Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλημα σε μονου ψεκασμου!!!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Προβλημα σε μονου ψεκασμου!!!

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 01 Μαρ, 2012 11:50

cowboy έγραψε:Σκεφτομαι να κάνω την εξης δοκιμη.Να βγαλω τον λ πριν ξεκινησω για τη δοκιμη να το γυρισω μετα απο καποια χλμ με αεριο σε βενζινη για να δω αν ο λ ειναι αυτος που μπερδευει το συστημα.Χωρις λ το αμαξι θα δουλέψει σε servise mode με μια προκαθορισμένη τιμη λ.

Η αποψη μου ειναι πριν κανεις οτιδηποτε να κανεις ολες τις ρυθμισεις εξαρχης!
Κατι πολυ σημαντικο ειναι να προσπαθησεις να δωσεις και πιο θερμο αερα στην εισαγωγη για να δεις αν εχεις παγωμα στο mixer.Ειναι σπανιο αλλα λογω της αναρροφησης ειδικα τον χειμωνα ειναι εφικτο και παρουσιαζει αυτο ακροιβως το προβλημα γιατι το παγωμενο αεριο αεριοποιειται την στιγμη που εσυ κοβεις την παροχη με αποτελεσμα να εχεις 2 καυσιμα.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 01 Μαρ, 2012 12:18

Παντως η σωστη ρυθμιση για τον μονό ειναι στο δρομο,μεγαλη βολτα με φορητο αναλυτη καυσαεριων.
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 01 Μαρ, 2012 15:20

αγαπητέ cowboy,

τι ακριβώς θα κερδίσεις βγάζοντας το λ;
(προφανώς να τον ξεσυνδέσεις θα εννοεις έτσι;)
λογικά θα έχει μόνιμο σφάλμα η μηχανή, αν δουλέψει σε safe mode, τα μίγματα είναι άλλα ντ' άλλων,
τι χρήσιμο συμπέρασμα περιμένεις να βγάλεις έτσι;

Ταπεινή μου άποψη, άσε τη προσφιλή εμπειρο-τεχνική μέθοδο "trial & error" (δηλαδή βλέποντας και κάνοντας) και πήγαινε το αμάξι σε κάποιον καλό τεχνίτη που το ξέρει και το αμάξι και το σύστημά σου και μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη γρήγορα και με ασφάλεια.

Τα πειράματα είναι καλά για ερευνητικούς και ακαδημαικούς σκοπούς, όχι για καθημερινά εργαλεία όπως το μέσο μετακίνησής σου που με τόσο κόπο συντηρείς και διατηρείς στη κατοχή σου.

Δε μπορεί να πειραματίζεσαι με τη περιουσία σου επειδή ο υγραεριατζής σου δε ξέρει τι κάνει απο όσο έχω καταλάβει με αυτά που περιγράφεις.

Μη τσιγκουνεύεσαι να δώσεις λεφτά σε κάποιον γνώστη γιατι με τη πρώτη μικρο-ζημιά που θα αποφύγεις θα είσαι μία ή άλλη!!

Εχε υπόψη σου ότι όσο "σκαλίζεις" τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες να δημιουργείς και επιπλέον προβλήματα εκει που δεν υπάρχουν (πχ. το να βγάλεις λ σε αμάξι κάποια ηλικίας ειδικά γαλλικό έχει και το κίνδυνο να χαλάσεις το λ αν έχει κολλήσει το σπείρωμα - γενικά όσο σκαλίζεις τόσο περισσότεροι οι κίνδυνοι "επιπλοκών" απο την νέα "εγχείρηση")
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό cowboy » Παρ 02 Μαρ, 2012 14:16

BOURTZI έγραψε:
cowboy έγραψε:Σκεφτομαι να κάνω την εξης δοκιμη.Να βγαλω τον λ πριν ξεκινησω για τη δοκιμη να το γυρισω μετα απο καποια χλμ με αεριο σε βενζινη για να δω αν ο λ ειναι αυτος που μπερδευει το συστημα.Χωρις λ το αμαξι θα δουλέψει σε servise mode με μια προκαθορισμένη τιμη λ.

Η αποψη μου ειναι πριν κανεις οτιδηποτε να κανεις ολες τις ρυθμισεις εξαρχης!
Κατι πολυ σημαντικο ειναι να προσπαθησεις να δωσεις και πιο θερμο αερα στην εισαγωγη για να δεις αν εχεις παγωμα στο mixer.Ειναι σπανιο αλλα λογω της αναρροφησης ειδικα τον χειμωνα ειναι εφικτο και παρουσιαζει αυτο ακροιβως το προβλημα γιατι το παγωμενο αεριο αεριοποιειται την στιγμη που εσυ κοβεις την παροχη με αποτελεσμα να εχεις 2 καυσιμα.

φιλε BOURTZI θα το δοκιμασω σημερα.Θα στειλω αερα απο την παροχη ζεστου που τραβαει γυρω απο το χταποδι να δουμε!!!
cowboy

Δημοσιευσεις: 40

Δημοσίευσηαπό cowboy » Παρ 02 Μαρ, 2012 21:39

antonis8via έγραψε:αγαπητέ cowboy,

τι ακριβώς θα κερδίσεις βγάζοντας το λ;
(προφανώς να τον ξεσυνδέσεις θα εννοεις έτσι;)
λογικά θα έχει μόνιμο σφάλμα η μηχανή, αν δουλέψει σε safe mode, τα μίγματα είναι άλλα ντ' άλλων,
τι χρήσιμο συμπέρασμα περιμένεις να βγάλεις έτσι;

Ταπεινή μου άποψη, άσε τη προσφιλή εμπειρο-τεχνική μέθοδο "trial & error" (δηλαδή βλέποντας και κάνοντας) και πήγαινε το αμάξι σε κάποιον καλό τεχνίτη που το ξέρει και το αμάξι και το σύστημά σου και μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη γρήγορα και με ασφάλεια.

Τα πειράματα είναι καλά για ερευνητικούς και ακαδημαικούς σκοπούς, όχι για καθημερινά εργαλεία όπως το μέσο μετακίνησής σου που με τόσο κόπο συντηρείς και διατηρείς στη κατοχή σου.

Δε μπορεί να πειραματίζεσαι με τη περιουσία σου επειδή ο υγραεριατζής σου δε ξέρει τι κάνει απο όσο έχω καταλάβει με αυτά που περιγράφεις.

Μη τσιγκουνεύεσαι να δώσεις λεφτά σε κάποιον γνώστη γιατι με τη πρώτη μικρο-ζημιά που θα αποφύγεις θα είσαι μία ή άλλη!!

Εχε υπόψη σου ότι όσο "σκαλίζεις" τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες να δημιουργείς και επιπλέον προβλήματα εκει που δεν υπάρχουν (πχ. το να βγάλεις λ σε αμάξι κάποια ηλικίας ειδικά γαλλικό έχει και το κίνδυνο να χαλάσεις το λ αν έχει κολλήσει το σπείρωμα - γενικά όσο σκαλίζεις τόσο περισσότεροι οι κίνδυνοι "επιπλοκών" απο την νέα "εγχείρηση")

Φιλε antonis8via συμφωνω με τις παρατηρησεις σου απολυτα.Δεν θελω να παω αλλου το αμαξι γιατι την μετατροπη την πληρωσα και ειναι υποχρεωμενοι να μου φτιαξουν το αμαξι.Θα επιμεινω μεχρι τελους και σημερα εκανα θεμα μεχρι και για ξηλωμα εντελως και επιστροφη χρηματων.
cowboy

Δημοσίευσηαπό cowboy » Παρ 02 Μαρ, 2012 21:57

φιλε BOURTZI το δοκιμασα αλλα το προβλημα παρεμεινε.Μετα απο 30 χλμ πορεια με γκαζι γυρναω βενζινη και το αμαξι γονατησε!Σταματησα εβγαλα πολο μπαταριας να resetαρει ο εγκεφαλος,εβγαλα λ(απο τη φισσα) ξαναεβαλα πολο και δινω μιζα με βενζινη.Ξεκιναει κανονικα!!!Φευγω με χαρα οτι ο λ φταιει.Μετα απο 30 χλμ ξαναγυρναω βενζινη και το αμαξι γονατησε παλι. :( :( :( ξανασταματαω βγαζω πολο μπαταριας να resetαρει ο εγκεφαλος,βαζω λ ξαναβαζω πολο και δινω μιζα με βενζινη.Ξεκιναει παλι κανονικα!!ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οταν resetαρει ο εγκεφαλος το αμαξι δουλευει κανονικα μεχρι να διανησει καποια αποσταση!! :shock: :shock: :shock: Τι γινεται οεοοοοοο?
Επισης μετα απο τοσες δοκιμες κατεληξα και στο συμπερασμα οτι οταν αναψει το τσεκ 3-4 φορες μετα εμφανιζεται το φαινομενο!!!
cowboy

Δημοσίευσηαπό cowboy » Παρ 02 Μαρ, 2012 22:09

Ενα απο τα τελευταια πραγματα που θα κανω ειναι να σηκωσω λιγο τη φετα του μπεκ απο τη φετα του γκαζιου.Επειδη εχω αλλαξει αλλα δυο πεζακια 106 μεχρι τωρα και παντα τα σκαλιζα,ξερω οτι εχουν μια ιδιαιτεροτητα ωσ προς την αποσταση του μπεκ απο την πεταλουδα.Πριν 10 χρονια περιπου σε ενα ιδιο αμαξι αλλαξα εισαγωγη και ειχα βαλει μια μεγαλυτερη φλατζα απο αυτη που ειχε στη φετα του μπεκ γιατι ειχε διαλυθει.Αν θυμαμαι καλα το αμαξι ανεβοκατεβαζε στροφες στο ρελαντι και ρεταρε.Τελος παντων sorry αν σας κουρασα αλλα εχω αγανακτησει!!!!Αν δεν το λυσω θα σκασω!!!! :(( :(( :(( :(( :((
cowboy

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Σάβ 03 Μαρ, 2012 09:37

cowboy έγραψε:Ενα απο τα τελευταια πραγματα που θα κανω ειναι να σηκωσω λιγο τη φετα του μπεκ απο τη φετα του γκαζιου.Επειδη εχω αλλαξει αλλα δυο πεζακια 106 μεχρι τωρα και παντα τα σκαλιζα,ξερω οτι εχουν μια ιδιαιτεροτητα ωσ προς την αποσταση του μπεκ απο την πεταλουδα.Πριν 10 χρονια περιπου σε ενα ιδιο αμαξι αλλαξα εισαγωγη και ειχα βαλει μια μεγαλυτερη φλατζα απο αυτη που ειχε στη φετα του μπεκ γιατι ειχε διαλυθει.Αν θυμαμαι καλα το αμαξι ανεβοκατεβαζε στροφες στο ρελαντι και ρεταρε.Τελος παντων sorry αν σας κουρασα αλλα εχω αγανακτησει!!!!Αν δεν το λυσω θα σκασω!!!! :(( :(( :(( :(( :((

Οταν βρεις την λυση θα χαρω πολυ να την ποσταρεις μιας και θα ειναι σημαντικη βοηθεια σε ολους μας!
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Σάβ 03 Μαρ, 2012 12:38

Χθες μου ηρθε ενα αυτοκινητο με μονό που ο ατυχος(επιεικως) εγκαταστατης ειχε παρει ρευμα αντι για 12v,9v.Ολα δουλευανε κανονικα εκτος απο την βαλβιδα παροχης βενζινης και το χειριστηριο που εκανε κατι παλαβα ωρες ωρες.
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό cowboy » Σάβ 03 Μαρ, 2012 19:48

BOURTZI έγραψε:
cowboy έγραψε:Ενα απο τα τελευταια πραγματα που θα κανω ειναι να σηκωσω λιγο τη φετα του μπεκ απο τη φετα του γκαζιου.Επειδη εχω αλλαξει αλλα δυο πεζακια 106 μεχρι τωρα και παντα τα σκαλιζα,ξερω οτι εχουν μια ιδιαιτεροτητα ωσ προς την αποσταση του μπεκ απο την πεταλουδα.Πριν 10 χρονια περιπου σε ενα ιδιο αμαξι αλλαξα εισαγωγη και ειχα βαλει μια μεγαλυτερη φλατζα απο αυτη που ειχε στη φετα του μπεκ γιατι ειχε διαλυθει.Αν θυμαμαι καλα το αμαξι ανεβοκατεβαζε στροφες στο ρελαντι και ρεταρε.Τελος παντων sorry αν σας κουρασα αλλα εχω αγανακτησει!!!!Αν δεν το λυσω θα σκασω!!!! :(( :(( :(( :(( :((

Οταν βρεις την λυση θα χαρω πολυ να την ποσταρεις μιας και θα ειναι σημαντικη βοηθεια σε ολους μας!

Εννοειται φιλε!!Ας το βρω και θα το γραψω σε τοιχο :)) :)) :)) :)) :lol: :lol:
cowboy

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 54 επισκέπτες