Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Δημοσίευσηαπό j0hnkyr » Κυρ 25 Δεκ, 2011 00:54

http://www.blackstone-labs.com/

αναλύσεις λαδιών (synthetic 0-30 ACEA A5/B5) ... μετά την μετατροπή σε αέριο, θα δοκιμάσω από περιέργεια μια ανάλυση
για να δω αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ βενζίνης/αερίου.

Εικόνα Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από j0hnkyr και Κυρ 25 Δεκ, 2011 01:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
j0hnkyr

Δημοσιευσεις: 52

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 25 Δεκ, 2011 01:14

j0hnkyr έγραψε:http://www.blackstone-labs.com/

αναλύσεις λαδιών ... μετά την μετατροπή σε αέριο, θα δοκιμάσω από περιέργεια μια ανάλυση

Θα ειχε πραγματι ενδιαφερον :thumbup:
Τελευταία επεξεργασία από astragjtg και Τρί 03 Ιαν, 2012 00:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Κυρ 01 Ιαν, 2012 14:56

προσωπική μου άποψη είναι ότι η χρήση LPG δεν αλλάζει ή δεν πρέπει να αλλάξει την κατανάλωση λαδιού του αυτοκινήτου μας. Αν όντως όμως το κάνει τότε κάτι φταίει και θέλει ψάξιμο. Εγώ τουλάχιστον θα το έψαχνα λιγάκι. Ας μη ξεχνάμε όμως ότι η κατανάλωση λαδιού εξαρτάται κατά τεράστιο ποσοστό τόσο από τον τύπο του λαδιού που χρησιμοποιούμε αλλά και από τον τρόπο που οδηγάμε. Αν κάνεις με τον ίδιο τύπο λαδιού 10.000χλμ σε χαλαρές συνθήκες, χωρίς γκάζια και σε μεσαίες στροφές τότε η κατανάλωση λαδιού θα είναι λιγότερη από το αν έκανες 10.000χλμ με υψηλές ταχύτητες, υψηλές στροφές ή με γκάζια και "σταμάτα-ξεκίνα". Πριν βγάλετε το συμπέρασμα ότι "το υγραέριο φταίει που καίω λάδια" ψάξτε το λίγο ακόμα, μετρήστε πιο τακτικά, σκεφτείτε τι δρομολόγια έχετε κάνει γενικά, δείτε τι τύπο λαδιού προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σας...
Αν τελικά είστε τόσο σίγουροι ότι φταίει το υγραέριο που καίτε λάδια τότε να πάτε να σας ξανατσεκάρουν τις ρυθμίσεις του συστήματος. Εμένα το μυαλό μου εκεί θα πήγαινε...
Είναι εύκολο να κατηγορείς το υγραέριο για κάθε πρόβλημα που σου προκύπτει... Το κάνουν μάστορες σε πολλά συνεργεία, είναι η εύκολη λύση. "ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ"
Παπάρια έχω να πω εγώ....
Και σε αυτούς που έβαλαν υγραέριο και ούτε η κατανάλωση λαδιού άλλαξε, ούτε οι βαλβίδες χάλασαν, ούτε οι καταλύτες ούτε τίποτα τι έγινε; Ήταν οι τυχεροί της υπόθεσης; Αμ δε!
Ψαχτείτε λίγο....
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 03 Ιαν, 2012 16:51

j0hnkyr έγραψε:http://www.blackstone-labs.com/

αναλύσεις λαδιών (synthetic 0-30 ACEA A5/B5) ... μετά την μετατροπή σε αέριο, θα δοκιμάσω από περιέργεια μια ανάλυση

Εικόνα Εικόνα

καλη χρονια!!!!
νομιζω εχεις 2 μετρησεις με υγραεριο και χωρις,δεν δινεις και καποιες επιπλεον αναλυσεις των αναλυσεων :lol: ,γιατι ειλικρινα εγω δεν καταλαβαινω κατι!!!
επισης το λαδι που μετρας ειναι αυτο που δινει η οπελ το 0-30?
ευχαριστω!!!!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό maevius » Τετ 04 Ιαν, 2012 23:42

Σήμερα βρίσκω έναν φίλο μου στα Γιάννενα που έχει τοποθετήσει εδώ και έναν χρόνο το icomTOYOTA AVENSIS 2006 ME 120.000 χλμ. Ήταν πυρ και μανία και μου είπε ότι του καίει 4 λίτρα λάδι στα 5.000 χλμ το τελευταίο καιρό. Άλλαξε και τύπο λαδιού σε πιο λεπτό μπας και δει βελτίωση τζίφος. Ο εγκαταστάτης του φυσικά του λέει ότι δεν είναι από το υγραέριο αλλά είναι σχεδόν σίγουρος ότι είναι απο αυτό (όπως και εγώ). Τι να πώ........τι φταίει και καινε λάδια υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα...........
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 05 Ιαν, 2012 00:28

maevius έγραψε:Σήμερα βρίσκω έναν φίλο μου στα Γιάννενα που έχει τοποθετήσει εδώ και έναν χρόνο το icomTOYOTA AVENSIS 2006 ME 120.000 χλμ. Ήταν πυρ και μανία και μου είπε ότι του καίει 4 λίτρα λάδι στα 5.000 χλμ το τελευταίο καιρό. Άλλαξε και τύπο λαδιού σε πιο λεπτό μπας και δει βελτίωση τζίφος. Ο εγκαταστάτης του φυσικά του λέει ότι δεν είναι από το υγραέριο αλλά είναι σχεδόν σίγουρος ότι είναι απο αυτό (όπως και εγώ). Τι να πώ........τι φταίει και καινε λάδια υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα...........

Πριν δεν εκαιγε σταγονα? Ποσο κραταει τα λαδια? ..Επισης οταν καιει λαδι ο κινητηρας δοκιμαζουμε ενα πιο χοντρο λαδιο, και οχι πιο λεπτο.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Πέμ 05 Ιαν, 2012 01:23

ο φίλος σου καλά θα κάνει να το ψάξει λίγο με τον κινητήρα του...
Η εύκολη αιτία για όλους στα συνεργεία είναι να κατηγορήσουν το υγραέριο. Κάποια μοντέλα της ΤΟΥΟΤΑ είχαν ένα θέμα με τα δαχτυλίδια των πιστονιών μετά από αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα και άρχισαν να καίνε λάδια. Ας το ψάξει και σε κανα φόρουμ που ασχολούνται με ΤΟΥΟΤΑ ή ας ρωτήσει και κανέναν παραπάνω. Αυτό που σου λέω πάντως ισχύει αλλά δε θυμάμαι για ποια μοντέλα ήταν το πρόβλημα.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό fotisly » Πέμ 05 Ιαν, 2012 01:25

δεν νομιζω να φταιει το υγραεριο για αυξηση καταναλωσης λαδιου.φιλος μου που του εκαιγε αρκετο λαδι,μετα το υγραεριο μειωθηκε η καταναλωση :roll:
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 05 Ιαν, 2012 16:24

maevius έγραψε:...μου ειπε ότι του καίει 4 λίτρα λάδι στα 5.000 χλμ το τελευταίο καιρό.

Αν όντως εφτεγε το υγραεριο(π.χ. κακή εγκατάσταση και όχι λoγο ''διαφορετικού'' καυσίμου), η ζημιά θα επρεπε να ήταν τέτοια που μια μέρα να άνοιγε το καπό της μηχανής και να έβρισκε μόνο...μια μεγάλη τρύπα(χούμορ).
Μάλλον ήταν η ώρα του για ρεκτιφιέ...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 05 Ιαν, 2012 16:56

Παιδιά δεν ξέρω αλλα σίγουρα πριν το υγραέριο δεν του εκαιγε σταγόνα (έτσι τουλάχιστον λέει). Η αντιπροσωπεία citroen εδώ συα Γιάννενα που βάζει viagas είπε σε έναν φίλο μου με C5 1,8 που θέλει να βάλει υγραέριο ότι αν βάλει θα του τσιμπάει λάδι. Τι να πω άλλος γνωστός μου σε καινούργι peagaut ΄΄αρχισε να τσιμπάει λάδια.......μακάρι να μην φταίει το αέριο άλλά τυχάια έιναι;;;;;;;;;
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες