Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τι ειναι 4ης, τι 5ης, και τι 10ης γενιας συστημα??

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Τι ειναι 4ης, τι 5ης, και τι 10ης γενιας συστημα??

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 16 Μαρ, 2011 12:29

dim63 έγραψε: Επιμένεις, ως γνώστης, ότι στην 5η γεννεά δεν χρησιμοποιείται άλλη ECU πλην αυτής του αυτοκινήτου. Μάλλον τόσο η ICOM όσο και η Vialle σε διαψεύδουν (κοίτα τα σχήματα)
http://www.icomitalia.it/lang1/imp_jtg.html
http://www.vialle.nl/producten/lpi.html ... 42f430268f
θα δεις ότι και οι 2 χρησιμοποιούν ECU γιά το αέριο.

Ο dti δεν ειπε οτι χρησιμοποιεί μονο την ECU του αυτοκινητου αλλα οτι παίρνει τις τιμες(πιεση, θερμοκρασια κτλ απο αισθητηρα λ) απο εκει και οχι απο αντιγραμμένο-πειραγμένο προγραμμα μαμα σε εγκέφαλο υγραεριου που πολλες φορες δεν εχει συνδεμενο λ (και εχουν τα γνωστα προβληματα...).

dim63 έγραψε: Οι λοιπές διαφορές που αναφέρεις άπτονται της τεχνολογίας υγρού ψεκασμού.
Πληροφοριακά μόνο στην τεχνολογία ΑΜΕΣΟΥ ψεκασμού (για συγκεκριμένα αυτοκίνητα ΜΟΝΟ, Tsi, Fsi κλπ) χρησιμοποιείται η ECU του αυτοκινήτου και μόνο. Η Vialle αναφέρει για την τεχνολογία αυτή ότι επι του παρόντος διατίθεται μόνο για αυτοκίνητα του group VAG. Η δε ICOM μόνο στο Ιταλικό της site παρουσιάζει την τεχνολογία αυτή (JTG HP) για Audi
http://www.icomitalia.it/icom_jtg_hp_su ... cnica.html
Τέλος ακόμα και η BRC διαθέτει τεχνολογία για αυτοκίνητα άμεσου ψεκασμού
http://www.brc.it/public/Depl%20SDI%20T ... 1%20IT.pdf

Οντως δεν χρησημοποιει το JTG HP παράλληλο εγκέφαλο αλλα δεν ξερω αν αυτο τελικα ειναι καλο....
Παντως, ο επισημος αντιπρόσωπος της icom στην ελλαδα το παρεχει http://www.ygraeriokinisi.gr/fsi.html
Tης brc ειναι αεριου ψεκασμου παντως....
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dim63 » Τετ 16 Μαρ, 2011 13:31

Dear astragjtg

Επειδή το θέμα δεν πρόκειται να κατάληξη κάπου με συμβατές απόψεις μιας και
‘Το δικό μου είναι το καλλίτερο’
εγώ προσωπικά δεν θα ξανά ασχοληθώ με το θέμα των μαρκών.

Πιστεύω ότι όλες οι πιθανές πληροφορίες για το lpg και τα kit και τις ‘γενιές’ έχουν καλυφθεί στο forum.

Όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί μέσα από αυτό και θα πρέπει να βάλει και την κρίση του σε λειτουργία.

Δεν πρέπει να αναλωνόμαστε με θέματα που δεν βγάζουν άκρη
Γιατί ο καθένας το μακρύ και το κοντό του.

Το βασικό για όλους είναι προσοχή στους εγκαταστάτες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια αλλά πολλά από αυτά είναι δηλητηριώδη.

Καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 16 Μαρ, 2011 13:54

Φιλε dim, τις αποψεις μας εκφράζουμε ολοι εδω μεσα και περιμενουμε τον αντιλογο, ως παράγωγο πολιτισμένου διαλογου, μπας και καταλήξουμε σε λογικα-ορθα συμπερασματα.
Με τα υπολοιπα συμφωνω. Ο καθενας ας εμπιστευθεί την κρίση του...
Παντως οσον αφορα το συστημα μου, μα και φυσικα ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ :lol:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 16 Μαρ, 2011 20:03

dim63 έγραψε:Επειδή δεν έχω μετοχές σε καμιά εταιρία του είδους σταματώ.
Εμένα με ενδιαφέρει να χαίρομαι το τουτουνι μου και εάν χρειαστεί να επισκεφτώ το συνεργείο μου, να μου είναι ΕΥΚΟΛΟ.(ΘΥΜΗΣΟΥ)...

Μετοχές ούτε κι εγώ έχω σε κάποια εταιρεία, ούτε εγκαταστάτης είμαι, οπότε αυτά που γράφω όσον αφορά την εμπειρία μου με το υγραέριο είναι καθαρά από τη πλευρά του χρήστη, που ψάχθηκε αρκετά πριν αποφασίσει πού θα κάνει τη μετατροπή και με ποιο σύστημα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί παρέθεσες όλο αυτό το κείμενο της παρουσίασης που είχα κάνει για τη μετατροπή. Θα μπορούσα απλά να παραθέσω μερικές φωτογραφίες και οτι το σύστημα λειτουργεί άψογα (πλέον) οπότε να μην μάθαινε σχεδόν κανείς ούτε τι ενέργειες έκανα για το πρόβλημα που αντιμετώπισα, ούτε και οτι είναι δυνατόν να περάσεις ΚΤΕΟ με μεμτροπή στο εξωτερικό, κλπ. όπως μας παραμύθιαζαν κάποιοι καλοθελητές εγκαταστάτες.

Το πού θα κάνει ο καθένας τη μετατροπή είναι καθαρά δικό του θέμα (π.χ. κάποιος που μένει στην Ηγουμενίτσα είναι πολύ πιο κοντά στο Bari, απ΄ότι στην Αθήνα... Ομοίως κάποιος από Αλεξανδρούπολη ή Κομοτηνή, πιο εύκολα "πετάγεται" μέχρι τα σύνορα στη Βουλγαρία, παρά στη Θεσσαλονίκη) και βέβαια είναι εντελώς άσχετο με το θέμα που υποτίθεται οτι συζητάμε (περί γενιών συστημάτων)... Κι ακόμη κι αν υποθέσουμε οτι εγώ την "πάτησα" και μου στοίχισε ο κούκος αηδόνι, υπάρχουν πολλοί άλλοι που έκαναν τη μετατροπή στο εξωτερικό με χαμηλό κόστος και είναι πλήρως ικανοποιημένοι και βέβαια αυτό δεν σου δίνει κανένα έρεισμα για να ισχυρίζεσαι οτι έχεις δίκιο σε όσα (αυθαίρετα) υποστηρίζεις περί 5ης γενιάς...

dim63 έγραψε:σχετικα με τα γραφομενα απο dti θα αναφερω μονο τα παρακατω.

γραφει 5) Δεν προγραμματίζεται κάποιος "εγκέφαλος", αλλά χρησιμοποιείται η εργοστασιακή ECU

γραφει το software που δεν ήταν το κατάλληλο για την περίπτωση του κινητήρα μου με τη συγκεκριμένη χαρτογράφηση

γραφει τοποθέτηση της ηλεκτρονικής μονάδας σε οριζόντια θέση

Έτσι όπως παραθέτεις αποσπασματικά κάποιες φράσεις μου, δε φαίνεται όλη η αλήθεια και ενδεχομένως κάποιος να παραπλανηθεί. Ας γίνω λοιπόν για μία ακόμη φορά σαφής:
Το software που έχει η ηλεκτρονική μονάδα LPe του συστήματος LPi της Vialle είναι προ-ρυθμισμένο και φορτώνεται από το εργοστάσιο. Είχα γράψει οτι εγώ έχω διαφορετική χαρτογράφηση στην ECU και συγκεκριμένα έχω το πρόγραμμα της Bluefin. Είναι λογικό λοιπόν να χρειάζεται κάποιο καλιμπράρισμα (ρύθμιση) το software της Vialle προκειμένου να συνεργάζεται όπως θα έπρεπε με την "πειραγμένη" ECU. Αυτό ακριβώς έγινε και λύθηκαν τα προβλήματα.
Η ηλεκτρονική μονάδα LPe ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα τί κάνει μεταξύ των άλλων. Δεν ισχυρίστηκα οτι δεν υπάρχει και θα ήταν ανόητο να το πω, αφού φαίνεται ξεκάθαρα η ύπαρξή της στο σχεδιάγραμμα του LPi.
Αυτό που κάνει πάντως, σίγουρα διαφέρει σε σχέση με αυτό που κάνει ένας "παράλληλος" εγκέφαλος οποιουδήποτε συστήματος 4ης ή παλιότερης γενιάς.

Τέλος, εγώ δε θα πω οτι το δικό μου σύστημα είναι το καλύτερο. Χρησιμοποιεί πάντως σύγχρονη τεχνολογία και συμβαδίζει απόλυτα με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου μου.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 16 Μαρ, 2011 20:16

LPGhostWriter έγραψε:Μπορεις να μας βρεις μια αναφορα στο site της Vialle ή της Icom ή της Prins (που μολις λανσαρε το συστημα της με υγρο αμεσο ψεκασμο), εκτος των ελληνικων site και φορουμ, που να αναφερει οτι οποιο συστημα ψεκαζει υγρο LPG, και εχει αντλια στη μπουκαλα ονομαζεται 5ης γενιας?
Εχει κανεις Googlaρει 5th generation LPG systems, και του εχει βγαλει σαφη τεχνικο διαχωρισμο γενεων αναλογα με τον αν ειναι υγρος ή αεριος ο ψεκασμος?
Η εκφραση τελεια και παυλα ειναι απλα δογματικη....δεν ειναι τεχνικη απαντηση.
Ας βγουμε λιγο εξω απο το κουτι...και ας δωσουμε σαφη επιχειρηματα.
Μηπως απλα ο υγρος ψεκασμος ειναι διαφορετικη τεχνολογια? Και οχι διαφορετικη γενια?

Η Vialle αναφέρει επανειλημένα στο site της για νέα τεχνολογία (την οποία εφαρμόζει εδώ και 15 χρόνια!). Αν όντως είναι τόσο "νέα", καταλαβαίνετε οτι πολύ εύκολα μπορεί να μπερδευτεί ο αδαής από κάποιους επιτήδειους εγκαταστάτες που διαφημίζουν τα "6ης γενιάς" συστήματα...

Αν πάντως παραδεχθούμε οτι τα συστήματα με υγρό ψεκασμό, με αντλία μέσα στη μπουκάλα, χωρίς πνεύμονα, κλπ. είναι "διαφορετικής τεχνολογίας", τότε πολύ απλά θα πρέπει να αρχίσουμε να συγκρίνουμε αυτές τις τεχνολογίες και εκεί τί θα πείτε;

Ότι τα συστήματα αέριας έγχυσης διατηρούν ίδιες τις επιδόσεις του αυτοκινήτου; Σαφώς όχι, υπάρχουν πολλές αναφορές για μείωση από 10% τουλάχιστον
Μήπως χρειάζονται συντήρηση στον πνεύμονα κάθε μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα; Δυστυχώς ναι!
Μήπως χρειάζονται αλλαγή φίλτρου σε ετήσια βάση ή ανάλογα τα χιλιόμετρα; Δυστυχώς ναι!
Μήπως επηρεάζονται από το μείγμα του καυσίμου ή τη θερμοκρασία περιβάλλοντος; Δυστυχώς ναι!
Μήπως επειδή χρησιμοποιούν παράλληλο εγκέφαλο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσομοιώσουν πλήρως και σε όλες τις περιπτώσεις την εργοστασιακή χαρτογράφηση; Δυστυχώς ναι και τα αποτελέσματα έχουν φανεί με αναφορές για φθορές στις έδρες των βαλβίδων, κλπ.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό dim63 » Τετ 16 Μαρ, 2011 21:21

dti έγραψε:
LPGhostWriter έγραψε:Μπορεις να μας βρεις μια αναφορα στο site της Vialle ή της Icom ή της Prins (που μολις λανσαρε το συστημα της με υγρο αμεσο ψεκασμο), εκτος των ελληνικων site και φορουμ, που να αναφερει οτι οποιο συστημα ψεκαζει υγρο LPG, και εχει αντλια στη μπουκαλα ονομαζεται 5ης γενιας?
Εχει κανεις Googlaρει 5th generation LPG systems, και του εχει βγαλει σαφη τεχνικο διαχωρισμο γενεων αναλογα με τον αν ειναι υγρος ή αεριος ο ψεκασμος?
Η εκφραση τελεια και παυλα ειναι απλα δογματικη....δεν ειναι τεχνικη απαντηση.
Ας βγουμε λιγο εξω απο το κουτι...και ας δωσουμε σαφη επιχειρηματα.
Μηπως απλα ο υγρος ψεκασμος ειναι διαφορετικη τεχνολογια? Και οχι διαφορετικη γενια?

Η Vialle αναφέρει επανειλημένα στο site της για νέα τεχνολογία (την οποία εφαρμόζει εδώ και 15 χρόνια!). Αν όντως είναι τόσο "νέα", καταλαβαίνετε οτι πολύ εύκολα μπορεί να μπερδευτεί ο αδαής από κάποιους επιτήδειους εγκαταστάτες που διαφημίζουν τα "6ης γενιάς" συστήματα...

Αν πάντως παραδεχθούμε οτι τα συστήματα με υγρό ψεκασμό, με αντλία μέσα στη μπουκάλα, χωρίς πνεύμονα, κλπ. είναι "διαφορετικής τεχνολογίας", τότε πολύ απλά θα πρέπει να αρχίσουμε να συγκρίνουμε αυτές τις τεχνολογίες και εκεί τί θα πείτε;

Ότι τα συστήματα αέριας έγχυσης διατηρούν ίδιες τις επιδόσεις του αυτοκινήτου; Σαφώς όχι, υπάρχουν πολλές αναφορές για μείωση από 10% τουλάχιστον
Μήπως χρειάζονται συντήρηση στον πνεύμονα κάθε μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα; Δυστυχώς ναι!
Μήπως χρειάζονται αλλαγή φίλτρου σε ετήσια βάση ή ανάλογα τα χιλιόμετρα; Δυστυχώς ναι!
Μήπως επηρεάζονται από το μείγμα του καυσίμου ή τη θερμοκρασία περιβάλλοντος; Δυστυχώς ναι!
Μήπως επειδή χρησιμοποιούν παράλληλο εγκέφαλο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσομοιώσουν πλήρως και σε όλες τις περιπτώσεις την εργοστασιακή χαρτογράφηση; Δυστυχώς ναι και τα αποτελέσματα έχουν φανεί με αναφορές για φθορές στις έδρες των βαλβίδων, κλπ.

ευχαριστω για το service manual
ασ ειμαστε ολοι καλα για να μπορουμε να τα κανουμε
dim63

Δημοσίευσηαπό INCTEK » Πέμ 17 Μαρ, 2011 16:12

Έχω ασχοληθεί και με τα 2 συστήματα. Και με τα 4ης και με τα 5ης ή τέλος πάντων αέριου και υγρού ψεκασμού. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχω δει τις διαφορές τους πάνω σε ίδια αυτοκίνητα, οπότε έχω σαφή συμπεράσματα για το πώς δουλεύουν.
Το κάθε σύστημα έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του.
Το πιο σημαντικό με τον υγρό ψεκασμό είναι ότι το αυτοκίνητο θα δουλέψει χειμώνα καλοκαίρι, με κρύο ή ζέστη και δεν εξαρτάται από την πίεση στην μπουκάλα.
Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι λόγο της αεριοποίησης κοντά στις βαλβίδες έχουμε ψύξη του μίγματος και αυτό βοηθά στο να μην πέσει η ιπποδύναμη ή και σε μερικές περιπτώσεις να ανεβεί σε Turbo κινητήρες, όπως άλλωστε έγινε και στο δικό μας Forester

http://www.inctek.gr/news_LpgProject.htm

Στον αέριο ψεκασμό από την άλλη, υπάρχουν συστήματα τόσο εξελιγμένα, με τρομερά γρήγορους εγκεφάλους και ευαίσθητα μπεκ που πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε απόδοση και οδηγησιμότητα σε σχέση με του υγρού. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που μερικά αυτοκίνητα στον υγρό εχουν προβλήματα, όπως μπουκώματα, σβησίματα στο ρελαντί κλπ, ενώ στον αέριο όλα αυτά λύνονται χάρη στους πολύ ευέλικτους εγκεφάλους.

Και τα δυο συστήματα πάντως θέλουν τη συντήρηση τους σε φίλτρα
Στον αεριο ψεκασμό ανάλογα τον πνεύμονα και την καθαρότητα του γκαζιού μπορεί να χρειάζονται service συνήθως μετά τα 80.000χλμ. Του υγρού δεν χρειάζονται λόγο αντλίας, αλλά έτσι και χαλάσει η αντλία και είσαι εκτός εγγύησης, το κόστος είναι τσουχτερό.
Και τα 2 συστήματα εχουν εγκεφάλους και δουλεύουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Κλέβουν τον παλμό των μπεκ της βενζίνης και τον μετατρέπουν σε παλμό υγραερίου. Κανένας εργοστασιακός εγκέφαλος δεν μπορεί να ελέγξει τα μπεκ υγραερίου, όλα τα σήματα και οι εντολές περνούν μέσω του εγκεφάλου του γκαζιού. Τώρα αν αυτός επιδέχεται προγραμματισμό ή όχι αυτό είναι άλλη κουβέντα. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι σε μερικούς εγκεφάλους αέριου ψεκασμού υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με τα fuel Trims του εργοστασιακού εγκεφάλου και μπορούν να τριμάρουν αυτόματα τις διορθώσεις του καυσίμου, με άμεσο αποτέλεσμα την βέλτιστη οικονομία, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπέρνα το 10% σε σχεση με τη βενζίνη.

Χρήστος
Τελευταία επεξεργασία από INCTEK και Πέμ 17 Μαρ, 2011 16:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Κινήσου έξυπνα....κινήσου με την IncTek
www.inctek.gr
Άβαταρ μέλους
INCTEK

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό dim63 » Πέμ 17 Μαρ, 2011 16:19

σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Χρηστο

Δημητρης
dim63

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Πέμ 17 Μαρ, 2011 20:11

Παιδες βγαινουμε λιγο εκτος συζητησης ομως...
Ωραια, και πολυ σημαντικα ολα αυτα περι διαφορων υγρου και αεριου ψεκασμου, με ολα τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα των δυο.
Αλλα ας τις κανουμε λιγο πιο συγκεκριμενες τις απαντησεις.
Ειναι σωστο να χωριζονται τα συστηματα σε Γενεες :?: :?:
Ειμαστε η μονη χωρα στον κοσμο που κανει τετοιου ειδους διαχωρισμους, εχουμε φτασει ηδη στην 7η γενια και προχωραμε.....
Μηπως ηρθε η ωρα να ψαξουμε το γιατι, λιγο πιο βαθια και ουσιαστικα? :roll:
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Πέμ 17 Μαρ, 2011 20:13

Και κατι τελευταιο...μηπως εκτος του να συγκρινουμε ποιανου συστημα ειναι το καλυτερο, να ξεκινησουμε να συγκρινουμε:
Ποιος την εχει μεγαλυτερη??? (Την μπουκαλα?) :lol: :lol:
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες