Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραεριοκινηση μοτοσυκλετας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Υγραεριοκινηση μοτοσυκλετας

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Παρ 20 Απρ, 2012 13:25

:lol:
Το Greenfly ( Yamaha XT500) καίει υγραέριο και έχει διάφορες πατέντες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/greenfly.html
KIA SPORTAGE 2001 WAGON Romano HD Reducer Plug & Drive
http://www.go-lpg.co.uk/RomanoN.html
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό electronics » Παρ 20 Απρ, 2012 14:29

GOLDWAGON έγραψε::lol:

Οποιαδηποτε πατεντα υγραεριοκινησης επανω σε μοτοσυκλετα απο αυτες που κυκλοφορουν παγκοσμιως δεν εχει ηλεκτρονικο ψεκασμο ουτε εγχυση καυσιμου σε υγρη μορφη..Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι αυτες οι πατεντες δεν θα λειτουργουν σωστα και δεν θα φερουν οικονομια καυσιμου. Η επομενη πατεντα μου θα ειναι η σχεδιαση και υλοποιηση ενος μικρου πνευμονα για κινητηρες μεχρι 200 κυβικα. Το μονο πλεονεκτημα ενος τετοιου συστηματος θα ειναι το χαμηλο κοστος..
electronics

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Παρ 20 Απρ, 2012 18:39

electronics έγραψε:

Οποιαδηποτε πατεντα υγραεριοκινησης επανω σε μοτοσυκλετα απο αυτες που κυκλοφορουν παγκοσμιως δεν εχει ηλεκτρονικο ψεκασμο ουτε εγχυση καυσιμου σε υγρη μορφη..Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι αυτες οι πατεντες δεν θα λειτουργουν σωστα και δεν θα φερουν οικονομια καυσιμου. Η επομενη πατεντα μου θα ειναι η σχεδιαση και υλοποιηση ενος μικρου πνευμονα για κινητηρες μεχρι 200 κυβικα. Το μονο πλεονεκτημα ενος τετοιου συστηματος θα ειναι το χαμηλο κοστος..

Υπαρχουν πνευμονες για ολα τα γουστα!!Μικροι, μικροτεροι, με νερο,χωρις νερο,το μονο προβλημα ειναι η δεξαμενη στα διτροχα.
Οταν λες επομενη πατεντα μου,τι ακριβως εννοεις?
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό electronics » Παρ 20 Απρ, 2012 20:30

BOURTZI έγραψε:
electronics έγραψε:

Υπαρχουν πνευμονες για ολα τα γουστα!!Μικροι, μικροτεροι, με νερο,χωρις νερο,το μονο προβλημα ειναι η δεξαμενη στα διτροχα.

Ειπα εξαρχης οτι τοποθετησα αυτο το συστημα σε μια μοτοσυκλετα απλα και μονο για να δω αν θα λειτουργησει σωστα ολο αυτο που ειχα σκεφτει και σε περιπτωση που δεν πετυχει να εχω χασει λιγα υλικα δηλαδη μπεκ,σωληνωσεις κτλ τα οποια στην περιπτωση που τα τοποθετουσα σε εναν κινητηρα αυτοκινητου θα ηταν χ4. Θελω να πω οτι δεν με ενδιεφερε λοιπον να τοποθετησω συστημα με πνευμονα αλλα ενα το συστημα που εφτιαξα μονος μου. Το συστημα με πνευμονα παντως δεν ειναι πρακτικη λυση για κινητηρες με καρμπυρατερ λογο του οτι η εκκινηση πρεπει να γινει με βενζινη και οταν εμεις το γυρισουμε στο υγρεριο ο κινητηρας πρεπει πρωτα να καψει το καυσιμο που εχει μεινει στο ποτηρακι του καρμπυρατερ κατι που χρειαζεται χρονο....και αφου το καψει να αρχισει να λειτουργει το υγραεριο. Ολο αυτο δεν ειναι καθολου ευχαριστο να γινεται καθε φορα που σβηνουμε και αναβουμε μια μικρη μοτοσυκλετα ας πουμε για μικρες μετακινησεις. Επισης η δεξαμενη ειναι ενα θεμα αλλα μπορει να σκεφτει κανεις οτι μια μικρη μπαγκαζιερα σε ενα παπακι μπορει να φιλοξενησει ανετα μια φιαλη 3 λιτρων και με αυτην να δυανυσει περιπου 100-130 χλμ περιπου.Το ιδιο και ο χωρος κατω απο την σελα σε ενα σκουτερ. Οταν λεω η επομενη πατεντα εννοω οτι εχω κατα νου να φτιαξω εξαρχης εναν πολυ μικρο πνευμονα με ρυθμιζομενη προφορτηση ελατηριου και πολυ μικρη παροχη για να τον τοποθετησω σε ενα σκουτερ 125 κυβικων.
electronics

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 20 Απρ, 2012 21:25

Φιλε electronics
Tα μπραβο τα θεωρω πολυ "λιγα"...

Θα σε παρακαλουσα αν δεν βαριεσαι να μας πεις αν στον εγκεφαλο που προγραματισες ( λογικά πρεπει να ) εφτιαξες και καμπυλη αβανς και ποσο αυτη ειναι διαφορετική απο αυτες που φανταζομαι εχεις δει στο megasquirt πχ...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 21 Απρ, 2012 00:38

BOURTZI έγραψε:
electronics έγραψε:

Πνεύμονας χωρίς νερό και πως ζεσταίνει ; Πες μου έχω μια μικρη εξωλεμβια που πάω για ψάρεμα !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 22 Απρ, 2012 07:32

Υπαρχει πνευμονας που χρησιμοποιησε η citroen στα αεροψυκτα και ζεσταινεται με τα καυσαερια του αυτοκινητου.
Για τις εξωλεμβιες μπορουμε να παρουμε νερο απο το peller και να εχουμε τον μειωτηρα μεσα στο σκαφος.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό sonid » Κυρ 22 Απρ, 2012 11:32

sonid

Δημοσιευσεις: 58

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση