Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

τα μπεκ ακουγονται σαν diesel

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: τα μπεκ ακουγονται σαν diesel

Δημοσίευσηαπό papy2 » Δευτ 06 Ιουν, 2011 19:18

Και το δικο μου ΜΒ C200 K εχει LOVATO κιτ αεριου. Ετσι εκανε και το δικο μου οταν μου το εγκατεστησαν. Υστερα απο 3 φορες που τους το ξαναπηγα καταφεραν να μειωσουν το θορυβο στο ρελ κατα 80% και αφου μου μετακινησαν τα 2 τελευταια μπεκ κατα 1 εκ πιο μακρια απο το καπακι του κινητηρα. Πρεπει να τους πιεσεις ομως για να για να σου μειωσουν τον θορυβο που ακους.
MB 200 K -prins VSI- Ι με τα κιτρινα μπεκ.
papy2

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τρί 07 Ιουν, 2011 20:25

Εάν ο θόρυβος ακούγεται μέσα στο αυτοκίνητο, τότε υπάρχει πρόβλημα με τη θέση και τη στήριξη των μπεκ.

Οι εταιρίες (κατασκευαστές των κιτ) δίνουν σαφέστατες οδηγίες για το πού ΔΕΝ πρέπει να τοποθετηθούν / στηριχτούν τα μπεκ ώστε να μην μεταφέρεται θόρυβος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Αντίθετα, στο χώρο του κινητήρα (με ανοιχτό το καπώ) είναι σύνηθες να ακούγονται τα μπεκ, περίπου όπως ακούγεται ένας κινητήρας ντήζελ. Αν όμως κλείσουμε το καπώ και αυτό είναι επαρκώς μονωμένο, τότε και πάλι δεν θα ακούγεται τίποτε έξω από το αυτοκίνητο.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό valk11 » Σάβ 18 Ιουν, 2011 11:29

και γω lovato εχω σε focus 1.6 ti-cvt και ακουγονται το χειμωνα κυριως. τωρα το καλοκαιρι δεν ακουγονται σχεδον καθολου.
ford focus 1.6 ti-vct lpg lovato with flashlube 45.000 πρασινα χλμ περιπου...
valk11

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Σάβ 18 Ιουν, 2011 13:37

DaKancho έγραψε:Αντίθετα, στο χώρο του κινητήρα (με ανοιχτό το καπώ) είναι σύνηθες να ακούγονται τα μπεκ, περίπου όπως ακούγεται ένας κινητήρας ντήζελ. Αν όμως κλείσουμε το καπώ και αυτό είναι επαρκώς μονωμένο, τότε και πάλι δεν θα ακούγεται τίποτε έξω από το αυτοκίνητο.

έστω κι αν ακούγεται κάτι ελάχιστο με το καπώ κλειστό, είναι λίγο τραβηγμένο να ακούγονται τα μπεκ μες την καμπίνα του αυτοκινήτου. Δεν αλλάζει ο ήχος της μηχανής.... μόνο το χαρακτηριστικό τσικ-τσικ των μπεκ είναι ο έξτρα ήχος κι αυτός όχι πολύ δυνατός.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Σάβ 18 Ιουν, 2011 14:18

Για να ακούγονται τα μπεκ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αρκεί να τοποθετηθούν / στηριχθούν σε λάθος θέση, τότε ο ήχος μεταφέρεται όχι μέσω του αέρα, αλλά μέσω του μετάλλου, μάλιστα λειτουργεί και ως ηχείο πολύ αποτελεσματικά.

Οι εταιρίες κατασκευής των κιτ το γνωρίζουν αυτό και δίνουν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για το πού ΔΕΝ πρέπει να στηριχθούν τα μπεκ, ακριβώς για να μην ακούγονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Σχετικά με το να ακούγονται περισσότερο τα μπεκ το χειμώνα, αυτό είναι φυσιολογικό (για μετάδοση του ήχου μέσω του αέρα), αφού το χειμώνα ο αέρας είναι πυκνότερος και άρα μεταδίδει τον ήχο πιο αποτελεσματικά.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσίευσηαπό mits » Τρί 14 Φεβ, 2012 18:44

και σε μενα ακουγονται ρε παιδια μηπως πρεπει ν' αρχισω ν'ανησυχω????? :? :? :? Εχω βαλει το Lovato Easy Fast
Seat Cordoba 1.4l 98' Με Lovato Easy Fast
Άβαταρ μέλους
mits

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τετ 15 Φεβ, 2012 02:28

Σε ποιες περιπτώσεις ακούγονται τα μπεκ;

Όταν είσαι έξω από το αυτοκίνητο και έχεις ανοίξει το καπώ ενώ ο κινητήρας λειτουργεί με υγραέριο;

Όταν είσαι μέσα στο αυτοκίνητο (στο χώρο επιβατών) με κλειστές πόρτες και παράθυρα;

Όταν είσαι μέσα σε άλλο αυτοκίνητο που βρίσκεται εκεί κοντά;
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσίευσηαπό mits » Τετ 15 Φεβ, 2012 21:12

Σε ολες τις περιπτωσεις που ανεφερες!!!!Το πηγα σημερα στον εγκαταστατη μου και μου ειπε οτι ακουμπανε 2 μπεκ πανω στο κουτι του φιλτρου του αερα και γιαυτο ακουγεται τοσο εντονα.Ειναι αρκετα εκνευριστικος ηχος (στα δικα μου αυτια τουλαχιστον) τι να πω??? :!: :!: :(
Seat Cordoba 1.4l 98' Με Lovato Easy Fast
Άβαταρ μέλους
mits

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 26 Φεβ, 2012 19:31

DaKancho έγραψε:Για να ακούγονται τα μπεκ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αρκεί να τοποθετηθούν / στηριχθούν σε λάθος θέση, τότε ο ήχος μεταφέρεται όχι μέσω του αέρα, αλλά μέσω του μετάλλου, μάλιστα λειτουργεί και ως ηχείο πολύ αποτελεσματικά.

Οι εταιρίες κατασκευής των κιτ το γνωρίζουν αυτό και δίνουν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για το πού ΔΕΝ πρέπει να στηριχθούν τα μπεκ, ακριβώς για να μην ακούγονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Σχετικά με το να ακούγονται περισσότερο τα μπεκ το χειμώνα, αυτό είναι φυσιολογικό (για μετάδοση του ήχου μέσω του αέρα), αφού το χειμώνα ο αέρας είναι πυκνότερος και άρα μεταδίδει τον ήχο πιο αποτελεσματικά.

:thumbup:
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 26 Φεβ, 2012 19:32

Επισης αλλαζοντας την αποσταση των μπεκ λυνεις το προβλημα αμεσως!!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 68 επισκέπτες