Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μεταβλητή κατανάλωση με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Μεταβλητή κατανάλωση με LPG

Δημοσίευσηαπό ziorange » Πέμ 22 Μαρ, 2012 20:18

Αυτό λέω και εγώ κάτι λάθος γίνεται! καίει πάρα πολύ...
http://www.astrocapturing.eu
Dodge Caliber 1.8L - Landi Renzo Omegas
Άβαταρ μέλους
ziorange

Δημοσιευσεις: 56

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 23 Μαρ, 2012 08:22

Οχι απαραιτητα...

μη ξεχναμε οτι αλλιως αντιμετοπιζει τοσα κιλα ενα 1800αρι μτερ κι αλλιως ενα 3500(???? dathens) Σαφως πιο ανετα...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 23 Μαρ, 2012 09:02

ziorange έγραψε:Λοιπόν, μόλις γύρισα από Καλάβρυτα και έκαψα 40λ σε 325 χλμ! Δηλαδή όσο καίω και μέσα στην πόλη βάση αυτών που μετράω! Το θέμα είναι πως είμασταν 5 άτομα , με γεμάτο πορτ παγκαζ και παγκαζιέρα από πάνω! Δλδ extra κατανάλωση full, μπορεί και να έστρωσε λίγο!

με τι στυλ οδήγησης πήγες;
μη σε παιρνει απο κάτω.... πάντως, προσπάθησε να κάνεις όσο πιο επαναλήψιμες μετρήσεις, δηλαδή σήμερα απο το Α-στο-Β με βενζίνα, αύριο ξαναπάω απο το Α-στο-Β με υγραέριο, ίδιο τρόπο οδήγησης, ίδια ώρα, ίδια κίνηση.

Για δες έτσι και να μας πεις, εύχομαι να βγάλεις άκρη και να ικανοποιηθείς απο την επένδυση.
Α..και μην εμπιστεύεσαι το trip, φουλάρισμα και τα 2 ρεζερβουαρ και μετά τη διαδρομή ξαναφουλάρισμα και καταγραφή (στο ίδιο πρατήριο, ίδια αντλία)...μόνο έτσι θα δεις πραγματική κατανάλωση (ειδικά στο υγραέριο γιατι..όπως φαίνεται οι δεξαμενές υγραερίου είναι..λαστιχένιες και μεταβάλλουν τον όγκο τους =)) με τα πρατήρια που έχουμε μπλέξει )
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό ziorange » Παρ 23 Μαρ, 2012 12:40

Οδηγάω πολύ χαλαρά χωρίς να ξεπερνάω τα 120, πάντα βάζω από τον ίδιο και γράφω σε χαρτί κάθε διαδρομή που κάνω! Στο τέλος αθροίζοντας τα λίτρα που κατέγραψα βγαίνουν τα λίτρα που γέμισα στην αρχή! Σε λίγο φεύγω για Πάρνωνα με ανάλογα βάρη με χθες...Δεν περιμένω κάποια αλλαγή ,από Δευτέρα συνεργείο να βρούμε λύση!
Άβαταρ μέλους
ziorange

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 23 Μαρ, 2012 13:34

παντως να σου πω την αμαρτια μου δε μου κανει εντυπωση οτι ειχες την ιδια καταναλωση ετσι βαρυφορτωμενος με αυτη που εχεις μεσα στην πολη συνηθως αδειος...

Το ιδιο εγινε και με εμενα σε προσφατο ταξιδι...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό giannis8893 » Παρ 23 Μαρ, 2012 14:51

Ρε παίδες, εντάξει η μεταβλητή κατανάλωση να ξεπερνάει κατα πολύ το 10-15% που λέμε όλοι μας αλλά από εκεί και πάνω το θέμα χρήζει διερεύνησης.

Κατ'αρχήν για να μετράτε τα χιλιόμετρα και τα γεμίσματα , όσοι έχετε κινητό Android προτείνω το προγραμματάκι Fuelio που γράφεις κόστη, χιλιόμετρα κτλ και τα έχεις όλα μαζεμένα.

Από εκεί και πέρα για την διαφορά στην κατανάλωση που έχουμε, δεν θα πρέπει να μετράμε και το βάρος των αντικειμένων που βάλαμε στην εγκατάσταση όπως η νέα δεξαμενή και το άεριο που περιέχει; :think:

Μήπως τελικά η διαφορά στην κατανάλωση είναι μικρότερο και από 10%;
Ο τελικός προορισμός μου... http://www.drakotrypa.gr
giannis8893

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό ziorange » Δευτ 26 Μαρ, 2012 16:58

Πριν φύγω για ταξίδι το σ-κ , πέρασα λίγο από το συνεργείο για να δούμε τι θα κάνουμε με την κατανάλωση, είχα πάει εντελώς άδειος από γκάζι και αυτό που έκανε ήταν να βάλει λίγο αέρα στην δεξαμενή για να αυξηθεί η πίεση! (έκανε καλά?) Καπάκι πήγα να γεμίσω και γέμισα με 34 λίτρα (κανονικά γεμίζω με 40 λίτρα) μέχρι τώρα έχω κάνει 470 χιλιόμετρα με σύνολο 55 λίτρα και δεν έχει τελειώσει ακόμα αλλά βρίσκομαι σε κόκκινο λαμπάκι, με πρόχειρους υπολογισμούς η κατανάλωση έπεσε στα 11,7 λ/100 από τα 13,5 λ/100 που ήταν πριν! Έχετε κάποια παρατήρηση?
Άβαταρ μέλους
ziorange

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 27 Μαρ, 2012 17:05

Λες να καιει αέρα κοπανιστό ? μην ξαναβαλεις γκαζι !! μονο αέρα :)) :)) :)) :)) :)) οχι μαλλον αλλαξε η θερμοκρασια και το μειγμα

ξαναμετρα απο την αρχη !! αδειος γεματος λιτρα δια χιλιομετρα
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 27 Μαρ, 2012 17:42

ziorange έγραψε:Πριν φύγω για ταξίδι το σ-κ , πέρασα λίγο από το συνεργείο για να δούμε τι θα κάνουμε με την κατανάλωση, είχα πάει εντελώς άδειος από γκάζι και αυτό που έκανε ήταν να βάλει λίγο αέρα στην δεξαμενή για να αυξηθεί η πίεση! (έκανε καλά?) Καπάκι πήγα να γεμίσω και γέμισα με 34 λίτρα (κανονικά γεμίζω με 40 λίτρα) μέχρι τώρα έχω κάνει 470 χιλιόμετρα με σύνολο 55 λίτρα και δεν έχει τελειώσει ακόμα αλλά βρίσκομαι σε κόκκινο λαμπάκι, με πρόχειρους υπολογισμούς η κατανάλωση έπεσε στα 11,7 λ/100 από τα 13,5 λ/100 που ήταν πριν! Έχετε κάποια παρατήρηση?

Δεν είναι δυνατόν να μειωθεί η κατανάλωση με αέρα στην μπουκάλα. Σίγουρα δεν κάνατε κάτι άλλο στο αυτοκίνητο?
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό ziorange » Τρί 27 Μαρ, 2012 18:37

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι το εξής...Μεγάλωσε η πίεση στην μπουκάλα και έτσι μπορεί να σπρώχνει όλο το μείγμα προς το πνεύμονα ενώ πριν δεν υπήρχε προς το τέλος πίεση αρκετή ώστε να πάει όλο το μείγμα! Σαν λογική σωστό μου φαίνεται , δεν ξέρω αν ισχύει όμως... Γιατί γέμισα όμως με 34 λίτρα και όχι με 40? Λόγω του αέρα που μπήκε ή γιατί υπήρχε καύσιμο μέσα και ας έδειχνε ότι έχει τελειώσει και με γύρναγε σε βενζίνη?
Άβαταρ μέλους
ziorange

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες