Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραεριο σε Defender

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Υγραεριο σε Defender

Δημοσίευσηαπό d3f1 » Κυρ 27 Μαρ, 2011 16:54

Καλησπέρα , σκοπεύω να κάνω δικό μου ένα defender , και δεδομένης της τιμής της βενζίνης , το να πληρώνω 2 ευρώ το λίτρο για super αμόλυβδη με κατανάλωση 22 lt/100km είναι όνειρο επιστημονικής φαντασίας . Ξέροντας λοιπόν ότι το υγραέριο είναι της μόδας άρχισα να ψάχνω για πληροφορίες και έτσι βρέθηκα στο forum σας . Διάβασα διάφορα posts με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αλλά δυστυχώς δε με βοήθησαν στο να καταλήξω σε υγρή η αέρια μορφή ψεκασμού . Από ότι διάβασα σχετικά με την άμεση επίδραση στην ιπποδύναμη , τείνω στην υγροποιημένη μορφή . Παρ'ολα αυτά , δεδομένου του κυβισμού και των ειδικών χαρακτηριστικών του οχήματος , θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρα αν κάποιος μπορούσε να μου πει επί τις ουσίας τι συμφέρει. είδα στο wfs.gr ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δουλεύει και με υγραέριο (υδρογόνο) . Μήπως όμως περιπλέκονται πολύ τα πράγματα ? Δεν είμαι σχετικός με τις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων μηχανισμών και για αυτό ρωτάω . Υπάρχει κάποια λίστα αναγνωρισμένων συνεργείων που να κάνουν εγκατάσταση. Υπάρχουν κάποια εξαρτήματα συγκεκριμένης προέλευσης που να έχουν καλύτερα αποτελέσματα από αλλά ? Κάτι πήρε το αυτί μου για κάποια ολλανδικά και πολωνικά τα οποία είναι καλύτερα από αλλά. Γενικά είμαι πολύ μπερδεμένος και χρειάζομαι τη βοήθεια σας.
d3f1

Δημοσιευσεις: 3

Υγραεριο σε Defender

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 27 Μαρ, 2011 23:25

d3f1 έγραψε:Καλησπέρα , σκοπεύω να κάνω δικό μου ένα defender , και δεδομένης της τιμής της βενζίνης , το να πληρώνω 2 ευρώ το λίτρο για super αμόλυβδη με κατανάλωση 22 lt/100km είναι όνειρο επιστημονικής φαντασίας . Ξέροντας λοιπόν ότι το υγραέριο είναι της μόδας άρχισα να ψάχνω για πληροφορίες και έτσι βρέθηκα στο forum σας . Διάβασα διάφορα posts με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αλλά δυστυχώς δε με βοήθησαν στο να καταλήξω σε υγρή η αέρια μορφή ψεκασμού . Από ότι διάβασα σχετικά με την άμεση επίδραση στην ιπποδύναμη , τείνω στην υγροποιημένη μορφή . Παρ'ολα αυτά , δεδομένου του κυβισμού και των ειδικών χαρακτηριστικών του οχήματος , θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρα αν κάποιος μπορούσε να μου πει επί τις ουσίας τι συμφέρει. είδα στο wfs.gr ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δουλεύει και με υγραέριο (υδρογόνο) . Μήπως όμως περιπλέκονται πολύ τα πράγματα ? Δεν είμαι σχετικός με τις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων μηχανισμών και για αυτό ρωτάω . Υπάρχει κάποια λίστα αναγνωρισμένων συνεργείων που να κάνουν εγκατάσταση. Υπάρχουν κάποια εξαρτήματα συγκεκριμένης προέλευσης που να έχουν καλύτερα αποτελέσματα από αλλά ? Κάτι πήρε το αυτί μου για κάποια ολλανδικά και πολωνικά τα οποία είναι καλύτερα από αλλά. Γενικά είμαι πολύ μπερδεμένος και χρειάζομαι τη βοήθεια σας.

Καλως ηλθες και... καλη μετατροπη ?
Αν καταλαβα καλα σκεφτεσαι να βαλεις lpg και κιτ υδρογονοκινησης ? Αν ναι, μην τα μπλεκεις απο την αρχη. Βαλε πρωτα lpg, ρυθμησε το σωστα και μετα βλεπεις...
Το θεμα της επιλογης ειναι προσωπικο. Εγω θα σου πρότεινα να βαλεις μια απο τις κορυφαίες εταιριες που εχουν και απο τα 2(υγρου και αεριου) Την icom(ιταλικη μαρκα-η ιταλια ξεκινησε-προώθησε το lpg), την vialle(ολλανδικη-προτοπορος και αυτη σε συστηματα lpg) και την prins(ολανδικη και ισαξια με τις αλλες). Και οι αλλες καλες ειναι αλλα....δεν θα ηταν της επιλογης μου(εκτος και αν δεν με σηκωνε η τσεπη...) .
Οποιο και να βαλεις, καλο θα ειναι αρκει να το τοποθετησει αξιος μαστορας.
Καλη επιλογη... :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Re: Υγραεριο σε Defender

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Δευτ 28 Μαρ, 2011 16:26

d3f1,
Ευχαριστουμε για το post
Σου αλλαξα μοναχα τον τιτλο του θεματος γιατι δεν ηταν σχετικο με το τεχνικο θεμα των γενεων συστηματων υγραεριου ;)

Keep posting :!:
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό d3f1 » Δευτ 28 Μαρ, 2011 21:55

Από ότι κατάλαβα δηλαδή , το σύστημα υγρής έκχυσης είναι ανωτέρω αλλά ακριβότερο ( μέσες άκρες ) . Εκεί καταλήγουμε?:) Εμένα πάνω από όλα με ενδιαφέρει το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου για αυτό και με χαρά θα δώσω κάποια παραπάνω λεφτά για ένα σύστημα πιο αξιόπιστο ( λιγότερες φθορές κλπ ). Κάτι τελευταίο που θα ήθελα να μάθω.. και οι 2 τύποι έχουν τις ίδιες αποδόσεις όσον αφορά στην οικονομία / χιλιόμετρο?
d3f1

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 29 Μαρ, 2011 00:14

d3f1 έγραψε:Από ότι κατάλαβα δηλαδή , το σύστημα υγρής έκχυσης είναι ανωτέρω αλλά ακριβότερο ( μέσες άκρες ) . Εκεί καταλήγουμε?:) Εμένα πάνω από όλα με ενδιαφέρει το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου για αυτό και με χαρά θα δώσω κάποια παραπάνω λεφτά για ένα σύστημα πιο αξιόπιστο ( λιγότερες φθορές κλπ ). Κάτι τελευταίο που θα ήθελα να μάθω.. και οι 2 τύποι έχουν τις ίδιες αποδόσεις όσον αφορά στην οικονομία / χιλιόμετρο?

Κατα κοινή ομολογια τα υγρου ψεκασμου ειναι καλύτερα απο την αποψη οτι ειναι πιο αποδοτικα, πιο οικονομικα(σε καταναλωση)σε σχεση με τα αεριου, με τη λιγοτερη δυνατη συντηρηση(1 μονο φιλτρο καθε 30.000χλμ και βαλε) αλλα και αρκετα πιο ακριβα....
Η διαφορα σε καταναλωση μεταξυ αεριου-υγρου, αν βαλεις ενα καλο συστημα(εγω θα εβαζα εναλακτικα prins)δεν ειναι μεγαλη και καποιες φορες ιδια. Εκει που διαφερει σιγουρα ειναι η αποδοση(ιδια η και καλύτερη στα υγρου) που προσωπικά δεν ηθελα να χασω.
Υποτίθεται οτι ο λογος που αναπτυχθηκε η τεχνολογια του υγρου, ειναι για καλυψει τα κενά που υστερούσε ο αεριος. Ενα απο αυτα ειναι και οι φθορες απο τις υψηλοτερες θερμοκρασιες απο το lpg στον κινητηρα(αυτα τα αναπτυσουν στις ιστοσελιδες τους και δεν τα βγαζω απ'το μυαλο μου).
Ολα αυτα με πανω απ'ολα με μια καλη ρυθμηση...

Ριξε και μια ματια εδω viewtopic.php?f=14&t=9
viewtopic.php?f=14&t=123
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 19 επισκέπτες