Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Γύρισμα σε βενζίνη με 50% στη φιάλη??? - Ενημέρωση

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Γύρισμα σε βενζίνη με 50% στη φιάλη??? - Ενημέρωση

Δημοσίευσηαπό GeorgeBandit » Δευτ 30 Ιαν, 2012 22:25

Καλησπέρα σε όλους,

μετά τα πρώτα προβλήματα και τη διόρθωση της ματσακωνιάς στην εγκατάσταση το αυτοκίνητο πάει ζάχαρη παντού.

Το μόνο θέμα που μου έκανε ήταν να μου γυρνάει σε βενζίνη ενώ έχω τα 2 απο τα 4 λαμπάκια αναμμένα (κάπου 50% στη δεξαμενή δλδ).
Την πρώτη φορά, είπα "έτυχε" μιας και πέρναγα απο ένα "ποτάμι" στη Βάρκιζα.

Μου το ξαναέκανε και είπα να πάω για γέμισμα μπας και στρώσει. Μόλις γέμισα δεν έκανα ούτε χλμ και με ξαναγυρνάει σε βενζίνη με τις ενδείξεις στο όργανο να θεωρούν οτι έχω μείνει απο αέριο.

Κάθε φορά που το κάνει πατάω το κουμπάκι, σβήνει το alarm και μετά απο 1 λεπτό το πατάω και γυρίζει πάλι στο αέριο με την ένδειξη στάθμης να δείχνει οτι έδειχνε και πριν.

Το σύστημα είναι Lovato σε ένα Xsara Picasso 1.6 με 15.000χλμ που κατα τα άλλα δουλεύει πολύ καλά με το αέριο.

Μίλησα σήμερα με το "μάστορα" για να τον έχω "ζεστό" πριν τον έλεγχο των 1.500χλμ και μου είπε οτι λόγω χαμηλών θερμοκρασιών είναι φυσιολογικό καμμια φορά να μην προλαβαίνει ο πνεύμονας να μην εξαερώσει σωστά το αέριο και να το παθαίνει αυτό.
Δεν τον πολυπιστεύω όμως μιας και ΟΛΕΣ τις φορές που παρουσίασε το "πρόβλημα" το αυτοκίνητο ήταν ζεστό έχοντας κάνει πολλά χλμ (20χλμ+).

Έχει κανείς καμία ιδέα να τον κατευθύνω γιατί δε βλέπω να βγάζω άκρη μόνος μου :?

Υ.Γ. Εχει κανείς να προτείνει καλό συνεργείο που να δουλεύει Lovato για να πηγαίνω το αυτοκίνητο γιατί ο τρέχον "μάστορας" είναι μακριά και απο οτι έχω δει μέχρι τώρα δεν μπορώ να του έχω εμπιστοσύνη. Με κάθε επιφύλαξη φυσικά γιατί ο καλύτερος μάστορας είναι αυτός που ΔΕ σε έχει κάνει πελάτη ακόμα.... μόλις σε δει 2η φορά στο μαγαζί πρέπει να έχεις το νού σου..... 8-)
Τελευταία επεξεργασία από GeorgeBandit και Δευτ 06 Φεβ, 2012 20:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
GeorgeBandit

Δημοσιευσεις: 7

Re: Γύρισμα σε βενζίνη με 50% στη φιάλη???

Δημοσίευσηαπό Vasilisk » Τρί 31 Ιαν, 2012 00:08

Φιλε, 2 πραγματα μπορουν να συμβαινουν:
το lovato εχει ρυθμηση οταν ειναι χαμηλη η θερμοκρασια υγραεριου, να γυρναει βενζινη.
ειναι συνηθωσ προρυθμισμενο στους 0 βαθμους. οποτε πρεπει να το ρυθμησουν στους -10, για να μην εχει προβλημα.
αν δεν ειναι αυτο, υπαρχει περιπτωση να βγαζει βλαβη ο αισθητηρας πιεσης και θερμοκρασιας υγραεριου.
ξερω ενα συνεργειο στη θηβων, στο αιγαλεω. gas speed λεγεται, θηβων 266. ξερουν τι κανουν τα παιδια,
απλα η συμβουλη μου ειναι πρην το πιασουν, ρωτα το κοστος. αυτο βασικα το προτεινω σε οποιοδηποτε συνεργειο και να απευθυνθεις.
καλη τυχη!
Vasilisk

Δημοσιευσεις: 5

Re: Γύρισμα σε βενζίνη με 50% στη φιάλη??? - Ενημέρωση

Δημοσίευσηαπό GeorgeBandit » Δευτ 06 Φεβ, 2012 20:48

Η θεωρία με τη θερμοκρασία καταρρίφθηκε.....

Τα νεότερα δεδομένα είναι τα εξής:
Μετά απο 200χλμ απο γέμισμα και χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ η ένδειξη στάθμης είναι στα 4/4 ξαφνικά γυρίζει σε βενζίνη (εξωτερική θερμοκρασία 17C και το αυτοκίνητο να δουλεύει τουλάχιστον 20λεπτά).

Γυρνάω πάλι σε αέριο και η ένδειξη στάθμης δείχνει να μη μπορεί να αποφασίσει πόσο γκάζι έχει ακόμα.
Ξεκινάει απο 4/4, πέφτει στα 2/4 και μετά ανεβαίνει στα 3/4 με γενική διάθεση για δραστηριότητα.

Κανονικά θα πρέπει με τη δεξαμενή που έχω (46lt κάπου 36-38 διαθέσιμα) να κάνω τουλάχιστον 300-340χλμ (10lt/100km) οπότε θεωρώ οτι έχω ακόμα αρκετό υγραέριο για 100χλμ.

Τι στο καλό μπορεί να συμβαίνει???? έχω δρόμο ακόμα μέχρι τον τυπικό έλεγχο των 1500 χλμ οπότε θέλω να μαζέψω όσο περισσότερα δεδομένα μπορώ για να πείσω το "μάστορα" να ασχοληθεί.

Αν έχω και μια πρόταση να του κάνω δε θα ήταν άσχημο... ;-)
GeorgeBandit

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 06 Φεβ, 2012 22:39

Να δει την πολυβαλβιδα κάτι δεν παει καλα με αυτην
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό zik » Τετ 08 Φεβ, 2012 19:13

Αν δε το έχεις κάνει ήδη δοκίμασε να αλλάξεις πρατήριο μήπως οφείλετε σε κακή ποιότητα καυσίμου! Εμένα μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση δύο φορές και όταν άλλαξα πρατήριο όλα λειτουργούσαν κανονικά!
Ford focus 2002, 1.6l. LONGAS ITALIA με πνεύμονα BRC. Συνολικά χλμ: 309.000, με υγραέριο: 170.000.
zik

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό theodojim » Σάβ 11 Φεβ, 2012 03:23

το προγραμμα δινει τη δυνατοτητα στον εγκαταστατη να το γυρισει σε βενζινη μολις πεφτει κατω απο καποια πιεση το υγραεριο στη δεξαμενη.συνηθως ειναι στο 0.40bar το κατωτερο.θα χρειστει να σου το ρυθμιση εκτοσ κ αν η δεξαμενη ειναι τοσο μικρη.
οσο για τα λαμπακια ειναι θεμα συνηθως εξωτερικης ρυθμισης.(πολυβαλβιδα)
theodojim

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό sbk » Πέμ 05 Απρ, 2012 22:18

Lovato σε Τoyota Corolla 1400 cc VVTI μοντέλο 1999-2000.
Τελευταία επεξεργασία από sbk και Κυρ 15 Ιούλ, 2012 09:54, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
sbk

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 05 Απρ, 2012 23:04

sbk έγραψε:Lovato σε Τoyota Corolla 1400 cc VVTI μοντέλο 1999-2000.
Mετά από 10000χμ απροβλημάτιστα παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα και πιο συγκεκριμμένα:
Tις 2/4/ πηγαίνοντας απο επαρχία στην Αθήνα και κατεβαίνοντας την Λ.Κηφησίας <μποτιλιάρισμα κλπ>
απενεργοποιήθηκε το σύστημα με την δεξαμενή πάνω από τήν μέση.Κατά την επιστροφή στον τόπο διαμονής
περίπου 130χμ δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα.
Επικοινώνησα με τον εγκαταστάτη ο οποίος δεν διέγνωσε κάποιο πρόβλημα αλλά μου είπε για αλλαγή φίλτρου
με δική μου επιβάρυνση καθώς επίσης και για αλλαγή μπέκ με άλλα μεγαλύτερης διαμέτρου χωρίς οικονομική
επιβάρυνση.Τα παραπάνω κανονίστηκαν για την Κυριακή 8/4.
Από τις 2/4 ως και σήμερα 5/4 κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά:
Πηγαίνοντας πάλι απο επαρχία στην Αθήνα και κατεβαίνοντας την Λ.Κηφησίας με την ίδια σχεδόν κίνηση<μποτιλιάρισμα κλπ>απενεργοποιήθηκε το σύστημα με την δεξαμενή πάνω από τήν μέση και κατά την επιστροφή στον τόπο διαμονής περίπου 130χμ πάλι δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα.
Παρακαλώ τις απόψεις σας.

Μα η απάντηση είναι προφανής:
Τα μαγνητικά πεδία στην λεωφόρο Κηφησίας εμποδίζουν την κανονική ροή των μορίων του υγραερίου. :lol:

Στα σοβαρά τώρα, το θέμα κίνησης δύσκολα έχει να κάνει καθώς πιστεύω ότι και αλλού συνάντησες κίνηση. Το θέμα της συγκεκριμένου δρόμου :problem: ίσως αν στο έκανε σε συγκεκριμένο κομμάτι και τις 2 φορές και τυχαίνει να έχει αρκετή κλίση για μεγάλη απόσταση όπως πχ στο ύψος του ΚΑΤ. Σχετικά με το φίλτρο τώρα πόσα έχει η εγκατάσταση σου ; τα άλλαξες όλα; :eh: Και κάτι τελευταίο έβαλες άλλο καύσιμο; Μήπως έχεις χειμερινό μείγμα με πιο υψηλές θερμοκρασίες ή το αντίθετο ιδίως αν στο έκανε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ με πιο χαμηλές θερμοκρασίες :?:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό sbk » Πέμ 05 Απρ, 2012 23:32

[quote="gakost"][quote="sbk"]Lovato σε Τoyota Corolla 1400 cc VVTI μοντέλο 1999-2000.

-----------------------------
Τελευταία επεξεργασία από sbk και Κυρ 15 Ιούλ, 2012 09:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
sbk

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 05 Απρ, 2012 23:47

Ένας λόγος, μπορεί να είναι οι βρωμιές στην βαλβίδα παροχής.
Αν στο ξανακάνει, κράτα το σε υγραέριο και ή καθάρισε την ή πήγαινε να στην καθαρίσουν.

Από προσωπική εμπειρία, το έπαθα 3 φορές, αλλά αφού ήμουν άδειος και γέμιζα (ωραίες εποχές, γέμισμα 60 λίτρων...)
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 70 επισκέπτες