Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ακροφύσια (καλιμπρατόρους) για ICOM JTG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ακροφύσια (καλιμπρατόρους) για ICOM JTG

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Πέμ 24 Μαρ, 2011 04:11

Η γκάμα των καλιμπρατόρων της ICOM καλύπτει επαρκώς τα μπεκ βενζίνης της αγοράς. Το τί καλυμπρατόρους πρέπει να έχει το κάθε αμάξι είναι δουλειά του εγκαταστάτη και δεν υπάρχει λόγος να ασχολείστε με αυτά
AUDI S3 600Ηp ICOM
Citroen C4 Picasso 1.6 VTI 110x.x. LOVATO
Jeep Cherokee 4.0 AC Stag
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 79

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Πέμ 24 Μαρ, 2011 19:52

Ασε τα παιδια να ψαχνονται και να γουσταρουν ρε Βασιλη :D
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 24 Μαρ, 2011 23:16

VasiliS3 έγραψε:Η γκάμα των καλιμπρατόρων της ICOM καλύπτει επαρκώς τα μπεκ βενζίνης της αγοράς. Το τί καλυμπρατόρους πρέπει να έχει το κάθε αμάξι είναι δουλειά του εγκαταστάτη και δεν υπάρχει λόγος να ασχολείστε με αυτά

Παντα υπαρχει λογος συνονόματε. Το οτι ρωταμε και 2 πραγματα παραπανω δεν σημαινει οτι αυριο θα ''παιξουμε'' και τον μαστορα...
Οτι ξερεις....καλο ειναι :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό INCTEK » Τετ 30 Μαρ, 2011 17:04

tgi έγραψε:
INCTEK έγραψε:Ναι υπάρχει ένας μπούσουλας, και στην ICOM είναι το ποσό μεγάλα είναι τα μπεκ του αυτοκίνητου σου. Ουσιαστικά πρέπει να γίνει ογκομέτρηση των μπεκ της βενζίνης του αυτοκίνητου, και με βάση το αποτέλεσμα και έναν πίνακα, επιλέγεται ο καλιμπρατόρος για κάθε μοντέλο. Αφού δεν υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα μέσω εγκεφάλου να ρυθμιστεί ο χρόνος ψεκασμού, με τους καλιμπρατόρους ρυθμίζουμε την ποσότητα του εκχυόμενου LPG, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τα ζιγκλέρ που βάζαμε παλιά στα καρμπυρατέρ.
Χρήστος

ωραίαααααααααααααα
εγώ τί καλιμπρατόρους πρέπει να έχω????
Υπάρχει πίνακας από την ICOM ???
Εσύ που έκανες την εγκατάσταση, εβγαλες τα μπεκ της βενζίνης και τα μέτρησες????

Εγώ γνώριζα ακριβώς πόσα cc είναι τα μπεκ των Subaru οπότε επέλεξα κατευθείαν τον κατάλληλο καλιμπρατόρο. Αν δεν γνωρίζεις το μέγεθος των μπεκ της βενζίνης πρέπει να τα ογκομετρήσεις και μέσω του πίνακα της ICOM να επιλέξεις τους κατάλληλους καλιμπρατόρους.
Χρήστος
Κινήσου έξυπνα....κινήσου με την IncTek
www.inctek.gr
Άβαταρ μέλους
INCTEK

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό motorhome » Κυρ 10 Απρ, 2011 23:31

καλως τα λεει ο βασιλης φυσικα ειναι δουλεια του εγκαταστατη να ρυθμισει τον ψεκασμο εξαλλου δεν ειναι μονο η ογκομετρηση ο οδηγος ρυθμισης ειναι και οι χρονοι ψεκασμου που μετριουνται και εκει ειναι η τελικη ευθεια της ρυθμισης και για λογους ασφαλειας του κινητηρα αλλα και ο καθενας χωρις να ξερει τους κανονες ασφαλειας καλο ειναι να μην τα σκαλιζει γιατι δεν ειναι βενζινη που θα χυθει λιγο κατω στο πατωμα και δεν τρεχει τιποτα εκει μπορει να παρεις ολοκληρη την γειτονια παρεα γι αυτο επιβαλλεται να απευθυνεται κανεις αποκλειστικα σε αυτον που γνωριζει το αντικειμενο :o motor home
motorhome

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό zep » Πέμ 08 Μαρ, 2012 11:13

INCTEK έγραψε:
tgi έγραψε:
INCTEK έγραψε:Ναι υπάρχει ένας μπούσουλας, και στην ICOM είναι το ποσό μεγάλα είναι τα μπεκ του αυτοκίνητου σου. Ουσιαστικά πρέπει να γίνει ογκομέτρηση των μπεκ της βενζίνης του αυτοκίνητου, και με βάση το αποτέλεσμα και έναν πίνακα, επιλέγεται ο καλιμπρατόρος για κάθε μοντέλο. Αφού δεν υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα μέσω εγκεφάλου να ρυθμιστεί ο χρόνος ψεκασμού, με τους καλιμπρατόρους ρυθμίζουμε την ποσότητα του εκχυόμενου LPG, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τα ζιγκλέρ που βάζαμε παλιά στα καρμπυρατέρ.
Χρήστος

ωραίαααααααααααααα
εγώ τί καλιμπρατόρους πρέπει να έχω????
Υπάρχει πίνακας από την ICOM ???
Εσύ που έκανες την εγκατάσταση, εβγαλες τα μπεκ της βενζίνης και τα μέτρησες????

Εγώ γνώριζα ακριβώς πόσα cc είναι τα μπεκ των Subaru οπότε επέλεξα κατευθείαν τον κατάλληλο καλιμπρατόρο. Αν δεν γνωρίζεις το μέγεθος των μπεκ της βενζίνης πρέπει να τα ογκομετρήσεις και μέσω του πίνακα της ICOM να επιλέξεις τους κατάλληλους καλιμπρατόρους.
Χρήστος

"Ξεθάβω" το θέμα για μια απορία μου....
Έχω τοποθετημένους C2 καλιμπρατόρους της ICOM σε AVENSIS 1.6 (3ZZ-FE κινητήρα), με τους οποίους φαίνεται να δουλεύει σωστά (πιθανόν λίγο πλούσιο μείγμα αλλά χωρίς τσέκ απο τον εγκέφαλο) , ενώ τα μπέκ της βενζίνης είναι 180 cc.
Ξέρει κάποιος μέσω των πινάκων της ICOM να μου πεί εάν είναι σωστό το νούμερο καλιμπρατόρων σύμφωνα πάντα με τα cc των μπεκ της βενζίνης;
Σε παλαιότερη δοκιμή που μου έκανε ο εγκαταστάτης με μικρότερους καλιμπρατόρους (νομίζω Β9; καθώς, με κάθε επιφύλαξη τα νούμερα πάνε ανα 2 νομίζω; ) , φαινόταν οτι πήγαινε καλά αλλά μετά απο κάποια χλμ έβγαζε τσέκ για φτωχό μείγμα.
Ξαναβάλαμε τους C2 και απο τότε συνεχίζω με αυτούς.Ενδιαφέρομαι όμως να βελτιστοποιήσω ότι μπορώ στο θέμα λειτουργίας του συστήματος και ψάχνομαι λίγο.
Επίσης έχω περιθώριο να μειώσω το μήκος των σωλήνων προς τα μπέκ και σκέφτομαι να το προτείνω στον εγκαταστάτη αλλά πριν το κάνω, θέλω να ξέρω εάν υπάρχει πρακτικό όφελος.
Αυτά...
zep

Δημοσιευσεις: 156

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες