Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Σάβ 10 Δεκ, 2011 17:03

Σιγουρα ρε παιδια..Εγω οσες φορες εκανα φορματ στο κινητο και περασα αγορασμενες εφαρμογες με το ιδιο gmail μου ελεγε τιμη αλλα μετα το εγκαθιστουσα δωρεαν...Δηλαδη στο βημα της πληρωμης ελεγε οτι ειμαι νομιμος αγοραστης και ολα οκ..Πως θα το κανω να βλεπει και αλλα πραγματα περα απο στροφες κτλ..Δεν μου δειχνει θερμοκρασια λαδιου που θελω και καποια αλλα πραγματα..Ειναι αγορασμενο φυσικα..Οταν το ανοιγω μου λεει κατι για hp και κιλα και mpg..Μονο τα κιλα εχω βρει που μπαινουνε.
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό Apotrip » Πέμ 15 Δεκ, 2011 21:32

Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα. Μετά από παρακολούθηση του θέματος αποφάσισα κι εγώ να προμηθευτώ το εν λόγο gadget και μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος αλλά και συνάμα προβληματισμένος :P Και για να εξηγηθώ, ο προβληματισμός μου έγκειται στο γεγονός ότι με χρήση βενζίνης το Long Trim μου εμφανίζει ένα νούμερο της τάξης του -7%. Γυρνώντας το στο υγραέριο η τιμή αυτή αυξάνει μέχρι το -7,5% περίπου. Θα ήθελα λοιπόν να σας κάνω την εξής ερώτηση. Πως γίνεται με βενζίνη βγάζει πλούσιο μίγμα? Είναι δυνατόν λόγο κακής ρύθμισης και πλούσιου μίγματος σε υγραέριο να έχει "πειραχτεί" ο χάρτης ECU της βενζίνης ή υπάρχει περίπτωση να δείχνει αλλοιωμένα νούμερα το Torque λόγο κάποιας πιθανής ασυμβατότητας με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου?
Apotrip

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 15 Δεκ, 2011 22:38

thanasis έγραψε:Ο δικος μου εγκαταστατης μου ειπε να μην ασχοληθω καθολου με το Long παρα μονο με το Short,το οποιο στο ρελαντι(με υγραεριο)πρεπει να ειναι 0.00.Ουτε φτωχο ουτε πλουσιο.Αντιστοιχα με βενζινη στο ρελαντι φτανει μεχρι +7.Παραξενο,αλλα μου ειπε οι τιμες με + ειναι φτωχο μειγμα ενω με - πλουσιο.Τεσπα,παρακολουθω την θερμοκρασια καταλυτη μαζι με το Short,οπως μου ειπε και ο καιρος θα δειξει,......

σωστα σου ειπε οσο πιο κοντα το sort trim τόσο το καλυτερο για το αμαξι πιο πλουσιο ειναι όταν εισαι αρνητικός λιγο πιο πλουσιο δεν βλαπτει πολυ βλαπτει
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό Apotrip » Παρ 16 Δεκ, 2011 10:26

Α, μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Απλά υπέθετα ότι το Long Trim αντικατοπτρίζει την γενικότερη εικόνα του μίγματος σε βάθος χρόνου. Όσον αφορά το Short Trim σε γενικές γραμμές είμαι μια χαρά. Μεγάλες αποκλίσεις βλέπω μόνο σε έντονη κατηφόρα όπου με λίγο γκάζι και "κράτημα με τη μηχανή" μου βγάζει +15 περίπου. Σε ρελαντί όμως και όταν αφήνω το γκάζι εντελώς οι τιμές μηδενίζονται...
Apotrip

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 16 Δεκ, 2011 14:26

Eγω αυτα και της θερμοκρασιες γιατι δεν τα βλεπω βρε παιδια;
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό Apotrip » Παρ 16 Δεκ, 2011 15:18

tsopirs έγραψε:Eγω αυτα και της θερμοκρασιες γιατι δεν τα βλεπω βρε παιδια;

Λέγοντας ότι δεν τα βλέπεις τι εννοείς? Δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα "display" στην οθόνη του κινητού σου ή υπάρχουν αλλά δεν βλέπεις τιμές? Για παράδειγμα εγώ έχω βάλει για θερμοκρασία καταλύτη το "Cat B1S1" και για μίγματα τα (Short Trim) "STFT1" και για (Long Trim) "LTFT1".
Apotrip

Δημοσίευσηαπό Apotrip » Παρ 16 Δεκ, 2011 18:52

Πολύ ωραίο Interface ρε Θανάση, αλλά ακόμα καλύτερο είναι το max στη θερμοκρασία του καταλύτη. Εμένα στα 130 km/h με 4000 στροφές βγάζει 870 C με υγραέριο και 830 C με βενζίνη... :evil:
Apotrip

Δημοσίευσηαπό Apotrip » Παρ 16 Δεκ, 2011 20:07

Ευχαριστώ ρε Θανάση. Θα πάω αύριο πρωϊ-πρωϊ να το συζητήσω με το μάστορα. Το μόνο που θέλω να σε ρωτήσω τελικά, και συγνώμη αν βγαίνω offtopic, είναι πως κατάφερες να ρίξεις τη θερμοκρασία χωρίς αλλαγή στο μίγμα, διότι και στο δικό σου θέμα "Mazda 3 1,6ltr με ΚΙΤ VERSUS αερίου ψεκασμού" νομίζω ότι αναφέρεις αντίστοιχες θερμοκρασίες στα 130 με 4400 στροφές ?
Apotrip

Δημοσίευσηαπό mik » Σάβ 17 Δεκ, 2011 00:38

ρε παιδια για να καταλαβουμε με τα short και long trim
εφοσον οπως ειπατε τα short ειναι στιγμιαια ενω τα long ειναι οι μεσες τιμες καλυτερα δεν ειναι να κοιταμε τα long μιας και ειναι κατι σαν τον μεσο ορο της ρυθμισης του μιγματος?
επισης τωρα που τα κοιταξα και εγω(μιας και θα παω για σερβις τον αλλο μηνα) βλεπω το εξης παραδοξο
στα short μου δειχνει στο ρελαντι απο +3 μεχρι -3 οταν το αμαξι ζεσταθει και συνηθως ειναι πολυ κοντα στο 0 (μολις ανοιγει ειναι στο -15 μετα απο 1 λεπτο πεφτει εκει που σας γραφω)
κατα την κινηση και τις επιταχυνσεις το short εμφανιζει τιμες στο + 30 και 40 εχω δει αλλα παντα ειναι στο + και πολυ μαλιστα
θεωρητικα εχω φτωχο μιγμα βασει αυτα που λετε
εδω αρχιζουν τα παραδοξα
1) δεν μου εχει αναψει ποτε το check engine
2) δεν εχω ρεταρισματα
3) και πιο παραξενο το long trim ειναι στο -7 με -8 , αρα μου λεει οτι σαν μεσο ορο εχω πλουσιο μιγμα και μεσα στα πλαισια του -10

για εξηγηστε ρε παιδια τι παιζει και πως ενω το short βλεπω σχεδον μονιμα στο + και πολυ μαλιστα κατα την κινηση το long ειναι στο - σταθερα και τι πρεπει να του πω να κοιταξει του εγκαταστατη.
επισης θα το κινησω και με βενζινη να δω τι παιζει οπως και οταν παω κανενα ταξιδι και δω με σταθερη ταχυτητα τι γινεται και θα επανελθω
Ford Maverick 2.3 with vialle lpfi system
mik

Δημοσιευσεις: 79

Δημοσίευσηαπό mik » Σάβ 17 Δεκ, 2011 07:21

mik έγραψε:ρε παιδια για να καταλαβουμε με τα short και long trim
εφοσον οπως ειπατε τα short ειναι στιγμιαια ενω τα long ειναι οι μεσες τιμες καλυτερα δεν ειναι να κοιταμε τα long μιας και ειναι κατι σαν τον μεσο ορο της ρυθμισης του μιγματος?
επισης τωρα που τα κοιταξα και εγω(μιας και θα παω για σερβις τον αλλο μηνα) βλεπω το εξης παραδοξο
στα short μου δειχνει στο ρελαντι απο +3 μεχρι -3 οταν το αμαξι ζεσταθει και συνηθως ειναι πολυ κοντα στο 0 (μολις ανοιγει ειναι στο -15 μετα απο 1 λεπτο πεφτει εκει που σας γραφω)
κατα την κινηση και τις επιταχυνσεις το short εμφανιζει τιμες στο + 30 και 40 εχω δει αλλα παντα ειναι στο + και πολυ μαλιστα
θεωρητικα εχω φτωχο μιγμα βασει αυτα που λετε
εδω αρχιζουν τα παραδοξα
1) δεν μου εχει αναψει ποτε το check engine
2) δεν εχω ρεταρισματα
3) και πιο παραξενο το long trim ειναι στο -7 με -8 , αρα μου λεει οτι σαν μεσο ορο εχω πλουσιο μιγμα και μεσα στα πλαισια του -10

για εξηγηστε ρε παιδια τι παιζει και πως ενω το short βλεπω σχεδον μονιμα στο + και πολυ μαλιστα κατα την κινηση το long ειναι στο - σταθερα και τι πρεπει να του πω να κοιταξει του εγκαταστατη.
επισης θα το κινησω και με βενζινη να δω τι παιζει οπως και οταν παω κανενα ταξιδι και δω με σταθερη ταχυτητα τι γινεται και θα επανελθω

λοιπον το ετρεξα και με βενζινη και εχει σχεδον ιδια συμπεριφορα σε συγκεκριμενα χιλ.(με αυτοματο πιλοτο δοκιμασα και σε βενζινη και σε υγραεριο)
Επισης με ζεσταμενη μηχανη με υγραεριο δεν ανεβαζε στο short 30-40 αλλα μονο οταν φρεναριζα πηγαινε γυρω στο 20 αλλα ακριβως το ιδο εκανε και με βενζινη οποτε ολα καλα.Το long περισσοτερο παρεμενε στα -6 με -7
Επισης οταν εφτασα σπιτι το αφησα για 1 λεπτο στο ρελαντι με ζεστη την μηχανη
Στην αρχη το short μου εδειχνε απο 3 εως 10 αλλα μετα απο 30 δευτερα επεσε απο -3 εως +3 αλλα περισσοτερο ητανε στο -1 με 1 οποτε πρεπει να ειναι ολα καλα
τι λετε και εσεις που ξερετε και 5 πραματα παραπανω?
Ford Maverick 2.3 with vialle lpfi system
mik

Δημοσιευσεις: 79

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες