Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Περιεργο trouble code

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Περιεργο trouble code

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 16 Ιαν, 2012 16:37

Πεζοντας λοιπον με το καλωδιο συνδεσης που μολις εφτασε στα χερια μου εννοειται ΔΕΝ πειραξα τιποτε - απλά κοιταγα...

Παω λοιπον στα trouble codes για να δω αν και πως εμβανιζει αυτο το σβησιμο που μου κανει ενιωτε στο overun και βλεπω την εξης προταση

"High pressure trouble detected.

This trouble occurs when reducer output pressure higher than maximum gas pressure value".

Πειτε μου τι καταλαβαινετε εσεις γιατι αυτο που εγω καταλαβαινω δεν βγαζει νοημα...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Re: Περιεργο trouble code

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 16 Ιαν, 2012 19:39

fokion έγραψε:This trouble occurs when reducer output pressure higher than maximum gas pressure value".

Πειτε μου τι καταλαβαινετε εσεις γιατι αυτο που εγω καταλαβαινω δεν βγαζει νοημα...

Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι η πιεση λειτουργειας του πνευμονα(ή στην εξοδο προς τα μπεκ μηπως ?)ειναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απο την ανωτερη προβλεπομενη(maximυm).
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 16 Ιαν, 2012 19:46

Αυτο καταλαβα κι εγω και μου κανει "κουλό" εκτός κι αν δεν εχω καταλαβει κατι καλα.
Η μονη λογική εξηγηση που μου ερχεται ειναι τελειωνοντας το αεριο στην δεξαμενη στιγμιαια να μην "τραβαει" υγραεριο οποτε ειναι λογικό να στελνει ο πνευμονας ( απο τα σωληνακια που εχουν ακομα???) αεριο με πιεση.

Αλλα δε ξερω τι ταχυτητα αντιδρσεις εχουν τα συστηματα...λογικά θα επρεπε να γυρναει βενζινα, οπως εκανε οταν οντως τελειωσε το αεριο...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 16 Ιαν, 2012 19:56

Εγώ καταλαβαίνω ότι ζητάς από τον πνέυμωνα να στείλει καύσιμο με μεγαλύτερη πίεση από ότι έρχεται από την δεξαμενή προς τον πνεύμονα. Δηλαδή τελείωσε το καύσιμο; 'Εβαλες καλοκαιρινό μείγμα; :?:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 16 Ιαν, 2012 20:03

Δεν καταλαβα ποτε "τσιμπισε" το προβλημα υποθεση κανω..

στο "φρεναρισμα με κινητηρα και μετα συμπλεκτη" που συνηθως το εμφανιζει το προβλημα που εχω μαλλον αποκλειεται να θελει περισσότερο καυσιμο, το αντιιθετο

Θεωρω οτι τα 2 θεματα ειναι ασχετα μεταξυ τους...

Καλοκαιρινό μιγμα???? δε νομιζω... Βαζω σε βενζιναδικα που εχουν αρκετη κινηση ( Πανικιδη Δουκισης και BP Γερακα ) για να τους εχει μεινει "καλοκαιρινό"...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 16 Ιαν, 2012 20:11

Μηπως πρεπει ο εγκαταταστατης να σου χαμηλωσει λιγο την πιεση στον πνευμονα τελικα ?
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 16 Ιαν, 2012 20:44

ειναι στο 1 bar ( το οποιο το εβαλε το autocalibration παρεπιπτοντως)
σαν ελαχιστη ειναι 0,5 bar
και σαν μεγιστη ( που χρησιμευει???) τα 2 μπαρ...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 16 Ιαν, 2012 21:18

Αν ειναι οντως στην σωστη πιεση(κανε καλου κακου 1 ελεγχο γιατι μπορει να εχει μεταβληθει) κατι αλλο ειναι και δεν βγαζουμε νοημα με τον τροπο που ειναι γραμμενο στ'αγγλικα.
Η σωστη πιεση αφορα την τροφοδοσια του πνευμονα και κατ'επεκταση του κινητηρα με τη σωστη ποσοτητα υγραεριου. Μικροτερη ή χαμηλωτερη απο την προβλεπομενη και υπαρχουν δυσλειτουργειες.
Αν ρωτας για την μεγιστη επιτρεπομενη πιεση, υπαρχει ενα φασμα που μπορεις να ''παιξεις'' αναλογα τον κινητηρα και τις αναγκες που εχει σε καυσιμο για να τροφοδοτειται σωστα.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 16 Ιαν, 2012 21:40

gakost έγραψε:Εγώ καταλαβαίνω ότι ζητάς από τον πνέυμωνα να στείλει καύσιμο με μεγαλύτερη πίεση από ότι έρχεται από την δεξαμενή προς τον πνεύμονα. Δηλαδή τελείωσε το καύσιμο; 'Εβαλες καλοκαιρινό μείγμα; :?:

Προσπαθωντας να το δω υπο αυτη τη διασταση(μεταφραζοντας διαφορετικα)το μονο που βγαινει ειναι απλα και μονο 1 διαπιστωση οτι το οριο απόδοσης του πνευμονα ειναι μεγαλυτερο απο την μεγιστη πιεση που βγαζει το αεριο.
Αν μας ελεγε οτι π.χ. η πιεση του αεριου ειναι πολυ χαμηλη, αυτο θα σήμαινε κατι.

Μελη που εχουν δουλεψει σε αντιστοιχα συστηματα-λογισμικο μπορουν να σου πουν σιγουρα τι σημαινει.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 16 Ιαν, 2012 22:19

το πρωι το κοιταγα.

οσο και να εριχνα ξερογκαζα αντε να επεφτε στο 0.99 ή να ανεβαινε στο 1,02..

Γι αυτο το εξεθεσα εδω μπας και καποιος εχει καποια ιδεα...
Άβαταρ μέλους
fokion

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 57 επισκέπτες