Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Παρ 13 Απρ, 2012 16:20

chrisd έγραψε:εχεις TSI μοτερ?

οχι φιλε 1,8t 20vt εαν εννοουσες παντως για tsi και δεν το καταλαβα σορυ!!!!εχεις δικιο για Tsi μονο υγρου... :D
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 13 Απρ, 2012 20:56

το έθεσε γενικότερα όμως.. και εγώ μέχρι εκεί το πήγα αλλά το γύρισα σε μαμά μας και σηκωσαμε πίεση από την wastegate.. το αμάξι έπαιζε 0.9 με 1.1 over και είχε παρόμοια δύναμη και 43κιλα ροπή, είχα θεματακια με το tartarini μέχρι που ήρθαν τα μπεκ που φοράω τώρα από εκεί και πέρα δοκιμαστηκα το κάναμε γιατί υπήρχε προοπτική να εξελιχθεί το μοτέρ, αλλά μείναμε μόνο σε εισαγωγή και downpipe. το αμάξι λειτουργεί άψογα εδώ και 23000 km..

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 13 Απρ, 2012 21:52

Ναι ρε παιδια δεν μιλαω γενικα για τα τουρμπο.εξαλου υπαρχουν και πνευμονια που ειναι ειδικα για τουρμπο αλλα σε TSI κινητηρες ειναι πολυ περιπλοκα τα πραγματα.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό anastos » Παρ 13 Απρ, 2012 21:59

Αν στην περιπτωση τη δικη μου οπου ο εγκεφαλος ερχεται ετοιμος απο Ιταλία(Tartarini), αυτο δεν υποτιθεται οτι σημαινει αξιοπιστια?
Λογικά είναι ετοιμος και δοκιμασμένος ώστε να δουλέψει σωστά και αξιόπιστα στον κινητήρα μου χωρίς τα εδώ προβληματα "σωστής" ρυθμισης.
anastos

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 13 Απρ, 2012 22:43

Στο ειχα γραψει και παραπανω θα ακουσεις πολλες και διαφορες γνωμες και καθε ενας θα λεει το δικο του.σου εγραψα επισης τι ειναι καλο να προσεξεις.
Αυτα τα tartarini-zavoli-brc-lovato κτλ για μοτερ TSI σου ειπα την γνωμη μου δεν κανουνε.
Επισης αυτες οι μα@@κιες του στυλ απο ρελαντι εως καποιες στροφες αεριο και απο καποιες στροφες και πανω ψεκαζει και βενζινη ταχα για προστασια τα ακουω και βγαζω σπυρακια.
και να στο θεσω πιο απλα οση δουλεια κανει αυτη η βλακεια που λεγεται λαδιερα αλλη τοση κανει και το ψεκασμα βενζινης στις ψιλες.δυλαση τα υγρου που δουλευουν μονο υγραεριο θα επρεπε να ειχανε σπασει πολλα μοτερ.μην τρελαθουμε αυτα ειναι Ελληνικες πατεντες για να καλυψουν ανικανοτητες των συστηματων τους να δουλεψουνε με κινητηρες νεας τεχνολογιας.
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό autokini » Σάβ 14 Απρ, 2012 01:03

Καλησπέρα παιδιά.Εντελώς νέος,τόσο στο forum όσο και στην υγραεριοκίνηση.
Σας διαβάζω εδώ και 2 ημέρες προκειμένου να προετοιμαστώ όσο το δυνατό καλύτερα για την αναζήτηση εγκαταστάτη αλλά και των τυχόν προβλημάτων που θα συναντήσω.
Εχω ένα Opel Astra Twintop 1.6 turbo του 2007 και κάνοντας γύρω στα 2.500χλμ το μήνα,το κόστος της μετακίνησής μου είναι πλέον δυσβάστακτο.
Η τοποθέτηση λοιπόν LPG είναι μονόδρομος για τα οικονομικά μου,εκτός αν αρχίσω και χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ...
Δεν σας κρύβω όμως ότι έχω απογοητευθεί αρκετά διαβάζοντας για τα προβλήματα που "βγαίνουν" από την τοποθέτηση LPG.
Να τολμήσω να ρωτήσω λοιπόν κι εγώ,αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο κιτ γι΄αυτόν τον κινητήρα καθώς και τυχόν προτάσεις για την εγκατάστασή του.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ.
Ποιός είναι και που βρίσκεται ο Στάθης?
autokini

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Σάβ 14 Απρ, 2012 08:43

ο Στάθης είναι στον Λαγκαδά... κιτ ετοιμάζεται δεν ξέρω αν βγαίνουν αλλά το αμάξι σου θα δουλέψει και με αερίο και με υγρό ψεκασμό.. το παν είναι να βρεις καλό εγκαταστατη... σε Insignia έχω δει αρκετά να δουλεύουν με αερίο τα μοτέρ μοιάζουν.. αν αντέχεις το κόστος πάνε σε υγρού. αλλιώς και με ένα αερίου και λίγη βενζίνη στις. υψηλές(η οποία είναι για να πέφτει η θερμοκρασία και όχι για λυπανση) και έναν καλό μάστορα είσαι κομπλέ.

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 14 Απρ, 2012 08:55

tsopirs έγραψε: και λίγη βενζίνη στις. υψηλές(η οποία είναι για να πέφτει η θερμοκρασία και όχι για λυπανση)

Αλλο και αυτο παλι.ρε παιδια μην σαν πουλανε παραμυθια και τα πιστευεται κιολας.ποια θερμοκρασια να πεφτει και για ποιο λογο?δυλαδη ο αλλος με 600 αλογα τι πρεπει να κανει με το Icom να βαζει το μοτερ στο ψυγειο για να ψυχεται?
μερικοι μαστορες περνανε την μ@@ακια τους και νομιζουν οτι ειναι και σωστη.Αεριου πολυ απλα δεν κανει για αυτα τα μοτερ.
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 14 Απρ, 2012 09:35

chrisd έγραψε:Το icom γιατι να μην δουλεψει εφοσον βγαινει κιτ που ειναι κουτι για κινητηρες TSI?
Δυλαδη τα συστηματα με λαδοτυροξυδα που μπαινουν με πατεντα θα δουλεψουν?
Επισης ποιος ο λογος να δωσεις 2500 ευρω για ενα συστημα που θα ψεκαζει βενζινη λογο ανικανοτητας του να δουλεψει στις υψηλες στροφες?
Μιλα με καναν Μπιρμπο και οτι σου πει.

το Prins ειναι σχεδιασμένο με εργοστασιακου λογισμικού κιτ που δεν επεμβαίνει ο εγκαταστατης κλειδωμενο και δεν κάνει 2500 αλλά γύρω στα 2 χιλ δειτε την εξελιγμένη λίστα μοτέρ που έβγαλαν (Opel zafira 2011 ολα τα tiguan κτλ ) εδω.viewtopic.php?f=5&t=1043
Το να καίει βενζίνη δεν ειναι γιατι δεν μπορει όπως γραφεις αλλα γιατι πρέπει να ψυχει τις βαλβίδες , η συνολική όμως εξοικονόμηση παραμένει η ίδια λόγω καλύτερης απόδοσης του αυτοκινήτου !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό autokini » Σάβ 14 Απρ, 2012 10:01

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Ο Στάθης είναι Λαγκαδά ε?
Γκαντεμιά γμτ γιατί είμαι Αθήνα.
Από αυτά που διάβασα εδώ μέσα,κι εγώ μόνο για υγρό ψεκασμό με βλέπω.
Το θέμα είναι ποιός...
autokini

Δημοσιευσεις: 3

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες