Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αποδοση κινητηρα....

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Αποδοση κινητηρα....

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Σάβ 17 Δεκ, 2011 22:34

Καλησπερα σε ολους,

τελευταια διαπιστωνω πτωση της αποδοσης του μοτερ ακομα και με την χρηση βενζινης.....
Εδω και καιρο κατι δεν μου αρεσε στο δρομο,πιστευα πως εφταιγε το προγραμμα που φοραει τ'αμαξι....Τελιακ επανπρογραμματισαμε και αυτη τη φορα το αυτοκινητο μπηκε στο δυναμομετρο....

109 ιππους δυναμομετρημενους ηταν μαμα....Ειχε γραψει στο ιδιο δυναμομετρο 112 και μετα μπηκε το προγραμμα και το υγραεριο....

20.000χλμ μετα,το αμαξι σε μαμα κατασταση εγραψε με 100αρα βενζινη 106ιππους(επρεπε να ειναι περιπου 112-113)....Και με επιβεβαιωσε για την πτωση της αποδοσης.....
Επισης εγινε και ενα πατημα με υγραεριο για να δουμε πως παει με το εναλλακτικο καυσιμο...Το αποτελεσμα επισης αναμενομενο...100ιπποι στο στροφαλο....

Εχει παρατηρησει καποιος πτωση αποδοσης οσο περναει ο καιρος?Προσοχη,δεν λεω οτι δεν παει με το υγραεριο(που δεν παει,αλλα δεν το ζοριζω κιολας) αλλα με ΒΕΝΖΙΝΗ και μαλιστα 100αρα ΜΟΝΟ.........................ΚΑτι δεν μ'αρεσει............................
Kia ProCee'd 1400cc + Stargas LPG
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσιευσεις: 135

Re: Αποδοση κινητηρα....

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 17 Δεκ, 2011 23:14

ξανα ρυθμισε το αναλογα το μειγμα τον καιρο κτλ θελει μια μικρομετρικη και εγω σημερα εκανα ενα συμαζεμα και μετα πεταγε το αμαξι μεχρι τα κοκινα παει μπουνια πλεον αλλα ειπαμε τα μειγματα αλλαζουν οποτε πρεπει να ψιλοαλλαζουν και οι ρυθμισεις πολλοι λιγοι εχουν σταθερα μειγματα και σταθερη πιεση στις δεξαμενες τους και που τις ελεγχουν καθε λιγο και λιγακι πχ ΦΑΡΜΑΚΗΣ Γιαννενα Πρεβεζα Ναυπακτος Αρτα Λιανοκλαδι κτλ

οταν οι πρατηριουχοι δεν ασχολουντε το τι πουλανε και δεν ελεγχουν δεν ειναι βενζινη ειναι αεριο με πιεση και αναμενουν μονο τα διυλυστηρια τοτε θα πρεπει να αλλαζουμε ολοι ρυθμισεις χειμωνα καλοκαιρι
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 17 Δεκ, 2011 23:59

SteliosProCeed έγραψε:Καλησπερα σε ολους,

τελευταια διαπιστωνω πτωση της αποδοσης του μοτερ ακομα και με την χρηση βενζινης.....
Εδω και καιρο κατι δεν μου αρεσε στο δρομο,πιστευα πως εφταιγε το προγραμμα που φοραει τ'αμαξι....Τελιακ επανπρογραμματισαμε και αυτη τη φορα το αυτοκινητο μπηκε στο δυναμομετρο....

Εχεις τσεκαρει να εχουν ξερυθμιστει βαλβιδες ή αν εχεις καμια φθορα αλλου ?

Αν δεν ειχες πτωση απο την αρχη που εβαλες υγραεριο...δεν μου ακουγεται καλο αυτο.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό villasg » Κυρ 18 Δεκ, 2011 12:55

Φορας λαδικο-λαδιερα -λυπαντηρα ή κατι αλλο πχ μεσα στο αεριο ?
Εχεις τσεκαρει ποτε βαλιβδες .
Το σκιζεις με το αεριο ?
Εαν καταλαβα σωστα φορας το lpg 20000 χλμ ?

Τσεκαρε βαλβιδες τάχιστα
ΕικόναHyundai i30 1400cc BRC SEQUENT PLUG & DRIVE by LPGas
Άβαταρ μέλους
villasg

Δημοσιευσεις: 249

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Κυρ 18 Δεκ, 2011 16:31

ΝΑι φοραω λαδιερα...Το θεμα αισθανομαι οτι ειναι με βενζινη...
Δεν το σκιζω με υγραεριο...

Σημερα που το τεσταρα στο δρομο με πολλα ανοιγματα με φιλους δειχνει καλα....Θα συνεχιζω να το βλεπω ομως και θα παω και τσεκαρισμα στις βαλβιδες καλου κακου...
Αυτο που θελω να καταλαβω ειναι αν ειναι ιδεα μου η αν εχει καποιος παρομοιο προβλημα ποτε και εμαθε απο τι ειναι....

Οι βαλβιδες του αυτοκινητου μου ειναι αυτορυθμιζομενες 100% παντως....

Κατι ακομα.....παιζει τελικα η λαδιερα να κανει κακο στο καταλυτη παρολο που ειναι ρυθμισμενη να ψεκαζει σχετικα αραια??ΚΑι αν ναι,τι ειδους προβλημα???
Σε μπουκωμα θα μπορουσε να φτασει???Γιατι εχω αρκετα μπουκωματα που τα παρατηρησα λιγο μετα την τοποθετηση λαδιερας....Απλα δυστυχως απο την στιγμη που το αυτοκινητο δεν ειναι μαμα,φοραει δηλαδη και προγραμμα και εξατμιση ειναι δυσκολη η διαγνωση με βαση θορυβους,πιεσεις καυσαεριων κτλ...

Αυτη τη στιγμη κλεινω λιγακι στο οτι ειναι ιδεα μου αλλα θ αηθελα καποιος με περισσοτερα χλμ και παρομοια ''ιδεα'' να γραψει για τις εμπειριες του...
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 18 Δεκ, 2011 16:48

Στελιο.... και να μην ειναι ιδεα σου, τα χρηματα που εχεις σωσει υπερκαλυπτουν το κοστος του καταλυτη..
Θεωρητικά παντως το λαδι της λαδιερας δεν θα επρεπε να επειρεαζει την λειτουργεια του καθοτι υποτιθεται μελετημενο γι αυτη τη χρηση
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό rebel » Κυρ 18 Δεκ, 2011 17:20

Εγω ειδα σημερα το αυτοκινητο σου και πηγενε μια χαρα.......αυριο θα τσεκαρω στο δικο μου την λαδιερα μηπως 'ριχνει' παραπανω απο οσο πρεπει λαδι Τελικα μηπως η λαδιερα ειναι 'μυθος'........
ΚΙΑ Pro-ceed 1.6cc
rebel

Δημοσιευσεις: 123

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Κυρ 18 Δεκ, 2011 20:57

Φωκιωνα η λαδιερα και το λαδι ειναι μεν μελετημενα αλλα υπαρχουν απειρες αναφορες για προβληματα στον καταλυτη....Αυτο που δεν ξερω ειναι η φυση του προβληματος που προκαλουν...Ειναι μπουκωμα-βουλωμα???Η οχι?

Φυσικα και υπερκαλυπτει το κερδος μου ηδη το κοστος ενος καταλυτη καθως εχω κανει ηδη αποσβεση αλλα θελω να ειμαι σιγουρος...

Ειδα σημερα οτι το αμαξι εστρωσε καπως αλλα το δυναμομετρο πριν ξαναρυθμισω το προγραμμα της βενζινης δεν ελεγε ψεματα...Εδειξε λιγοτερη ισχυ της εργοστασιακης και αυτο με θορυβησε μηπως εχει χασει το μοτερ δυναμη...Το μυαλο μου παει σε βαλβιδες και καταλυτη,πιο πολυ σε καταλυτη καθως ουτε ιδιαιτερα πολλα χιλιομετρα εχω,και λιπανση εχω,και συχνα δουλευω 100αρα σε ανοιγματα...

Παθοντες ψαχνω για να συγκρινουμε εμπειριες.......Για να δουμε....
Σημερα παντως ανακουφιστηκα λιγο καθως ηταν ενθαρρυντικη η αποδοση του αυτοκινητου...
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Δευτ 19 Δεκ, 2011 15:28

Λοιπον για ενα διαστημα και εγω και ο Γιαννης κοβουμε την λαδιερα.........Ο ενας λαμδα του Γιαννη ηταν πνιγμενος στο λαδι,αρα ο καταλυτης παιζει να εχει μπουκωσει για τα καλα....

Μακαρι να ειναι κατι τετοιο...Και σε μενα υπαρχει πιθανοτητα να εχει συμβει αλλα επειδη εχω ελευθερο καταλυτη να ειναι πολυ μικροτερο το προβλημα....ΘΑ δειξει συντομα...
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 19 Δεκ, 2011 21:10

Φυσιολογικο ειναι και θα μπουκωσει και αλλο..Η λαδιερες ειναι για να κανουνε κακο και οχι καλο..Η μονες που κανουνε καλο ειναι κατι εξιδικευμενες με προγραμμα για το ποσο και ποτε θα ψεκαζουνε..Ξυλωσε την αλλαξε καταλητη και ρυθμισε υγραεριο...Θα βγαλεις παραπανω αλογα απο την Βενζινη..Εγω εβγαλα +4ps.
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 56 επισκέπτες