Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορα νεου αυτοκινητου diesel η υγραεριο?

Δημοσίευσηαπό ch2700 » Παρ 17 Φεβ, 2012 12:28

Ok καταλαβα diesel που θα το μετατρεψω σε υγραεριο στο μελλον.

Περαν της πλακας η αποφυγη μετατροπης ειναι μεγαλο πραγμα νομιζω.
ch2700

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό christoi » Παρ 17 Φεβ, 2012 14:59

http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... ?aid=58523

Το υβριδικό, γιατί δεν παίζει ως επιλογή;

Δες το παραπάνω άρθρο.

Βέβαια, η καλύτερη επιλογή για σήμερα, θα ήταν ένα πετρελαιοκίνητο υβριδικό.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό ch2700 » Παρ 17 Φεβ, 2012 15:29

christoi έγραψε:http://www.protothema.gr/car-and-speed/tech/article/?aid=58523

Το υβριδικό, γιατί δεν παίζει ως επιλογή;

Δες το παραπάνω άρθρο.

Βέβαια, η καλύτερη επιλογή για σήμερα, θα ήταν ένα πετρελαιοκίνητο υβριδικό.

Πρωτα πρωτα ειναι ενα θεμα που απλα το εχω στο μυαλο μου οταν και εαν μπορεσω να παρω αλλο αμαξι. Υστερα ναι το εχω δει και αυτο αλλα για μενα εχει δυο μειονεκτηματα. Ειναι πολυ ακριβα και δευτερον εκει που κινουμε εγω δεν παω κατω απο 50 ποτε. Οχι οτι ειμαι γκαζακιας αλλα σε ανοιχτο δρομο βαριεμαι να πηγαινω με 50. Και ενα τριτο δεν πιστευω στις "υπο τελειες συνθηκες" μετρησεις της αντιπροσωπιας. Αυτες οι καταναλωσεις ειναι απλα για διαφημηση. Να ξεκινας στρωτα να αλλαζεις ταχυτητες σωστα να μην φυσαει κλπ. Εμενα προσωπικα με ενδιαφερει ποσα λεφτα βγαινουν απο τη τσεπη μου καθε βδομαδα. Γιαυτο προτιμω diesel η υγραεριο. Με αυτο που εχω τωρα εχει καταναλωση 12λτ/100 με το υγραεριο ειναι σαν να καιει 7λτ βενζινη (απο πλευρας χρηματων) και οδηγω οπως θελω χωρις να τρεμω μην περασω τα 50 η μην βαλω ενα ατομο περισσοτερο. Αυτο ειναι το σκεπτικο μου γιαυτο και δεν με απασχολει ,για τα δικα μου δεδομενα, το υβριδικο. Οπως λες πετρελαιοκινητο υβριδικο το καλλιτερο αλλα οχι σε αυτες τις τιμες ημαρτον.
ch2700

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό sv1bdo » Δευτ 20 Φεβ, 2012 02:29

dti έγραψε:...Ρίξε πάντως μια ματιά και σε δυο άλλες εναλλακτικές για μεταχειρισμένο:
- diesel αυτοκίνητο από το εξωτερικό με λίγα σχετικά χιλιόμετρα
- βενζινοκίνητο οικονομικό σε κατανάλωση, για το οποίο υπάρχουν αρκετά kit μετατροπής σε υγραεριοκίνητο (αν αποφασίσεις στο μέλλον οτι πρέπει να βάλεις)

Συμφέρει να πάρει κάποιος βενζινοκίνητο αυτοκίνητο 5ετίας, με 75.000-100.000 χλμ το πολύ και να το μετατρέψει σε LPG, ή είναι πολύ μεγάλο ρίσκο? Μιλάμε για προσεγμένο & τσεκαρισμένο αυτοκίνητο, καλό κιτ και ακόμα καλύτερο μάστορα...
sv1bdo

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό nick_grande » Τρί 21 Φεβ, 2012 20:20

Να ξέρεις ότι τα σημερινά αυτοκίνητα diesel δεν έχουν και πολύ σχέση νε αυτά που κυκλοφορούσαν πριν από 20 και βαλε χρόνια. Αυτοί που λένε ότι θα κανείς άνετα 200.000χλμ χωρίς το αυτοκίνητο να πάθει το παραμικρό απλά ζουν στην δεκαετία του΄70. Τα diesel αυτοκίνητα σήμερα (euro 5 ) με όλα τα ηλεκτρονικά που κουβαλούν, και βλάβες βγάζουν, αλλά και τα ανταλλακτικά τους είναι πανάκριβα, επίσης αν το συντηρείς κανονικά και δεν το πας για σέρβις όποτε η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα τότε να ξέρεις θα βάζεις το χέρι βαθιά στην τσέπη. Το μονό θετικό είναι ότι βγάζεις περισσότερα χιλιόμετρα με λιγότερα χρήματα σε καύσιμο, αλλά αν υπολογίσεις την διαφορά στο κόστος αγοράς , την ποιο συχνή συντήρηση σε σχέση με την βενζίνη, και το κόστος των ανταλλακτικών, τότε μάλλον η βενζίνη+υγραέριο εργοστασιακό συμφέρει ακόμα.
nick_grande

Δημοσιευσεις: 25

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 21 Φεβ, 2012 20:36

Οι περισσότεροι dieselάδες άλλα λένε.
Ίσως το φίλτρο μικροσωματιδίων να βαράει στο κεφάλι και να ψιλοεξισώνει το κόστος συντήρησης, αλλά κατά τα άλλα, 4,5 lt/100 km, είναι πραγματικό νούμερο (opel corsa 1.2 2011).
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό nick_grande » Τρί 21 Φεβ, 2012 21:13

Εγώ φίλε μου δεν έχω diesel αλλά ένας κολλητός μου που μένει επαρχία και έχει ένα Hyundai i30 στα 50χιλ. χιλιόμετρα που το πήγε για σέρβις πλήρωσε κοντά στα 500ευρω. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλες εταιρίες και ποσό χρεώνουν, αλλά στην fiat που ρώτησα μου είπαν ότι είναι ακριβά σε συντήρηση και ανταλλακτικά σε σχέση με τα βενζινοκίνητα. Τώρα σε βάθος χρόνου δεν ξέρω αν τελικά κερδίζεις με το diesel λόγο χαμηλότερης κατανάλωσης αλλά πιστεύω ότι αυτό θα φανεί όταν τα αυτοκίνητα εδώ στην Αθήνα θα πηγαίνουν για τα πρώτα τους προγραμματισμένα σέρβις.
nick_grande

Δημοσιευσεις: 25

Δημοσίευσηαπό ermis1964 » Τρί 21 Φεβ, 2012 22:07

Τό diesel δέν συμφέρει.Βέβαια ή διαφήμηση καί τό προμοτάρισμα πού γίνεται γιά νά πεισθεί ό κόσμος,είναι πολύ ισχυρά ατού.Οι Ευρωπαίοι προώθησαν τόν diesel ώς τό αντίπαλο δέος γιά τά υβριδικά τών Ιαπώνων.Ο diesel είναι κοστοβόρος από άποψη κτήσης καί συντήρησης γι'αυτό καί γιά ισοσκελιστεί ή διαφορά κόστους κτήσης μεταξύ βενζινοκίνητου-πετρελαιοκίνητου χρειάζεται μιά περίοδος χρήσης άνω τών 100.000χλμ.Τά διάφορα όρια καυσαερίων πού έχουν θεσπιστεί από τήν Ε.Ε είναι άλλη μιά απόδειξη ότι μάς δουλεύουν καί μάλιστα άγρια.Αυτό τό λέω γιατί άν παρατηρήσει κάποιος τίς νόρμες EURO6 θά διαπιστώσει πώς επιτρέπει από βενζινοκινητήρες εκπομπή σωματιδίων,πράγμα πού δέν συνέβαινε στίς προηγούμενες νόρμες EURO4 & 5.Γιατί άραγε? Ειναι τυχαίο πώς στίς Η.Π.Α δέν επιτρέπεται ή πετρελαιοκίνηση παρά μόνο σέ μεγάλα φορτηγά?Τίποτε δέν είναι τυχαίο,ούτε καί τό ότι οί Ευρωπαίοι θέλουν νά ξεσκαρτάρουν τήν σαβούρα τους ανά τόν κόσμο.Γιατί θέλουν νά ξεσκαρτάρουν?...Γιατί τό μέλλον είναι ηλεκτρικό καί Αμερικάνοι καί Κινέζοι,είναι ήδη εκεί...
ermis1964

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 21 Φεβ, 2012 22:21

Το πιο ακριβό αναλωσιμο είναι το φίλτρο μικροσωματιδίων αλλά αλλάζει μετά από πολλές πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και παίζει ρόλο και που κινείτε το αυτοκίνητο.
Πιο πολλές λεπτομέρειες εδώ
http://www.caroto.gr/2011/12/19/diesel- ... emissions/

Αν δεν σύμφερε οικονομικά θα το πρωτιμούσαν οι ταξιτζήδες;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 22 Φεβ, 2012 01:40

Συμφερει το diesel ειδικα αν προσεχεις που βαζεις πετρελαιο..χωρια οτι τα μικρα-μικρομεσαια κανουν 1000+με 70€..και στο αεριο μπορεις να παρεις τον κινητηρα στο χερι αλλα πρεπει να ξερεις,που βαζεις,ποιος στο ρυθμίζει και ποσο καλο ειναι το σύστημα

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες