Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πέφτει η πίεση του Υγραερίου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Απότομη πτωση πιεσης πνευμονα

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Πέμ 02 Φεβ, 2012 10:01

:shock: .....και ξανά πάλι τα ίδια μετά από κάνα-δυό γεμίσματα.Με το που πάει να τουρμπίσει πάνω από 0,8 γυρνάει σε βενζίνη.
Το πρίζωσα στο laptop και βλέπω οτι πέφτει η διαφοροποιημένη πιεση και είτε κάνει διακοπές είτε άμα το πιέσω αλλάζει σε βενζίνη.
Τι γίνεται ρε παιδιά? Εχει κανείς καμιά ιδέα? Υπάρχει περίπτωση διαρροής, αλλά κάτι δε θα μύριζε?
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Πέμ 02 Φεβ, 2012 10:33

vanleiv έγραψε::shock: .....και ξανά πάλι τα ίδια μετά από κάνα-δυό γεμίσματα.Με το που πάει να τουρμπίσει πάνω από 0,8 γυρνάει σε βενζίνη.
Το πρίζωσα στο laptop και βλέπω οτι πέφτει η διαφοροποιημένη πιεση και είτε κάνει διακοπές είτε άμα το πιέσω αλλάζει σε βενζίνη.
Τι γίνεται ρε παιδιά? Εχει κανείς καμιά ιδέα? Υπάρχει περίπτωση διαρροής, αλλά κάτι δε θα μύριζε?

ποσο πιεση δουλευει η τουρμπινα?κρατα στεθερη την πιεση σου με ενα boost control και μολις το γυρνας σε βενζινη το πλακωνεις με οτι πιεση τουρμπο θελεις!!!εγω το εχω ρυθμιση με Lpg sto 0,8bar overboost kai otan θελω να παω γρηγορη βολτα ανοιγω το Boost control και το παταω μεχρι και 2 μπαρ που σηκωνει και ειναι ρυθμισμενο με βενζινα,το υγραεριο το εβαλα για να κανω τις μετακινησεις μου,δεν το εχω να πηγαινω ταπα...γνωμη μου,για να ηρεμησεις ρυθμισε το στο 0.6-0.8 με Lpg και δεν θα εχεις προβλημα,εκτος εαν τα μπeκ και ο πνευμονας που φορας,ειναι για λιγοτερα αλογα απο αυτα που εισαι και δουλευει σωστα μεχρι καποιες στροφες και επειδη μετα ανεβαινουν τα αλογα, δεν μπορει να δουλευει με lpg και σε γυρναει σε βενζινα....
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Πέμ 02 Φεβ, 2012 11:04

Το αμάξι έχει δουλέψει τέλεια με το αέριο μέχρι και 1,1bar για καιρό. Τώρα τελευταία μου κάνει νερά μετά από 1 ταξίδι που πήγα τα Χριστούγεννα.
Αν διαβάσεις την ενότητα από την αρχή, θα καταλάβεις...
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Πέμ 02 Φεβ, 2012 22:07

Δεν διάβασα την ενότητα από την αρχή αλλά να σας πω ότι η ικανότητα ενός πνεύμονα να "ταΐσει" κάποια άλογα είναι για δεδομένη θερμοκρασία. Όσο η θερμοκρασία πέφτει (για το ίδιο μείγμα υγραερίου) τόσο μειώνεται και η ικανότητα του πνεύμονα σε παροχή (βλέπε καλοκαίρι - χειμώνας). Ελπίζω να βοήθησα...
AUDI S3 600Ηp ICOM
Citroen C4 Picasso 1.6 VTI 110x.x. LOVATO
Jeep Cherokee 4.0 AC Stag
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 79

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Παρ 03 Φεβ, 2012 09:19

VasiliS3 έγραψε:Δεν διάβασα την ενότητα από την αρχή αλλά να σας πω ότι η ικανότητα ενός πνεύμονα να "ταΐσει" κάποια άλογα είναι για δεδομένη θερμοκρασία. Όσο η θερμοκρασία πέφτει (για το ίδιο μείγμα υγραερίου) τόσο μειώνεται και η ικανότητα του πνεύμονα σε παροχή (βλέπε καλοκαίρι - χειμώνας). Ελπίζω να βοήθησα...

Καλημέρα,
τι εννοείς για δεδομένη θερμοκρασία?
Η θερμοκρασία του πνεύμονα δεν πέφτει απ'οτι βλέπω στο πρόγραμμα, του μίγματος δεν ξέρω, άρα τι μπορεί να παίζει σε ένα αυτοκίνητο που έχει δουλέψει σωστά σε διάφορες συνθήκες εξωτερικής θερμοκρασίας και βαρομετρικής πίεσης?
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 03 Φεβ, 2012 09:51

Αυτο ομως δεν θα συνεβαινε σε ολους? Για αυτο δεν αλλαζουν τα μιγματα χειμωνα - καλοκαιρι? Αν ηταν ετσι θα επρεπε να ρυθμιζουμε συνεχεια τα συστηματα

Sent from my Carl using Tapatalk
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Παρ 03 Φεβ, 2012 18:57

Τα νεώτερα από σήμερα το μεσημέρι έχουν ως εξής.
Κατ'αρχήν γέμισα αέριο στη Λασκαράτου/Περιστέρι και τα προβλήματα ξεπεράστηκαν...Δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος οτι έφταιγε μόνο το μίγμα, γιατί ανέβηκε και η θερμοκρασία περιβάλλοντος...θα δείξει.
Αυτό όμως που με παραξένεψε, είναι οτι για τα λίγα χλμ που έχω κάνει, το φιλτράκι της βαλβίδας που έχω στο μοτέρ, ήταν μαύρο από τη βρώμα!!
Ετσι που το είδα, μάλλον έπαιζε καταλυτικό ρόλο στους λόξυγκες..
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Παρ 03 Φεβ, 2012 21:28

Δεν μιλάμε για τη θερμοκρασία νερού του πνεύμονα αυτή είναι σταθερή επειδή σταθερή είναι η θερμοκρασία νερου της μηχανής, αλλά για τη θερμοκρασία που έρχεται το υγραέριο από τη φιάλη που επηρεάζεται από την εξωτερική θερμοκρασία. Δεν αλλάζει τίποτα στη ρύθμιση του συστήματος απλά στην ικανότητα τροφοδοσίας του πνεύμονα. Λέω για σταθερό μίγμα επειδή ακριβώς δεν εμπλουτίζουν όλοι οι βενζινάδες το μίγμα τους το χειμώνα ή όχι αρκετά τουλάχιστον γι'αυτό υπάρχει πρόβλημα. 'Οχι ότι φταίνε οι ίδιοι πάντα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία..
AUDI S3 600Ηp ICOM
Citroen C4 Picasso 1.6 VTI 110x.x. LOVATO
Jeep Cherokee 4.0 AC Stag
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 79

Δημοσίευσηαπό vanleiv » Σάβ 04 Φεβ, 2012 09:31

Πάντως, έτσι για πληροφόρηση, εδώ και 20 μέρες τα διυλιστήρια δεν προμηθεύουν προπάνιο. Εμείς στη δουλειά που χρειαζόμαστε δε βρίσκουμε. Οτι υπάρχει, είναι μίγμα βουτ/προπ 60/40, το οποίο σε 3 μέρες στην ταράτσα με τις συνθήκες των προηγούμενων ημερών, παγώνει και οι καυστήρες δε δουλεύουν!
Κάτι ανάλογο μάλλον συμβαίνει και με τα πρατήρια..
ROVERTECH+OXYGEN
vanleiv

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 04 Φεβ, 2012 17:11

vanleiv έγραψε:Πάντως, έτσι για πληροφόρηση, εδώ και 20 μέρες τα διυλιστήρια δεν προμηθεύουν προπάνιο. Εμείς στη δουλειά που χρειαζόμαστε δε βρίσκουμε. Οτι υπάρχει, είναι μίγμα βουτ/προπ 60/40...

Ίσως έτσι εξηγείται η κατακόρυφη άνοδος της διυλιστηριακής τιμής και κατά συνέπεια της τιμής στα πρατήρια...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 66 επισκέπτες