Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μόλις πατάω συμπλέκτη σβήνει

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Μώλις πατάω συμπλέκτη σβήνει

Δημοσίευσηαπό MITSOS » Τρί 03 Ιαν, 2012 12:14

fokion έγραψε:
MITSOS έγραψε:Μου έκανε διακοπές στο ρελαντί με αέριο σχεδόν από την δεύτερη βδομάδα και εντάθηκε το πρόβλημα με τα πρώτα κρύα.
Μια από τις αιτίες που υποπτεύθηκε ο εγκαταστάτης (τις απόψεις του παραθέτω, χωρίς απαραίτητα να τις συμμερίζομαι) ήταν εξ αρχής και η αντλία βενζίνης.
Την παραμονή της πρωτοχρονιάς η αντλία με άφησε χρόνους. Την άλλαξα χθες. Αναμένω να δω από εδώ και μπρος αν ξαναέχω διακοπές στο ρελαντί και κυρίως στις επιβραδύνσεις των φαναριών, με τη νέα αντλία.

Επειδη απο τις μικρές μηχανολογικές γνωσεις που εχω δεν μπορω να βρω την "συνδεση" μεταξυ αντλιας ΒΕΝΖΙΝΗΣ και διακοπές ρελαντι ΑΕΡΙΟΥ, μπορει να μου το εξηγησει καποιος????
το μονο που βλεπω ειναι λογω επικειμενου κολληματος να τραβαει το μοτερ της ΕΞΟΦΡΕΝΙΚΑ αμπερ απαιτοντας απο το δυναμο ΠΟΛΥ ρευμα οποτε το δυναμο ζοριζεται και ριχνει το ρελαντι.
Κατι αλλο δεν μου ερχεται...

Θα ευχόμουν να μπορούσα να σου απαντήσω... :D
MITSOS

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 03 Ιαν, 2012 21:45

Σε πολλές περιπτώσεις λόγο "ιδιότροπου" αυτοκινήτου ή "φτηνιάρικου" συστήματος δημιουργούνται προβλήματα στο ρελαντί και η λύση; βενζίνη στο ρελαντί είτε σε ποσοστό είτε αποκλειστικά. Αλήθεια όταν το δουλεύεις στην βενζίνη έχει πρόβλημα; αν όχι τότε η αντλία είναι εντάξει. Πάντως κι εγώ αντλία για το πρόβλημα στο ρελαντί πρώτη φορά το ακούω.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό MITSOS » Πέμ 12 Ιαν, 2012 09:43

gakost έγραψε:Σε πολλές περιπτώσεις λόγο "ιδιότροπου" αυτοκινήτου ή "φτηνιάρικου" συστήματος δημιουργούνται προβλήματα στο ρελαντί και η λύση; βενζίνη στο ρελαντί είτε σε ποσοστό είτε αποκλειστικά. Αλήθεια όταν το δουλεύεις στην βενζίνη έχει πρόβλημα; αν όχι τότε η αντλία είναι εντάξει. Πάντως κι εγώ αντλία για το πρόβλημα στο ρελαντί πρώτη φορά το ακούω.

Με βενζίνη δεν έχει κανένα πρόβλημα. Και την αντλία που άλλαξα πάλι διακοπές κάνει όταν σταματάω π.χ. στα φανάρια.
MITSOS

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 12 Ιαν, 2012 11:30

Λογικο μου ακουγεται να συνεχιζει το προβλημα αφου κατ εμε η αντλια ηταν πσντελως ασχετη με αυτο
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 12 Ιαν, 2012 13:10

MITSOS έγραψε:
gakost έγραψε:Σε πολλές περιπτώσεις λόγο "ιδιότροπου" αυτοκινήτου ή "φτηνιάρικου" συστήματος δημιουργούνται προβλήματα στο ρελαντί και η λύση; βενζίνη στο ρελαντί είτε σε ποσοστό είτε αποκλειστικά. Αλήθεια όταν το δουλεύεις στην βενζίνη έχει πρόβλημα; αν όχι τότε η αντλία είναι εντάξει. Πάντως κι εγώ αντλία για το πρόβλημα στο ρελαντί πρώτη φορά το ακούω.

Με βενζίνη δεν έχει κανένα πρόβλημα. Και την αντλία που άλλαξα πάλι διακοπές κάνει όταν σταματάω π.χ. στα φανάρια.

Λογικό αυτό όπως σου είπα. Ελπίζω να πήρες την παλιά αντλία πίσω να την έχεις εφόσον είναι καλή. ;) Ψάξου μήπως θέλεις άλλα μπεκ υγραερίου ή καλύτερη ρύθμιση. Όπως σου είπα σαν τελευταία λύση που προσωπικά δεν στο προτείνω μπορείς να βάλεις να ψεκάζει βενζίνη
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό MITSOS » Πέμ 26 Ιαν, 2012 10:50

Επειδή δεν πήγαινε άλλο η ιστορία με τις διακοπές, τον έβαλα κάτω και του λέω ότι κάνε κάτι γιατί δεν πάει άλλο. Δεν είναι λύση του είπα κάθε φορά που έρχομαι να βάζεις πάνω το λάπτοπ και να μου λες ότι είναι η εγκατάσταση εντάξει. Εν πάση περιπτώσει για αμάξι μιλάμε, όχι για server.
Του το άφησα μια μέρα, μου καθάρισε την πεταλούδα του φάρυγγα (αν θυμάμαι καλά) και μου πρότεινε να αλλάξουμε και τα μπουζί που δεν είχαν αλλαχθεί μετά την εγκατάσταση.
Τα μπουζί έφαγαν πάγο για κανα μήνα αργότερα.
Γενικά το αμάξι μετά τον καθαρισμό (εδώ και μια εβδομάδα), πάει καλύτερα, δεν κάνει πια διακοπές, κρατάει σταθερά ρελαντί, αλλά έχω ακόμα 2-3 check points πριν πω ότι κάτι έγινε.
Στο internet βρήκα περιπτώσεις που με αυτόν τον καθαρισμό λύθηκε το πρόβλημα και μεμονωμένα και σε συνδυασμό με νέα μπουζί.
Στο συνεργείο επέμενε πολύ και για τα μπουζί, αλλά πέραν του οικονομικού, επίτηδες δεν τα άλλαξα τώρα για να τον ψιλοτσεκάρω κιόλας.
Το θέμα στην περίπτωση μου είναι ότι δε μπορώ να τον χαρακτηρίσω αδιάφορο, το αντίθετο θα έλεγα, αλλά μου γυρίζει το μάτι όταν κοτσάρει το λάπτοπ και μου λέει όλα καλά. Αμάξι είναι ρε φίλε, όχι Playstation.
MITSOS

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 26 Ιαν, 2012 13:33

Αρα την αντλία τσαμπα στην αλλαξε τελικά.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό MITSOS » Πέμ 26 Ιαν, 2012 15:12

fokion έγραψε:Αρα την αντλία τσαμπα στην αλλαξε τελικά.

Όχι. Ήταν ψόφια. Απλά είχε για κάποιους δικούς του λόγους συνδέσει την αντλία με τις διακοπές του υγραερίου.
MITSOS

Δημοσίευσηαπό dimarg » Σάβ 28 Ιαν, 2012 00:23

Καλησπερα ειχα ξαναστειλει εδω πιο παλια γιατι ειχα προβλημα..τελοσ παντων αλλαχτηκε ο εγκεφαλος και απο τοτε και ας πουμε οτι πανε καλυτερα τα πραγματα..ειχα ξαναπαει αλλη μια φορα για ρυθμιση στον εγκαταστατη.τις τελευταιες μερες ομως εχει ξανα αρχισει να σβηνει το αμαξι.σβηνει και εντελως αθορυβα ας πουμε και δεν γινεται αντιληπτο.πλεον αγορασα καλωδιο για να το παω σε αλλο μαστορα που ξερω οτι ειναι μαστορας σωστος για να δουμε τι θα γινει..το θεμα ειναι οτι αρχιζει τα προβληματα 2-3 βδομαδες μετα τη τελευταια ρυθμιση που γινεται και αυτο μου φαινεται περιεργο.
dimarg

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό antonio » Τρί 31 Ιαν, 2012 12:52

babisbandit έγραψε:Καλησπέρα συναγωνιστές.Κατ'αρχας συγχαρητήρια για την προσπάθεια δημιουργίας του forum. Εχω και εγω ενα θέμα με το δικό μου συστιμα, εχω ένα hyundai i10 και έχω τοποθετήσει ένα σύστημα lovato εδω και 6 μήνες περίπου, από την πρωτη στιγμή η αίσθηση του αυτοκινητου αλλαξε, ο συμπλέκτης είχε γινει πολυ ευαισθητος και πολύ συχνα μου έσβηνε το αμαξι,όλοι με λέγανε υπερβολικό X( . Μετα απο αρκετές επισκέψεις στο μάστορα ,τη μια για ρυθμήσεις την άλλη για το πορτοκαλί λαμπάκι check της μηχανης , καθε φορά εφευγα με το αμαξι σε σωστή κατασταση :p αλλα κάθε φορά μου εβγαζε μετα από λίγο το ίδιο πρόβλημα. Το αμάξι πλέων μώλις πατάω το συμπλέκτη να βάλω νεκρά η να κατεβάσω ταχύτητα στο κιβώτιο σβήνει ακόμα και εν κινήση, μου εχουν σπάσει τα νεύρα και πλέων κυκλοφορώ με βενζίνη και το αμάξι παει απροβλημάτιστα.Εχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταιεί ?

καλημερα φιλε μου και εμενα αυτο μοθ εκανε εσβηνε μολις πατουσα συμπλεκτη πηγα στο συνεργειο και ειδα οτι μου εκαψε βαλβιδες τςρα τρεχς και δεν φτανω
antonio

Δημοσιευσεις: 2

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 66 επισκέπτες