Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραέριο σε μη καταλυτικά και ρύποι

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Υγραέριο σε μη καταλυτικά και ρύποι

Δημοσίευσηαπό hpdra » Κυρ 12 Φεβ, 2012 10:43

Μόλις μου προέκυψε η εξής απορία (συγχωρήστε με αν είναι άκυρη):

Παλιότερα που είχα μη καταλυτικό αυτοκίνητο, μου είχαν πει ότι σε αυτά τα αυτοκίνητα η αμόλυβδη βενζίνη βγάζει στην εξάτμιση καρκινογόνες ουσίες.

Το υγραέριο στα μη καταλυτικά, έχει το ίδιο πρόβλημα;
hpdra

Δημοσιευσεις: 37

Re: Υγραέριο σε μη καταλυτικά και ρύποι

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Κυρ 12 Φεβ, 2012 13:27

Αυτό που σου είπανε για τη βενζίνη αναφέρεται σε κυκλικούς υδρογονάνθρακες (βενζόλιο), αφορά άκαυστη βενζίνη, ατμούς βενζίνης στα βενζινάδικα κατά τον ανεφοδιασμό κάθε τύπου οχήματος (καταλυτικού ή όχι), κτλ και είναι γενικότερο θέμα, πολύ σημαντικότερο για αυτούς που εργάζονται σε τέτοιους χώρους.

Στο υγραέριο δεν υπάρχει βενζόλιο και άρα δεν προκύπτει τέτοιο θέμα.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό sv1bdo » Κυρ 12 Φεβ, 2012 15:15

Σκέφτομαι να μετατρέψω ένα παλιό Nissan Sunny N13 του 1989 (made in Greece) ΜΗ καταλυτικό με μοτέρ 1500cc & 185.000 χλμ. Κανονικά καίει Super, αλλά μου είπαν οτι μπορώ να του βάζω και αμόλυβδη. Εδώ και ένα χρόνο με την αμόλυβδη έχω δει καλύτερα τραβήγματα και επιδόσεις.

Υπάρχει πρόβλημα με τα πολλά χιλιόμετρα και την παλιά τεχνολογία του κινητήρα? (δεν έχει εγκέφαλο, η τροφοδοσία είναι με καρμπυρατέρ). Μήπως θα πρέπει να αλλάξω προληπτικά βαλβίδες-καπάκι κλπ?
Τα συστήματα 4ης γενιάς κάνουν γιά το συγκεκριμένης τεχνολογίας αυτοκίνητο, ή θα πρέπει να βάλω σύστημα παλαιότερης τεχνολογίας ? Θα πρέπει να βάλω και λαδιέρα (για προστασία των βαλβίδων)?
sv1bdo

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 12 Φεβ, 2012 15:29

sv1bdo έγραψε:Σκέφτομαι να μετατρέψω ένα παλιό Nissan Sunny N13 του 1989 (made in Greece) ΜΗ καταλυτικό με μοτέρ 1500cc & 185.000 χλμ. Κανονικά καίει Super, αλλά μου είπαν οτι μπορώ να του βάζω και αμόλυβδη. Εδώ και ένα χρόνο με την αμόλυβδη έχω δει καλύτερα τραβήγματα και επιδόσεις.

= 8400 km χρόνο , σίγουρα θες να μπεις στην διαδικασία;;;

sv1bdo έγραψε:
Υπάρχει πρόβλημα με τα πολλά χιλιόμετρα και την παλιά τεχνολογία του κινητήρα? (δεν έχει εγκέφαλο, η τροφοδοσία είναι με καρμπυρατέρ). Μήπως θα πρέπει να αλλάξω προληπτικά βαλβίδες-καπάκι κλπ?

Ίσα ίσα τα μέταλα του κινητήρα σου είναι ενισχυμένα για δουλεύει και με τα 2 καύσιμα (το θυμάμαι είχε μια φάσα στο πίσω παρ μπριζ που έλεγε "καιω και αμόλυβδη")
Τα 185,000 km δεν είναι πολλά σε καμία περίπτωση.

sv1bdo έγραψε:Τα συστήματα 4ης γενιάς κάνουν γιά το συγκεκριμένης τεχνολογίας αυτοκίνητο, ή θα πρέπει να βάλω σύστημα παλαιότερης τεχνολογίας ? Θα πρέπει να βάλω και λαδιέρα (για προστασία των βαλβίδων)?

Στο αυτοκίνητο σου μπαίνει σύστημα με μείκτη τα συστήματα που αναφέρεις είναι για αυτοκίνητα με ηλεκτρονική διαχείρηση καυσίμου.
Για μένα η λαδιέρα είναι άχρηστη γενικός (τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του εναντίου :lol: )
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό sv1bdo » Κυρ 12 Φεβ, 2012 15:39

gakost έγραψε:
sv1bdo έγραψε:Σκέφτομαι να μετατρέψω ένα παλιό Nissan Sunny N13 του 1989 (made in Greece) ΜΗ καταλυτικό με μοτέρ 1500cc & 185.000 χλμ. Κανονικά καίει Super, αλλά μου είπαν οτι μπορώ να του βάζω και αμόλυβδη. Εδώ και ένα χρόνο με την αμόλυβδη έχω δει καλύτερα τραβήγματα και επιδόσεις.

= 8400 km χρόνο , σίγουρα θες να μπεις στην διαδικασία;;;

Τώρα κάνει λίγα χλμ, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μετακομίσω εκτός Αθηνών και να αυξηθούν τα μηνιαία χλμ.
sv1bdo έγραψε:

Ίσα ίσα τα μέταλα του κινητήρα σου είναι ενισχυμένα για δουλεύει και με τα 2 καύσιμα (το θυμάμαι είχε μια φάσα στο πίσω παρ μπριζ που έλεγε "καιω και αμόλυβδη") Τα 185,000 km δεν είναι πολλά σε καμία περίπτωση.
Ναι, είναι αυτό με το αυτοκόλλητο "Καίω και αμόλυβδη" Είναι η τελευταία γενιά που βγήκε στην Ελλάδα. Ο κινητήρας τους είναι "σκυλί" κατά τα λεγόμενα των μηχανικών (συμφωνώ μαζί τους)

sv1bdo έγραψε:
Τα συστήματα 4ης γενιάς κάνουν γιά το συγκεκριμένης τεχνολογίας αυτοκίνητο, ή θα πρέπει να βάλω σύστημα παλαιότερης τεχνολογίας ? Θα πρέπει να βάλω και λαδιέρα (για προστασία των βαλβίδων)?

Στο αυτοκίνητο σου μπαίνει σύστημα με μείκτη τα συστήματα που αναφέρεις είναι για αυτοκίνητα με ηλεκτρονική διαχείρηση καυσίμου.
Για μένα η λαδιέρα είναι άχρηστη γενικός (τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του εναντίου :lol: )

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές :thumbup:
sv1bdo

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 16 Φεβ, 2012 11:39

Ασχετο με το post,
αλλα νομίζω είναι χρήσιμο να ειπωθεί:
Τώρα λένε (εκ του ασφαλούς) οι "μηχανικοί" ότι είναι σκυλιά αυτά τα αμάξια (τα ελληνικά)
Τότε...ομως 8 στα 10 μαστόρια λέγανε στους φίλους/γνωστούς "έλληνικό αμάξι θα πάρεις; πα..πα...πα...
ΜΑΚΡΥΑ...όλο προβλήματα είναι και σκουριάζουν".

Γι αυτό...ξεφτυλίστηκε και διαλύθηκε η χώρα, γιατι είμαστε 10.000.000 έλληνες με 10.000.000 γνώμες και με
10.000.000 επιστήμονες ειδικευμένους στα πάντα.
τα όμοια λέγανε για τις ελληνικές alfa 33, opel kaddet, niva, pony, ΚΛΠ.

ο άγγλος σε κάθε βρετανικό προιόν κολλάει αυτοκολλητάκι "proudly designed & made in UK",
αυτό δείχνει τελικά ποιοί είμαστε και τι μας άξιζε να πάθουμε.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό dti » Πέμ 16 Φεβ, 2012 19:57

antonis8via έγραψε:τα όμοια λέγανε για τις ελληνικές alfa 33, opel kaddet, niva, pony, ΚΛΠ.

Επειδή είχα στο παρελθόν opel kadett φτιαγμένο στο Βόλο το 1985, δυστυχώς είχε απαράδεκτη ποιότητα κατασκευής:
- εμφανίζονταν σκουριές σε όλα τα αυτοκίνητα στα ίδια ακριβώς σημεία (στον πίσω υαλοκαθαριστήρα, στα πίσω φτερά, κλπ.)
- έβαζαν νερά όποτε έβρεχε (είχαν αλλαχθεί οι τσιμούχες και τα λάστιχα στις πόρτες αρκετές φορές, αλλά...)
- συναρμογή πλαστικών στο εσωτερικό...
Προσωπικά πιστεύω οτι ήταν καλύτερα που έκλεισε η συγκεκριμένη σειρά παραγωγής στο Βόλο, ανεξάρτητα αν όλοι θα θέλαμε να είχαμε πολλά εργοστάσια κατασκευής στην Ελλάδα.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 16 Φεβ, 2012 23:59

έχω πολλά να απαντήσω αλλα μη βγαίνουμε εντελώς off topic. Πονεμένη ιστορία...γενικότερα...
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 19 επισκέπτες