Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Δημοσίευσηαπό rogerius » Παρ 27 Ιαν, 2012 18:07

-42degC peripou se atmosferikh piesh gia to "meigma", an thymame kala
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 27 Ιαν, 2012 18:32

rogerius έγραψε:-42degC peripou se atmosferikh piesh gia to "meigma", an thymame kala

Περιπου -45 το προπανιο και -0,5 το βουτανιο. Το σημειο βρασμού στο μιγμα φανταζομαι ειναι σε συναρτηση με τις αναλογίες των αεριων.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Σάβ 28 Ιαν, 2012 10:25

antonis8via έγραψε:
Το γιατι έχει διαρροή...μη με ρωτήσεις, φαντάζομαι το παλεύει να το βρει και η Icom

Ο θεμελιώδης λόγος είναι οτι τα υγρά είναι ασυμπίεστα.

Όταν ένα περιορισμένο υγρό πρόκειται να υποβληθεί, ηθελημένα ή όχι, σε αύξηση θερμοκρασίας, τότε αυτό υδραυλικά αντιμετωπίζεται είτε με δοχείο διαστολής (αυτό το ρόλο παίζει η 80% μέγιστη επιτρεπτή πληρότητα στη δεξαμενή υγραερίου), είτε με βαλβίδες εκτόνωσης της πίεσης, αυτό το ρόλο τον παίζουν (αθέλητα) τα μπεκ αφού είναι το πιο αδύναμο σημείο της διαδρομής του υγρού.

Η σταδιακή απορρόφηση θερμότητας (από το θερμό χώρο του κινητήρα) που συμβαίνει μετά τη διακοπή της ροής αυξάνει την ήδη αυξημένη πίεση που προκαλεί η αντλία υγραερίου, το υγρό διαστέλλεται και εκτονώνεται από κάποιο (το πιο αδύναμο) μπεκ.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 28 Ιαν, 2012 11:42

Δηλ... καθ υπερβολήν καιμε χιουμορ χρειαζεται ενα.... δοχειο διαστολής...

Φιλε παντως δεν παιζεσαι... σοβαρα και με ολο το σεβασμό το λεω...

Σωστα....
Ζεσταινεται το υγρο και διαστελεται και αυξανει περισσότερο την ηδη μεγαλη πιεση...
Πιεση που το μπεκ δεν μπορει να κρατησει........
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 28 Ιαν, 2012 12:39

DaKancho έγραψε:Η σταδιακή απορρόφηση θερμότητας (από το θερμό χώρο του κινητήρα) που συμβαίνει μετά τη διακοπή της ροής αυξάνει την ήδη αυξημένη πίεση που προκαλεί η αντλία υγραερίου, το υγρό διαστέλλεται και εκτονώνεται από κάποιο (το πιο αδύναμο) μπεκ.

Ουτε και γω ειχα σκεφτει αυτη την πιθανοτητα, ευγε :thumbup: . Και κατα 99% ετσι πρεπει να ειναι γιατι το μπουκωμα το κανει μονο με ζεστη μηχανη και ποτέ με κρυα.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Σάβ 28 Ιαν, 2012 17:55

Μονο που θα σας μπερδέψω χειρότερα,

διότι εμένα ΜΟΝΟ κρύα το κάνει το μπουκωματάκι.

Και...σήμερα...μυστηριωδώς πήγα να βάλω μπροστά, άναψα τα κόκκινα φωτάκια στη μίζα αλλα δε μίζαρα, και επειδή κάτι μου είπε ένας περιστατικός, ξανάκλεισα τα φωτάκια και βγήκα έξω.
Σε 10'' ξαναμπήκα στο αμάξι (6 βαθμούς εξωτερική) ξαναβάζω το κλειδί στη μίζα, ανάβω τα φωτάκια μιζάρω...
και ιδού το περίεργο:

πήρε τσακμάκι όπως το παλιό καλό καιρό πριν το υγραέριο!!!
Λέω..ορίστε;
Ούτε ρετάρισμα ούτε μπούκωμα, ΤΙΠΟΤΑ, το μόνο που έκανε σε 40'' όταν γύρισε στο αέριο έκανε τη γνωστή βύθιση, περίμενα άλλα 30'' γιατι έκανε σα παγωμένο καρμπυρατεράτο που τραβάγαμε τσοκ και όταν πήγαινες να πατήσεις γκάζι μπούκωνε, και μετά το μισό λεπτο...έφυγα κύριος και δούλευψε άψογα!!

Οπότε, σίγουρα με παγωμένη εισαγωγή έχει θέμα το υγραέριο... και εκεί που θέλει 20'' το αυτόματο τσοκ με τη βενζίνη, χρειάζεται άλλα 20'' επιπλέον σήκωμα στροφών για το υγραέριο.

Δηλαδή αν μπορούσα να προγραμματίσω το χρόνο που μπαίνει στη ψυχρή εκκίνηση να διπλασιαστεί, νομίζω...ούτε καν θα καταλάβαινε κανένας το πρόβλημα.

Επίσης...που πήγε το μπούκωμα και το ρετάρισμα το πρωινό;
Εχω μία υπόνοια ότι τελικά φταίει το κύκλωμα βενζίνης, δε προλαβαίνει να προετοιμαστεί και κρατάει αέρα και με τη δεύτερη προετοιμασία ανάβοντας το διακόπτη, το αμάξι πήρε τζάμι.

ΘΑ επαναλάβω το πείραμα και άυριο το πρωι...με διπλό άνοιγμα του διακόπτη πριν το μιζάρισμα!

Κατά τα άλλα...όσο και ζεστό να είναι...εμένα ξεκινάει τσακμάκι!!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 29 Ιαν, 2012 01:22

antonis8via έγραψε:Δηλαδή αν μπορούσα να προγραμματίσω το χρόνο που μπαίνει στη ψυχρή εκκίνηση να διπλασιαστεί, νομίζω...ούτε καν θα καταλάβαινε κανένας το πρόβλημα.

Αν εχεις τον παλιο μοντελο εγκεφαλου μπορεις να το προγραμματισεις μονος σου να γυρναει λιγο αργοτερα σε βενζινη(πληροφοριες εδω viewtopic.php?f=3&t=425&p=5483#p5478 ). Αν θες να ζεστανει παραπανω η μηχανη, πήγαινε στον εγκαταστατη σου να συνδεσει τον εγκεφαλο με τον αισθητήρα θερμοκρασίας(αν ξερει).
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό contrast61 » Κυρ 29 Ιαν, 2012 06:51

παιδιά μπερδεύτηκα περισσότερο διαβάζοντας τα post σας αν και καλά κάνετε και ο καθένας μας πρέπει να βοηθάει με τις γνώσεις του τους άλλους για να μην μας πιάνουν κότσους, αλλά πραγματικά αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο τι πρέπει να κάνω θα χαρώ πολύ. Ανέβασα +5 στο πρόγραμμα τις τιμές αλλά και πάλι το ίδιο multiple missfire στους κυλίνδρους στο πλάκωμα, έβαλα μετά τις 4,500 να γυρνάει σε βενζίνη μέχρι να βρω λύση για να μην πάρω το μοτέρ στο χέρι,αλλά και πάλι τα γνωστά κοψίματα μέχρι τις 4,500 που μπαίνει σε βενζίνη και δουλεύει ρολόι ,δεν ξέρω τι να κάνω είμαι απογοητευμένος και αν δεν βρω λύση θα το δουλεύω μόνο βενζίνη, κουράστηκα........
contrast61

Δημοσιευσεις: 28

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 29 Ιαν, 2012 13:33

contrast61 έγραψε:...αλλά και πάλι τα γνωστά κοψίματα μέχρι τις 4,500 που μπαίνει σε βενζίνη και δουλεύει ρολόι ......

Εδω απ΄οτι λες εχεις γενικοτερο προβλημα στην ρυθμηση αφου σου κανει διακοπες. Ειναι κρίμα να μην χαιρεσαι το αμαξι σου ποσο μαλλον οταν υπαρχει και θεμα οικονομικο. Αν ολα ειναι καλα με βενζινη φταιει η ρυθμηση και πρεπει να πας στο εγκαταστατη σου...παλι.

Και για να μην μπερδευτεις, τα τελευταια ποστ ειναι για αλλο συστημα(Icom).
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 30 Ιαν, 2012 10:07

Φίλε,

να σε ρωτήσω 2 πραγματάκια;

πόσο καιρό έβαλες το σύστημα και έχεις προβλήματα;
Δε σε καταλαβαίνω, τόσο εύκολα παραιτήσε απο τα δικαιώματά σου και λες "κουράστηκα, θα το δουλεύω μόνο βενζίνη;"

Εύχομαι να ξεμπλέξεις γρήγορα και να βρεις την άκρη, τα προβλήματά σου μου ακούγονται παρόμοια με τα δικά μου.
Τι σου είπε εξαρχής; ότι φτάνει το κιτ για τα άλογά σου και τη ροπή σου ή σου ξεκαθάρισε ότι δε φτάνει και θα σε γυρίζει βενζίνα αυτόματα για όσο χρειαστεί;
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες