Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 14 Φεβ, 2012 23:55

Φίλε μου,

και εγώ με octavia 1.8 20vt ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ, είχα ακριβώς τα ίδια προβλήματα, προσπάθησε να το ξηλώσει και να αφήσει τις χαζομάρες και να πάρεις τα λ7 πίσω και φύγε...φοβισέ τον ότι πήγες BIAMAR και σου είπανε θα σπάσει...και τέτοια...μπας και βαρεθεί να σε βλέπει.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τετ 15 Φεβ, 2012 09:31

tha'thela na theso kati APLA:
-sta turbo, exei symasia ti leei to systima/eggatastaths gia posa "aloga ana kylindro" mporei na trofodotisei
-an mporei gia avta pou exeis=OK.An den mporei, prepei na xamiloseis thn apodosh h na psekazeis venzina apo ki pou ta aloga sou ksepernoun th dynatotita trofodosias (to grafo apla kai oxi epistimonika), h na valeis kai allo pnevmona h perisotera mpeck an h paroxh tis antleias eparkei, etc, etc
Allios tha exeis diakopes/retarismata/lampakia etc
APLA, den einai?
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 15 Φεβ, 2012 14:12

Γραψε ελληνικα..εφοσον μιλαμε για σύστημα αεριας μορφής παιζει ρολο ο πνευμονας για τι δυναμη ειναι ικανος...αλλα οχι παντα...αν εγω παω 2σταδιο εχω 255-265αλογα,ο πνευμονας μου ειναι ιδανικος για εως 280-290 αλλα επειδη το μοτερ μου αποδιδει πολυ ροπή πιθανον σε αποτομα ανοιγματα να με πεταει στην βενζινη διοτι θα εχω κοντα στα 45κιλα ροπης..
πιθανόν να χρειαστει και ενας δεύτερος πνευμονας για να μπορει να λειτούργησει το αμαξι απροβληματιστα αν κανω την κινηση για να το παω στα 300αλογα και λιγο π:νω απο τα 50κιλα...ολα αυτα εφοσον η εγκατάσταση ειναι σωστη με σωστα μπεκ,γωνιες αυτων κτλ...βεβαια οπως και τωρα αν σανυδωσω Απόλλωνα της 1800-σαλ που εχω 27κιλα και επειδη το φορτιο ειναι μεγαλο μπορει να χρειαστει καποια ms ψεκασμα με βενζίνη για να εχουμε απροβληματιστη συμπεριφορά.. ολα εχουνε να κανουμε και με τον κινητηρα και με το σύστημα, μαστορα...σε insignia 1.6 180 ps δεν χρειαζεται να ψεκαζει βενζινη καθολου στο δικο μου 2.0 200αλογα θεωριτικα θέλει, μιλαμε για τον ιδιο εγκαταστατη...
Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τετ 15 Φεβ, 2012 14:28

Όταν έχουμε απότομη ζήτηση για καύσιμο, τότε το σύστημα παροχής μπορεί να ξεπερνάει τη μέγιστη επιτρεπτή ροή για δεδομένη ελάχιστη αποδεκτή πίεση (καθόσον η αύξηση ροής προκαλεί πτώση πίεσης).

Οι αντλίες υψηλής πίεσης στα συστήματα υγρού ψεκασμού λειτουργούν σε στροφές ανάλογες με την εκτιμώμενη ζήτηση καυσίμου, αυτό είναι εύκολο να γίνει επειδή η αντλία είναι ενεργητικό εξάρτημα όπου με αλγόριθμο αυξάνονται οι στροφές (και άρα η παροχή) όταν χρειάζεται.

Στην περίπτωση του αέριου ψεκασμού έχουμε μειωτή πίεσης, ο οποίος είναι παθητικό εξάρτημα, παρόλο που συνήθως περιλαμβάνει αντιστάθμιση μέσω λήψης υποπίεσης από την εισαγωγή, όμως ο υπολογισμός των ροϊκών χαρακτηριστικών σε ακραίες συνθήκες απότομης ζήτησης δεν είναι απλός, επίσης ένας μειωτής με πολύ καλά ροϊκά στοιχεία μπορεί να έχει πολύ μεγάλο κόστος, ενώ η παράλληλη τοποθέτηση δυο ή περισσότερων φθηνών μειωτών πίεσης είναι οικονομικότερη αν και τεχνικά ατελής λύση.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 15 Φεβ, 2012 14:55

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ....
αγαπητέ στο έχω ξαναπεί.....θα στο ξαναπώ...

ΜΠΡΑΒΟ....ΩΡΑΙΟΣ....ΜΕ 5 ΣΕΙΡΕΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:

(πρέπει βέβαια να υπάρχει ένα ελάχιστο τεχνικό υπόβαθρο για να καταλάβει ο αναγνώστης τι προσπαθείς να πεις)

Ερώτηση απο μένα:

τι στο καλό να κάνω να μη μπουκώνει όταν το αφήνω 2 μέρες ακίνητο;
ραγίζει η καρδιά μου να μιζάρω σα χαρχάλα να το ξεστουμπώσω, ενώ μέχρι και 10 ώρες να το αφήσω, παίρνει τσακμάκι!
Αξίζει να ταλαιπωρώ το Μπίρμπο γι αυτό το θέμα ή απλά...περιμένω αν και όποτε το λύσει η Icom αυτό το θέμα;
Θα πρέπει να του το πάω για το θέμα της εναλλαγής στα κρύα να βάλει εξαρτηματάκι να κοιτάει πριν το γυρίσει τη θερμοκρασία εισαγωγής, αλλα εμένα δε με νοιάζει τόσο το ρεταρισματάκι στους -2 γιατι αυτό συμβαίνει σπανιότατα στην Αθήνα, αλλα το θέμα μιζάρισμα με χαλάει πολύ ψυχολογικά.
λες να μου στάζει μπεκ τελικά;
αλλα κοίταξα ολους τους κυλίνδρους (δε θυμάμαι αν μπορώ να δω και ms σε κάθε μπεκ ξεχωριστά) αλλα έχω 240ms στο ρελαντί, ακριβώς το ίδιο και με βενζίνη, misfire τίποτα έως ελάχιστα και δουλεύει ρολόι.
Δηλαδή αν στάζει...στάζει απειροελαχιστά έτσι;

αυτό το πράγμα να έλυνα ρε μαμώτο... και θα ήμουνα τελειος του τελειοτέρου που λέμε.
Το ανέφερα στο Μπίρμπο αλλα μου το είχε πει εξαρχής ότι θα συμβαίνει....
τώρα πρέπει να το πάω στα 1000 χλμ για προληπτικό έλεγχο γενικά, αλλα και τι να κάνει; να μου αλλάζει μπεκάκια, βάλε-βγάλε φοβάμαι και τα σκαλίσματα....

για πες μου την άποψή σου σε παρακαλώ.... κολλάω τη μύτη πάνω στη μπεκιέρα σβηστό και δε μυρίζω απολύτως τίποτα, δε θα μύριζε απο κάπου μετά απο 15 ώρες, απο το φιλτρόκουτο, κάπου τέλος πάντων....

επίσης γύρισα σε βενζίνη 4 λεπτά πριν το κλείσω....τζίφος...πάλι τα ίδια!!!
χράπα-χρούπα...θα χαλάσω μια ώρα αρχύτερα τη μίζα, το βολαν και τη μπαταρία.

και το παράδοξο...σήμερα πήρε τσακμάκι... :wtf:
εχθές τσακμάκι :wtf:
αλλα τη Κυριακή ήθελε και 6'' μιζάρισμα ενώ παίρνει με μισή στροφή συνήθως του βολάν.
Ακούω ότι σε άλλους ζορίζεται όταν είναι ζεστό...εμένα ΠΟΤΕ..ίσα ίσα παίρνει τσακμάκι ζεστο ή αν το αφήσω μέχρι 5-6 ώρες.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τετ 15 Φεβ, 2012 15:43

@ DaKancho:
Οι αντλίες υψηλής πίεσης στα συστήματα υγρού ψεκασμού λειτουργούν σε στροφές ανάλογες με την εκτιμώμενη ζήτηση καυσίμου, αυτό είναι εύκολο να γίνει επειδή η αντλία είναι ενεργητικό εξάρτημα όπου με αλγόριθμο αυξάνονται οι στροφές (και άρα η παροχή) όταν χρειάζεται.

Mono sta Vialle LPi.
Sta LPfi, h strofes einai statheres kai h paroxh allazei me metavolh pieshs.
Den katalava ta ICOM pos doulevoun alla mantevo opos ta LPfi.
Only for the records.
@antonis
ta mpeck sou den einai stegana mia nai, mia oxi.Pios kserei se ti piesh ypovalonte kathe fora.Prepei na vrethei enas tropos na ksethymanei h piesh siga-siga meta to svisimo=na kanei bypass to kavsimo gyro apo to FPR.
rogerius

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 15 Φεβ, 2012 17:19

ναι,

μου ακούγεται λογικό αυτό που λες.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Τετ 15 Φεβ, 2012 22:35

Μ' αρέσει ρε dakancho ο λόγος σου που είναι λόγιος-επιστημονικός κάτι σαν να διαβάζω Γιανναρά να πούμε... :D
Λοιπόν:
Η αντλία στα ICOM είναι σταθερής παροχής (τουλάχιστον θεωρητικά) και η ζήτηση καθορίζεται από τα μπεκ: ψεκάζουν όσο lpg χρειάζεται και το υπόλοιπο επιστρέφει διαμέσω του fpr στη φιάλη.
Αγαπητέ Rogerius:
Μόλις σβήσει η μηχανή η πίεση "ξεθυμένει" κατυευθείαν μέσω του fpr. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι τα μπεκ της ICOM χάνουν μικροποσότητα που μετά από ώρες "μπουκώνουν" το αμάξι και δυσκολεύεται να πάρει μπρός.
Υπάρχει λύση και σ'αυτό το πρόβλημα αλλά δεν έχει έρθει επισήμως από την Icom.
Το θέμα είναι ότι με υγρού ψεκασμού σύστημα τροφοδοτείς πιο εύκολα τα turbo από ότι με αερίου πλεονέκτημα που το χάνουν στα ατμοσφαιρικά.
AUDI S3 600Ηp ICOM
Citroen C4 Picasso 1.6 VTI 110x.x. LOVATO
Jeep Cherokee 4.0 AC Stag
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 79

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τετ 15 Φεβ, 2012 23:57

@Vasilis:
Αγαπητέ Rogerius:
Μόλις σβήσει η μηχανή η πίεση "ξεθυμένει" κατυευθείαν μέσω του fpr. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι τα μπεκ της ICOM χάνουν μικροποσότητα που μετά από

Kane mou ligo explain,pos "ksethymenei" h piesh meso tou FPR (diadi einai 5bar oso doulevei to systima kai otan zvisei peftei?)
Kai an peftei af'otou zvisei, ti yparxei gia na xasoun ta mpek mikroposothta? Aerio mallon?Den katalaveno .
Exeis kanena kolpo (pou den proerxete apo thn ICOM) na pesei h piesh meta to svisimo?
Eksigise mou an exeis thn kaloshnh.
rogerius

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 16 Φεβ, 2012 11:56

εγώ πάντως θυμάμαι όταν τον πέτυχα στο ρύθμισμα το Στάθη μόλις φάνηκα σα φάντης μπαστούνης και μου λέει "μια που ήρθες, βόηθα λίγο και μπες με το παιδί στο αμάξι να το πατήσεις να δει τι γίνεται και γύρνα"

όταν γυρίσαμε, του είπα ότι νομίζω ότι πνιγότανε λίγο και για να ρίξει τη πίεση στη μπεκιέρα να αλλάξει καλιμπρατόρους άνοιξε κάτι και φλωμόσαμε στο υγραέριο.
Αρα, νομίζω ότι και σβηστό κρατάει πίεση στη μπεκιέρα, λάθος κάνω;
αλλιως θα έβγαζε τα μπεκ κατευθείαν.

Το θέμα είναι γιατι άλλοτε στάζουν και άλλοτε όχι;
παντως πρέπει να μιλάμε για απειροελάχιστη ποσότητα, γιατι μέχρι και 8-9 ώρες παίρνει κανονικότατα.
antonis8via

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot], Google Adsense [Bot] και 20 επισκέπτες