Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλημα στα μπουζι

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Προβλημα στα μπουζι

Δημοσίευσηαπό aristos » Πέμ 06 Ιαν, 2011 14:28

Στο δικό μου έχω μπουζί ιριδίου ετσι κ αλιώς τέτοια εχει απο τιν μανα του.

Πρόσφατα έβαλε και ο πατέρας μου στο δικό του αυτοκίνητο υγραέριο 4ης γενιας σε ενα fiat multipla το αυτοκίνητο εβγαινε κ απο τιν ιδια τιν fiat με υγραέριο αρκετά χρόνια πριν.

τον τελευταίο καιρο δυσκολεύεται να πάρει μπροστά τις πρωινες ωρες που είναι κρύο ρετάρει και σβήνει! μολις ζεσταθει σε 2-3 λεπτά όλα λειτουργουν μια χαρα! τα μπουζί έχουν να αλαχτούν παρα πολυ καιρο και πιστεύο και αυτο να παίζει τον ρόλο του.

σε μια έρευνα αγοράς που έκανα ειδα οτι υπάρχουν ΕΙΔΙΚΑ ΜΠΟΥΖΙ για LPG ιριδίου και αυτά πρόσφατα άρχισαν τα να φέρνουν! τιν παρασκευη λογικά θα τα αλλάξω και θα τα βάλω για υγραέριο μπουζι!

ο λόγος που γράφω πιο πολύ ειναι σαν ενημέρωση οτι ηπάρχουν και τετοια μπουζι!
aristos

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Πέμ 31 Μαρ, 2011 20:28

Σχετικα με τα μπουζι ιριδιου και την σειρα Lpg που κυκλοφορη τα χρησιμοποιω 4 μηνες τωρα εναντι των τριακιδων που ειχε απο την μανα του και εχω διαπιστωση οτι υπαρχει καλυτερη επιταχυνση ,εχω ξαναβαλει τα μανισια για δοκιμη και να διαπιστωσω την διαφορα,που οντως υπαρχει.

ΟΜΩΣ σημερα πηγα στον εγκαταστατη μου για προβλημα στον αισθητηρα θερμοκρασιας (δεν κομπλαριζε η βαλβιδα σε lpg) ,εκτος αυτου εγινε διορθωσει στην
χαρτογραφιση-καταναλωση ,παρ'ολα αυτα εχω κανει 17000 χωρις αλλα προβληματα.

Ο τεχνιτης που το ανελαβε ηταν ιταλος με πολυχρονη πειρα ,αναφεροντας του το οτι εχω βαλει τετοια μπουζι μου απηντησε greklish BIG MALAKIA.
Εξηγοντας με οτι επειδη υπαρχει δυνατος σπινθιρισμος με την παραλληλη χρηση σε lpg δημιουργει ακομη μεγαλυτερη θερμοκρασια και υπαρχει σοβαρος κινδυνος διατρησης πιστονιου ,κατι το οποιο το συναντησε εξω οπου εργαζονταν αρκετες φορες.
Οσον αφορα στην χρηση με βενζινα μου ειπε δε τιθετε αναλογο θεμα.
Επισης και για κατι λαδια μηχανης 4-40 που αρχισαν να κυκλοφορουν(οχι λαδιερας) ειδικα οταν χρησιμοποιητε το lpg οταν τον ρωτησα ,ηταν κατηγορηματικος στην χρηση μονο ολων οσον ειναι εγκεκριμενα απο τον κατασκευαστη του αυτοκινητου και χρησιμοποιοντουσαν πριν με την βενζινα.
Εν τελη μηπως εχει στηθει μια βιομηχανια γυρω απο το LPG για την "ανακουφιση" των ανησυχιων οσων πλεον κανουν χρηση LPG ?
η θα υπαρξουν απτες αποδειξεις μελλοντικα που θα επιβεβαιωσουν η οχι κατι απο τα παραπανω ?
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 31 Μαρ, 2011 23:17

GREGORI έγραψε:Εν τελη μηπως εχει στηθει μια βιομηχανια γυρω απο το LPG για την "ανακουφιση" των ανησυχιων οσων πλεον κανουν χρηση LPG ?
η θα υπαρξουν απτες αποδειξεις μελλοντικα που θα επιβεβαιωσουν η οχι κατι απο τα παραπανω ?

Εννοειται οτι υπαρχει βιομηχανια να εκμεταλευτει τυχον ζητηση, οπως και σε αλλα προιοντα....
Κανουν αυτο που λεμε''την τρίχα..τριχιά'' μερικοι και λενε τη μιση αληθεια για να μας πείσουν οτι ντε και καλα θα γινουν ολα κιμας στο μοτερ....
Τρεξε εσυ και γω μετα πανικοβλητος, να παρουμε το ταδε προιον που ''τα κανει ολα και συμφερει''....
Απο την αλλη ζημιες συμβαινουν αλλα υπο ορισμενες συνθηκες και οχι σε ολους.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 31 Μαρ, 2011 23:31

GREGORI έγραψε:Εν τελη μηπως εχει στηθει μια βιομηχανια γυρω απο το LPG για την "ανακουφιση" των ανησυχιων οσων πλεον κανουν χρηση LPG ?

:thumbup: :clap:

Το υγραέριο κινεί αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια με τα αναλλώσιμα που υπήρχαν για βενζίνη χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξαφνικά ειδικά μπουζί σε υπερπολλαπλάσια τιμή, λάδια ειδικά (φαντάζομαι πιο ακριβά ενώ στην πραγματικότητα καταπονούνται πολύ λιγότερο), λαδιέρα με το εξτρά κόστος εγκατάστασης αλλά και του λαδιού. Εμένα για εκμετάλλευση μου μοιάζει
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό rebel » Πέμ 31 Μαρ, 2011 23:44

gakost έγραψε:

:thumbup: :clap:

Το υγραέριο κινεί αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια με τα αναλλώσιμα που υπήρχαν για βενζίνη χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξαφνικά ειδικά μπουζί σε υπερπολλαπλάσια τιμή, λάδια ειδικά (φαντάζομαι πιο ακριβά ενώ στην πραγματικότητα καταπονούνται πολύ λιγότερο), λαδιέρα με το εξτρά κόστος εγκατάστασης αλλά και του λαδιού. Εμένα για εκμετάλλευση μου μοιάζει

Ετσι ειναι......βλεπουν οτι το LPG εχει ψωμι για αυτους και αρχισανε τα διαφορα....γιατι για μας ειναι κατι σχετικα καινουργιο και φοβομαστε
ΚΙΑ Pro-ceed 1.6cc
rebel

Δημοσιευσεις: 123

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Τρί 10 Μάιος, 2011 18:14

Φίλε del1510 βλέπω ότι έγραψες πως δουλεύεις το αμάξι ψηλά σε στροφές, κάτι για 8000 σ.α.λ είδα πιο πίσω.
Σε ενημέρωσε κανείς γενικά, είτε ο εγκαταστάτης είτε η TOYOTA ότι υγραέριο και κόφτες δεν πάνε μαζί; Αν θες κόφτες δούλεψε βενζίνη αλλιώς θα πάρεις τον κινητήρα στο χέρι σύντομα.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό Nikolas » Τετ 25 Μάιος, 2011 02:28

del1510 έγραψε:Εχω ενα celica ts του 2002...Περασα αεριο στην Βουλγαρια πριν 5 μηνες...Το αυτοκινητο φοραει απο την μανα του μπουζι ιριδιου(η toyota λεει αλλαγη στα 90.000 χλμ),εχω κανει περιπου 12.000 χλμ και μου τα εχει καψει ηδη δυο φορες....Αυτος που μου το περασε λεει οτι δεν εχει ξαναδει τετοιο προβλημα και οτι φταιει κατι αλλο στο αμαξι...Στην toyota(αφου ελενξαν το αυτοκινητο)μου ειπαν οτι δεν φταιει κατι στο αμαξι και οτι δεν προτεινεται να βαλω αλλα μπουζι...Τι να κανω? Ξερει κανεις?

Βάλε το ίδιο νούμερο σε μπουζί
Άλαξε το μίγμα σε πιό πλούσιο(σωστή ρύθμιση),
και άστους να πουλάνε ανταλακτικά ειδικά για LPG.
Όταν λες ότι είχες πρόβλημα με τον λάμδα,γίνε λίγο πιό συγκεκριμένος.
Nikolas

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό j0hnkyr » Τρί 12 Φεβ, 2013 20:42

Το τελευταίο καιρό ... αντιλήφθηκα, ότι όταν το αυτοκίνητο δούλευε με βενζίνη "σαν να άκουγα πυράκια" σε χαμηλές στροφές και με μέτριο+ φορτίο. Το αμάξι με lpg και με αυτά τα μπουζί που δείχνω πιο κάτω έχει κάνει περίπου 30.000χλμ. O κατασκευαστής (βενζίνη) λέει αλλαγή μπουζί κάθε 60.000χλμ ngk tr6ap-13.

είπα λοιπόν να αλλάξω μπουζί προληπτικά (έβαλα τα NGK LPG No5). Η κατάσταση του μπουζί κυλίνδρου Νο3 (μαυρισμένο), με έχει προβληματίσει .... καμιά ιδέα ;

http://www.dansmc.com/Spark_Plugs/Spark ... talog.html

από αυτή την λίστα ... μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο με το No4 No5 (δεν έχει ίχνη λαδιού)

Εικόνα Εικόνα Εικόνα
j0hnkyr

Δημοσιευσεις: 52

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 12 Φεβ, 2013 21:08

Μετρησες συμπιεση σε αυτον το κιλινδρο ?
Λαδιερα υπαρχει ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Τρί 12 Φεβ, 2013 23:26

Το αμάξι σε αυτόν τον κύλινδρο, δεν λειτουργεί καθόλου καλά.
Όπως πρότεινε και το μέλος astragjtg, κάνε οπωσδήποτε μια μέτρηση συμπίεσης με σωστή διαδικασία σε όλους του κυλίνδρους, για να συγκριθεί ο συγκεκριμένος κύλινδρος.

Πολλές επικαθίσεις και πιθανόν (δεν το βλέπω σωστά) να έχει φάει και ακίδα υπερβολικά.
Εάν δεν βρεθεί πρόβλημα συμπίεσης στον κύλινδρο, οπωσδήποτε έλεγχος κάθε 3-5000 χιλιόμετρα της κατάστασης του μπουζί σε αυτόν το κύλινδρο και καλός έλεγχος από μηχανικό, της τοποθέτησης τρυπήματος της πολλαπλής σε αυτόν τον κύλινδρο και της κατάστασης του μπεκ υγραερίου αυτού του κυλίνδρου.

Να έπεσες σε αστοχία του συγκεκριμένου μπουζί, λίγο "χλωμό" το βλεπω...
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 52 επισκέπτες