vaxalis έγραψε:σημερα ανοιγω το πορτ παγκαζ να παρω κατι πραγματα τι δω???νερα περιμετρικα τις μπουκαλας(τυπου ρεζερβας),λεω μηπως μπηκανε απο κανενα πορτπαγκαζ???δεν νομιζω λεω δεν μου ειχε ξανατυχει ποτε!!!!τα σκουπιζω γυρναω απο δουλεια ξαναανοιγω να τσεκαρω,παλι υδρατμοι πανω στην μπουκαλα και απο κατω νερα...
![]()
περνω τον εγκαταστατη τηλεφωνο και μου λεει επι λεξη εχεις φαει νοθευμενο υγραεριο,με παραπανω βουτανιο και οταν το προπανιο ειναι λιγοτερο απο 10% παγωνει η μπουκαλα και κανει εξωτερικα υδρατμους...κανε τον σταυρο σου μου ειπε και με ρωτησε πως παει το αυτοκινητο του,λεω ολα οκ...μου λεει σε ποιον εβαλες?στον μπιρμπο βαζω παντα του ειπα,μου λεει εχεις φαει νοθευμενο καψε το και προσεχε μεχρι τοτε...αληθευει ετσι γινετε η μπουκαλα απο νοθεια με βουτανιο τον χειμωνα παγωνει????![]()
Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό το φαινόμενο οφείλετε σε όλο αυτο που σε είπε αλλα απο δική μου διαπίστωση έχοντας μπουκάλα "θερμοσίφωνα " πέρσυ το χειμώνα στα πλαινα της δημιουργόντουσαν δροσοσταλιες επανω ιδρωμα καλο θα ελεγα ,το δε υπολοιπο ευθύ τμημα που ηταν τυλιγμενο με μοκετα τιποτα ,θεωρησα λοιπον και πιστευω οτι δημιουργηθηκαν απο διαφορα θερμοκρασιας εξω-μεσα με την παρατεταμενη χρηση καλοριφερ (οση διεφευγε προς πορτ μπαγκαζ).
Μετα απο αυτο την ανοιξη την μονωσα με ενα λεπτο πολυμερες φιλμ παχος 3mm και στα πλαγια έβαλα υλικο απο αυτο που χρησιμοποιητε ως φιλτρο στους απλους αποροφητηρες παχους 2 εκ.σταθεροποιημενα με χρατσ οποτε ανετα βγαινουν και μετα ξαναντυσιμο με την μοκετα.
Φετος δεν συμβαινει τιποτα απολυτος τουλαχιστον ως -6 που ετυχα .
Συμπερασματικα θα έλεγα προς οσους δεν το εχουν κανει αυτό,δηλαδη να μονωσουν την μπουκαλα τους ,υλικα "¨βολικα" υπαρχουν διαφορα.