Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 19 Απρ, 2012 11:36

Για την θερμοκρασια των βαλβιδων δεν υπαρχει η εννοια σοκ.δεν ψεκαζεις πανω στην βαλβιδα αλλα πισω απο την βαλβιδα οταν αυτη ανοιγει.η μεγαλη διαφορα αποδοσης που εχει το συστημα υγρου ψεκασμου ειναι οτι εισερχεται υγρο και οταν αναφλεγει διογκωνεται με συνεπεια αυξηση ροπης-ιποδυναμης.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 19 Απρ, 2012 11:50

εγώ κουράστηκα να τα λέω και να τα ξαναλέω,
νομίζω αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 19 Απρ, 2012 12:34

Η φυσικη και τα μαθηματικα μας δινουν λυσεις για ολα.
Ειναι απολυ ευκολο να υπολογισεις τον ογκο του αεριου που χρειαζεσαι μετατρεποντας το υγρο σε αεριο στο χαρτι και μετα στη μηχανη.Το θεμα ειναι αν τον ογκο που θα βρεις ειναι μεσα στις παραγωγικες δυνατοτητες του μειωτηρα.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 19 Απρ, 2012 12:58

άλλο 1.8 και άλλο z20let όμως.. μοτέρ που βγάζει ροπη με. τα κιλά

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 19 Απρ, 2012 15:16

To 1.8T vw ειναι ενα μοτερ που πρεπει να προσπαθησεις πολυ για να το σπασεις.Στο υγραεριο οπως και στο πουσαρισμα δεχεται τα παντα.Μεχρι τα 500 αλογα απο τα σωθικα του αλλαζουν μονο οι μπιελες,απο εκει και μονο καταλαβαινουμε σκληρος κινητηρας ειναι.
Στο υγραεριο ειναι ο μονος κινητηρας τουρμπο που χωρις μεγαλη προσπαθεια απο τον εγκαταστατη εφ'οσον ειναι νορμαλ (ο κινητηρας),ο χρηστης δεν καταλαβαινει τι καυσιμο δουλευει αν δεν δει το χειριστηριο του.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 19 Απρ, 2012 16:16

μπα μια απο τα ίδια.. εχει τυχει πολλές φορες να το γυρισω σε βενζίνη στον δρόμο για να δουλεψει και λιγο βενζινα και το καταλαβαινω μόνο απο τον δεικτη της βενζινης και μετα με καντιλιαζω..

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Πέμ 19 Απρ, 2012 19:53

σχετικα με την πολλαπλη εξαγωγης...
3 αμαξια την φωρεσαν ενα ιμπιζα 20vt,το δικο μου αμαξι και ενα λεον 20vt και αυτο με υβρυδιο,του ιμπιζα αντεξε 6 μηνες η δικια μου 2 χρονια εσπασε στην αρχη στον κολεκτορα την εσωσα και μετα δυστυχως εγινε 3 κομματια και τελικα βγηκε και μπηκε η μαμα,του λεον κυριολεκτικα δεν ξερω τι εφτεγε εσπασε στον μηνα επανω...τελικα σαν την μαμα πολλαπλη σε 20vt δεν υπαρχει το δινω σαν φιλικη συμβουλη μακρυα απο αφτρεμαρκετ!!!!οσο για τον πνευμονα και τα μπεκ που φοραω γιατι ολα παιζουνε ρολο,εχθες βραδυ τσεκαρηστηκε με wideband,ειχα 11 μιγμα απο τις 3.800 εως τις 7500 και πυρομετρο 800 βαθμους,εαν νομιζουν μερικοι οτι δεν δουλευει σωστα τι να πω....ακουστηκε οτι εγω ειπα οτι προσπαθησα να μεταπησω τον κοσμο να μην βαλει υγρου...ελεος ποιος ειμαι ο παπανδρεου και εχω τετοια επιρροη??? :lol: :lol: ειπα οτι να κρτατατε πισινη στους μαστορες γιατι,εψαχνα 3 χρονια να βαλω Lpg και ακουσα 3 εκατομυρια κουφα και κωλοτουμπες ακομα και απο καποιους που μερικοι θεωρουν κορυφη...
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 20 Απρ, 2012 08:44

vaxalis έγραψε:...τελικα σαν την μαμα πολλαπλη σε 20vt δεν υπαρχει το δινω σαν φιλικη συμβουλη μακρυα απο αφτρεμαρκετ!!!!

Γενικά τίποτα δεν είναι σα το "μαμά" εξάρτημα αλλα...στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα (μιλάω για πάρτη μου πάντα και απο τα παθήματα-μαθήματα μου)
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Σάβ 21 Απρ, 2012 18:03

Από την εμπειρία μου και μονο σε εναν κομπρεσσορα 1.8 με 163 αλογα μολις, ο μεγαλυτερος διαθεσιμος πνευμονας της OMVL που δουλευει στα 1.6-1.7 bar πιεση ΔΕΝ μπορει να την διατηρησει οταν παταω πανω απο το μισο της διαδρομης του γκαζιου απο τις 3700 στρ/λπτ και πανω και με πεταει στην βενζινη!!!! Εχω κουραστει με τις συνεχεις επισκεψεις στον εγκαταστατη διχως το ευκτεο αποτελεσμα....
Τεινω , λοιπον, να συμφωνησω με την αποψη του antonis8via....
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 21 Απρ, 2012 18:54

μηπως ειναι μικρό το σωληνακι της παροχης?
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες