Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λειτουργία icom jtg προβλήματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: λειτουργία icom jtg προβλήματα

Δημοσίευσηαπό oudeis1kan » Δευτ 02 Απρ, 2012 14:33

αντιγράφω μια δημοσίευση από άλλο σημείο του autogas
Matheos έγραψε:
Έχω ένα Peugeot 307 αυτόματο, και επιδις έψαχνα πάντα να κάνω κάποια εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου κατέληξα τελικά να βάλω υγραέριο. Από την αρχή που το έβαλα δεν μου έκανε κλικ με την πρώτη ματιά που λένε ¨) και αυτό γιατί ο μάστορας που το έβαλε ήταν μάστορας αρχ.... μάστορας. Το καλύτερο σύστημα υγραερίου είναι αυτό που ψεκάζει υγρό στον κινητήρα και όχι αέριο ! Το υγρού ψεκασμού δεν έχει καμία απώλεια στην απόδοση και καίει μόνο 6% παραπάνω από την βενζίνη έναντι τον κλασικών συστημάτων με εξαεροτη. έτσι και εγώ πριν 2 χρόνια τοποθέτησα το σύστημα από την ICOM που είναι ιταλικό και που τότε το είχε μόνο η Υγραεροκινηση στην Αθήνα. Όταν τον πήρα τηλέφωνο μου είπε ότι το σύστημα είναι το τέλειο και ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα, στο μεταξύ σε όλους που παίρνουν τηλέφωνο το ίδιο λέει και δεν αλλάζει ούτε τόνο, φοβερός τον παραδέχομαι σε αυτό μέχρι να πάρει τα λεφτά υπόψιν έτσι ¨) μετά το γυρνάει σιγά σιγά σαν τις γυναίκες μετά το γάμο άμα ξέρετε τι εννοώ ¨). Όταν πήγα τελικά μετά το ραντεβού είδα ότι δεν ήταν ο ίδιος που το περνούσε αλλά ένας από τους γιους του ο οποίος δεν σε αφήνει να τον κοιτάς τι κάνει στο αυτοκίνητο, αργότερα κατάλαβα ότι δεν σκαμπάζει Χριστό από προβλήματα που τυχών μπορεί να δημιουργηθούν κατά η μετά την τοποθέτηση του υγραερίου τα οποία τα δημιουργεί ο ίδιος. Έτσι λοιπών μου είπε να το αφήσω και να έρθω να το Πάρο μετά από 2 μέρες. Πήγα μετά από 2 μέρες και από την πρώτη στιγμή απογοητεύτηκα!
1. σπασμένο πλαστικό παρμπρίζ
2. καλώδια τοποθετημένα που ούτε ένας αρχάριος δεν θα μπορούσε να τα τοποθετήσει έτσι
3. ο πόλος τις μπαταρίας δεν ήταν κουμπωμένος μετά το κατάλαβα στο δρόμο
4. Η τάπα πίσω από το πεντάλ του γκαζιού δεν ήταν τοποθετημένη σωστά και έμπαινε θόρυβος στην καμπίνα τον επιβατών
5. από κάτω από το αυτοκίνητο κρεμότανε ένα πλαστικό στον αέρα ( δεν είχαν τοποθετήσει μια βίδα.
6. Το Cruse control δεν δούλευε σωστά γιατί έπαιρνε κατευθείαν ρεύμα από την BSI και αυτή μπερδευόταν,
7. Είχε τοποθετήσει το ρελε παροχής ρεύματος του συστήματος υγραερίου μόνο για μόστρα δεν το είχε συνδέσει καν !
8. Δεν μου ανέφερε καν να βάλλω μπουζί που είναι ιδικά για Υγραέριο έτσι ο κινητήρας κάπου κάπου και κατά την επιτάχυνση να κάνει διακοπές
9. Δεν είχε τοποθετήσει τα σωστά μπεκ αλλά ούτε του σωστούς καλιμπραδόρους που χρειάζονται αυτά με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο μετά από 100χιλ. να ρετάρει κατά την εκκίνηση
10. μετά από καιρό δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα γιατί ο αρχ........ μάστορας δεν είχε μονώσει 2 καλώδια που είχε κόψη !
11. μετά τον 1,8 χρόνο χάλασε ένα μπεκ είχε μικροδιαροη, και δεν μπόρεσε να βρει την βλάβη λέγοντας μου ότι έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο, καταλύτη, πολλαπλασιαστή και αισθητήρα εκκεντροφόρου ! έκλεισε το καπό χωρίς να με εξυπηρετήσει και με ανάγκασε να πάω Ιταλία να το φτιάξω το σύστημα όπου
οι ιταλοί διέγνωσαν τι βλάβη και όλα διορθώθηκαν !
12. δεν μου έστειλε πλήρης τα χαρτιά για το κτεο
13. μετά από τα παράπονα μου στους ιταλούς δεν προσφέρετε να μου δόση καινούρια χαρτιά να περάσω κτεο με την δικαιολογία ότι διαγράφοντας εγώ τις ημερομηνίες στα χαρτιά για να περάσω κτεο έκανα πλαστογραφία και του πήρα την σφραγίδα
14. Τα μισά από αυτά που ανέφερα εδώ πέρα έγιναν και στο αυτοκίνητο τις γυναίκας μου !!! Ένα RENO CLIO
Χωρίς να σας πολυλογώ μετά από 2 χρόνια έγινα expert πάνω στο σύστημα υγραερίου τις Icom και το επιδιορθώνω μόνος μου ότι και να έχει ! Καλό σύστημα αλλά άντε βρες συνεργείο να στο περάσει σωστά !

Μετά από ένα ατύχημα που είχα, για να επισκευαστή το αυτοκίνητο έπρεπε να βγει η μηχανή. Έτσι επειδή το αυτοκίνητο μετά από χιλιόμετρα άρχιζε να ρετάρει και δεν τραβούσε σωστά είπα να ρίξω τελικά και μια ματιά στις σωληνώσεις τον μπεκ υγραερίου γιατί δεν μπορεί κάποια μαλακια θα έκανε ο ...... και εκεί ! Έτσι χωρίς βέβαια καμιά έκπληξη διαπίστωσα ότι με βάσει τα λεγόμενα έγραφα που έλαβα από Γερμανία δεν ήταν σωστά τοποθετημένο και συν αυτό ήταν και ένα νάιλον μέσα σε ένα σωληνάκι σπασμένο που μόνο κατά την τοποθέτηση μπορούσε να συμβεί αυτό ! τώρα μετά την αλλαγή και σωστή τοποθέτηση που έκανα μόνος μου το αυτοκίνητο πάει μια χαρά και δεν ρετάρει ούτε μπουκώνει στα φανάρια ! Χαιρετίσματα στον μάστορα που μετά από τόσα προβλήματα που δημιούργησε με την μη σωστή τοποθέτηση του συστήματος Icom στο αυτοκίνητο μου με έκανε εξπέρ σε διάφορα προβλήτα του συστήματος αυτού ! Επίσης τα ανταλλακτικά τα προμηθεύτηκα από το εξωτερικό γιατί ο κύριος ...... έχει πει σε όλους τους αντιπροσώπους του να μην μου δώσουν ανταλλακτικά,
matheos@gmx.net

αντε να βρεις άκρη.....
oudeis1kan

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 02 Απρ, 2012 16:01

φίλε μου πήρες τηλ. και μίλησες με τον αντιπρόσωπο και δε βρήκες άκρη;
Γιατι βλέπω ότι τελικά αντι να σε απασχολεί να βρεις λύση στο πρόβλημα, αναλώνεσαι να ανα-δημοσιεύεις
λασπολογίες για το Μπίρμπο!!!!
Μήπως φίλε μου, οι 10 δημοσιεύσεις σου (που όλως τυχαίως ασχολούνται με το να μας πείσουν πόσο κακό σύστημα είναι το icom) έχουν κάποιο σκοπό συγκεκριμένο; ;)

Μας λές ότι πήρες ένα αμάξι του 08 με icom, δε μας λες πότε το πήρες, πόσο καιρό ζεις με τα προβλήματα του,
μας λες ότι θα κατέβεις Αθήνα, προσπαθώ να σε εμψυχώσω και αντι να μας δώσεις κάποια ενημέρωση του στυλ "παιδιά πήγα και έγινε αυτό και αυτό" εσυ...χάνεις χρόνο να κάνεις copy-paste παλαιότερα κείμενα.

Οπότε όσο δε πας στο Μπίρμπο....αρχίζω να υποπτεύομαι διάφορα σενάρια....

@dathens

καλά εσύ φίλε έχεις φάει μεγάλο κόλλημα με το Μπίρμπο, βρε μήπως τελικά είσαι εγκαταστάτης και σου τρώει πελατεία και έχεις τόσο πρόβλημα μαζί τους; τι ζόρι τραβάς πια με το μαγαζι τους;

ειλικρινά...δε μπορώ να σε καταλάβω....!!! τα ίδια και τα ίδια θα λέμε κάθε φορά;
είπαμε, είναι παράγκα απ' εξω (γιατι μέσα έχει μία τεράστια αποθήκη..που θα τα χάσεις αν μπεις.... και εκεί είναι το ζουμί....)
αλλα δε σου είπε κανένας να πηγαίνεις για καφέ εκει!!! πω..πω...κόλλημα!!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 02 Απρ, 2012 16:19

Νομιζω οτι αυτη η ιστορια ειχε αναφερθει και στους 4 τροχους πριν πολυ καιρο.....

και η απορεια τοτε ηταν αφου ειχες προβλημα με το πρωτο αυτοκινητο γιατι πηγες και το κλιο....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό oudeis1kan » Δευτ 02 Απρ, 2012 16:33

επειδή το να παρεξηγηθεί κανείς είναι το πιο εύκολο πράγμα.. Εγώ δεν είμαι εγκαταστάστης, ούτε πρόκειται να γίνω. Απλώς χθες είδα αυτή τη δημοσίευση και προβληματίστηκα. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω.. Η όλη ιστορία είναι ότι πήρα ένα αυτοκίνητο Opel zafira μεταχειρισμένο, έτους 2008, με εγκατεστημένο το σύστημα icom jtg από την 1η άδειά του. Η στεναχώρια είναι ότι έχω δώσει ήδη 300 περίπου ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα. Με συγχωρείτε, αν σας προκάλεσα εκνευρισμό. Προσπαθώ μόνο να βρω λύση, τίποτε άλλο.

ευχαριστώ πάντως για την όλη βοήθεια.
oudeis1kan

Δημοσίευσηαπό zep » Δευτ 02 Απρ, 2012 19:58

oudeis1kan έγραψε:επειδή το να παρεξηγηθεί κανείς είναι το πιο εύκολο πράγμα.. Εγώ δεν είμαι εγκαταστάστης, ούτε πρόκειται να γίνω. Απλώς χθες είδα αυτή τη δημοσίευση και προβληματίστηκα. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω.. Η όλη ιστορία είναι ότι πήρα ένα αυτοκίνητο Opel zafira μεταχειρισμένο, έτους 2008, με εγκατεστημένο το σύστημα icom jtg από την 1η άδειά του. Η στεναχώρια είναι ότι έχω δώσει ήδη 300 περίπου ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα. Με συγχωρείτε, αν σας προκάλεσα εκνευρισμό. Προσπαθώ μόνο να βρω λύση, τίποτε άλλο.
ευχαριστώ πάντως για την όλη βοήθεια.

Ωραία λοιπόν...πήγαινε στον Μπίρμπο που είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Icom και σε συνννενόηση μαζί του προσπάθησε να δείς τι πρόβλημα έχει το σύστημα και τι λύση σου προτείνει.Τα πράγματα είναι απλά...
Δεν είναι κανα λούξ μαγαζί, αλλά είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος και εγώ προσωπικά δεν είχα πρόβλημα...ούτε με έδιωξε όταν ήθελε ρύθμιση ούτε μου είπε χάσου μην σε ξαναδώ τώρα που στο πούλησα.Άλλοι, όχι πολλοί, αναφέρουν προβλήματα.
Νομίζω πάντως οτι το σύστημα στις αρχικές εκδόσεις του, είχε προβλήματα και σε συνδυασμό με κακή εγκατάσταση να σου παρουσιάζει τα προβλήματα που αναφέρεις και εσύ γνωρίζεις καλύτερα.Το αμάξι έτσι το πήρες απο ένας θεός ξέρει που, με ένα σύστημα που δεν ευθύνεται ο Μπίρμπος για την εγκατάσταση και την ποιότητά του.Άν το σύστημα έχει παλλιά απάρτια όπως έκδοση εγκεφάλου ή αντλίας ίσως και να μην συμφέρει να το επισκευάσεις.
Κατα τα άλλα το Icom έχει κάποια πλεονεκτήματα και αυτό το κάνει μοναδικό την τιμή του.
Όλα τα άλλα ελάχιστα συστήματα υγρού ψεκασμού έχουν δυσθεώρητη τιμή σε σχέση με το Icom.
Αυτά...και εάν θέλεις όταν και εαν πάς στομν Μπίρμπο γράψε τι πρόβλημα είχε τελικά....
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό oudeis1kan » Δευτ 02 Απρ, 2012 22:20

Η εγκατάσταση του αυτοκινήτου έγινε Γερμανία. Από εκεί πήρα το αμάξι με όλα τα χαρτιά του και τους ελέγχους service και στο αυτοκίνητο και στο σύστημα icom jtg. Απλώς θεωρώ ότι ο συνεργάτης της icom, όχι ο Μπίρμπος, ή δεν ήξερε καλά τη δουλειά του ή δεν έχει και πολύ εμπειρία και πηγαίνει ψαχτά. Η όλη όμως διαδικασία κοστίζει. Δηλαδή με απλά λόγια δεν πιστεύω ότι αυτοί που έκαναν την εγκατάσταση στη Γερμανία ήταν άσχετοι ή ότι θα μπορούσε κάποιος εγκαταστάτης να κάνει τόσο λάθος, ώστε να υπάρχουν συνέχεια προβλήματα. Προφανώς είναι θέμα ρυθμίσεων του συστήματος όχι μόνο του icom, αλλά και οποιουδήποτε (μην παρεξηγηθώ πάλι ότι θέλω να δυσφημίσω το icom) συστήματος υγρού ή αερίου ψεκασμού..
Τελοσπάντων, όταν θα έχω συγκεκριμένη απάντηση από τον αντιπρόσωπο, τότε χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως θα την γνωστοποιήσω στο forum.
Τέλος ο λόγος που έγινα μέλος στο forum ήταν να μοιραστώ την έως τώρα εμπειρία μου από το σύστημα που είχε το αυτοκίνητό μου και να ανταλλάξω τυχόν σκέψεις και λύσεις - προτάσεις. Άλλωστε πολλά πράγματα που μπορεί να έχουν συμβεί σε κάποιους είναι άγνωστα σε άλλους και η γνωστοποίηση μπορεί να προφυλάξει ή να βοηθήσει.
oudeis1kan

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 02 Απρ, 2012 23:07

oudeis1kan έγραψε:αντιγράφω μια δημοσίευση από άλλο σημείο του autogas
Matheos έγραψε:...........
αντε να βρεις άκρη.....

Ειναι ιδιαιτερη ιστορια η συγκεκριμενη μιας και το παλικαρι εβαζε χερι μονο του στο συστημα(μιας και δεν εβρισκε λυσεις στο προβληματα που λεει οτι ειχε) και ο αντιπροσωπος διαφωνησε εντονα σ'αυτο...
Και το κορυφαιο... Μετα απο αυτα εβαλε και σε δευτερο αμαξι icom στον Μπιρμπο. Αντε βγαλε ακρη οπως λες...

zep έγραψε:Όλα τα άλλα ελάχιστα συστήματα υγρού ψεκασμού έχουν δυσθεώρητη τιμή σε σχέση με το Icom.

Ενταξη μην τα παραλεμε. Παλαιότερα ισως. Σημερα πλεον την ιδια τιμη εχουν Vialle-Icom.

oudeis1kan έγραψε:Απλώς θεωρώ ότι ο συνεργάτης της icom, όχι ο Μπίρμπος, ή δεν ήξερε καλά τη δουλειά του ή δεν έχει και πολύ εμπειρία και πηγαίνει ψαχτά.

Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

oudeis1kan έγραψε:.. δεν πιστεύω ότι αυτοί που έκαναν την εγκατάσταση στη Γερμανία ήταν άσχετοι ή ότι θα μπορούσε κάποιος εγκαταστάτης να κάνει τόσο λάθος

Το οτι μπηκε στην Γερμανια δεν σημαινει οτι μπηκε και σωστα. Κουτσουκελες παντα γινονται. Ασε που δεν ξερεις ποιος και σε τι εβαλε χερι μετα την εγκατασταση...Πραγματα που δεν γραφονται στα κουτακια των σερβις...
Η γνωμη μου ειναι οτι εχει γινει λαθος σεταρισμα (μπεκ κτλ) και ισως δυσλειτουργει(99%) και καποιο απο τα βασικα υλικα(εγκεφαλος-αντλια-μπεκ).
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό zep » Τρί 03 Απρ, 2012 06:48

zep έγραψε:Όλα τα άλλα ελάχιστα συστήματα υγρού ψεκασμού έχουν δυσθεώρητη τιμή σε σχέση με το Icom.

Ενταξη μην τα παραλεμε. Παλαιότερα ισως. Σημερα πλεον την ιδια τιμη εχουν Vialle-Icom.
[/quote]

Ναι φίλε Αστρα, δίκιο έχεις αλλά με τα σημερινά δεδομένα...
Όταν το βάλαμε εμείς το Icom πριν 2,5 χρόνια, πόσο είχαν τα άλλα; και πόσα υγρού ψεκασμού κυκλοφορούσαν στην αγορά;
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 03 Απρ, 2012 09:39

Οταν το δοκίμασες για να το αγοράσεις, το οδήγησες κάποια χλμ σε εθνική και με βενζίνα και με αέριο;;;
Γιατι δε διαπίστωσες τότε τα μεγάλα προβλήματα που έχεις με το υγραέριο;
Πότε άρχισαν τα προβλήματα;
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 03 Απρ, 2012 10:32

zep έγραψε:Ναι φίλε Αστρα, δίκιο έχεις αλλά με τα σημερινά δεδομένα...
Όταν το βάλαμε εμείς το Icom πριν 2,5 χρόνια, πόσο είχαν τα άλλα; και πόσα υγρού ψεκασμού κυκλοφορούσαν στην αγορά;

Πριν κανα 2 χρονια ειχαν μια διαφορα των περιπου 400 με 500 ευρω για ατμοσφαιρικά μοτερ. Τοτε (και τωρα) μονο Vialle και Icom ειναι στην αγορα με υγρο ψεκασμο.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες