Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λιπαντικό πρόσθετο και υγραέριο

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Λιπαντικό πρόσθετο και υγραέριο

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 18 Ιαν, 2012 22:37

Χρηστο και οταν ζεσταινεται το κανει;;;Γιατι με κρυο και εμενα και τα δυο opel και αλλα που εχω ανεβει εχουνε θεμα..Ειδικα με 1η και οπισθεν...
Οσο ειναι καινουργιο ειναι πιο δυσκοα γιατι φουρκετες,κτλ δεν εχουνε δουλευτει να παρουνε το σχημα τους....Με τον καιρο και λιπαινονται και στρωνουνε...
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 18 Ιαν, 2012 23:13

Καλά, η 1η δεν παίζεται. Αν δεν σταματήσω, δεν μπαίνει με τίποτα!
Έχω διαπιστώσει ότι αν τις πετύχω στις σωστές στροφές και με το σωστό παίξιμο του συμπλέκτη, μπαίνουν πολύ εύκολα.
Αλλά, από ότι διαβάζω και ακούω από οπελάκηδες, μάλλον είναι θέμα των αυτοκινήτων μας.
Επίσης, γνωστός μηχανικός με αστρα 1.4 (δηλαδή ίδιο με το δικό μου) μου είπε να αλλάξω κάτι λαστιχάκια ανάμεσα στα γρανάζια του σασμάν.

On topic, η χρήση του υγραερίου, δημιουργεί πρόβλημα στα πρόσθετα λιπαντικά;
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 19 Ιαν, 2012 12:21

Δεν νομιζω να διμιουργει προβλημα..Ε καλα αν παιξω και εγω της στροφες και τα χιλιομετρα στο ford αλλαζα ταχυτητες χωρις συμπλεκτη και μπαινανε σαν βουτηρο...Εχουνε κολοσαζμαν
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό runner » Πέμ 19 Ιαν, 2012 17:06

Κράτα τα χρήματα από το μοτορ κοτ http://www.trade-wind.gr/index.php?opti ... 57&lang=el και βάλε τις βαλβολίνες http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=el
Δοκιμασμένα και τα 2.Με το πρόσθετο απλά δεν κατάλαβα κάτι και με τις βαλβολίνες το κουμπωμα είναι πολύ καλύτερο.Στον κινητήρα βάζω http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=el ακριβό,αλλά.........Αλλαγές προ υγραερίου 7.000χμ εώς 10.000χμ (αναλόγως πως έγιναν τα χμ και που) , με το υγραέριο η πρώτη αλλαγή έγινε στις 13.000χμ και από την 2η και μετά θα το καθιερώσω στις 15.000χμ.
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό fotisly » Σάβ 21 Ιαν, 2012 02:11

συμφωνω για τις βαρβολινες!!!αυτες ελεγα πιο πανω.δοκιμασμενες απο πολους οπελακες κ λενε τα καλυτερα.
για τα λαδια μηχανης θα διαφωνισω,γιατι αν δεις τις προδιαγραφες του 0-30 της οπελ και των πιο πανω λαδιων ειναι σχεδον ιδιες αλλα σε τελειως διαφορετικη τιμη.βεβαια αν πας απο το 10-40 σε 05-40 ή σε 05-30 μπορει να σου καιει λιγο.
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 21 Ιαν, 2012 03:50

Για να συστήνετε αυτές τις βαλβολίνες, μάλλον θα τις προτιμήσω. Από τιμή, είναι καλή; Δεν έχω ψάξει καθόλου και ποτέ για βάλβο.
Όσο για το λάδι, θα μείνω στο κλασσικό μπλε της aral, το 10W-40.
Τελικώς πείσθηκα ότι το motorkote θα είναι πεταμένα € στον δικό μου κινητήρα.

Προς runner : Αυτές οι βαλβολίνες, χωρίζονται σε GL1,2,3... ή είναι κοινές για όλες τις περιπτώσεις;
(σ.σ. δεν ξέρω καν τι σημαίνουν τα GL #).
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσίευσηαπό runner » Δευτ 23 Ιαν, 2012 12:46

christoi έγραψε:Για να συστήνετε αυτές τις βαλβολίνες, μάλλον θα τις προτιμήσω. Από τιμή, είναι καλή; Δεν έχω ψάξει καθόλου και ποτέ για βάλβο.
Όσο για το λάδι, θα μείνω στο κλασσικό μπλε της aral, το 10W-40.
Τελικώς πείσθηκα ότι το motorkote θα είναι πεταμένα € στον δικό μου κινητήρα.

Προς runner : Αυτές οι βαλβολίνες, χωρίζονται σε GL1,2,3... ή είναι κοινές για όλες τις περιπτώσεις;
(σ.σ. δεν ξέρω καν τι σημαίνουν τα GL #).

Δεν είναι κοινές,το μάνιουαλ του αυτ/του γράφει πιο GL πρέπει να βάλεις.Λογικά θα είναι το 4,δες το.Όπως επίσης χωρίζονται σε συνθετικές (Technyx) και ημισυνθετικές (Matryx).Το gl χωρίζονται αναλόγως με το υλικό που είναι κατασκευασμένα το συγχρονιζε.Οι GL-4 είναι για μπρούτζινα συγχρονιζέ....
Έχουν ειδικά πρόσθετα για αυτόν το λόγο, και συγκεκριμένη "γλυστερότητα" για αυτά...
Oι GL-5 Δεν είναι ανώτερες....απλά διαφορετικές...συνήθως προτείνωντε για διαφορικά...και έχουν κάποια ενισχυτικά πρόσθετα που δεν κάνουν καλό στα μπρούτζινα μέρη...
Για τις GL-6 ομόίως...
Και ενώ όταν τις βάλεις επειδή είναι φρέσκιες σου φαίνονται καλές και μαλάκες...όσο περνάει ο καιρός...ειδικά στα κατεβάσματα που τα συγχρόνιζε δουλεύουν αρχίζουν οι δυσκολίες...
http://corvaircenter.com/phorum/read.ph ... 128,266152
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 24 Ιαν, 2012 23:07

Πήγα σήμερα και τα έκανα τελικά.
Motorkote δεν έβαλα, γιατί οι βαλβολίνες στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν αλλάζουν, απλώς συμπληρώνονται (μη με ρωτήσετε πως και γιατί, αυτό μου είπαν και πρόσθεσαν 0,5λίτρο). Αν μου κάτσουν στο μέλλον € προς σπατάλη, ίσως τις αλλάξω με αυτές που προτίνατε & ποσότητα motorkote.
Λαδάκι dexos2 5W-30 για 1 χρόνο ή 30.000km. Πήρα και μισό λίτρο καβάτζα για να συμπληρώσω, αν μου κάψει.

Συνεργείο, τα ξαναλέμε (ευελπιστώ) σε 1 χρόνο!!
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσίευσηαπό fotisly » Πέμ 26 Ιαν, 2012 16:54

christoi έγραψε:Πήγα σήμερα και τα έκανα τελικά.
Motorkote δεν έβαλα, γιατί οι βαλβολίνες στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν αλλάζουν, απλώς συμπληρώνονται (μη με ρωτήσετε πως και γιατί, αυτό μου είπαν και πρόσθεσαν 0,5λίτρο). Αν μου κάτσουν στο μέλλον € προς σπατάλη, ίσως τις αλλάξω με αυτές που προτίνατε & ποσότητα motorkote.
Λαδάκι dexos2 5W-30 για 1 χρόνο ή 30.000km. Πήρα και μισό λίτρο καβάτζα για να συμπληρώσω, αν μου κάψει.

Συνεργείο, τα ξαναλέμε (ευελπιστώ) σε 1 χρόνο!!

σωστοτατο σε βρισκω!!!!!
οικονομικα και μεσα στα ορια του κατασκευαστη!!!
βαζω το ιδιο λαδι καθε 15000 με 17000χλμ(φθηνο και full synthetic) και το σασμαν δεν το πηραζω καθολου!!αλλωστε ο κατασευαστης λεει αλλαγη βαρβολινες στις 120.000χλμ μονο σε αγροτικα ή επαγγελματικα με σκληρη χρηση!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 19 επισκέπτες