Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πλυντηρια αυτοκινητου με κερμα

Πλυντηρια αυτοκινητου με κερμα

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Σάβ 21 Απρ, 2012 00:21

Σε πολλες πολεις υπαρχουν πλυντηρια αυτοκινητου με κερμα οπου με 50λεπτο εχεις νερο με πιεση ή αφρο. Ετσι με 1.5 ευρω εχει πλυνει το αμαξι σου. Παρ' ολα αυτα δεν εχω δει ουτε ενα απο αυτα στη Αθηνα, αντιθετα υπαρχουν πολλοι που χρεωνουν 5 ευρω το ελαχιστο για πλυσιμο. Πιθανον να υπαρχουν καποια, αλλα που; Γνωριζετε καποιο;
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

Re: Πλυντηρια αυτοκινητου με κερμα

Δημοσίευσηαπό fotisly » Σάβ 21 Απρ, 2012 15:01

1,5 ευρω πλενεις μονο τις ζαντες!!
για αρχαριο σε τετοια πλυντηρια θελεις καπου στα 6-7 ευρω,αν εχεις εξοικιωθει,τοτε με 4-5 ευρω κανεις ενα καλο εξωτερικο!
σκουπα μεσα κανεις με 0.50 εως 1 ευρω και στα συν αυτων των πλυντηριων ειναι ο δωρεαν αερας με πιεση για φυσιγμα μεσα και το απεσταγμενο νερο για ξεπλυμα,που μετα δεν χρειαζεσαι σκουπισμα!!
παιζει ρολο η επωνυμια του πλυντηριου για τα σαμπουαν που χρησιμοποιει,οπως και ο ανταγωνισμος για τον ποσο χρονο θα εχεις με 1ευρω!
ειμαι υπερ αυτων των πλυντιριων γιατι δεν εχεις γρατσουνιες απο σφουγγαρι,βουρτσα,δερμα κ.λ
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Σάβ 21 Απρ, 2012 15:17

fotisly έγραψε:1,5 ευρω πλενεις μονο τις ζαντες!!
για αρχαριο σε τετοια πλυντηρια θελεις καπου στα 6-7 ευρω,αν εχεις εξοικιωθει,τοτε με 4-5 ευρω κανεις ενα καλο εξωτερικο!
σκουπα μεσα κανεις με 0.50 εως 1 ευρω και στα συν αυτων των πλυντηριων ειναι ο δωρεαν αερας με πιεση για φυσιγμα μεσα και το απεσταγμενο νερο για ξεπλυμα,που μετα δεν χρειαζεσαι σκουπισμα!!
παιζει ρολο η επωνυμια του πλυντηριου για τα σαμπουαν που χρησιμοποιει,οπως και ο ανταγωνισμος για τον ποσο χρονο θα εχεις με 1ευρω!
ειμαι υπερ αυτων των πλυντιριων γιατι δεν εχεις γρατσουνιες απο σφουγγαρι,βουρτσα,δερμα κ.λ

Πιστεψε με με 1,5 ευρω πλενω πολυ καλυτερα το αυτοκινητο μου απο αυτους που το πλενουν στο "χερι", με 1 50λεπτο το πλενω πρωτα με πιεση, ο χρονος ειναι υπεραρκετος, γυριζω το αυτοκινητο 2 φορες για να τελειωσει το νερο, με το επομενο 50λεπτο το καλυπτω με αφρο απο πανω μεχρι κατω, γινεται στην κυριολεξια καταλευκο, υπαρχει μαλακη βουρτσα με κονταρι και κουβας με νερο, το τριβω και με το 3ο 50λεπτο το ξεπλενω με πιεση παλι. Το εκανα χρονια στο Διδυμοτειχο, μου φαίνεται τοσο περιεργο που στην Αθηνα δεν εχουν ιδεα...
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 21 Απρ, 2012 16:05

Πριν ξεκινήσω, γεμίζω έναν κουβά με νερό, τον ρίχνω πάνω στο αμάξι και με ένα αποκλειστικό πανί, το καθαρίζω για να σπάσει η μπίχλα.
Με το πρώτο 1€ (τόσο είναι εκεί που πηγαίνω εγώ) το περνάω παντού, και αφού τελειώσει, με διάφορα πανιά το στεγνώνω.
Αυτό προϋποθέτει καλό καιρό και 1,5-2 ώρες. (Τις ζάντες με μια παλιά οδοντοβουρτσα, αλλά θέλει πολύ προσοχή για να μην μείνει μαυρίλα στις εσωτερικές γωνίες)

Επειδή δεν άντεξα πάνω από 5 φορές το προηγούμενο καλοκαίρι και επειδή το αυτοκίνητο είναι "ατρακάριστο" με σκασμένο χρώμα, το βάζω σε μια βούρτσα και σε 2 λεπτά έχω φύγει με 80% καθαρισμένο αμάξι! ΕΕΕ, δεν θα σκάσουμε κιόλας για τα πλαστικά!

Πάντως, κι εδώ στην Θεσσαλονίκη, ξέρω 4-5 που μπορείς να πας να το καθαρίσεις μόνος σου.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό billisdim » Σάβ 12 Μάιος, 2012 04:17

εχει και στο Κορωπι οδο αττικης με κερμα αλλα κραταει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ λιγο το ευρω. θες κανα 4-5 ευρω αν εισαι εξοικιωμενος για να το πλυνεις σωστα.
αν εισαι αρχαριος το παλευεις με 6-8 ε.... πρεπει να ανεβασουν λιγο το χρονο . απο εκει που πηγαινες για χαβαλε και το πλενες με 2-3 ευρω και γουσταρες, τωρα το σκεφτεσαι....
billisdim

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 16 Απρ, 2013 07:01

Εγώ πάω για πλύσιμο - καθάρισμα στο BP Λ.Μαραθώνος 150 στο Γέρακα.

Με 50 λετπά έχεις αέρα ή ηλεκτρική σκούπα,ή βούρτσα για τα πατάκια.
Υπάρχει νερό δωρεάν αν θέλης να του ρίξης εξωτερικά.
Εγώ πάντως συνήθως παίρνω κέρμα με 4 ευρώ το βάζω στο αυτόματο και μετά το σκουπίζω με δέρμα.
Εντάξει είναι λίγο κούραση αλλά είναι και ευχαρίστηση.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό zoispag » Τρί 16 Απρ, 2013 23:43

Υπάρχει ένα τέτοιο πλυντήριο στο Ελληνικό απέναντι από το PRACTIKER και είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο.Εγώ προσωπικά πλένω το Mazdακι μου με 3 ευρώ.Αλλά και περισσότερα ευρώ να κόστιζε το πλύσιμο εκεί θα το έπλυνα γιατί γουστάρω να το καθαρίζω μόνος μου και όχι τα βρωμόχερα κάποιου Πακιστανού!
Άβαταρ μέλους
zoispag

Δημοσιευσεις: 35

Δημοσίευσηαπό jek » Τετ 17 Απρ, 2013 21:54

zoispag έγραψε:Υπάρχει ένα τέτοιο πλυντήριο στο Ελληνικό απέναντι από το PRACTIKER και είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο.Εγώ προσωπικά πλένω το Mazdακι μου με 3 ευρώ.Αλλά και περισσότερα ευρώ να κόστιζε το πλύσιμο εκεί θα το έπλυνα γιατί γουστάρω να το καθαρίζω μόνος μου και όχι τα βρωμόχερα κάποιου Πακιστανού!

και εγω εκεί το πάω, με 3€ κάνω σούπερ εξωτερικό πλύσιμο :D ασε που δε χρειάζεται σκούπισμα τα νερά μετά ;)
http://www.aeromodelistis.gr Του χιουντάι φλόγες βγάζ, γιατί καίει μπετρουγκαζ :-)
jek

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 18 Απρ, 2013 07:06

Προσωπικά ποτέ δεν έχω πάει να το πλύνω σε αυτά τα σύγχρονα πληντύρια των 10-15 ευρώ γιατί το θεωρούσα περιτή
πολυτέλεια.
Βέβαια δεν κατηγορώ αυτούς που το κάνουν.Είναι θέμα γούστου - νοοτροπίας - χρόνου και πολλά άλλα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Τετ 17 Ιούλ, 2013 12:08

Kαλημερα σε ολους.
Εγω προσωπικα δεν το πλενω ποτε .
Στο βενζιναδικο που βαζω αεριο μου το πλενουν δωρεαν (μενω Ωραιοκαστρο - θεσσαλονικη)
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Επόμενο

Επιστροφή στο Συζήτηση γενικού περιεχομένου – Εκφραστείτε ελεύθερα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες