Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ TRAILBLAZER 4.2 / V6

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ TRAILBLAZER 4.2 / V6

Δημοσίευσηαπό jerefos » Τετ 30 Μαρ, 2011 17:32

Παιδια καλησπερα και συγχαρητηρια για την προσπαθεια.
Τοποθετησα συστημα 2 εβδομαδε πριν και κοντευω να χασω την 2η δουλεια μου και να πιασω δουλεια στον εγκαταστατη.
Στην αρχη ρεταρε υπερβολικα και χοροπηδαγε ολο το αυτοκινητο το οποιο βελτιωθηκε ελαφρα αλαζοντας μπεκιερα απο REG -> HORIZON. Μετα τισ 3000 σρτοφες το αμαξι σαν να μενει απο καυσιμο και ρεταρι. Αλλαγη παλι μπεκιερας ιδιας μαρκας αλλα στα 2 ΟΜ.
Τωρα καποιες φορες στο ξεκινημα απο σταση κατι σφυραει πολυ δυνατα και κοβει μολιας αγησω το γκαζι και μετα ολα καλα. Μεχρι τις 3000 στροφες οπου το αυτοκινητο κανει σαν να παιζει κοφτες και ανγκαστικα κοβω , ενω εαν σανιδωσω απευθειας σαν να χανεται η τρυπα στις 3000.
Σημερα αποφασισαν αλλαγη πνευμονα με μεγαλυτερο και ηλεκτροβαλβιδα. Βοηθεια μας και οποιδηποτε προταση δεκτη!
jerefos

Δημοσιευσεις: 8

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ TRAILBLAZER 4.2 / V6

Δημοσίευσηαπό jerefos » Τετ 30 Μαρ, 2011 21:09

Για να ειμαι απολυτως ειλικρινης παρα το γεγονος οτι κοντευω να μετανιωσω για την τοποθετηση , ο εγκαταστατης μου εχει αγανακτησει και αυτος και ο βοηθος του προσπαθει να κανει οτι καλυτερο.
Ευελπιστω να βρεθει μια ακρη και να δουλεψει τι να πω.
Ευελπιστω με την αλλαγη του πνευμωνα και της ηλεκ/δας να γινει δουλεια
τι να πω?
jerefos

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 31 Μαρ, 2011 22:01

V6 κινητήρας

Να σου πω δυο πραγματάκια να πεις του εγκαταστατη σου μιας και εγω έχω v6 3,5 με 272 αλογα

1 ο πνεύμονας να σηκώνει τα αλογα του αμαξιου και με πλεονέκτημα πχ ο δικος μου της πρινς είναι για 400 αλογα και εγω έχω μόνο 272 να χεις δηλαδή περιθώριο

2 πολυβαλβιδα 8αρα χωρίς πατέντα δηλαδή 6αρα με ανταπτορα σε 8αρα

3 σωλήνα χαλκού 8 mm

4 μπεκ της προκοπης να διαίρεσεις τα αλογα δια του 6 ( 6 κυλινδροι ) και το κάθε ένα να έχει τη δυνατότητα να δίνει σε κάθε κυλινδρο την ποσότητα που χρειάζεται ( τα δικα μου της keihin είναι για 50 αλογα περίπου

Αυτά καλή τύχη
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό jerefos » Σάβ 02 Απρ, 2011 19:26

Φιλαρ'ακια καλησπέρα!
DANTHENS ε'ισαι φοβερος φιλε. Αλλάξαμε τον πνέυμονα με έναν Power για 400HP και τα υπόλοιπα όπως είπες,αλλά δεν είχα αναφέρει τπτ ώστε να ΄δω τι θα κάνουν και το αυτοκίνητο μέχρι στιγμής σκοτώνει παρα μόνον 2 φορές που στο ρελαντί έβγαλα missfire 1ο και μετά 2ο κίλυνδρο.
Ενημερώνοντάς τον εγκαταστάτη με ενημέρωσε πως σε καμιά 300αρια χλμ θα έχει έρθει η καμπύλη του γκαζιού όπως της βενζίνης και θα ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Είχες 100% δίκιο και ευελπιστώ να λυθεί και αυτό.
Δεκτή κάθε γνώμη κι εννοείται ότι θα σας ενημερώνω διαρκώς.
jerefos

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 02 Απρ, 2011 19:53

jerefos σε καταλαβαινω απολυτα, δεν φανταζεσαι ποσο μου την δινουν τετοιου ειδους προβληματα! Εγκαταστατες με εμπειρια τετοια προβληματα(δηλαδη το απλο θεμα στο να παρθει σωστη αποφαση και να τοποθετησει εξαρχης εξαρτηματα που επαρκουν για την ισχυ του αυτοκινητου) θα επρεπε να τα μυριζονται εξαρχης χωρις να ταλαιπωρουν τον πελατη! Τι διαολο οικονομια κανουν στα εξαρτηματα και δεν βαζουν απο την αρχη τα σωστα για την ισχυ του καθε αυτοκινητου?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό jerefos » Σάβ 02 Απρ, 2011 21:34

Φιλαράκι καλησπέρα.
Μάλλον ξεκινούν με πρώτη σκέψη την οικονομία,αλλά τελικά εάν λάβεις υπ'όψην τις χαμένες εργατοώρες τελικά γυρνάει εις βάρος τους.
Και φαντάσου ότι ο εγκαταστάτης είναι από τους πρώτους στον χώρο και για πολλούς κορυφή.
Λοιπόν πάλι στα δικάμας!
Με το που μεγυρίζει σε αέριο μετά απο 2 λεπτά ανάβει ένδειξη missfire η οποία μέχρι στιγμής αφού σβειστεί και ξεκινήσει το αυτοκίνητο μέχρι στιγμής έως τα 120 δεν ανάβει ξανά.
Θα τρελαθώ ρε παιδιά τελικά!
jerefos

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 03 Απρ, 2011 00:32

misfire εννοεις το check engine? Θεμα ρυθμισης καθαρα ειναι.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό jerefos » Κυρ 03 Απρ, 2011 11:55

Καλημέρα.
Αναβωντας το service engine soon , ο κωδικος ο οποίος εμφανίζει αντιστοιχεί σε δυσλειτουργεία κιλύνδρου και αφου το μηδενίσω ολα οκ και το αυτοκίνητο δουλεύει κανονικά.
Θα τρελαθώ!
jerefos

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 03 Απρ, 2011 23:22

Χμ. Πες του να τσεκάρει τα μπεκ ότι επαρκούν για τα αλογα με τη γνωστή διαίρεση , αν όχι αυτο να τσεκάρει τη χαρτογράφηση περίεργο που το κάνει μόνο στους κυλινδρους 1 και 2 μπάς και του ξέφυγε κάτι στα μπεκ ;
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό dim63 » Δευτ 04 Απρ, 2011 10:14

jerefos έγραψε:Φιλαράκι καλησπέρα.
Μάλλον ξεκινούν με πρώτη σκέψη την οικονομία,αλλά τελικά εάν λάβεις υπ'όψην τις χαμένες εργατοώρες τελικά γυρνάει εις βάρος τους.
Και φαντάσου ότι ο εγκαταστάτης είναι από τους πρώτους στον χώρο και για πολλούς κορυφή.
Λοιπόν πάλι στα δικάμας!
Με το που μεγυρίζει σε αέριο μετά απο 2 λεπτά ανάβει ένδειξη missfire η οποία μέχρι στιγμής αφού σβειστεί και ξεκινήσει το αυτοκίνητο μέχρι στιγμής έως τα 120 δεν ανάβει ξανά.
Θα τρελαθώ ρε παιδιά τελικά!

Καλημέρα,

Στα αερίου ψεκασμού όπως ξέρουμε χρησιμοποιούμε τα νερά του ψυγείου.
Μετά από δικια μου παρατήρηση έχω να αναφέρω για τα πρώτα λεπτά λειτουργίας ότι.
· Ο θερμοστάτης (βαλβίδα) του αυτοκίνητου στην αρχή της λειτουργίας του κινητήρα είναι κλειστός, οπότε ζεσταίνονται τα νερά που βρίσκονται στο κινητήρα μόνο και όχι του ψυγείου που εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο από τον θερμοστάτη.
· Ο πνεύμονας παίρνει συνήθως νερά από το κομμάτι του κινητήρα όποτε παίρνει ζεστό νερό μέσα σε 90-130 sec με αποτέλεσμα να ξεκίνα να δουλεύει το lpg και να κόβει την λειτουργία της βενζίνης.

Το θέμα μας είναι ότι σε λίγο ανοίγει ο θερμοστάτης και στο κύκλωμα πέφτουν και τα ‘ ΚΡΥΑ ΝΕΡΑ’ από το ψυγείο με αποτέλεσμα για λίγο να πέφτει Η ΜΕΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ του κυκλώματος δημιουργώντας κάποια σκαμπανεβάσματα στο ρελαντί , σε πολύ λίγο χρόνο μετά περίπου 70-110 sec όλο το κύκλωμα έχει την ιδία θερμοκρασία 80/90 C ανάλογα με το αυτοκίνητο και όλα διορθώνονται.

Αυτά από δικια μου παρατήρηση στην λειτουργία του αυτοκινήτου μου.
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 41 επισκέπτες