Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 17 Φεβ, 2012 20:04

Καμιά εταιρεία προσθέτων LPG δεν πρόκειται ποτέ να δώσει εγγύηση για την αποδοτικότητα του προϊόντος της, και αυτό γιατί το φαινόμενο της φθοράς των βαλβίδων – εδρών είναι πολύπλοκο και εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, όπως :
1. σωστή τοποθέτηση συστήματος
2. σωστή ρύθμιση συστήματος
3. ταχύτητα καύσης
4. ευαισθησία στις βαλβίδες ή έδρες εισαγωγής?
5. βαλβίδες ή έδρες εξαγωγής?
6. Διαφορετικά κράματα βαλβίδων – εδρών που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες
7. σωστή κατανομή του πρόσθετου,
8. σωστή ρύθμιση ποσότητας του πρόσθετου κλπ

maevius έγραψε:Ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του οπως προειπα. Οταν συμφωνισουν οι εταιριες για την λαδιερα και σταματησουν να καινε βαλβιδες αυτοκινητα με fashlube θα πειστω...

Sent from my Carl using Tapatalk
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 18 Φεβ, 2012 00:03

LPGas έγραψε:Καμιά εταιρεία προσθέτων LPG δεν πρόκειται ποτέ να δώσει εγγύηση για την αποδοτικότητα του προϊόντος της, και αυτό γιατί το φαινόμενο της φθοράς των βαλβίδων – εδρών είναι πολύπλοκο και εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, όπως :
1. σωστή τοποθέτηση συστήματος
2. σωστή ρύθμιση συστήματος
3. ταχύτητα καύσης
4. ευαισθησία στις βαλβίδες ή έδρες εισαγωγής?
5. βαλβίδες ή έδρες εξαγωγής?
6. Διαφορετικά κράματα βαλβίδων – εδρών που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες
7. σωστή κατανομή του πρόσθετου,
8. σωστή ρύθμιση ποσότητας του πρόσθετου κλπ

Τώρα το μάθαμε για τα καλα πάνω απο όλα ο εγκαταστατης , η τοποθετηση, η σωστη ρύθμιση !!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 18 Φεβ, 2012 07:43

Και έπρεπε ρε dahtens να πάθεις ζημιά για ν έρθεις στα λόγια μας......
Όταν έκραζες το brc σε σχέση με το prins και σου έλεγα ότι δεν πα ναναι και το πιο μαματο σύστημα δεν μπορεί να δουλέψει σωστά αν τοποθετηθεί και ρυθμιστεί λάθος........ και μάλιστα σου είπα για τον φίλο μου που έκαψε βαλβίδες (τι να σου κάνει το icom στο άλλο φορουμ που έκαψε βαλβίδες υγρού ξευγρού αν το τοποθέτησε τσομπάνης) Δεν συμφωνούσες και ανέβαζες και εγώ και συ τους τόνους. Δες και παρακάτω κάτι αντίστοιχο με το αγαπημένο σου σύστημα που φυσικά δεν φταίει αυτο:

viewtopic.php?f=10&t=359&start=10

Αυτο πρσπαθούμε να πουμε. Μην εκθειάζετε συγκεκριμένα συστήματα γιατί το 80% δουλεύουν σωστά αν τοποθετηθούν και ρυθμιστούν σωστά (δεν μιλάμε για ιδιαίτερους κινητήρες με προγραμματα οχι μαμά η πολλά άλογα που εκεί πρέπει να σηκώνει και το σύστημα κλπ). Η εγκατάσταση και η ρύθμιση παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο. Και αυτό πρέπει να λέμε σε κάθε υποψηφιο υγραεριοκίνητο για να μην την πατήσει.

Τέλος πάντων σου εύχομαι να το ξεπεράσεις όσο πιο ανωδυνα γίνεται.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό kolokas » Σάβ 18 Φεβ, 2012 11:15

δεν μασ ειπε ο dathens με ποιο κιτ ειχε προβλημα????και τι επαθε????
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 18 Φεβ, 2012 11:32

kolokas έγραψε:δεν μασ ειπε ο dathens με ποιο κιτ ειχε προβλημα????και τι επαθε????

δες εδω
viewtopic.php?f=3&t=885&start=10
dathens

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 18 Φεβ, 2012 11:36

maevius έγραψε:Και έπρεπε ρε dahtens να πάθεις ζημιά για ν έρθεις στα λόγια μας......
Όταν έκραζες το brc σε σχέση με το prins και σου έλεγα ότι δεν πα ναναι και το πιο μαματο σύστημα δεν μπορεί να δουλέψει σωστά αν τοποθετηθεί και ρυθμιστεί λάθος........ και μάλιστα σου είπα για τον φίλο μου που έκαψε βαλβίδες (τι να σου κάνει το icom στο άλλο φορουμ που έκαψε βαλβίδες υγρού ξευγρού αν το τοποθέτησε τσομπάνης) Δεν συμφωνούσες και ανέβαζες και εγώ και συ τους τόνους. Δες και παρακάτω κάτι αντίστοιχο με το αγαπημένο σου σύστημα που φυσικά δεν φταίει αυτο:

viewtopic.php?f=10&t=359&start=10

Αυτο πρσπαθούμε να πουμε. Μην εκθειάζετε συγκεκριμένα συστήματα γιατί το 80% δουλεύουν σωστά αν τοποθετηθούν και ρυθμιστούν σωστά (δεν μιλάμε για ιδιαίτερους κινητήρες με προγραμματα οχι μαμά η πολλά άλογα που εκεί πρέπει να σηκώνει και το σύστημα κλπ). Η εγκατάσταση και η ρύθμιση παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο. Και αυτό πρέπει να λέμε σε κάθε υποψηφιο υγραεριοκίνητο για να μην την πατήσει.

Τέλος πάντων σου εύχομαι να το ξεπεράσεις όσο πιο ανωδυνα γίνεται.

Ευχαριστώ για τις ευχές ανώδυνα δεν γίνετε μόνο να κατέβει ο μηχανικός τα έχει δει όλα όλο το μοτέρ ξήλωμα, θα ξεπεράσει μάλλον την τιμη της εγκατάστασης , το μόνο είναι ότι πλέον οι έδρες θα είναι κατάλληλες πιθανώς για υγραεριο ... ο μάστορας πάνω απο όλα !!!
dathens

Δημοσίευσηαπό panosopel » Τετ 29 Φεβ, 2012 02:20

Εΐδα οτι το αυτοκινητο μου ειναι στις μαυρες λιστες και brc,prins για υγραεριο λεει valves.Δεν πιστευω οτι σωζομαι που εχω αλλο κιτ
Το θεμα ειναι οτι η λαδιερα ειναι αχρηστη απ οσο ακουγεται
Οποτε ηδη ανησυχω λιγο αν και εως τωρα παει καλα το αυτοκινητο
Επειδη δεν ειμαι και πολυ σχετικος με αυτα,ρυθμιση βαλβιδων μπορει να γινει στα συγχρονα αυτοκινητα και καθε ποσο χρειαζεται?πως καταλαβαινω αν υπαρχει θεμα ?
Και αυτο ειναι δουλεια του εγκαταστατη??
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 29 Φεβ, 2012 03:08

panosopel έγραψε:Εΐδα οτι το αυτοκινητο μου ειναι στις μαυρες λιστες και brc,prins για υγραεριο λεει valves.Δεν πιστευω οτι σωζομαι που εχω αλλο κιτ
Επειδη δεν ειμαι και πολυ σχετικος με αυτα,ρυθμιση βαλβιδων μπορει να γινει στα συγχρονα αυτοκινητα και καθε ποσο χρειαζεται?πως καταλαβαινω αν υπαρχει θεμα ?

Δουλειά του μηχανικού στο σέρβις είναι να ελέγξει τα διακενα βάλε και μια Λαδιερα για να έχεις λιγότερες πιθανότητες και μην το ζόριζεις
dathens

Δημοσίευσηαπό maevius » Τετ 29 Φεβ, 2012 07:37

panosopel έγραψε:Εΐδα οτι το αυτοκινητο μου ειναι στις μαυρες λιστες και brc,prins για υγραεριο λεει valves.Δεν πιστευω οτι σωζομαι που εχω αλλο κιτ

Καταρχήν τα περισσότερα opel έχουν αυτορρυθμιζόμενες βαλβίδες (δεν χρειάζονται χειροκίνητη ρύθμιση διακένου) εκτός από τους κινητήρες twinport που για λόγους οικονομίας καυσίμου έχουν ειδική λειτουργία και μάλλον αυτός είναι ό λόγος που η brc έχει black list αυτούς τους κινητήρες. Εσύ έχεις twinport;

http://www.brc.gr/problem.pdf

Στη λίστα της prins έχει συγκεκριμένους κωδικούς κινητήρων πριν το 2005 και μάλιστα τέρμα δεξιά η πηγή είναι πελάτης (costumer) όχι κάποια μελέτη. Έχεις τέτοιον κινητήρα (πχ z18xer); και πριν το 2005;

http://www.autogastanken24.de/documents ... 081107.pdf
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό panosopel » Τετ 29 Φεβ, 2012 23:09

εγω εχω Z16XEP που τους εχει η prins μεσα στη λιστα και λεει Excessive wear of valves/seats το seats τι σημαινει?
το astra h εχω το twintop δεν ξερω τι ειναι.Αρα μαλλον θελουν ρυθμιση οι βαλβιδες θα το εχω στα υποψιν πλεον
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες