Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 14 Δεκ, 2011 20:24

valtasa έγραψε:Γεμισμάτων ρεζερβουάρ συνέχεια. Παπαδόπουλος coral (0,799 ευρω ) 42 λίτρα,Φαρμάκης (0,75 ευρω) .............................38 λίτρα.Αυτό το τελευταίο ομολογώ πως δεν το περίμενα( ωρε κατι γέλεια που θα κάνει ο astragjtg).Μιλάμε πάντα για γέμισμα και πάνω κάτω τα ίδια χιλιόμετρα.Περιοχή Ιωαννίνων.

Και στα'λεγα γω.. :lol: :lol: :lol: (να ευθυμήσουμε λιγο) . Οπως ειπαμε για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα γεμισμα ΜΟΝΟ απο ΑΔΕΙΟ ρεζερβουαρ αλλιως θα βγαινει οτι να'ναι. Δεν μετραμε οπως με τη βενζινη. Το καθε γεμισμα επηρεάζεται απο την πιεση της μανικας, την κληση του εδαφους, την εξωτερικη θερμοκρασια(λιγο), το ποσο εχουμε ακομα ΜΕΣΑ, αν το φλοτερ μας ειναι στα ''καλα του'' κτλ...

Απατεωνες υπαρχουν αλλα δεν ειναι ολοι τους.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό PANTELHSDRAHTHAAR » Κυρ 25 Δεκ, 2011 11:16

Οι αντλιές των πρατηρίων κλέβουν και κλέβουν ασυστόλως, με ένα τεπόζιτό κάνω 420 -440 km, ε την μία γεμίζω με 49-51 lt σε 60 δεξαμενη από στεγνος, από συγκεκριμενο πρατήριο στο διπλανό έφτανα τα 56 λτ. χτές και αυτό που γέμιζα με μαξιμουμ 51 lt, πήρε 54,5 lt και είχα μεσα άεριο, ήταν φάινεται το δώρο χριστουγέννων. Θα πάω πάλι σημερα έχω κάνει 430 κμ για να δούμε πόσο θα πάρει, αλλά δεν γίνεται την μια το αυτοκίνητο να καίει 11,5 lt/100 και την άλλη 13,5, στις ίδιες διαδρομές με τους ίδιους ρυθμούς και φορτία.
PANTELHSDRAHTHAAR

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 26 Δεκ, 2011 01:09

Γίνετε φίλε μου χρόνια πολλα καταρχήν

Είναι καθαρά θέμα μείγματος αναλογίας προπανιου βουτανιου και πίεσης αν το μείγμα είναι καλο κάνεις παραπάνω χιλιόμετρα. Έχω δει διάφορα 100 χιλ στα 60 λίτρα
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Τετ 25 Ιαν, 2012 15:40

Από αυτό το τελυταίο ποστ, καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει κανένας Ποιοτικός Ελεγχος στα ΕΛΠΕ. Οτι τους έρθει, ανάλογα με την εποχή, βγάζουν. Σωστά;
Fiat Panda 4x4 Powered by LPG Lovato
Batfalcon

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 25 Ιαν, 2012 16:53

Εγω με ολες τις δυσλειτουργίες που βγαινουν καθε χειμωνα με το κρυο (λαμπακια, ρεταρισματα, πτωση πιεσης κτλ) εχω συμπερανει οτι τα διυλιστήρια δινουν το ιδιο μειγμα χειμωνα -καλοκαιρι(80% βουτανιο-20%προπανιο)...
Σιγουρα εχουν μερίδιο ευθύνης και οι εγκαταστατες αλλα αν υπηρχε μεγαλύτερη αναλογια προπανιου, φανταζομαι οτι δεν θα υπηρχε αυτος ο χαμος.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό kolokas » Τετ 25 Ιαν, 2012 17:14

εγω ριχνω απο Θεσσαλονικη στο Δερβενι.κανω καθε μερα την ιδια διαδρομμη.σημερα μου εκαψε παρα πολυ...η με εκλεψε η το μειγμαηταν χαλια.η οδηγηση και η καταναλωση στον υπολογιστη η ιδια..αλλα στο υγραεριο χαλια η καταναλωση σημερα.
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 26 Ιαν, 2012 13:43

astragjtg έγραψε:Εγω με ολες τις δυσλειτουργίες που βγαινουν καθε χειμωνα με το κρυο (λαμπακια, ρεταρισματα, πτωση πιεσης κτλ) εχω συμπερανει οτι τα διυλιστήρια δινουν το ιδιο μειγμα χειμωνα -καλοκαιρι(80% βουτανιο-20%προπανιο)...
Σιγουρα εχουν μερίδιο ευθύνης και οι εγκαταστατες αλλα αν υπηρχε μεγαλύτερη αναλογια προπανιου, φανταζομαι οτι δεν θα υπηρχε αυτος ο χαμος.

Θα κάποιον που δουλεύει στα διυλιστήρια και έχει γράψει αυτό που θα σου πω σε άλλο φόρουμ. Τα διυλιστήρια έχουν απόθεμα από μείγματα και δεν μπορούν να ξέρουν τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβρη του 2011 ή τον Απρίλιο του 2012 οπότε και κάνουν προβλέψεις. Δυστυχώς φέτος φαίνεται ότι είναι βαρύς ο χειμώνας. Αυτό που λέω έιναι ότι προσαρμόζουν μεν τα μείγματα αλλά αλλά μέχρι να πέσει το σωστό μείγμα στην αγορά να εξαντληθούν τα αποθέματα του διυλιστηρίου και του πρατηριούχου γεμίζεις με καλοκαιρινό μείγμα με 5 oC.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό tommygun » Πέμ 26 Ιαν, 2012 20:39

τις τελευταιες μερες με εχει ταραξει στη δυσλειτουργια το φιατακι, που μεχρι τωρα δεν μου ειχε κανει κανενα προβλημα.

ξεκιναει, αλλαζει σε αεριο, αλλα μετα ρεταρει συχεχως,
Προχτες το πρωι ρεταριζε για καμποση ωρα ωσπου μου εσβησε και μετα καθε φορα ξεκιναγε με βενζινη αλλα μολις γυρναγε σε αεριο εσβηνε αμεσως! χωρις προηγουμενως να αναψει λαμπακι κινητηρα.
Πηγα στη δουλεια μου με βενζινη, παρκαρα στον ηλιο, και μετα που εφυγα, ολα δουλευαν κανονικα !

και σημερα το απογευμα ρεταριζε, αναψε λαμπακι κινητηρα, το γυρισα εγω σε βενζινη να ζεσταθει, και μετα απο 3 λεπτα το ξαναγυρισα σε αεριο και ολα καλα.

παλι καποια μαμακία εχουν κανει με τα μειγματα.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Τρί 21 Φεβ, 2012 22:37

Έτσι όπως πάει το πράγμα, ψάχνουμε για την οποιαδήποτε πιθανή κλοπή γίνεται εις βάρος μας.
Χτες πήγα να γεμίσω στον τύπο στην Μεταμόρφωση. Παρατήρησα ότι το γέμισμα γινόταν πολύ πολύ αργά. Κοίταξα το μανόμετρο στο πλαι της αντλίας και είδα ότι είχε πίεση μικρότερη από 4 bar. Το ρωτάω γιατί έχει τόσο μικρή πίεση και αυτός νομίζοντας ότι απαντάει σε κάποιον άσχετο, μου λέει: Η διπλανή έχει μεγαλύτερη. Τρίχες κατσαρές και του κώλου τα ενιάμερα. Η ερώτηση ήταν ΓΙΑΤΙ έχει χαμηλή πίεση. Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.
Ρωτώ λοιπόν την ομήγυρη:
Παίζει κάποιο ρόλο η πίεση του δικτύου από τις δεξαμενές του, μέχρι το δικό μας tank, η όχι; Θεωρώ πως όχι, και πως μάλλον θα του τελείωνε το αέριο από την συγκεκριμένη δεξαμενή, αλλά απλά για να σιγουρευτώ απευθύνω την ερώτηση.
Fiat Panda 4x4 Powered by LPG Lovato
Batfalcon

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 22 Φεβ, 2012 00:17

Όσο πιο χαμηλά και αργά τόσο πιο καλα
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση