Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

προβλήματα με το υγραέριο?

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

προβλήματα με το υγραέριο?

Δημοσίευσηαπό pantelis1m » Τετ 14 Δεκ, 2011 14:34

Δεν δουλεύει σωστά απο το ρελαντί μέχρι τις 2000 στροφές και περισσότερες ?
Δεν λειτουργεί σωστά στις ανηφόρες ?
Κάνει διακοπές και σβήνει η μηχανή ?
Εποικινωνίστε μαζί μου να λύσουμε το προβλημά σας,για οποιοδήποτε αυτοκήνιτο και με όποια συσκευή έχει τοποθετιθεί στο αυτοκήνιτό σας.
pantelis1m

Δημοσιευσεις: 1

Re: προβλήματα με το υγραέριο?

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 14 Δεκ, 2011 16:04

Και τι προτίθεσαι να κανεις για να λυσεις αντιστοιχα προβληματα Παντελη ? Εχεις τεχνογνωσια για ολα τα κιτ ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό fotisly » Σάβ 17 Δεκ, 2011 03:49

o.k. εχω προβλημα που δεν παιρνει μπροστα ποτε ευκολα το icom jtg 5ης!!
υπαρχει λυση?
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 22 Δεκ, 2011 15:08

fotisly έγραψε:o.k. εχω προβλημα που δεν παιρνει μπροστα ποτε ευκολα το icom jtg 5ης!!
υπαρχει λυση?

Υπάρχει "λύση", αλλά δεν συμφέρει τους εγκαταστάτες.

Πρέπει να σου βρούνε μπεκ που να μην έχουν διαρροή (κανένα από τα 4, καθόλου διαρροή, ούτε καν ελάχιστη), δεν είναι όμως τόσο απλό όσο ακούγεται.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό fotisly » Παρ 23 Δεκ, 2011 02:05

κατι τετοιο πιστευω κι εγω αν και μου ειπανε οτι ολα τα υγρου εχουνε το ιδιο θεμα και απο την αλλη εταιρια!
κρατω καποιες επιφυλαξεις γιατι με την βαλβιδα αντεπιστροφης μιλαμε για την ποσοτητα lpg που μενει στην φλογερα και την διαδρομη απο αυτην στα μπεκ.μια τετοια ποσοτητα θα επρεπε να εχει εξατμηστει μετα απο 10+ ωρες παρκαρισμενο!!
fotisly

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Παρ 23 Δεκ, 2011 12:46

Δεν πρόκειται να εξατμιστεί το υγραέριο, αλλά θα παραμείνει μέσα στην πολλαπλή, μέχρι να λειτουργήσει ο κινητήρας. Είναι βαρύτερο από τον αέρα και πάει στο κατώτερο σημείο, μόλις πάει να πάρει μπρος ο κινητήρας, είναι το πρώτο που θα αναρροφηθεί και θα μπει στον κύλινδρο, μαζί με βενζίνη, τότε το μείγμα θα έχει έλλειψη αέρα, άρα δεν θα πάρει μπρος ο κινητήρας εύκολα, αλλά με πολλές προσπάθειες, αφού έχει φύγει όλο το υγραέριο, αφού έχει στεγνώσει το μπουζί από τη βενζίνη που το μούσκεψε (επειδή δεν κάηκε) κτλ κτλ...

Εκτός αυτού, αν τυχόν η διαρροή είναι πολύ μικρή και συμβαίνει ΜΟΝΟ όταν υπάρχει υποπίεση στο ακροφύσιο του μπεκ, τότε μόλις πάμε να βάλουμε μπρος τον κινητήρα, όταν η πεταλούδα είναι κλειστή, έχουμε μέγιστη υποπίεση στην πολλαπλή, τότε ενδέχεται το μπεκ να μην μπορεί να μείνει κλειστό, ενώ όταν το δοκιμάζουμε έξω από το αυτοκίνητο, μπορεί το ίδιο μπεκ να μην δείχνει διαρροή.

Σε παλιά αυτοκίνητα (με καρμπυρατέρ) θα μπορούσαμε να βάλουμε μπρος με τέρμα γκάζι, τότε η υποπίεση είναι μικρή, και η ροή των αερίων μεγάλη και άρα η πολλαπλή θα καθαρίσει αμέσως, όμως σε σύγχρονο αυτοκίνητο δεν συνιστάται αυτό, καθόσον ο καταλύτης απαγορεύει τέτοια μεταχείριση, αν όμως δεν μας ενδιαφέρει ο καταλύτης, τότε...

Το όλο θέμα είναι πιο έντονο αν ψεκάζουμε υγρό για δυο λόγους, κατ αρχήν το υγρό είναι σε μεγάλη πίεση, και άρα το μπεκ δυσκολεύεται πολύ να το κρατήσει, αλλά επίσης, μικρή διαρροή υγρού μας δίνει μεγάλο όγκο αερίου, μόλις το υγρό βγει από το μπεκ και γίνει αέριο, άρα μεγάλη αλλοίωση στο μείγμα.

Εναλλακτικά, μπορούμε (αν μπορούμε) να ξεκινάμε το αυτοκίνητο με υγραέριο και όχι με βενζίνη, τότε η στοιχειομετρία τουλάχιστον θα είναι σωστή. Θεωρητικά θα πάρει μπρος πιο δύσκολα, αλλά σε αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο πρόβλημα, μπορεί τελικά να πάρει μπρος πιο εύκολα.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 23 Δεκ, 2011 22:01

fotisly έγραψε:...αν και μου ειπανε οτι ολα τα υγρου εχουνε το ιδιο θεμα και απο την αλλη εταιρια!

Δεν συμβαίνει αυτό στα 2 αυτοκίνητα που έχω σύστημα της Vialle...
Ούτε έχω ακούσει κάτι σχετικό σε σωστές εγκαταστάσεις με σύστημα της Vialle...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό fotisly » Παρ 23 Δεκ, 2011 22:27

ευχαριστω για την εξηγηση.
ετσι μπορω να το κατανοησω....αλλα πως μπορει να μην εξατμιζεται στην πολλαπλη,οταν εξατμιζεται σε χρονο ρεκορ εκτος κυκλωματος.
οντως οταν παταω γκαζι παιρνει πιο ευκολα δλδ σαν να πας να βαλεις μπρος μπουκωμενο κινητηρα.οσο για τον καταλυτη λενε δεν κανει για να μην παει ακαυτη βενζινη και καει μεσα σε αυτον,κατι το οποιο πιστευω με κρυο καταλυτη δεν προκειτε να γινει.
fotisly

Δημοσίευσηαπό xarlam » Σάβ 24 Δεκ, 2011 00:19

Με τον εγκαταστατη μου που μίλησα τις προάλλες μου είπε πως η icom έχει βρεί την λύση για το πρόβλημα και περιμένει να πάρει κάποια έγκριση... για θέματα ασφάλειας Ιδωμεν...
Nissan Qashqai 2.0 ICOM JTG 5ης γενιας
xarlam

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 24 Δεκ, 2011 02:09

xarlam έγραψε:Με τον εγκαταστατη μου που μίλησα τις προάλλες μου είπε πως η icom έχει βρεί την λύση για το πρόβλημα και περιμένει να πάρει κάποια έγκριση... για θέματα ασφάλειας Ιδωμεν...

Να κάνουμε και λίγο χιούμορ ..... η ατάκα μου θυμίζει την αρβυλα teleshopping έχει βρει την λύση =)) =)) . Ειλικρινά δεν ειρωνεύομαι αυτά που γράφεις αλλά έτσι όπως διάβασα το ποστ μου καρφώθηκε στο μυαλό

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... XjMw#t=49s
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 59 επισκέπτες