Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε μπεκ βενζίνης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα σε μπεκ βενζίνης

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Παρ 09 Μαρ, 2012 17:19

Καλησπέρα σας Κυρίες και Κύριοι...

Δεν έχω μια ώρα που πλήρωσα 173 ευρώ επισκευή, από βλάβη που προκλήθηκε στο 1ο μπεκ βενζίνης...
Σε κουβέντα που είχα με φίλο, μου είπε ότι αυτά τα θέματα θα τα έχω, από τη στιγμη που δεν δουλευουν συνέχεια τα μπεκ της βενζίνης!

Έχει βάση η συγκεκριμένη παρατήρηση ή απλά να θεωρήσω το γεγονός ως τυχαίο καθότι το αυτοκίνητό μου έχει φτάσει αισίως τα 114.000 χιλιόμετρα (περίπου 9.000 με LPG).

107euros το μπεκ με έκπτωση 20%! κατασκευάστρια εταιρία... sagem! Τα νεύρα μου! Εγκεφαλικό έπαθα! Όλα τα ηλεκτρονικά μπιρμπιτσόλια στο αυτοκίνητό μου είναι της sagem! Αν λάβω υπόψη ότι στους router δεν είναι και η καλύτερη μάρκα (το αντίθετο θα έλεγα...), θεωρώ ότι ''αγόρασα από σβέρκο''!
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Re: Πρόβλημα σε μπεκ βενζίνης

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Παρ 09 Μαρ, 2012 21:27

Το πιθανοτερο φιλε μου ειναι το γεγονος να ειναι τυχαιο.Υπαρχουν και καποια θεματα οσον αφορα την δυνατοτητα που εχει ο εγκεφαλος του υγραεριου να ανοιγοκλεινει τα μπεκ αλλα οπως θα εχεις διαπιστωσει απο την συχνοτητα του προβληματος σε αυτο το forum ειναι σπανια εως μηδενικη.Εγω στην θεση σου αν μου παρουσιαζε παλι προβλημα θα εβαζα 4 bosch απο το εμποριο που ειναι και πιο φθηνα B-) .Το αν δουλευουν ή οχι δεν τα επηρεαζει εφ'οσον η συνδεσμολογια ειναι σωστη.Σε δικο μου αυτοκινητο εχω βαλει μονό ψεκασμο ενω ειναι με 4 μπεκ και εχω κοψει μονο την βενζινη ετσι για να δω ποσο καιρο θα δουλευουν στεγνα.(αυτο για λογους δικιας μου περιεργειας) :idea: :idea: .Το αυτοκινητο δουλευει ετσι εδω και 63000 χλμ χωρις κανενα προβλημα ακομη.
Το συμπερασμα ειναι οτι τα μπεκ ειναι πολυ σκληρα για να πεθανουν . :)
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 10 Μαρ, 2012 01:12

l3g3nd έγραψε:Καλησπέρα σας Κυρίες και Κύριοι...

Δεν έχω μια ώρα που πλήρωσα 173 ευρώ επισκευή, από βλάβη που προκλήθηκε στο 1ο μπεκ βενζίνης...
Σε κουβέντα που είχα με φίλο, μου είπε ότι αυτά τα θέματα θα τα έχω, από τη στιγμη που δεν δουλευουν συνέχεια τα μπεκ της βενζίνης!

Έχει βάση η συγκεκριμένη παρατήρηση ή απλά να θεωρήσω το γεγονός ως τυχαίο καθότι το αυτοκίνητό μου έχει φτάσει αισίως τα 114.000 χιλιόμετρα (περίπου 9.000 με LPG).

107euros το μπεκ με έκπτωση 20%! κατασκευάστρια εταιρία... sagem! Τα νεύρα μου! Εγκεφαλικό έπαθα! Όλα τα ηλεκτρονικά μπιρμπιτσόλια στο αυτοκίνητό μου είναι της sagem! Αν λάβω υπόψη ότι στους router δεν είναι και η καλύτερη μάρκα (το αντίθετο θα έλεγα...), θεωρώ ότι ''αγόρασα από σβέρκο''!

Επειδή τη πατησα και εγω αλλα το κόστος των μπεκ του ml350 απο τη μερσεντες είναι 70 ευρω θα σου δώσω και συμβουλή πάντα μισο ρεζερβουάρ κα συμπλήρωμα βενζίνης απο και και πάνω 10 ευρω όχι παραπάνω δεν θα ξαναπάθει τίποτα
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό Nikolas » Σάβ 10 Μαρ, 2012 19:48

dathens έγραψε:
Επειδή τη πατησα και εγω αλλα το κόστος των μπεκ του ml350 απο τη μερσεντες είναι 70 ευρω θα σου δώσω και συμβουλή πάντα μισο ρεζερβουάρ κα συμπλήρωμα βενζίνης απο και και πάνω 10 ευρω όχι παραπάνω δεν θα ξαναπάθει τίποτα

καλησπέρα
αυτό που αναφέρεις ισχύει μόνο για να μην καταστραφεί η αντλία,
όσον αναφορά το μπεκ του φίλου,
απλά ελατωματικό προιόν.
Nikolas

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Σάβ 10 Μαρ, 2012 22:24

Όταν ένα μπεκ βενζίνης (το οποίο περιέχει βενζίνη) δεν ψεκάζει συνεχώς βενζίνη αλλά υπόκειται σε κύκλους θέρμανσης - ψύξης (επειδή ο κινητήρας λειτουργεί με άλλο καύσιμο) τότε ενδέχεται να προκληθεί, στο ακροφύσιο του μπεκ, σταδιακή στερεοποίηση μη πτητικών καταλοίπων της βενζίνης (κυρίως ολεφινών) σε βαθμό που όταν χρειαστεί να ψεκάσει το μπεκ, τα απορρυπαντικά και διαλυτικά στοιχεία που περιέχονται στη βενζίνη να μην μπορέσουν να διαλύσουν, οπότε για να λειτουργήσει κανονικά το μπεκ, πρέπει να το καθαρίσουμε (ή να το αλλάξουμε αν θέλουμε να κάνουμε τζίρο).

Είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί ανάλογο περιστατικό σε κινητήρα με τόσα χιλιόμετρα που λειτουργεί με βενζίνη συνεχώς, και άρα το μπεκ ψεκάζει βενζίνη συνεχώς και η βενζίνη περιέχει διαλυτικά και απορρυπαντικά στοιχεία που διαλύουν αποτελεσματικά τις ολεφίνες. Τα μπεκ βενζίνης πράγματι μπορεί να χαλάσουν, αλλά η διάρκεια ζωής τους συνήθως ξεπερνάει αυτήν του αυτοκινήτου.

Όμως, όπως είναι γνωστό, όταν συμβεί κάτι σε αυτοκίνητο που έχει υγραέριο, τότε πάντα φταίει "κάτι άλλο", είναι "θέμα τύχης" κτλ κτλ...
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 12 Μαρ, 2012 17:28

Δοκιμάσατε να καθαρίσετε το μπεκ και δεν ξαναλειτούργησε?
Σπανιότατο πάντως να καταστραφεί εντελώς το μπεκ. Ήταν μάλλον εντελώς τυχαίο.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τετ 14 Μαρ, 2012 11:41

Δυστυχώς πλέον δεν έχω την πολυτέλεια του 2ου αυτοκινήτου και του χρόνου, για να το άφηνα και να έψαχνα πιο καλά το θέμα. Στο e-bay βρήκα μεταχειρισμένη μπεκιέρα (με 4 μπεκ) 120 ευρώ παθαίνοντας πάλι ένα ψιλοεγκεφαλικο...

Ασχέτως από αυτό, 2 σενάρια έπαιζαν και είναι τα πιο επικρατέστερα. Το πρόβλημα μπορεί να προήλθε από την βενζίνη (γιατί το πρόβλημα του ρεταρίσματος μου το έκανε στην βενζίνη) ή από το ηλεκτρικό μέρος του μπεκ, γιατί πριν κάνω την αλλαγή είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα πριν την επισκευή και στο διαγνωστικό έβγαζε πρόβλημα στο 1ο μπεκ και μου το είπε ο ηλεκτρολόγος ότι μπορεί να παίζει και αυτό . Είναι αλήθεια ότι η μπαταρία μου ήταν στα τελευταία της και πιθανότατα παρόλο που την άλλαξα να είχε γίνει η ζημιά...

Το θέμα είναι ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μου το έχει ξανακάνει και το μπεκ απέκτησε διακοσμητικό ρόλο στο γραφείο μου... το κράτησα όμως σε περίπτωση που χρειαζόταν να το πετάξω στο κεφάλι αυτού που είχε αποτανθεί ότι έφταιγε το συγκεκριμένο...
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τετ 04 Ιούλ, 2012 12:21

LPGas έγραψε:Δοκιμάσατε να καθαρίσετε το μπεκ και δεν ξαναλειτούργησε?
Σπανιότατο πάντως να καταστραφεί εντελώς το μπεκ. Ήταν μάλλον εντελώς τυχαίο.

Ξαναρχίσανε τα όργανα! Πάλι τα ίδια! Δεν έχουν περάσει ούτε 3 μήνες από την προηγούμενη φορά! :(
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσίευσηαπό xenofontas » Τετ 04 Ιούλ, 2012 13:55

Τα υπόλοιπα μπέκ τα καθάρισες?
xenofontas

Δημοσιευσεις: 48

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τετ 04 Ιούλ, 2012 14:45

δεν τα καθάρισα, από τη στιγμή που μου είπαν ότι ήταν προβληματικό το ένα από τα 4!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 50 επισκέπτες