Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κομπάσματα και χαμηλή απόδοση - Λύση μυστηρίου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κομπάσματα και χαμηλή απόδοση - Λύση μυστηρίου

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 27 Φεβ, 2012 22:06

LPGas έγραψε:
BOURTZI έγραψε:Επειδη η κουβεντα ξεφυγε θα πω μονο ενα και οποιος θελει ας το πιστεψει!!!
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ CONVERSION ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣΤΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ισχύει σε μεγάλο βαθμό αυτό που λες…. αλλά κάποια αυτοκίνητα δεν δουλεύουν με απλά συστήματα. Προσπάθησε ας πούμε να φτιάξεις σταθερό ρελαντί σε Toyota ή Honda ή Subaru με απλά μπεκ και θα δεις το παλούκι. Προσπάθησε να ρυθμίσεις σταθερή επιστροφή σε ρελαντί, την ώρα που αφήνεις γκάζι με ένα «βαρύ» μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδας σε ένα Subaru και μια στις 3 φορές θα σου σβήνει. Από την άλλη μας ενδιαφέρει πάντοτε ένα σύστημα να έχει διάρκεια στο χρόνο και σταθερότητα. Τι να το κάνει ο ιδιοκτήτης αν κάθε 6μηνο πρέπει να τρέχει στο service για επαναρυθμίσεις και αλλαγη των μισών εξαρτημάτων του συστήματος; Η ποιότητα είναι αναγκαία, αλλά και η εμπειρία στην τοποθετηση και το μεράκι είναι εξίσου απαραίτητα

Eχουν βαση αυτα που λες αλλα κοιτα τις λυσεις για να δεις οτι ειναι θεμα μαστορα και οχι conversion.To toyota αν και συνηθως ειναι μικρα σε κυβισμο θελουν μεγαλυτερα ζιγκλερ,το honda θελει ρυθμιση στον δρομο με το laptop γιατι γιατι εχει μεταβλητο χρονισμο και οι ενδειξεις που παιρνει το καλιμπραρισμα στο ρελαντι ειναι αλλα ντ'αλλων,το subaru θελει τεραστιες ποσοτητες καυσιμου και στεγνωνει τον πνευμονα με αποτελεσμα να μην μπορει να ανταπεξελθει αμεσως.Επισης για το subaru θα σου πω οτι γι αυτον τον λογο αν δεν φοραει βαλβιδες τιτανιου θα τις φτυσει πολυ συντομα.Τα subaru ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 27 Φεβ, 2012 22:55

gakost έγραψε:Εντάξει οκ συμφωνώ μαζί σου για το Prins ότι είναι από τα καλύτερα συστήματα αλλά δεν συμφωνώ μαζί σου που απαξιώνεις όλα τα άλλα συστήματα. Δηλαδή πιστεύεις ότι αν πάρεις μια καλή σειρά από ένα Lovato ή ένα BRC ή κάποιο άλλο δεν θα δουλέψει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; Αλλά και στην περίπτωση που λες ότι θα χρειαστούν 2 πνεύμονες μπορείς να εξηγήσεις το γιατί δεν είναι σωστό όπως λες; :?: Τώρα για την βενζίνη να σου πω ότι και εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να ψεκάζεται και βενζίνη αλλά πολλές φορές δεν φταίει το σύστημα ότι και καλά δεν μπορεί να τροφοδοτήσει αλλά οι επιλογές του μάστορα ίσως και οι απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο που ανέφερες πιστεύω κιόλας ότι είναι ειδική περίπτωση. Σε πιο νορμάλ επιλογές όλα τα συστήματα δουλεύουν μια χαρά αρκεί να ξέρει ο εγκαταστάτης την δουλειά του.

Δεν απαξιώνω κανένα σύστημα φίλε μου ειδικα εγω που είμαι και καμένος πρόσφατα με 1500 ευρω ζημιά μιλάω ακριβώς για τα αυτοκίνητα με υψηλές επιδόσεις και απαιτήσεις mερσεντες E200 ή ML 320 με 220 hp η αλλα αθτοκινητα όλα τα συστηματα τα πανε καλά. Στα μεγάλα πρέπει να είναι πολυ μάστορας ο μάστορας ένα jeep srt 6,3 και ένα ml 63 Amg δεν γινοντε εύκολα όσο καλός και να είναι ο εγκαταστατης αν δεν βοηθά το σύστημα !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 27 Φεβ, 2012 23:03

taxtsom έγραψε:Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση...
Παραδειγμα προσωπικο:
Το Renault Clio 1.4 δουλευει ρολόι με OMVL Dream - απολυτως ΚΑΝΕΝΑ πρβλ-
ΕΝΩ
το Mercedes C200 Compr με το ΙΔΙΟ συστημα (με τον μεγαλυτερο δυνατο πνευμονα ΟΜVL) φτιαγμενο απο τον ίδιο εγκαταστατη , "μενει" από αεριο κατα την πλήρη επιταχυνση- ακομα και από τις 2500 στρ-

Πες του να σου βάλει 2ο πνεύμονα και θα παει μια χαρα ποτέ πίεση πάνω σπο 1.2 bar ακριβώς η αλήθεια είναι στη μέση αλλα δεν εννοούν αρκετοί να το δεχθούν ότι παίζει ρόλο λίγο και το σύστημα πχ μπεκ με 63 hp στο κυλινδρο δεν υπάρχουν πολλα απο διάφορες εταιρίες
dathens

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 27 Φεβ, 2012 23:25

dathens έγραψε:
taxtsom έγραψε:Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση...
Παραδειγμα προσωπικο:
Το Renault Clio 1.4 δουλευει ρολόι με OMVL Dream - απολυτως ΚΑΝΕΝΑ πρβλ-
ΕΝΩ
το Mercedes C200 Compr με το ΙΔΙΟ συστημα (με τον μεγαλυτερο δυνατο πνευμονα ΟΜVL) φτιαγμενο απο τον ίδιο εγκαταστατη , "μενει" από αεριο κατα την πλήρη επιταχυνση- ακομα και από τις 2500 στρ-

Πες του να σου βάλει 2ο πνεύμονα και θα παει μια χαρα ποτέ πίεση πάνω σπο 1.2 bar ακριβώς η αλήθεια είναι στη μέση αλλα δεν εννοούν αρκετοί να το δεχθούν ότι παίζει ρόλο λίγο και το σύστημα πχ μπεκ με 63 hp στο κυλινδρο δεν υπάρχουν πολλα απο διάφορες εταιρίες

Κυριοι λυπαμαι που σας το λεω αλλα δεν φταιει ο πνευμονας!Η διαφορα ειναι οτι ο compressor παραγει πιεση αερα ανεξαρτητως φορτιου σε αντιθεση με τις κλασσικες τουρμπινες.Αν πατησεις γκαζι και ανεβασεις στροφες σε σταση με κλασικη τουρμπινα εχεις πολυ μικρη παραγωγη πιεσης ενω με τον compr εχεις ολη την πιεση που παραγει σαν να εισαι στο δρομο η ρυθμιση λοιπον πρεπει να ειναι αναλογη με αυτο!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 28 Φεβ, 2012 02:03

Ένα που είδα με τον τουρμπο πνεύμονα των Ολλανδών με 8 μμ παροχή μια χαρα πήγαινε σε όλο το φάσμα στροφών, η διάφορα είναι ότι έχει πνεύμονα μόνο για τουρμπο αμάξια !!
dathens

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τρί 28 Φεβ, 2012 10:55

dathens έγραψε:Ένα που είδα με τον τουρμπο πνεύμονα των Ολλανδών με 8 μμ παροχή μια χαρα πήγαινε σε όλο το φάσμα στροφών, η διάφορα είναι ότι έχει πνεύμονα μόνο για τουρμπο αμάξια !!

Που καταφέρνεις και τα βλέπεις όλα ρε συ dathens και μάλιστα έχοντας και άποψη επ' αυτών και ταυτόχρονα δεν μπορούσες να δεις τις αμέτρητες κακοτεχνίες στο δικό σου αυτοκίνητο ποτέ μου δεν το κατάλαβα... 8-)
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Τρί 28 Φεβ, 2012 19:30

1ον:Ο πνευμονας μου 8 mm παροχή έχει και δουλευει στα 1.6 bar! Δεν ειναι μονο στη διατομη το πρβλ.
2ον: Ο εγκαταστατης μου στη Χαλκιδα μ ειπε οτι δεν μπαινει 2ος πνευμονας γιατι δεν χωρανε τα μπεκ τυπου ηλεκτροβαλβιδας κ των 2 πνευμονων στο σημειο της εισαγωγης που ειναι τωρα τοποθετημενα του ενος!!!
3ον:Το βγάλαμε κ στο δρομο κ ειδε οτι οι τιμες του Λ τοσο σε βενζινη οσο κ σε υγραεριο ηταν ομοιες σε ολο το φασμα στροφων μεχρι τις 5000 στρ σε ολα τα φορτια του κινητηρα!!!
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 28 Φεβ, 2012 23:04

anikologr έγραψε:
dathens έγραψε:Ένα που είδα με τον τουρμπο πνεύμονα των Ολλανδών με 8 μμ παροχή μια χαρα πήγαινε σε όλο το φάσμα στροφών, η διάφορα είναι ότι έχει πνεύμονα μόνο για τουρμπο αμάξια !!

Που καταφέρνεις και τα βλέπεις όλα ρε συ dathens και μάλιστα έχοντας και άποψη επ' αυτών και ταυτόχρονα δεν μπορούσες να δεις τις αμέτρητες κακοτεχνίες στο δικό σου αυτοκίνητο ποτέ μου δεν το κατάλαβα... 8-)

Διάβασα πολυ απο τότε φίλε με διατριβή με ένα συγγενη μου έκανα για να τρέξει ένα ml 63 amg του 2009 με υγραεριο επίσης, απέκτησε ο περιγυρος καμία 10 αυτοκίνητα με υγραεριο και μπήκα στο lpgforum.co.uk ψάχνοντας ρωτωντας αλωστε εδω μεσα και αλλου σε αλλα φορουμ , λοιπόν απέκτησα γνώσεις που δεν μπορούν πλέον να με ξεγελάσουν εύκολα όπως την έπαθα την πρώτη φορά , ας όψεται και ο κουμπάρος μου στην Ολλανδία που βοήθησε πολυ...

Τώρα. Αν είχα μυαλό θα γλίτωνα και τη ζημιά έμαθα και απο αυτην να μην ακούω τον κάθε πα...ρα να Λέει τα δικα του !!!! Θα είχα παει να το φτιάξω νωρίτερα θα είχα μάθει οτι θα πρέπει να ρύθμιζω βαλβίδες κάθε 20 χιλιάδες χιλιόμετρα κτλ δεν θα άκουγα τον εξουσιοδοτημένο της φορντ που για 2 σέρβις δεν μου είπε να σου ρύθμισω βαλβίδες ρε συ μιας και τ αμάξι έχει θέμα με το γκάζι κτλ κτλ
dathens

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 28 Φεβ, 2012 23:29

taxtsom έγραψε:1ον:Ο πνευμονας μου 8 mm παροχή έχει και δουλευει στα 1.6 bar! Δεν ειναι μονο στη διατομη το πρβλ.
2ον: Ο εγκαταστατης μου στη Χαλκιδα μ ειπε οτι δεν μπαινει 2ος πνευμονας γιατι δεν χωρανε τα μπεκ τυπου ηλεκτροβαλβιδας κ των 2 πνευμονων στο σημειο της εισαγωγης που ειναι τωρα τοποθετημενα του ενος!!!
3ον:Το βγάλαμε κ στο δρομο κ ειδε οτι οι τιμες του Λ τοσο σε βενζινη οσο κ σε υγραεριο ηταν ομοιες σε ολο το φασμα στροφων μεχρι τις 5000 στρ σε ολα τα φορτια του κινητηρα!!!

Είναι δυνατόν να σου βάλει μπεκ ηλεκτροβαλβιδας σε κομπρεσορα ; Τι είναι όλα τα σφαζω όλα τα μαχαιρώνω ; Ας σου αλλάξει τότε τα μπεκ έστω και αν δανειστεί απο άλλο κιτ brc prins κτλ αν δεν φταίει ο πνεύμονας δεν τον φτάνουν τα μπεκ δεν φαντάζομαι οτι πλήρωσες εγκαταστάση με αυτα τα μπεκ !! Τα τρύπησε στο χέρι ;
dathens

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τετ 29 Φεβ, 2012 00:33

taxtsom έγραψε: ...δεν μπαινει 2ος πνευμονας γιατι δεν χωρανε τα μπεκ τυπου ηλεκτροβαλβιδας κ των 2 πνευμονων στο σημειο της εισαγωγης που ειναι τωρα τοποθετημενα του ενος!!!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 59 επισκέπτες