Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Δημοσίευσηαπό nikoathsun » Τετ 22 Φεβ, 2012 01:15

έχω βάλει μονό από Μεταμόρφωση ΑΠ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ ΑΕΒΕ (πάντα αυτός και Ο άλλος στο Μαρκόνι ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ Δ. & ΣΙΑ Ε.Ε. έχουν την χαμηλότερη τιμή 0,91 l ,αξίζουν) και Μοσχάτο Σ. ΠΑΝΙΚΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ .Αν και προτιμώ το μείγμα του Πινακίδα(με ακουστικά κριτήρια και μονό) δεν μπορώ να αγνοeiσω την διαφορά στα λίτρα;βαλέ και ότι είναι Ο ακριβότερος :thumbdown: .Α. εσείς που βάζετε στον Πινακίδα Χαλάνδρι έχετε αυτές τις διαφορές στα λίτρα;;;;::::;;;;;αλήθεια τι παίζει δεν καταλαβαίνω??Πάντως επειδή τα klm είναι σταθερά πιστεύω ότι βάζει αέρα.
nikoathsun

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό nikoathsun » Πέμ 23 Φεβ, 2012 13:10

thanasis έγραψε:Παιδια,να το σταματησουμε αυτο το "πηρε 3,2567 λιτρα παραπανω απο το κανονικο",και τα σχετικα?Οχι τιποτα αλλο,απλα το συγκεκριμενο θεμα εχει καταντησει χωρος δυσφημισης,συκοφαντιας,βγαζω το φαρμακι που εχω για τον χ πρατηριουχο,χωρις κανενας ομως να αποδεικνυει και να τεκμηριωνει κατι συγκεκριμενο.

Τα πραματα ειναι πολυ απλα.Μικροδιαφορες των 2-3 λιτρων μπορει να υπαρξουν λογω καιρικων συνθηκων,κλισης του οχηματος,δεν ηταν τελειως αδειο το ρεζερβουαρ,κτλ.Διαφορες της ταξεως των 5+ λιτρων μπορουν να τσεκαριστουν με τα διανυομενα χιλιομετρα(απαραιτητο να μηδενιζει ο ενας μερικος χιλιομετρητης σε καθε ανεφοδιασμο).Ξερουμε απο πριν ποσα χιλιομετρα μας βγαζει το ρεζερβουαρ μολις γεμισει μεχρι το προβλεπομενο 80%.Στον ανεφοδιασμο που θα δουμε οτι εβαλε 5-8 ή 10 λιτρα παραπανω,αφηνουμε το αυτοκινητο να καψει ΟΛΟ το υγραεριο απο το ρεζερβουαρ.Τα διανυομενα χιλιομετρα στο τελος αντιστοιχουν στα λιτρα που εδειξε η αντλια οτι μας εβαλε?Ολα καλα.Δεν αντιστοιχουν?Τοτε ή δεν ξαναπαμε να βαλουμε απο τον συγκεκριμενο ή δεν παμε να ξαναβαλουμε απο τον συγκεκριμένο και κανουμε και καταγγελια.

Να βγαινουμε εδω και να κανουμε παρπαπονα ή παρατηρησεις ή οπως θελετε πειτε το και για πρατηρια,κυριως,που εχουν προαναφερθει αρκετες φορες,νομιζω ειναι χασιμο χρονου για ολους μας.Οποιος θελει να μαθει για το συγκεκριμενο θεμα,καθεται και το διαβαζει απο την αρχη.Αντιστοιχα οποιοι θελουν να πουν την περιπτωση τους,ας κανουν τον κοπο να διαβασουν πρωτα αν εχει ηδη αναφερθει ο συγκεκριμενος πρατηριουχος.Εχει γεμισει το φορουμ με διπλα και τριπλα ποστ και τοπικ(οχι μονο για το συγκεκριμενο θεμα)που το μονο που καταφερνουν ειναι να υπαρχουν σκορπιες απαντησεις για ενα θεμα και να ζαλιζουν και να μπερδευουν οποιον προσπαθει να μαθει-ενημερωθει σχετικα.

8-| -100000000000000 ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΊ ΕΜΆΣ ΕΔΏ ΣΤΟ FORUM :ymcowboy: .ΕΔΏ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ :^o (ούτε αυτοί δεν τα βάζουν με τα καρτέλ,φαντάσου εμείς ;) ).ΓΡΆΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ.Άσε που αυτή η εμπειρία από ότι έχεις δει δεν παίζει και τόσο ρολό,Ο καθένας στο τέλος κρίνει εξ ίδιον.Λοιπόν στο θέμα,Οταν το πρατήριο είναι άδειο(σπάνιο πράγμα για πρατήριο lpg) STANDAR κλέβει πάντα και φαντάσου είμαι Ο πρώτος που το γράφω!!!!ΑΝ το είχα δει θa ήμουν υποψιασμένος και δεν θα την πάταγα(ήταν στο δρόμο μου και πήγα τις πρώτες φορές εκεί χωρίς να έχω άλλη μέτρηση). /:).Πάντως Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως επειδή η πίεση παροχής των αντλιών κυμαίνεται (+ 15%, -15%), η μάζα ΥΑΠ που μπαίνει κάθε φορά στο δοχείο είναι μεταβλητή και έτσι οι μετρήσεις κατανάλωσης δεν μπορούν να γίνουν με μεγάλη ακρίβεια.
Τελευταία επεξεργασία από nikoathsun και Δευτ 27 Φεβ, 2012 20:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
nikoathsun

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Παρ 24 Φεβ, 2012 16:57

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και με τίποτα

Την Τετάρτη, υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας προέβησαν σε από κοινού έλεγχο... σε πρατήριο της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης- Καβάλας, και από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη υπόγειας παράνομης δεξαμενής χωρητικότητας 50.000 λίτρων που περιείχε ορυκτέλαια και η οποία ήταν συνδεδεμένη με παλιά αντλία καυσίμου δια της οποίας διοχετευόταν το ορυκτέλαιο στα ρεζερβουάρ των φορτηγών.

Κατά την ώρα του ελέγχου κατελήφθη τούρκικο φορτηγό να έχει εφοδιασθεί με το παραπάνω μείγμα και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για την πράξη της λαθρεμπορίας.

Επίσης από την έρευνα και τις ληφθείσες καταθέσεις διαπιστώθηκε ότι η παράνομη διάθεση ορυκτελαίου ως καύσιμη ύλη ξεκινούσε από ενάρξεως λειτουργίας του πρατηρίου (11-9-2009) έως 22/2/2012 κατά παράβαση των περί λαθρεμπορίας διατάξεων ποσότητας 1.007.000 λίτρων με διαφυγόντες φόρους (ΕΦΚ και ΦΠΑ ) 700.000 ευρώ περίπου.

Η νόμιμη εκπρόσωπος του πρατηρίου δεν ανευρέθη και αναζητείται, ενώ συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του πρατηρίου ,η λογίστρια ,τρείς πακιστανοί υπάλληλοι εκ των οποίων οι δυο χωρίς άδεια παραμονής, ένας Έλληνας υπάλληλος καθώς και ο τούρκος οδηγός του φορτηγού .

Συντάχθηκε μηνυτήρια αναφορά και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό netsome » Πέμ 15 Μαρ, 2012 01:55

ntinaras έγραψε:
Nikolas έγραψε:
ifestos έγραψε:Σε περίπτωση που κολάει το ασφαλιστικο του 80% και γεμιζει η μπουκαλα 100% εχουμε προβλημα?? Γνωριζει καποιος??

το πρόβλημα είναι ότι, άν φουλάρεις και δεν κάνεις χλμ,στην ζέστη <<καλοκαίρι στον ήλιο>>μπορεί να ανοίξει η βαλβίδα εκτόνωσης,και με τον σωλήνα θα οδηγηθεί το επιπλέον αέριο εκτός αυτοκινήτου. Άν είσαι <<τυχερός>> και πετάξει κάποιος αναμμένο τσιγάρο,ή ανάψει αναπτήρα ή σπίρτο κοντά στο διαφυγών αέριο,τότε θα υπάρξει ανάφλεξη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

τη δεξαμενη ακομα και σε φωτια να τη πεταξεις εκρηξη δε γινεται
θα χανει η βαλβιδα εκτονωσης και θα καιγεται ελεγχομενα το υγραεριο

Δεν ειναι τοσο απλο ή ανωδυνο , οσο το αναφερεις!
Το επιπλεον/διαφευγων αεριο που καιγεται, αργα η γρηγορα θα κατακαψει οτι υπαρχει γυρω , δηλ. το αμαξακι το ιδιο, δηλ. αμαξωμα/τροχους-ελαστικα κλπ πλαστικα μερη, και ισως πυροδοτησει πυρκαγια και απο τις αναθυμιασεις απο το τεποζιτο βενζινης.
Το "ελεγχομενα" λοιπον... Ναι, το αμαξι θα καει "ελεγχομενα", αν αυτο εννοεις.
netsome

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό netsome » Πέμ 15 Μαρ, 2012 02:21

ntinaras έγραψε:
sotpitaras έγραψε:μου ειπε μηχανικος οτι εαν εχει πολλα bar η αντλια μπορει να πιεσει το αεριο και να ανεβουν τα λιτρα

δεν ισχυει,γιατι το καυσιμο ειναι σε υγρη μορφη και δε συμπιεζεται

Νομιζω πως θα ηταν πολυ καλο , ολοι μας που ενδιαφερομαστε και που θελουμε να καταλαβουμε 2-3 τεχνικα πραγματακια, να ειχαμε την αναλυση απο εναν που καταλαβαινει και μπορει να μεταδωσει τις τεχνικες λεπτομερειες τησ πληρωσης της δεξαμενης LPG, μεσα απο ενα αρθρακι σχετικο.
Εκτος κι αν εχει καποιος καποιο αρθρο να προτεινει απο πχ. 4Τροχους η αλλο περδικο- αν και εναι αμφιβολο να ασχοληθουν με ενα τοοοοσο εξειδικευμενο θεμα , οπως η φυσικη και τεχνολογια που εμπλεκεται στην πληρωση της δεξαμενης LPG.
netsome

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό panorano » Κυρ 18 Μαρ, 2012 18:53

dti έγραψε:Σήμερα μου τελείωσε το υγραέριο 30 χλμ. πριν μπω Αθήνα και έβαλα, μετά από αρκετό καιρό, στη Shell στο Μενίδι. Το 80% της χωρητικότητας της δεξαμενής μου είναι 44 λίτρα. Όταν τα είχε ξεπεράσει τουλάχιστον κατά μισό λίτρο, η αντλία άρχισε να πηγαίνει πολύ σιγά, αλλά καθώς ο υπάλληλος ήταν απασχολημένος, συνέχιζε να γεμίζει και όταν αυτός βρήκε χρόνο να τη σταματήσει έδειξε 45,55 λίτρα. Η πίεση στην αντλία ήταν 10 bar. Για το συγκεκριμένο πρατήριο απ' όσο θυμάμαι έχει γραφτεί σε άλλο forum, περιστατικό ανεφοδιασμού με αρκετά παραπάνω λίτρα από το φυσιολογικό. Θα δω πόσα χιλιόμετρα θα με βγάλει και θα ενημερώσω.

νομιζω οτι θα δουλευει με turbine αντλια(δεν ορκιζομαι κιολας) η οποια πολλες φορες λογω της υψηλοτερης πιεσης περναει το 80% πληροτητας.
θεωρουνται καλυτερες αντλιες γιατι κανουν αμεσως εξαερωση ειδικα σε πρατηρια που καποιες ωρες δεν πολυλειτουργουν η εχουν αποτομες μεταβολες θερμοκρασιας.το να κλεψει ειναι λιγο δυσκολο γιατι οι αντλιες υγραεριου οταν εχουν αερα απλα δεν ανεβαζουν καθολου καυσιμο.
η λειτουργια του ολου συστηματος ειναι εντελως αναποδη απο αυτη των υγρων καυσιμων..
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 01 Απρ, 2012 13:01

Στο ενα αυτοκινητο ( πειραματικο το λεω εγω) που κινω συνεχεια γεμιζω 100% γιατι η πολυβαλβιδα του μονο πολυβαλβιδα δεν ειναι.Στα γεμισματα που εχω κανει εδω και 63000χλμ δεν εχω δει διαφορα πανω απο 300ml σε κανενα πρατηριο ουτε χειμωνα οθτε καλοκαιρι.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό stargazer » Πέμ 17 Μάιος, 2012 15:05

Παιδιά χθες έβαλα αέριο από ένα γνωστό πρατήριο στην Θεσσαλονίκη , πάντα βάζω 10 ευρό και προσέχω την οθόνη της αντλίας ...
Χθες έβαλα 15 ευρό κ πρόσεξα ότι η αντλία έγραψε 4 λίτρα και μετά άρχισε να μπαίνει αέριο ακούγεται πεντακάθαρα όταν ανοίγει η βαλβίδα και όταν γεμίζει το αέριο , εντομεταξί κάθε φορά περιμένω ένα τέταρτο μέχρι να μου φέρει απόδειξη το λαμόγιο...είναι το γνωστό λαμόγιο που έχουμε συζητήσει πολλές φορές, Να κάνω καταγγελία κ που;
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 17 Μάιος, 2012 15:51

Στο ινστιτουτο καταναλωτη μπορεις να ξεκινησεις

αλλα λυσε μου μια απορεια, γιατι πας εκει??
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό stargazer » Πέμ 17 Μάιος, 2012 17:00

Πάω γιατί δύο έχω κοντά μου ένα αυτό που είναι το φθηνότερο στην πόλη και ένα στον φοίνικα στο οποίο μια μέρα τους κόλισε η αντλία μέσα και την βαρούσανε μέχρι που βγήκα από το αμάξι , κόντεψε ο προφυλακτήρας να φύγει κ δεν ξαναπήγα φυσικά...
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 47 επισκέπτες