Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

300 χιλ και δε σβήνει κανενα λαμπακι ,τι πρόβλημα εχω ???

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

300 χιλ και δε σβήνει κανενα λαμπακι ,τι πρόβλημα εχω ???

Δημοσίευσηαπό tifonas » Σάβ 09 Απρ, 2011 21:20

Αν κάποιος Γνωρίζει ας ΒΟΗΘΗΣΕΙ
OPEL ASTRA 1.4 LOVATO EASY FAST SMART
tifonas

Δημοσιευσεις: 4

Re: 300 χιλ και δε σβήνει κανενα λαμπακι ,τι πρόβλημα εχω ??

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Κυρ 01 Ιαν, 2012 16:21

μάλλον καις ακόμα βενζίνη :P
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό christoi » Κυρ 01 Ιαν, 2012 17:39

ΤΙ ΛΑΜΠΑΚΙ ; ;
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό NikosS » Παρ 20 Ιαν, 2012 17:21

Ο φιλος μας μάλλον αναφέρεται στα λαμπάκια του μετρητή ένδειξης στάθμης καυσίμου του υγραερίου μέσα στην καμπίνα. Ο μηχανισμός του μετρητή δουλεύει πίσω στην δαξαμενή με σύστημα (φλοτερ) όπως τα καζανάκια, οπότε εάν έχεις κάνει 300 χιλ και δεν σου έσβησε κανένα λαμπάκι τότε μάλλον θα πρέπει να το δεις για κολλημένο φλοτερ, οπότε και η ένδειξη στην καμπινα δεν αλλάζει. Τώρα εάν όπως ανέφερε και ο φίλος δουλεύεις με βενζίνη τότε σίγουρα είδες και την βελόνα της βενζίνης να κατεβαίνει.
Ελπίζω να βοήθησα!!!
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 20 Ιαν, 2012 21:58

NikosS έγραψε:Ο φιλος μας μάλλον αναφέρεται στα λαμπάκια του μετρητή ένδειξης στάθμης καυσίμου του υγραερίου μέσα στην καμπίνα. Ο μηχανισμός του μετρητή δουλεύει πίσω στην δαξαμενή με σύστημα (φλοτερ) όπως τα καζανάκια, οπότε εάν έχεις κάνει 300 χιλ και δεν σου έσβησε κανένα λαμπάκι τότε μάλλον θα πρέπει να το δεις για κολλημένο φλοτερ, οπότε και η ένδειξη στην καμπινα δεν αλλάζει. Τώρα εάν όπως ανέφερε και ο φίλος δουλεύεις με βενζίνη τότε σίγουρα είδες και την βελόνα της βενζίνης να κατεβαίνει.
Ελπίζω να βοήθησα!!!

Φίλε μου δεν ισχύει αυτό , τα λαμπάκια δεν είναι σωστά ρυθμισμένα. Ρυθμίζονται από το λογισμικό του εγκεφάλου του υγραερίου
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό NikosS » Σάβ 21 Ιαν, 2012 10:17

Φίλε μου δεν ισχύει αυτό , τα λαμπάκια δεν είναι σωστά ρυθμισμένα. Ρυθμίζονται από το λογισμικό του εγκεφάλου του υγραερίου[/quote]

Το ξέρω αυτό φίλε μου, αλλά η αλλαγή στο λογισμικό του εγκεφάλου δεν έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα ή αργά παίρνει τις αλλαγές απο την δεξαμενή και τις μεταφέρει στα λαμπάκια ώστε να σου δείχνει την στάθμη καυσίμου. Εγώ στην αρχή είχα θέμα με τις στροφές και τα χιλιόμετρα, σε κάθε απότομη στροφή το λαμπάκια γυρνούσαν στην ρεζέρβα και αναβόσβηναν λόγω του μετρητή του φλοτέρ που έχανε την ένδειξη και είχα 3 πράσινα στα 100χιλ και η ρεζέρβα 180χιλ. Πήγα και το έκανα ρύθμιση να διαβάζει πιό αργά τις πληροφορίες απο τον μετρητη στη δαξαμενή και να τις στέλνει με χρονοκαθυστέρηση, με αποτέλεσμα να μην χάνω τώρα την ένδειξη στα λαμπάκια σε κάθε στροφή, όπως επίσης άλλαξα και τις μετρήσεις 3 πράσινα (90χιλ) κόκκινο σταθερό αλλα 90χιλ και ρεζέρβα κόκκινο να αναβοσβήνει 120 χιλ.

Τώρα για τον φίλο μας που δεν σβήνει κανένα λαμπάκι νομίζω πρέπει να πάει στον εγκαταστάτη να δεί τι έχει κολλήσει!!!1 (Το φλοτέρ?,Το σήμα απο τον μετρητή? η Συσκευή led ένδειξης στην καμπίνα?,,,κλπ).
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Σάβ 21 Ιαν, 2012 12:01

tifonas ήταν, κυριολεκτικά... ήρθε και πέρασε :P του χρόνου πάλι
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 21 Ιαν, 2012 16:58

Εμένα γιατί μου είπε ότι είναι ένα ρελεδάκι (ή κάτι παρόμοιο, έχει περάσει καιρός από τότε) το οποίο δεν συνδέεται στον εγκέφαλο και για αυτό δεν μπορεί να προγραμματιστεί σωστά;

Όπως έχω ξαναγράψει και αλλού, το 1ο πράσινο σβήνει μετά από 300-350km, το 2ο μετά από άλλα 50-60, το 3ο ακόμα 60-70, το 4ο κοντά στα 70 και το κόκκινο (ρεζέρβα) διαρκεί για 200+ km.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Σάβ 21 Ιαν, 2012 17:48

christoi έγραψε:
Εμένα γιατί μου είπε ότι είναι ένα ρελεδάκι (ή κάτι παρόμοιο, έχει περάσει καιρός από τότε) το οποίο δεν συνδέεται στον εγκέφαλο και για αυτό δεν μπορεί να προγραμματιστεί σωστά;

Αν στο είπε αυτό "μάστορας" τότε σίγουρα είναι η κατάλληλη εξήγηση όπως την αντιλαμβάνεται ο "μάστορας".

Αν μάλιστα το ρελεδάκι είχε και βίδα, τότε ίσως η βίδα δεν είχε βιδωθεί καλά και δεν περνούσαν τα δεδομένα σωστά στον εγκέφαλο (του "μάστορα").
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Σάβ 21 Ιαν, 2012 18:37

τα ρελέ (relay switches) λίγη σχέση έχουν με τη μέτρηση της στάθμης του υγραερίου, το θέμα είναι το ηλεκτρικό σήμα που έρχεται από το φλοτέρ της δεξαμενής να μεταφράζεται (από το αντίστοιχο ηλεκτρονικό κύκλωμα) σε σωστό σήμα στο καντράν σου.
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 54 επισκέπτες