Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: προβλημα με λαμπακι κινητηρα

Δημοσίευσηαπό xristos1973 » Πέμ 16 Φεβ, 2012 15:47

Καλησπερα, σε καταλαβαίνω απόλυτα...... Περιμένω το αυτοκίνητο να βγει απο το συνεργείο μετά από αλλαγή βαβίδων εισαγωγής
Είχα τοποθετήσει icom 5ης γενεας σε ενα καινούργιο mercedes b klassa και μετα από 30.000 κμ είχα πρόβλημα ρεταρίσματος μηχανής και αφού το πήγα σε συνεγείο μου είπανε ότι είχε αποσυμπίεση στον 2ο κύλονδρο οπότε και το ανοίξανε αλλα και οι άλλες βαλβίδες δεν ήτανε καλές και τις αντικατέστησα. Όσο για τις βαλβίδες εξαγωγής ήτανε σε καλή κατάσταση. Τώρα δεν ξέρω τι να κανω μάλλον θα αποσύρω την υγραεροκίνηση , εκτός και εαν με βεβαιώση κάποιος οτι δεν θα το ξαναπάθω....
xristos1973

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Πέμ 16 Φεβ, 2012 16:22

1NIKOS1 τι εχεις οκταβια 20vt 1.8t?
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό 1NIKOS1 » Πέμ 16 Φεβ, 2012 16:41

λαδια δεν καιει και το ρεταρισμα φαινεται μονο στο διαγνωστικο
1NIKOS1

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό sdaoulas » Πέμ 16 Φεβ, 2012 18:40

παιδες μολις μου αναψε λαμπακι κινητηρα. Αναψε πρωτη φορα. Αμαξι Ford Fiesta 1.4 2005 με 99000χλμ τα 30000 με υγραεριο με ICOM JTG. Το γυρισα σε βενζινη, μολις ηρθα σπιτι, το παρκαρα και αυριο θα το παω να δω τι ειναι. Δε μου κανει ρεταρισματα, απλα απο το πουθενα εκει που πηγαινα αναψε το λαμπακι. Διαβαζω τωρα και για αλλους με λαμπακι και προβλημα στους κυλινδρους και με εχει πιασει κρυος ιδρωτας. Ωχ λεω τον ηπιαμε, δεν θα κοιμηθω αποψε μεχρι αυριο.
fly...
Άβαταρ μέλους
sdaoulas

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό xristos1973 » Πέμ 16 Φεβ, 2012 19:03

sdaoulas έγραψε:παιδες μολις μου αναψε λαμπακι κινητηρα. Αναψε πρωτη φορα. Αμαξι Ford Fiesta 1.4 2005 με 99000χλμ τα 30000 με υγραεριο με ICOM JTG. Το γυρισα σε βενζινη, μολις ηρθα σπιτι, το παρκαρα και αυριο θα το παω να δω τι ειναι. Δε μου κανει ρεταρισματα, απλα απο το πουθενα εκει που πηγαινα αναψε το λαμπακι. Διαβαζω τωρα και για αλλους με λαμπακι και προβλημα στους κυλινδρους και με εχει πιασει κρυος ιδρωτας. Ωχ λεω τον ηπιαμε, δεν θα κοιμηθω αποψε μεχρι αυριο.

Μην στεναχωριέσαι ίσως είναι τυχαίο αλλά μην να έχεις απαιτήσεις από τον εγκταστάτη σου..
xristos1973

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Πέμ 16 Φεβ, 2012 20:03

1NIKOS1 έγραψε:λαδια δεν καιει και το ρεταρισμα φαινεται μονο στο διαγνωστικο

δεν θυμαμαι ποιο μπλοκ ειναι για τα misfires νομιζω To 14 η το 15 δες εαν στο ρελαντι κανει misfires εαν κανει στο ρελαντι η φτανει στο σημειο να σου βγαζει τσεκ απο misfires εχεις προβλημα με βαλβιδες αλλιως ειναι κατια αλλο πιστευω.
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

check engine σε matiz

Δημοσίευσηαπό anastos » Σάβ 25 Φεβ, 2012 18:24

Χθες έβαλα και εγώ στο ματιζακι το οποιο κάνει πολλαααα χιλιομετρα την ημερα ένα κιτ της lovato. Όλα καλά πηγαίνανε μέχρι ότου το έβγαλα περιφεριακό. Με το που το γραζώνω από τρίτη και πάνω και από 70χλμ/ω και πάνω μου ανάβει το check. Αυτό δεν μου το έκανε ποτέ ξανα με την βενζίνη. Το παράξενο είναι ότι μου το κάνει από τη στιγμή που έβαλα το κιτ και με τα δύο καύσιμα. Το check σβήνει καθε φορά που σβήνω τη μηχανη. Σήμερα το πήγα σε ένα μηχανικό της γειτονιάς διότι η αντιπροσωπία ήταν κλειστή και χθες δεν τους πρόλαβα ανοιχτούς. Μου είπε ότι βγάζει σφάλμα ο αισθητήρας λάμδα και ότι το αυτοκίνητο έβγαζε πολλά καυσαέρια και στα δύο καύσιμα. ΜΟυ άλλαξε προαιρετικά τα μπουζί, τα οποία αν και τα είχα αλλάξει πριν 4000χλμ δεν ήταν σε καλή κατάσταση, και έπεσαν αρκετά τα καυσαέρια αλλά και πάλι το προβλημα παραμένει αλλά σε λίγο μικρότερη συχνότητα. Τώρα που και που σβήνει από μόνο του κατά την πορεία. Παράλληλα το κιτ με πετάει εκτός αερίου και κάποιες φορές χωρίς να έχω καν check. Εκτός και αν είναι τόσο στιγμιαίο που το βλέπει ο εγκέφαλος τηε lovato και με πετάει. Δεν ξέρ ωτι να πω. Την τρίτη θα τους το πάω αλλά κάθε άποψη καλοδεχούμενη.
Υ.Γ.Ο μηχανικός σήμερα μου είπε ότι ή κατι δεν συνδέθηκε σωστά ή φταίει αισθητήρας λ ή ο πολλαπλασιαστής αρχίζει να τα παίζει. Τυχαία όμως τώρααααα???
anastos

Δημοσιευσεις: 43

Re: check engine σε matiz

Δημοσίευσηαπό sakis » Κυρ 26 Φεβ, 2012 18:46

Από την στιγμή που το διαγνωστικό βγάζει ότι φταίει ο αισθητήρας λ ….φταίει ο αισθητήρας λ γι’ αυτό πιθανότατα βγάζει και καυσαέρια.
Εάν το αυτοκίνητο δεν δουλεύει σωστά με βενζίνη μην περιμένεις να δουλέψει με υγραέριο ούτε μια στο εκατομμύριο. Πρώτα θα το φτιάξεις να δουλεύει σωστά στην βενζίνη και μετά προχώρα. Το διαγνωστικό του lovato επίσης θα σου πει γιατί σε πετάει από το αέριο. Τέλος όταν λες τα μπουζί σε κακή κατάσταση τι εννοείς; λαδωμένα ας πούμε; μήπως τα έχεις να τα τραβήξεις μια φωτογραφία;
sakis

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό anastos » Κυρ 26 Φεβ, 2012 19:04

Όχι λαδομενα δεν ήταν καθόλου. Ήταν αρκετά καφε μαύρα και το διακενο σχετικά μεγάλο θα έλεγα. Την Τρίτη θα παει πρωί-πρωί αντιπροσωπεία. Ας ελπίσουμε όλα να πανε καλά.
anastos

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό ginakos » Δευτ 27 Φεβ, 2012 13:52

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΥΓΡ. ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΜΙΛΙΣΕΚΟΝΤ ΔΟΥΛΕΥΗ ΤΟ ΑΥΤ/ΤΟ ΟΤΑΝ ΜΑΡΣΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΓΚΑΖΙ.ΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 18 ΜΙΛΙΣΕΚΟΝΤ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΥΓΡ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΕΙΘΜΗΣΗ ΑΛΛΟ ΜΕ ΦΟΥΛ ΦΟΡΤΙΟ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 18 ΜΙΛΙΣΕΚΟΝΤ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡ. ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΠΟΥΖΙ ΠΕΣΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΙΛΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΑΚΕΝΟ ΣΤΟ 0,80 Η 0,85
ΑΦΟΙ ΧΑΪΔΟΥ Ο.Ε. - HLGAS
16ο χλμ. Λ.Λαυρίου, Παιανία
τηλ.: 210 6643490
ginakos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 59

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 86 επισκέπτες