέρ στο σύστημα και αφετέρου και το υδρογόνο.είναι σημαντικός παράγοντας αυτός πιστεύω από την εμπειρία μου γιατί αλλιώς αν δεν είναι καλής ποιότητας δημιουργεί μαυρίλες και μούργα.
Και το τρίτο είναι να έχει οπωσδήποτε ένα σύστημα control συνδεδεμένο με το σύστημα του υδρογόνου με αμπερόμετρο μαζί ώστε να διαμορφώνεις τα αμπέρ σου σε συνθήκες που το χρειάζεσαι.
το control το έχω στο ταμπλό και όταν είμαι στην πόλη το βάζω στα 3-4 αμπέρ , ανάλογα με την κίνηση και σε ταξίδια το βάζω στα 7-8 αμπέρ , ανάλογα με την ταχύτητα που το πηγαίνω.δηλαδή στα 90 χλμ/ώρα το βάζω στα 7 αμπέρ , 100 χλμ/ώρα στα 8 αμπέρ κ.λπ.
Έτσι με αυτόν τον τρόπο το σύστημα δουλεύει οικονομικά επιτυγχάνοντας οικονομία στα καύσιμα.
Με αυτό το σύστημα το αυτοκίνητο πέρασε άνετα στο ΚΤΕΟ διότι στην μέτρηση των καυσαερίων καθώς έχω ελεύθερο αγωνιστικό καταλύτη με όριο το 0,50 το πέρασα στο 0,24 άνετα.
Απόκτησε πολύ καλή ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών , πολύ καλή απόκριση στο γκάζι , ο κινητήρας δουλεύει πιο στρωτά και ήσυχα και κάνω περισσότερα χλμ την αλλαγή λιπαντικών , φίλτρων , μπουζί κλπ...
Το ωραίο είναι ότι δουλεύει και με το σύστημα του υγραερίου το ίδιο άνετα και ανυπομονώ να πάρω το αυτοκίνητο σήμερα από τον εγκαταστάτη του υγραερίου.
Ελπίζω να βοήθησα με τις εμπειρίες μου.