Θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας για ένα σύμπτωμα που μου παρουσιάστηκε αμέσως με την εγκατάσταση του συστήματος Zavoli στο Sorento μου.
Συγκεκριμένα, πηγαίνοντας με LPG και μετά από κάθε παρκάρισμα στο κλειστό γκαράζ που έχω στο σπίτι μου, μόλις βγω έξω από το αυτοκίνητο αισθάνομαι μια μυρωδιά σαν από καμμένο λάστιχο, όχι ιδιαίτερα έντονη αλλά πάντως δεν περνάει απαρατήρητη. Δεν είναι μυρωδιά γκαζιού, η περιγραφή που έκανα παραπάνω, δηλαδή σαν από καμμένο λάστιχο, φαίνεται να το περιγράφει καλύτερα. Επίσης εντόπισα ότι η μυρωδιά αυτή βγαίνει από το χώρο της μηχανής, και μάλιστα από το σημείο που βρίσκεται ο πνεύμονας.
Επικοινώνησα με τον εγκαταστάτη μου (ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος επισκευαστής KIA) και ελέγξαμε για πιθανή διαρροή με το ειδικό μηχάνημα, χωρίς να βρεθεί κάτι τέτοιο. Επίσης, διαρροές στο σύστημα ψύξης δεν έχω παρατηρήσει να υπάρχουν.
Πρόκειται να κάνουμε κι έναν πιο λεπτομερή έλεγχο τις επόμενες ημέρες, ειδικά στη θέση του πνεύμονα. Απλώς αναρωτιέμαι αν και κάποιος άλλος έχει ποτέ παρατηρήσει κάτι παρόμοιο, μιας και όπως είπα δε δείχνει μυρωδιά γκαζιού αλλά ίσως να έχει κάποια άλλη αιτία.