Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Lovato καταναλώνει μόνο βενζίνη?!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Lovato καταναλώνει μόνο βενζίνη?!

Δημοσίευσηαπό stargazer » Σάβ 28 Ιαν, 2012 18:59

Καλησπέρα παιδιά
Χθές παρέλαβα το αμάξι μου απο τον εγκαταστάτη , το πρόβλημα είναι ότι σήμερα αφού έκανα 120 περίπου χλμ σε ταξιδι κατανάλωσε την ίδια βενζίνη που κατανάλωνε χωρίς το υγραέριο, εντομεταξί ρώτησα τον εγκαταστάτη αν ψεκάζει βενζίνη πάνω απο κάποιες στροφές και μου είπε όχι , πάντος τα μπεκ του υγραερίου λειτουργούν κανονικά τα ακούω ... Ξέρεις κανείς τι τρέχει?
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Re: Lovato καταναλώνει μόνο βενζίνη?!

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Σάβ 28 Ιαν, 2012 19:34

Από τον δείκτη στάθμης βενζίνης το κατάλαβες αυτό;
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό stargazer » Σάβ 28 Ιαν, 2012 19:53

Ναι.
stargazer

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 28 Ιαν, 2012 20:08

Αν σβησεις και ξανα αναψεις ο δεικτεις παραμενει εκει που ηταν κι οταν εσβησες???

Εχω ακουσει οτι πολλά αυτοκινητα υπολογιζουν την καταναλωση μεσω του εγκεφαλου κι οχι αμεσα απο το φλοτερ. Και μια και ο μαμα εγκεφαλος στελνει σημε στα μπεκ βενζινης ( ασχετα αν πρακτικά δεν δουλευεουν ) "νομιζει" ετι εχεις καταναλωση βενζινης. Ειδικά σε πεζω νομιζω ειχα ακουσει παρομοιο προβλημα.
Αλλα δεν ειμαι και 100% σιγουρος.

Το βελονακι του γκκαζιου εχει κατεβει???
Γιατι το ιδανικο θα ηταν να φουλαρεις βενζινα και να δεις...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 28 Ιαν, 2012 20:14

έχει ολόκληρο θέμα εδω

viewtopic.php?f=3&t=72&start=0
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Σάβ 28 Ιαν, 2012 20:26

:wave: Στα περισσοτερα μοντελα Renault, Pegeuot και Citroen μετά το 2000 παρατηρείται αυτο το "πρβλ".
Στο Clio (2004) μου κατεβαινε κανονικα ο δεικτης και ακομα και οταν εσβηνα και ξανααναβα δεν επανερχοταν στη σωστη θεση. Μόνο αν προσθεσεις βενζινη θα δειξει τη σωστη σταθμη!
Το ιδιο συμβαινεi και σε Citroen C5 toy 2001.
H λυση ερχεται απο μια συσκευουλα της AEB ονοματι "simulator" (κανα 50αρικο στοιχιζει) την οποία συνδεεις στο καλωδιο "σηματος" της τρομπας βενζινης ωστε καθε φορα που θα σβήνεις τον κινητηρας σου, με τη βοηθειας αυτης , οταν ξαναβαζεις εμπρός ο δεικτης της βενζινης θα επανερχεται στην σωστη ενδειξη. :thumbup:

ΕΣΥ ποιο αμαξι εχεις? EDIT: Ειδα ποιο αμαξι εχεις . Ιδιο εχουμε ? Τι μοντελο ειναι?
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό stargazer » Κυρ 29 Ιαν, 2012 18:48

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Να σας πώ ότι υγραέριο δεν γέμισα τέρμα έβαλα 15 ευρό μέχρι να βγω βουλγαρια και ο εγκαταστάτης ου είπε ότι έβαλε 10 ευρό και το περπάτησε αρκετά. Σήμερα γέμισα και τα δυο καύσιμα , ο δείκτης της βενζίνης τώρα είναι τέρμα αλλά του υγραερίου είναι στο κόκκινο παρόλο που το φουλάρισα μπάς και είναι το φλοτέρ?
Το αμάξι μου είναι Clio 2 phase 3 του 2006 και δεν έχει βελόνες αλλά μια οθόνη υγρών κρυστάλλων με κουτάκια που το καθένα βγάζει κάτι παραπάνω από 50 χλμ.
Υπολόγισα ότι
10/0.88=11 λίτρα
15/0.88=17 λίτρα
συνολικά από την εγκατάσταση 28 λίτρα
ο μάστορας έκανε Χ χλμ
εγώ έκανα 150 χλμ
Σήμερα στο βενζινλαδικο πήρε 27 λίτρα
28+27=55
stargazer

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Κυρ 29 Ιαν, 2012 22:09

Και μενα με κουτακια ειναι οδεικτης. Το 100 hp εχω το 1.4 16 V. E;inai 100% "εικονικη" η καταναλωση στο δεικτη βενζινης σου. Αν σ' ενοχλει αυτο το φαινομενο ζητα απ'τον εγκαταστατη σου το simulator της AEB που εγραψα παραπανω :wave:
taxtsom

Δημοσίευσηαπό stargazer » Δευτ 30 Ιαν, 2012 14:35

taxtsom έγραψε:Και μενα με κουτακια ειναι οδεικτης. Το 100 hp εχω το 1.4 16 V. E;inai 100% "εικονικη" η καταναλωση στο δεικτη βενζινης σου. Αν σ' ενοχλει αυτο το φαινομενο ζητα απ'τον εγκαταστατη σου το simulator της AEB που εγραψα παραπανω :wave:

Λέω να κατασκευάσω μόνος ηλεκτρονικός είμαι :D αλλά ψάχνω σχεδιάγραμμα... Με ενοχλεί πάντως γιατί όπως ξέρεις το λαμπάκι της ρεζέρβας είναι πολύ έντονο και το βράδυ με ενοχλεί αφάνταστα...
Σήμερα επικοινώνησα με τον εγκαταστάτη και μου είπε ότι πιθανόν υπάρχει πρόβλημα με το φλοτέρ της δεξαμενής αερίου οπότε θα το αδειάσω και θα το πάω και για τελικές ρυθμίσεις στον εγκέφαλο...
stargazer

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Δευτ 30 Ιαν, 2012 15:46

Mην μπλεκεις με επαναρυθμισεις δεν φταει το κιτ ή η εγκατασταση ή η ρυθμιση. Ο εγκαταστατης σου θα ' πρεπε να γνωριζει οτι σ' αυτα τ'αυτοκινητα εμφανιζεται αυτο το πρβλ!
Φιλικα παντα :wave:
taxtsom

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 85 επισκέπτες