Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σε βενζίνη καταναλώνει διπλάσια σε σχέση με πριν το LPG

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Σε βενζίνη καταναλώνει διπλάσια σε σχέση με πριν το LPG

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 29 Δεκ, 2011 18:27

Το δικό μου στο ρελαντί δείχνει πάντα ~1lt/h όταν είναι κρύο και 0,6-0,7lt/h όταν είναι ζεστό. Δεν γνωρίζω πόσο υγραέριο καταναλώνει στο ρελαντί, είναι μη πρακτικό να το μετρήσω.
Είτε με υγραέριο είτε με βενζίνη, δείχνει στάνταρ τιμές, λόγω του ότι μετράει τους παλμούς που στέλνει στα μπεκ ο εγκέφαλος. Πάντως, η διαφορά που έχω στον μέσο όρο, δεν ξεπερνάει το 1,5 lt/100km, δηλαδή το BC λέει 6,5lt/100km και στο υγραέριο έχω 7,5lt/100km. Αν αποφασίσω να το πατήσω λίγο παραπάνω (χεχεχε) και να κινηθώ με την τρομακτική ταχύτητα των 140km/h, το BC δείχνει 7,5 lt/100km και το υγραέριο βρίσκεται στα ~9 lt/100km.

Η βενζίνη, μετά από μέτρηση 1.500 km και σχετικές λίγες εκκινήσεις (αλλά όλες με κρύο κινητήρα που σημαίνει ότι κατανάλωνε αρκετούτσικη), είχε κατανάλωση ~0,35 lt/100km.

Ελπίζω να βοήθησα και όχι να μπέρδεψα περισσότερο.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό nikvog » Παρ 30 Δεκ, 2011 11:57

Χθες διαπίστωσα πάλι αυξημένη κατανάλωση στη βενζίνη αλλά και στο υγραέριο με αποτέλεσμα υψηλή εκπομπή ρύπων (έντονη μυρωδιά και πολύς καπνός. Η κατανάλωση σε ρελαντί με τον κινητήρα ζεστό, ήταν 2λ/100km στην βενζίνη και 2,2λ/100km με υγραέριο ενώ εν κινήσει υπήρχαν αντίστοιχα υψηλές τιμές. Πήγα στον εγκαταστάτη και μου έκανε reset στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου βγάζοντας τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας για λίγο. Το πρόβλημα διορθώθηκε αφού οι τιμές αντίστοιχα στο ρελαντί έγιναν 0,9λ/100km και 1,3λ/100km. Μου είπε ότι αυτό γίνεται όταν γυρνάει κάποιες φορές σε βενζίνη και επειδή ο εγκέφαλος του υγραερίου "κλέβει" σήμα από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου το σύστημα του αυτοκινήτου μπερδεύεται. Είναι φυσιολογικά αυτά να συμβαίνουν ή μπορεί με κάποιο τρόπο να διορθωθούν οπότε πρέπει να το απαιτήσω από τον εγκαταστάτη;
Τελευταία επεξεργασία από nikvog και Κυρ 01 Ιαν, 2012 18:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
nikvog

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό Giannis » Παρ 30 Δεκ, 2011 12:13

nikvog έγραψε:Χθες διαπίστωσα πάλι αυξημένη κατανάλωση στη βενζίνη αλλά και στο υγραέριο με αποτέλεσμα υψηλή εκπομπή ρύπων (έντονη μυρωδιά και πολύς καπνός. Η κατανάλωση σε ρελαντί με τον κινητήρα ζεστό, ήταν 2λ/h στην βενζίνη και 2,2λ/h με υγραέριο ενώ εν κινήσει υπήρχαν αντίστοιχα υψηλές τιμές. Πήγα στον εγκαταστάτη και μου έκανε reset στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου βγάζοντας τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας για λίγο. Το πρόβλημα διορθώθηκε αφού οι τιμές αντίστοιχα στο ρελαντί έγιναν 0,9λ/ω και 1,3λ/ω. Μου είπε ότι αυτό γίνεται όταν γυρνάει κάποιες φορές σε βενζίνη και επειδή ο εγκέφαλος του υγραερίου "κλέβει" σήμα από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου το σύστημα του αυτοκινήτου μπερδεύεται. Είναι φυσιολογικά αυτά να συμβαίνουν ή μπορεί με κάποιο τρόπο να διορθωθούν οπότε πρέπει να το απαιτήσω από τον εγκαταστάτη;

Εγώ δεν μπορώ να το κατανοησω..
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 30 Δεκ, 2011 12:31

Λαμπάκι κινητήρα δεν ανάβει? Μοιάζει σαν να δυσλειτουργεί ο λάμδα ή ο MAF.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό Giannis » Παρ 30 Δεκ, 2011 12:50

LPGas έγραψε:Λαμπάκι κινητήρα δεν ανάβει? Μοιάζει σαν να δυσλειτουργεί ο λάμδα ή ο MAF.

Να ρωτήσω, ελπίζοντας να μην χαλάω το θέμα του φίλου μας..
Ο λάμδα και ο maf, τι ακριβώς κάνουν?
Ρυθμίζουν αναλογία καυσίμου αέρα, μέσω κάποιων Volts?
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό nikvog » Παρ 30 Δεκ, 2011 14:09

LPGas έγραψε:Λαμπάκι κινητήρα δεν ανάβει? Μοιάζει σαν να δυσλειτουργεί ο λάμδα ή ο MAF.

Δεν ανάβει λαμπάκι κινητήρα. Ο λ αλλάχθηκε πρόσφατα αν και μάλλον δεν είχε πρόβλημα.
nikvog

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Παρ 30 Δεκ, 2011 16:49

Έτσι είναι το σύστημα, όταν δεν ξέρουν τι να κάνουν, αρχίζουν και τα αλλάζουν ένα ένα στην τύχη, μπας και το φτιάξουν...
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό NikosS » Σάβ 31 Δεκ, 2011 15:11

Εγώ θα έχω νέα εντός εβδομάδας που θα αλλάξω θερμοστάτη και θα κάνω επαναπρογραμματισμό με νέες ρυθμίσεις και για χειμώνα, οπότε θα σας έχω νεότερα μετά τις 12 του μήνα. Προς άπαντες χρόνια πολλα και καλή χρονιά να έχουμε με λιγότερα προβλήματα και περισσότερα χιλιόμετρα.
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό NikosS » Τετ 11 Ιαν, 2012 19:22

NikosS έγραψε:Εγώ θα έχω νέα εντός εβδομάδας που θα αλλάξω θερμοστάτη και θα κάνω επαναπρογραμματισμό με νέες ρυθμίσεις και για χειμώνα, οπότε θα σας έχω νεότερα μετά τις 12 του μήνα. Προς άπαντες χρόνια πολλα και καλή χρονιά να έχουμε με λιγότερα προβλήματα και περισσότερα χιλιόμετρα.

Επαναφορα στις φυσιολογικές τιμές 7,2- με 7,6 βενζίνη και 8,2- με 8,5 υγραέριο.Άλλαξα θερμοστάτη και η ένδειξη στον αυτοκίνητο σταθεροποιήθηκε στους 90οC ,βέβαια χρειάστηκε να αλλάξω και φούσκα θερμοκρασίας ύδατος που ήταν χαλασμένη απο τότε που είχα την ζημειά με τον ελλατωματικό πνεύμωνα (έχω ανεβάσει σχετικό άρθρο). Τώρα μερικές διαδρομές και χιλιόμετρα για σιγουριά!!!!!
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 62 επισκέπτες