Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό ziorange » Δευτ 13 Φεβ, 2012 18:09

Το είχα δει και αυτό! Τάχα μου 67% έκπτωση! Να τους πούμε και ευχαριστώ? Πραγματικά εκνευρίζομαι! Εγώ το παρήγγειλα σήμερα σχετικά ακριβά 19euro από Αγγλία όμως! Λογικά μέχρι την άλλη δευτέρα θα το έχω! Από Κίνα μεριά είναι λίγο της υπομονής!
http://www.astrocapturing.eu
Dodge Caliber 1.8L - Landi Renzo Omegas
Άβαταρ μέλους
ziorange

Δημοσιευσεις: 56

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 19 Φεβ, 2012 19:47

Μετα απο μερικες μετρησεις που εκανα εδω και λιγες μερες σε μικτο κυκλο με το torque pro, διαπιστωσα τα εξης στο short fuel trim.
1) Στο ρελαντι ειναι στο 0
2) Σε σταθερη πορεια μενει κοντα στο 0 με τιμες να παιζουν το πολυ απο -4,5 μεχρι 4,5. Εαν υπαρξει αναδρομικη επιταχυνση (χωρις μεγαλα ανοίγματα-κατεβασματα) βλεπω τιμες απο -5 μεχρι 5 περιπου και επιστρεφει κοντα στο 0 οταν σταθεροποιηθει η ταχυτητα.
3) Εδω ειναι που μπορει να υπαρχει πιθανο προβλημα. Σε κατεβασματα και γενικοτερα αποτομη επιταχυνση, φτανει στιγμιαία το sft μεχρι και +40 αλλα επιστρεφει στο 0 αμεσα οταν σταθεροποιηθει η ταχυτητα. Ακριβως το αντιθετο που κανει με τη βενζινη.... Το περιεργο ειναι οτι σε ανηφορες που θεωρητικά ζορίζεται ΔΕΝ βγαζει ακραίες θετικες τιμες αλλα μενει κοντα στο 0 οπως και στην πορεια, αρκει να κραταω μια σχετικα σταθερη ταχυτητα.
Να ειναι οντως λαθος εκει το μιγμα ή δινει λαθος τιμες το Elm ? Εδω θα ειχε ενδιαφερον να εβλεπα τις θερμοκρασιες στον καταλύτη...

Συνολικα δηλαδη φαινεται να ειναι μεσα στα ορια, παρα μονο την στιγμη της επιταχυνσης. Το long fuel trim ειναι παντα θετικο ομως στο +25 (χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος αλλα θα το δω συντομα). Καλα που δεν το ζόριζα δηλαδη......

Η μονη διαφορα που παρατηρησα με την βενζινη στα λιγα χλμ που διενησα μ'αυτην(εκτος απο τις αρνητικες τιμες στην επιταχυνση σε αντηθεση με τις θετικες του lpg ) ειναι οτι με βενζινη οι τιμες σταθεροποιουνται και μενουν κοντα στο ιδεατο πιο γρηγορα απότι με υγραεριο κατι που το βρίσκω λογικο.

Θα συνεχισω τις μετρησεις για να σιγουρευτω. Αν ειναι οντως ετσι θα το ψαξω περισσοτερο.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό sakis » Κυρ 19 Φεβ, 2012 21:00

astragjtg έγραψε:Το long fuel trim ειναι παντα θετικο ομως στο +25 (χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος αλλα θα το δω συντομα). Καλα που δεν το ζόριζα δηλαδη......

Εχω την εντύπωση πως το +25 (φτωχό καύσιμο) είναι υπερβολικό.
Εαν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα με βενζίνη τι κάνει πέφτει;
sakis

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 20 Φεβ, 2012 00:31

sakis έγραψε:
Εχω την εντύπωση πως το +25 (φτωχό καύσιμο) είναι υπερβολικό.
Εαν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα με βενζίνη τι κάνει πέφτει;

Το long fuel trim δεν το εχω παρατηρησει αρκετα και στα 2 καύσιμα για να πω κατι με ασφαλεια. Θα κανω περισσοτερες μετρησεις.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό ziorange » Τρί 21 Φεβ, 2012 18:26

Ήρθε και σε εμένα σήμερα ο αντάπτορας και δουλεύει μια χαρά! Αύριο κάνω και την εγκατάσταση γκαζιού και αρχίζουν οι δοκιμές! Wish me good luck!

ΥΓ. Εσείς το έχετε μόνιμα στo socket του εγκεφάλου 'η κάθε φορά που είναι το χρησιμοποιήσετε το βάζετε? Ρωτάω γιατί εγώ το άφησα εκεί, αλλά απ'ότι είδα παίρνει πάντα ρεύμα και
φοβάμαι μην έχουμε καμιά υπερθέρμανση - φωτιά (κινέζικα είναι αυτά , ποτέ δεν ξέρεις)
http://www.astrocapturing.eu
Dodge Caliber 1.8L - Landi Renzo Omegas
Άβαταρ μέλους
ziorange

Δημοσιευσεις: 56

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 22 Φεβ, 2012 02:10

ziorange έγραψε:ΥΓ. Εσείς το έχετε μόνιμα στo socket του εγκεφάλου 'η κάθε φορά που είναι το χρησιμοποιήσετε το βάζετε? Ρωτάω γιατί εγώ το άφησα εκεί, αλλά απ'ότι είδα παίρνει πάντα ρεύμα και
φοβάμαι μην έχουμε καμιά υπερθέρμανση - φωτιά (κινέζικα είναι αυτά , ποτέ δεν ξέρεις)

Αμφιβόλου προελευσης-κατασκευης ηλεκτρονικα και γω δεν τ'αφηνω να περνουν μόνιμα ρευμα, ποσο μαλλον καπου που δεν εχω παντα την επιβλεψη οπως π.χ. τ'αμαξι. Ασε που και η θεση που το βαζω ειναι ''φατσα καρτα'' και δεν μ'αρεσει.

Σημερα κανοντας μια 2ωρη διαδρομη και ενα καλο τεσταρισμα για τα trims, χαίρομαι τελικα που οι μετρησεις που περιγραφω παραπανω ηταν...λαθος(ευτυχως) !!! Το λαθος που εκανα την τελευταια φορα ηταν οτι εκανα συχνες εναλλαγες απο αεριο σε βενζινη και γι'αυτο τα trims εδειχναν οτι να'ναι προσπαθώντας να προσαρμοστει ο κινητηρας καθε φορα στο εκαστοτε καυσιμο. Συγκεκριμένα, το καταλαβα σημερα οταν γυριζοντας απο αεριο σε βενζινη το καυσιμο εγινε ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ(περιπου -25) και οταν μετα απο καμια 15αρια χλμ γυρισα σε υγραεριο εγινε ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟ(περιπου+25). Και στις 2 περιπτωσεις ηρθε σε μηδενικα-φυσιολογικα επιπεδα μετα απο περιπου 1 χλμ.

Τελικα διαπιστωσα οτι τα trims συμπεριφερονται σχεδον παρόμοια και στα 2 καυσιμα με ελαχιστες αποκλησεις και με μοναδικη διαφορα οτι στη βενζινη οι τιμες τείνουν να ειναι ενα ''κλικ'' πιο σταθερες. Συγκεκριμένα σε πορεια με αεριο εχω σταθερα -0,8 ή -2,3 ή γυρνα στο 0.
Επισης, σημερα παρατηρησα οτι με βενζινη τα long fuel trims ειναι σχεδον ΜΗΔΕΝΙΚΑ (και για τα 15 χλμ) οτι και να κανω ενω του υγραεριου παραμενουν στο +25 (αντε να πεσουν στο +15 για λιγο) αλλα μετα τις σημερινες μετρησεις δεν με ενδιαφερει πλεον.
Το παραξενο της ιστοριας που συμβαινει ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΚΑΥΣΙΜΑ και δεν ξερω σιγουρα τι σημαινει ειναι οτι ενω με νορμαλ ή και λιγο πιο γρήγορες επιταχυνσεις βλεπω αρνητικες τιμες(πλουσιο), σε απότομα κατεβάσματα (π.χ. προσπερασεις) περνω ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ (σαν να νεκρωνει ο αισθητηρας και δεν περνει τιμες)κατι που δεν ειναι λογικο. Υποθετω οτι για καποιο λογο δεν μπορει να ανταποκριθει ο ανταπτορας ή ειναι τοσο πλουσιο το μιγμα που δεν μπορει να το μετρησει.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τετ 22 Φεβ, 2012 09:40

(π.χ. προσπερασεις) περνω ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ (σαν να νεκρωνει ο αισθητηρας και δεν περνει τιμες)κατι που δεν ειναι λογικο. Υποθετω οτι για καποιο λογο δεν μπορει να ανταποκριθει ο ανταπτορας ή ειναι τοσο πλουσιο το μιγμα που δεν μπορει να το μετρησει.

einai epidi se full gazi h akoma kai cruising pano apo kapies strofes (4500 gia paradeigma sta VAG), mpenei se open loop kai doulevei apo pinakes etoimous xoris na kanei diorthoseis o lambda.Gi'avto deixnei "0" ta trims.
Den einai provlima, einai normal.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 22 Φεβ, 2012 16:06

Ευχαριστω φιλε. Ειχε περασει απ'το μυαλο μου αλλα με την επιβεβαιωση σου τωρα ειμαι πιο ησυχος :thumbup:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 23 Φεβ, 2012 10:56

astragjtg έγραψε:Ευχαριστω φιλε. Ειχε περασει απ'το μυαλο μου αλλα με την επιβεβαιωση σου τωρα ειμαι πιο ησυχος :thumbup:

Τα μετράς μέχρι τις 3000 στροφές και στο ρελαντί μετα δεν μετράς τίποτα σταθερά με 4η και πας στις 3000 για την καλύτερη ρύθμιση !!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 23 Φεβ, 2012 11:46

Μεχρι και 4500στρ και 150χλμ μια χαρα πήγαινε εφοσον δεν εκανα κατεβασματα και τα trims ηταν παντοτε κοντα στο 0(συνηθως λιγο πιο πλουσιο στο -2). Οχι οτι κινουμαι με αυτες τις ταχυτητες, μονο για τις δοκιμες. Συνηθως ειμαι απο 2 μεχρι 3000στρ στο 90% της κινησης μου.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες