ziorange έγραψε:ΥΓ. Εσείς το έχετε μόνιμα στo socket του εγκεφάλου 'η κάθε φορά που είναι το χρησιμοποιήσετε το βάζετε? Ρωτάω γιατί εγώ το άφησα εκεί, αλλά απ'ότι είδα παίρνει πάντα ρεύμα και
φοβάμαι μην έχουμε καμιά υπερθέρμανση - φωτιά (κινέζικα είναι αυτά , ποτέ δεν ξέρεις)
Αμφιβόλου προελευσης-κατασκευης ηλεκτρονικα και γω δεν τ'αφηνω να περνουν μόνιμα ρευμα, ποσο μαλλον καπου που δεν εχω παντα την επιβλεψη οπως π.χ. τ'αμαξι. Ασε που και η θεση που το βαζω ειναι ''φατσα καρτα'' και δεν μ'αρεσει.
Σημερα κανοντας μια 2ωρη διαδρομη και ενα καλο τεσταρισμα για τα trims, χαίρομαι τελικα που οι μετρησεις που περιγραφω παραπανω ηταν...λαθος(ευτυχως) !!! Το λαθος που εκανα την τελευταια φορα ηταν οτι εκανα συχνες εναλλαγες απο αεριο σε βενζινη και γι'αυτο τα trims εδειχναν οτι να'ναι προσπαθώντας να προσαρμοστει ο κινητηρας καθε φορα στο εκαστοτε καυσιμο. Συγκεκριμένα, το καταλαβα σημερα οταν γυριζοντας απο αεριο σε βενζινη το καυσιμο εγινε ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ(περιπου -25) και οταν μετα απο καμια 15αρια χλμ γυρισα σε υγραεριο εγινε ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟ(περιπου+25). Και στις 2 περιπτωσεις ηρθε σε μηδενικα-φυσιολογικα επιπεδα μετα απο περιπου 1 χλμ.
Τελικα διαπιστωσα οτι τα trims συμπεριφερονται σχεδον παρόμοια και στα 2 καυσιμα με ελαχιστες αποκλησεις και με μοναδικη διαφορα οτι στη βενζινη οι τιμες τείνουν να ειναι ενα ''κλικ'' πιο σταθερες. Συγκεκριμένα σε πορεια με αεριο εχω σταθερα -0,8 ή -2,3 ή γυρνα στο 0.
Επισης, σημερα παρατηρησα οτι με βενζινη τα long fuel trims ειναι σχεδον ΜΗΔΕΝΙΚΑ (και για τα 15 χλμ) οτι και να κανω ενω του υγραεριου παραμενουν στο +25 (αντε να πεσουν στο +15 για λιγο) αλλα μετα τις σημερινες μετρησεις δεν με ενδιαφερει πλεον.
Το παραξενο της ιστοριας που συμβαινει ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΚΑΥΣΙΜΑ και δεν ξερω σιγουρα τι σημαινει ειναι οτι ενω με νορμαλ ή και λιγο πιο γρήγορες επιταχυνσεις βλεπω αρνητικες τιμες(πλουσιο),
σε απότομα κατεβάσματα (π.χ. προσπερασεις) περνω ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ (σαν να νεκρωνει ο αισθητηρας και δεν περνει τιμες)κατι που δεν ειναι λογικο. Υποθετω οτι για καποιο λογο δεν μπορει να ανταποκριθει ο ανταπτορας ή ειναι τοσο πλουσιο το μιγμα που δεν μπορει να το μετρησει.