Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ιδέες για την ρεζέρβα;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ιδέες για την ρεζέρβα;

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 17 Ιαν, 2012 15:03

GOLDWAGON έγραψε:Το ψάχνω ακόμα συνάδελφε :D ... από τι μου είπε ο πόντιος , επιδέχεται η εγκατάσταση. :roll:

Υπάρχει και ο άλλος τρόπος - πατέντα.

Βάση ρεζέρβας από SUZUKI VITARA και αλλαγή αμορτισέρ πόρτας.

Δεν ξέρω αν θα αντέξει η λαμαρίνα στήριξης των αμορτισέρ.πρέπει να κολληθεί και 2ο μέταλλο. :-w

Πολλους χαιρετισμους στο Νικο οποτε ξαναπας....

Δεν ειναι μονο η βαση των αμορτισερ, ειναι και τα ΙΔΙΑ τα αμορτισερ που δεν θα αντεχουν να κρατανε την πορτα ανοιχτη ΜΕ την ρεζερβα επανω.
Και μη ξεχνας τα βιταρα ανοιγουν προς το πλαι οπως και το 3πορτο αδερφακι μας...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Τρί 17 Ιαν, 2012 15:20

ένα άλλο που είδα , αλλά δεν μου αρέσει καθόλου είναι και αυτή η βάση εδώ...

Εικόνα
KIA SPORTAGE 2001 WAGON Romano HD Reducer Plug & Drive
http://www.go-lpg.co.uk/RomanoN.html
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 17 Ιαν, 2012 15:40

Πάντως, το κιτ επισκεύης ελαστικού μας είχε σώσει μια χαρά (citroen xantia '95).

Πόσο συχνά πηγαίνεις σε κατσάβραχα και μέρη που το ελαστικό παίζει να πάθει γερή ζημιά και η οδική να μην σε φτάνει;

+1 για το κιτ.

Με κάποιον τρόπο, επάνω στο αυτοκίνητο (στον ουρανό);;
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Τρί 17 Ιαν, 2012 15:50

Δεν ειναι μόνο τα κατσάβραχα. Είναι οι πρόκες, οι βίδες, οτιδήποτε μπορείς να πατήσεις και να στο σχίσει τότσο που να μην σηκώνει μπάλωμα με το κιτ επισκευής. Εξ' άλλου ειδικά με το 4κίνητο κάλλιστα μπορεί να πατήσω κάτι τέτοιο, όχι σε κατσάβραχο αλλά σε έναν Χ επαρχιακό δρόμο. Μέχρι να έρθει οδική βοήθεια, ζήσε Μάη μου...

Ναι, αυτό σκέφτηκα αρχικά, στον ουρανό. Ομως φοβάμαι μην την ψάχνω κανα πρωι και έχει κάνει φτερά. Γι' αυτό σκέπτομαι την μπαγκαζιέρα.
Fiat Panda 4x4 Powered by LPG Lovato
Batfalcon

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό tgi » Τρί 17 Ιαν, 2012 16:04

fokion έγραψε:Κιτ επισκευης ελαστικου και..... οδική βοηθεια....

Οποιαδηποτε αλλη λυση ειναι ή ακριβη ή αντιαισθητική.

+1000
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Τετ 18 Ιαν, 2012 12:54

Διορθώστε με παρακαλω αν είμαι λάθος.
Ας υποθέσουμε ότι σε πιάνει λάστιχο σε απομακρυσμένο σημείο. Ας μην πούμε μακρυά, ας θεωρήσουμε στην Ανάβυσσο. Το λάστιχο έχει σκιστεί και δεν υπάρχει περίπτωση να επιδιορθωθεί με το kit επισκευής. Αναγκάζεσαι να καλλέσεις την οδική βοήθεια. Εχετε υπ' όψιν πόσες ώρες θα περιμένετε; Σας πληροφορώ από προσωπική πείρα, πάνω από 3.
Και μάλιστα με την υποχέωση από πλευράς του να με πάει στο πλησιέτερο ανοιχτό συνεργείο. Που φυσικά εκείνη την ώρα δεν ήταν πλέον ανοικτό, διότι τα λάστιχα (2) σκίστηκαν Κυριακή απόγευμα (σε λακούβα που δεν είχε σήμανση) και έτσι το αυτοκίνητο έμεινε μέχρι την Δευτέρα το πρωι απ' έξω από το συνεργείο να περιμένει :cry:
Αντ' αυτού κάλλιστα σε μιά συνηθισμένη περίπτωση, (η παραπάνω όντως δεν είναι συνηθισμένη), θα έβαζα την ρεζέρβα και θα πηγαινα στην ευχή της Παναγίας σε 1/2 ώρα max.
Με ποιά λογική προτείνετε το kit επισκευής;
Batfalcon

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 18 Ιαν, 2012 13:25

Αν σου σκιζονταν 2 λαστιχα οπως λες καπου και παλι με 1 ρεζερβα πουθενα δε θα πηγαινες... ( χιουμοριστικά το λεω ετσι??)
Με ποια λογική????

με την στατιστική.
κανω offroad τα τελευταια...... 8 χρονια. Ποτε δεν εχω καταφερει να σκισω λαστιχο ακομα και σε 24ωρο αγωνα εκτός δρομου 1000χλμ...
προσθεσε εδω οτι ακριβως λογω χρησης τα λαστιχα μου τα τρωω, τα τελευταια χρονια βαζω ΠΑΝΤΑ μεταχειρισμενα λαστιχα που παιρνω "τσαμπα"...

και ξανα λεω δεν εχω μεινει απο λαστιχο.

Αντεθετα οπως ολοι μας εχω μαζεψει καρφια και βιδες, τα οποια βεβαιως και ΔΕΝ πειραζω βεχρι το βουλκανιζατερ. Κι εχω και ηλεκτρική τρομπα απο αναπτηρα αν τυχόν χασει καποιο αερα, αν και συνηθως φουσκώνω μπαλες και ποδηλατα....

Απο κει και περα το τι κανω και τι προτεινω εγω κι ο καθενας ειναι ενα θεμα. το τι αποφασιζεις εσυ να κανεις για σενα και το αυτοκινητο σου ειναι ενα αλλο θεμα... και βεβαιως ειναι δικη σου επιλογη. Τα αλλα ολα ειναι γνωμες που εσυ σταθμιζεις....

( Ελπίζω να μην εχεις σχεση με γνωστο πολιτικό προσωπο και μεινω απο λαστιχο σημερα ε??????? :D :D :D :D :D :D - Χιουμορ επεισεις)
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Τετ 18 Ιαν, 2012 15:29

Μα είπα ότι το παραπάνω παράδειγμα είναι μεν πραγματικό συμβάν, αλλά ακραίο. Δεν το φέρνω σαν παράδειγμα, παρά μόνο στο κομμάτι της αναμονής της οδικής βοήθειας. (Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...) Προφανώς είναι θέμα γκαντεμιάς μου. Εσενα παρ' όλο που το τρέχεις στα κατσάβραχα δεν σου έκατσε, εμένα με περίμενε μια τρύπα ΝΑ στο δρόμο για τα Καλύβια. :(
Δεν έχω θέμα με το χιούμορ και καμία σχέση με οποιοδήποτε πρόσωπο αναφέρεσαι. :-?
Batfalcon

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 18 Ιαν, 2012 22:50

Εγω παντως στα στα 15 χρονια που οδηγω με διπλωμα και κανω συνολικα αρκετα χιλιομετρα με διαφορα αμαξια...Και πολυ off road με τα αυτοκινητα του Στρατου,Μονο μια φορα χρειαστηκα πραγματικα ρεζερβα διοτι επεσα σε ενα κρατηρα και στραβωσε λιγο η ζαντα και εχανα αερα...Εχω πατησει καρφια καμια 20αρια φορες αλλα τιποτα δραματικο...Α και μια φορα που εμεινα στον δρομο γιατι σκασανε τα δυο μπροστα καινουργια ελλαστικα διοτι πηρα το αμαξι απο τον μαστορα της περιοχης και μου αλλαξε ψαλιδια αλλα δεν θεωρησε σωστο να τα σφηξει οποτε το αμαξι εκτος οτι ητανε τρομερα δυσκολοδγητο στο ταξιδι που ξεκινησα να κανω,τα λαστιχα πατουσανε μονο απο την μεσα πλευρα με αποτελεσμα να φαγωθουνε τα λαστιχα απο μπροστα και στην εσωτερικη πλευρα μεχρι που ανοιξανε και απο την εξωτερικη να ειναι καινουργια... :oops: :oops:
Τα υπηρεσιακα αν και τα σκιζουμε και τα λαστιχα καθονται καμια 7ατια επανω παλι τιποτα...Οποτε δεν την κουβαλαω καν την ρεζερβα εκτος απο κανενα μακρυνο ταξιδι εφοσον δεν χρειαζομαι το χωρο της για αποσκευες.
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Πέμ 19 Ιαν, 2012 12:12

Νομίζω ότι δικαιολογημένα ανησυχεί ο φίλος μας με το FIAT PANDA.

Τα λάστιχα του δεν συγκρίνονται με τα δικά μας τα μεγάλα λάστιχα που είναι για μεγάλα τζιπ.

Ο άνθρωπος μικρά λάστιχα έχει αφού μικρό αυτοκίνητο έχει... :)
KIA SPORTAGE 2001 WAGON Romano HD Reducer Plug & Drive
http://www.go-lpg.co.uk/RomanoN.html
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσιευσεις: 74

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες