Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Opel Astra G 1.600cc ICOM JTG

Δείξτε μας την εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας!

Re: Opel Astra G 1.600cc ICOM JTG

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 15:02

Τα χειμερινα μειγματα ειναι μαλλον....Εμενα μεχρι τα 105 το esp δουλευει σαν τρελο..Μετα στην αλλαγη 3ης στρωνει...Το θεμα ειναι να μην εχεις τα κουφα που ειχες με την αλλαγη που εκανε μονο του...Το σφυριγμα το κανει και εμενα απο την δευτερη φορτα που πηγα και χαμηλωσαμε το μειγμα..Οποτε εχω επιλογη αεριο η το αλλαζω σφυριζει 5 φορες..Ειχε μει στο update που καναμε εκεινη την φορα το filmware και ειμουνα ο πρωτος που το φορεσα και παραξενευτηκαμε..Νομιζα οτι κατι ειχε το αμαξι μιας και ολο σφυριζει..Την αλλη φορα σφυριζε επειδη ειχανε αναψει τα φρενα..
Παει οντως καλυτερα με το αεριο παντως...
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 15:26

Δεν θελω να το γρουσουζεψω αλλα αυτα τα μικρα κλωσίματα τα εκανε χειμωνα-καλοκαιρι στο ασχετο, τωρα τιποτα απο τοτε που αλλαξα τον εγκεφαλο.
Ο παλιος δεν σφυριζε οταν έμπαινε απο βενζινη σε αεριο, οχι πως αυτο ειναι κατι σημαντικο. Κυριως ειμαι ευχαριστημενος που δεν με πεταει πλεον απ΄το καυσιμο αλλα δε με χαλαει που σαν ''μπόνους'' εστρωσε και τ'αμαξι.. :D
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 29 Ιαν, 2012 16:29

Μετα απο αρκετο καιρο μπορεσα τελικα να ξαναμετρησω καταναλωση μιας και φουλαρα σπανια, βαζοντας συνηθως μονο μικρες ποσοτητες.
Ο υπολογισμος εβγαλε τα ιδια χλμ που εβγαζα περισι το χειμωνα και αυτο με ικανοποιησε. Μετα απο σχεδον 30.000χλμ και με το αμαξι να δουλευει ακρως ικανοποιητικά, μπορω να πω οτι ανησυχώ ολο και λιγοτερο για την μικρη καταναλωση που εχει (και ειχε) το συστημα απο την αρχη. Υπολογιζω οτι μαζι με τη βενζινη που καταναλωνεται μονο στην εκκινηση, εχω μια καταναλωση μεχρι +7%, στην χειροτερη στο +10 ( αν υποθεσουμε ενα λογικο περιθώριο λαθους...).

Σε κανα δυό γεμισματα θα εχω αποσβεσει το κοστος της εγκατατασης και κτεο. Ελπιζω να συνεχισει ετσι και χωρις κακοτοπιές γιατι δεν ειμαστε για εξοδα. Ποσο μαλλον οταν η τιμη και του υγραεριου εχει παρει τον ανηφορο... Ας ελπισουμε σε καλυτερες μερες.

Καλα και οικομικα χλμ σε ολους :thumbup:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 29 Ιαν, 2012 20:15

Επίσης φίλε. Καλά χιλιόμετρα και ας ελπιζουμε να κατέβει η τιμή του υγραεριου

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσίευσηαπό christoi » Δευτ 30 Ιαν, 2012 04:13

Καλά και οικονομικά!

Μετά από 23.000χμ μπορώ να πω κι εγώ ότι βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση του κανενός σοβαρού προβλήματος και με κατανάλωση 7-7,5 εκτός (0,8-1 πάνω από το trip). Το μόνο κακό είναι ότι μετά τις τελευταίες 40 ημέρες που γέμισα βενζίνα και ~3.500χμ, έχω μείνει με τα 2/5!!
Τα καλοκαιρινά μου συμπεράσματα, ήταν 1 ντεπόζιτο για 9.000-9.250 χμ.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 30 Ιαν, 2012 08:55

christoi έγραψε:Το μόνο κακό είναι ότι μετά τις τελευταίες 40 ημέρες που γέμισα βενζίνα και ~3.500χμ, έχω μείνει με τα 2/5!!

Πολυ βενζινη βρε φιλε αλλα ειναι αναγκαιο κακο εφοσον στην τελικη το αμαξι σου δουλευει σωστα.
Καλα χλμ και παλι :thumbup:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό christoi » Δευτ 30 Ιαν, 2012 16:24

Μένω κοντά στην περιφερειακή και μέχρι να φτάσω στην είσοδό της, το αμάξι έχει φτάσει γύρω στους 45.
Αλλά, δυστυχώς, γυρίζει στους ~65, με αποτέλεσμα όλο το πάτημα μέχρι τα 100-110 για να κινηθώ στην περιφερειακή, το τρώει η βενζίνη.

Ένας τρόπος, είναι να το κρατάω στο ρελαντί μέχρι να ζεσταθεί. Θα ξοδέψει αισθητά λιγότερη βενζίνη, αλλά θα κάνει κανένα 15λεπτο :angel:

σ.σ. το ντεπόζιτο της βενζίνης γεμίζει με 48-50 λίτρα.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 10 Απρ, 2012 23:01

Update
Ολα ξεκινησαν οταν πηρα ενα διαγνωστικο obd2, απο υποψια που ειχα οτι κατι δεν παει καλα. Ειχα ενα στιγμιαιο βύθισμα στο ρελαντι μετα την εκκινηση, πανω στην αλλαγη απο βενζινη σε υγραεριο. Αμεσως υποψιαστικα οτι η αντλια δεν ειχε την σωστη πιεση και οτι το βυθισμα να ηταν μονο ενα απο τα προβληματα που θα μπορουσε να μου προκαλεσει και μαλιστα το μικροτερο... Επειδη δεν μου αρεσει να πηγαινοέρχομαι στους εγκαταστατες αλλα και ηθελα να ξερω απο πρωτο χερι και σιγουρα αν συμβανει κατι, το εψαξα πρωτα μονος μου με το διαγνωστικο. Εδω να σημειωσω οτι δεν ειχα κανενα λαμπακι check engine αναμενο ή αισθητή πτωση στην δυναμη του κινητηρα παρα μονο ενα σφαλμα P0170(οχι λαμπακι)το οποιο κραταγε η μνημη και αν δεν ειχα το διαγνωστικο δεν θα μπορουσα να το ξερω.

Μετα απο δοκιμες ανακαλυψα οτι τα fuel trims δεν ηταν παντα οπως επρεπε. Αυτο που με μπερδευε ηταν οτι μια ηταν σε λογικα επιπεδα, μια εβγαζε φτωχο και αλλες πλουσιο και πηγαινε να με τρελανει.Τις περισσοτερες φορες ομως οταν το φορτιο μεγάλωνε, δουλευε φτωχο μιγμα. Και αυτο, εαν γκαζωνα αναδρομικα και οχι αποτομα γιατι τοτε εμπαινε σε open loop και δεν μπορουσα να δω τιποτα...
Προφανως η αντλια τα ειχε παιξει και δουλευε οπως να'ναι. Μια μερα που γυρνουσα απο μια διαδρομη ειδα στο διαγνωστικο κατι +35 και βαλε φτωχο και σταματησα απο τα νευρα μου... Τοτε ενω ημουν ρελαντι ακουσα την αντλια να κανει κατι ...''ξερογκαζιες'' :lol: και να μην ακουγεται ο γνωστος γραμμικος-σταθερος θορυβος.

Εδω ανεβασα μερικα διαγραμματα με τα trims με την παλια αντλια
ΕικόναΕδω φαίνεται που επιταχυνω και τα trims ...πανε κατα διαολου...
Εικόνα

Και εδω με τη νεα αντλια.------------------------------------------
Εικόνα

ΕικόναΕδω φαινεται τωρα, πως οταν ανοιγω το γκαζι και ανεβαινει το φορτιο του κινητηρα γινεται πλουσιο, σε αντιθεση με πριν που γινοταν φτωχοτατο.
ΕικόναΚαι εδω, στη επιταχυνση γινεται πλεον πλουσιο.

Εννοείται οτι ολο αυτο τον καιρο μιλαγα με εγκαταστατη(δεν ηταν κοντα) που εδειξε κατανοηση και μετα απο ελεγχο ειδε οτι η αντλια ειχε πιεση μονο 1,5bar αντι για 3,5 περιπου και αφου εκανε σχετικους ελεγχους οτι δεν φταιει κατι αλλο, παραγγείλαμε και τοποθετησαμε νεα αντλια.Ποστ απο την αλλαγη της παρακατω ;) .

Αυτο το ποστ το ανεβασα σαν ενα καλο παραδειγμα οτι μπορει το συστημα(οχι μονο το icom) να δυσλειτουργει, να μην αναβει λαμπακια και τιποτ'άλλο να προδιδει οτι κατι παει στραβα. Γι αυτο καλο ειναι να βρουμε ανεξοδους τροπους να σωσουμε τ'αμαξια μας. Το διαγνωστικο elm στοιχησε 12 ευρω, το torque pro τσαμπα και το android κινητο επιδοτηση με 5 ευρω. Και ειμαι περισσοτερο ησυχος τωρα.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 11 Απρ, 2012 01:29

Τέλος καλό, όλα καλά!
Στο G, το βύσμα της obd, βρίσκει στο κάλυμμα κάτω από το χειρόφρενο, όπως στο H;
Χρησιμοποιείς με καλώδιο ή με bluetooth;
Μπορείς να κάνεις αλλαγές στο λογισμικό, όπως με το tech2;

Αναφέρομαι σε αυτό το πλαστικό που δείχνει το βέλος (όπου κάπου στην μύτη του βρίσκεται και η θύρα, νομίζω).
Συνημμένα
25s1ulc.jpg
25s1ulc.jpg (41.21 KiB) 9858 προβολές
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 11 Απρ, 2012 07:26

Εγώ την ξήλωσα από τι βάση της της obd την έβαλα λίγο πιο κάτω στριμωγμένο για να μπαίνει το elm και το έχω μόνιμα επάνω.. με κλειστό καπάκι. και οι τρεις έχουμε Astra g. bt elm έχει και βλέπεις λίγα πράγματα και πληροφορίες.

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Showroom

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες