Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG σε Nissan X-trail

LPG σε Nissan X-trail

Δημοσίευσηαπό stefanostam » Δευτ 23 Απρ, 2012 18:48

Καλησπέρα σε όλους στο forum

Έχω ένα Nissan X-trail του 2002 με 160.000 Km και λόγω της υψηλής τιμής της βενζίνης σκέφτομαι την λύση της μετάβασης σε υγραέριο.
Διαβάζοντας το forum είδα πως ο κινητήρας του x-trail είναι μέσα στους επίφοβους κινητήρες για υγραέριο γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα σε βαλβίδες και καταλύτη με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του κινητήρα .

Αυτό ισχύει για τα συστήματα 4ης γενιάς (αέριος ψεκασμός) μονάχα ή και τα συστήματα 5ης γενιάς (υγρός ψεκασμός) ;

Αν στα συστήματα υγρού ψεκασμού διορθώνεται το συγκεκριμένο πρόβλημα τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά;

Αυτά προς το παρόν

Σας ευχαριστώ πολύ
stefanostam

Δημοσιευσεις: 5

Re: LPG σε Nissan X-trail

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 24 Απρ, 2012 00:16

Μπα το ιδιο θεμα θα εχεις,το μοτερ σου ειναι γτπ...
Καλυτερα μην κανεις τιποτα.αλλιως θελει αλλαγμα προκαταλυτη και παλι δεν ξερω για ποσο θα αντεξει

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 24 Απρ, 2012 08:31

Φιλε μου οταν μια εταιρεια που ΠΟΥΛΑΕΙ κανα λεω ΠΟΥΛΑΕΙ αυτα τα συστηματα σου λεει "ωπα"... για μενα ειναι "αστο"...
τωρα πως διαφοροι εγκαταστατες βγαινουν και λενε "με λιγο απο τουτο και με λιγο αποκεινο" "βαζω και σως να γλυστραει" υποστηριζουν οτι τελικά μπορει να δουλεψει???

Δε ξερω
Απλά απωρω η εταιρεια δεν "ξερει" αυτες τις "λυσεις" ( να μη τις πω πατεντες ) και τις βαζει στις λιστες τζιζ????

πρακτικά????? αν σκεφτεσαι οτι θα το παντρευτεις το αυτοκινητο για τα επομενα 4-5 χρονια προχωρα
ουτος ή αλλος αν σκοπευεις να το κρατησεις καποια στιγμη γυρω στα 200.000 ε δε θα θες ενα καταλυτη?? θα θες...αν δεν θες ηδη ας πουμε....
κι οτι αλλο προκυψει....

τουλαχιστον αυτο εκανα εγω. εβαλα το υγραεριο σε ενα μοτερ με 235.000 με ηδη διαφορες.... "ανεπαρκειες" :) με την λογικη οτι με τα λεφτα που εξοικονομω απο την βενζινη βγαζω τα λεφτα και του κιτ και της επισκευης του μοτερ.
ΑΛΛΑ εχω αποφασισει οτι με ΑΥΤΟ το αυτοκινητο θα κατσω οσο αυτο αντεχει...

αν νομιζεις οτι σου γραφω αντιφατικά "μη βαλεις" - "βαλε" ειναι γιατι...... ειναι ΔΙΚΗ σου αποφαση οχι δικη μου οχι του εγκατασταση αλλα δικη σου συνηπολογίζοντας ομως κι αλλα πραγματα...

Βεβαια απο την αλλη, αν ειναι να δωσεις πες 1500 ευρω το κιτ κανα 500αρι καταλυτη κ.λ.π. + οτι αλλο μηπως σε συφαιρει καλυτερα να παρεις ενα φτυνο "κουβαδακι" με πολυ λιγοτερα απο τα ανωτερω????? και με υσηχο το κεφαλι σου για το "καλο"..
εκτος αν ολα σου τα χλμ ειναι ταξιδια....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό stefanostam » Τρί 24 Απρ, 2012 09:16

fokion έγραψε:Φιλε μου οταν μια εταιρεια που ΠΟΥΛΑΕΙ κανα λεω ΠΟΥΛΑΕΙ αυτα τα συστηματα σου λεει "ωπα"... για μενα ειναι "αστο"...
τωρα πως διαφοροι εγκαταστατες βγαινουν και λενε "με λιγο απο τουτο και με λιγο αποκεινο" "βαζω και σως να γλυστραει" υποστηριζουν οτι τελικά μπορει να δουλεψει???

Δε ξερω
Απλά απωρω η εταιρεια δεν "ξερει" αυτες τις "λυσεις" ( να μη τις πω πατεντες ) και τις βαζει στις λιστες τζιζ????

πρακτικά????? αν σκεφτεσαι οτι θα το παντρευτεις το αυτοκινητο για τα επομενα 4-5 χρονια προχωρα
ουτος ή αλλος αν σκοπευεις να το κρατησεις καποια στιγμη γυρω στα 200.000 ε δε θα θες ενα καταλυτη?? θα θες...αν δεν θες ηδη ας πουμε....
κι οτι αλλο προκυψει....

τουλαχιστον αυτο εκανα εγω. εβαλα το υγραεριο σε ενα μοτερ με 235.000 με ηδη διαφορες.... "ανεπαρκειες" :) με την λογικη οτι με τα λεφτα που εξοικονομω απο την βενζινη βγαζω τα λεφτα και του κιτ και της επισκευης του μοτερ.
ΑΛΛΑ εχω αποφασισει οτι με ΑΥΤΟ το αυτοκινητο θα κατσω οσο αυτο αντεχει...

αν νομιζεις οτι σου γραφω αντιφατικά "μη βαλεις" - "βαλε" ειναι γιατι...... ειναι ΔΙΚΗ σου αποφαση οχι δικη μου οχι του εγκατασταση αλλα δικη σου συνηπολογίζοντας ομως κι αλλα πραγματα...

Βεβαια απο την αλλη, αν ειναι να δωσεις πες 1500 ευρω το κιτ κανα 500αρι καταλυτη κ.λ.π. + οτι αλλο μηπως σε συφαιρει καλυτερα να παρεις ενα φτυνο "κουβαδακι" με πολυ λιγοτερα απο τα ανωτερω????? και με υσηχο το κεφαλι σου για το "καλο"..
εκτος αν ολα σου τα χλμ ειναι ταξιδια....

Μα το θέμα είναι και αυτό ακριβώς αναφέρω στο πρώτο post ότι λύσεις αέριου ψεκασμού θεωρούνται επικίνδυνες για τον εν λόγω κινητήρα αλλά υπάρχουν εγκαταστάτες που προτείνουν λύσεις υγρού ψεκασμου και οι οποίες λένε ότι δουλεύουν. Υπάρχει κάποια κατασκευάστρια εταιρεία που δίνει ένα σύστημα 5ης γενιάς και αναφέρει ότι δεν ταιριάζει στον συγκεκριμένο κινητήρα ;
stefanostam

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 24 Απρ, 2012 10:57

http://www.autogas-umruesten.com/news/i ... en1207.pdf

να και η λιστα της prins.....

οπως καταλαβαινεις ΔΕΝ μπορω να κρινω το τι λενε οι εγκαταστατες.....

σιγουρα παντως σε οτι λενε θα το ηθελα ΓΡΑΠΤΑ με σφραγιδα και υπογραφή...

Στη θεση σου θα εκανα μια "ερευνα αγορας" αλλα σε ΟΔΗΓΟΥΣ - ιδιοκτήτες του ιδιου αυτοκινητου, δωξα το Θεω υπαρχουν φορουμ και στην Ελλαδα και στο εξωτερικό οπου το θεμα τρεχει πολυ περισσότερο καιρό απο την Ελλαδα, να ΜΑΘΩ απο πολλές πλευρες το τι προβληματα αντιμετόπισαν και ΚΥΡΙΩΣ μετα απο ΠΟΣΑ χλμ. τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αυτοκινητα.. ετσι ωστε να εχω ΙΚΑΝΟ στατιστικό δειγμα....

Γιατι αν ο εγκαταστατης fokion εχει φτιαξει ενα ολο κι ολο x-trail αντε 2 τα οποια δεν εχουν προς το παρον προβληματα ε αυτο θα σου πει...

Γιατι αυτη τη στιγμη κακα τα ψεματα ελαχιστα αυτοκινητα στην Ελλαδα, εχουν ξεπερασει ικανο αριθμο χιλιομετρων - πες πανω απο 50-60.000
Κανενας κινητηρας δεν κανει μπαμ στα πρωτα 5.000 χλμ... οπως καταλαβαινεις....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό stefanostam » Τρί 24 Απρ, 2012 14:44

Σύμφωνα με αυτό εδώ http://www.prins-fgas.eu/prins-lpg-syst ... lpg-system το σύστημα της prins για την οποία είναι και η προηγούμενη λίστα είναι σύστημα αέριου ψεκασμού το οποίο όντως έχει δημιουργήσει προβλήματα σε nissan x-trail .

Παρόλαυτα εγώ αναφέρομαι σε συστήματα υγρού ψεκασμού και στο κατά πόσο έχει βγει για αυτά κάποια λίστα που να αναφέρει το x-trail ως μη συμβατό. Και αν όντως δεν δημιουργούνται προβλήματα τι αλλάζει σε αυτή την περίπτωση ;
stefanostam

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 24 Απρ, 2012 15:01

Μα δεν νομιζω να υπαρχει καμια διαφορα..και του υγρου στην εισαγωγη αεριο γινεται.το θεμα με αυτο το αμαξι ειναι ο καταλητης και τα πολυ ευαισθητα μερη στην εξαγωγη του..τωρα να δωσεις 2500χιλιαρικα και να μην εισαι σιγουρος αν το μοτερ σου αντεξει 10000χιλιομετρα??ζητα εγγυηση γραπτη και ξεκινα..και παραλληλα ψαχνε για μεταχειρισμενο μοτερ..υπαρχουν πολλα παραδειγματα που ο συγκεκριμενος κινητηρας ουτε της 10000χιλ ξεπερνα με αεριο πριν γινει λαμπογυαλο

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 24 Απρ, 2012 15:28

Τελικά αεριο καις...

Καλως ή κακως και απο οσο ξερω ΜΟΝΟ αυτες οι 2 εταιρείες εχουν βγαλει λιστες με "προβληματικά" μοτερ...
καμια αλλη ειτε εχει υγρου ειτε μονο αεριου δεν εχει βγαλει.. Τυχαιο?? δε ξερω....

Οπως ειπε ο ανωτερω συναδελφος - βρες εγκαταστατη που να δεσμευτει ΕΓΓΡΑΦΩΣ ειδικά σε ενα ηδη γνωστο μοτερ με θεμα και δες κι αποφασισε..
Δες και με τι..... "σως" θα θελησει να παρατεινει τη ζωη... συνηθως ψεκαζοντας βενζινα και μειωνοντας την οικονομια που υποτιθεται προσφερει το αεριο ( το 50 ειναι για γελια το 40 παιζει υπο ορους ) ή και λαδιερα η οποια εχει ηδη βρεθει
α. να μην σωζει τελικά καταστασεις
β. να βουλωνει καταλυτες...

Καταλαβαινω οτι θελεις να βαλεις και γι αυτο "ψαχνεσαι" να δεις μηπως με υγρου την γλυτωνεις...

τη γνωμη μου στην ειπα - Ψαξε κατοχους του ιδιου αυτοκινητου ανα τον Κοσμο που εχουν βαλει αεριο και δες και τι συστημα εχουν βαλει και ποσο αντεξε.. το τι λεω εγω κι ο ενας κι ο αλλος καμια αξια δεν εχει
δες μαθε και ΣΤΑΘΜΙΣΕ τα οποια ρισκα θες να παρεις.....

α και δε θα χρειαστεις ολοκληρο μοτερ - κεφαλή φτάνει συνηθως η οποια θα παει στο ρεκτιφιε και θα παρει σκληρωτερες εδρες και βαλβιδες... ( γι αυτο και σου ειπα και πιο πριν αν εχεις αποφασισει να το παντρευτεις το αυτοκινητο.... για να αποσβεσεις ΚΑΙ αυτο το κοστος καποια στιγμη...)
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 24 Απρ, 2012 15:35

και να σου πω κι ενα λογο ακομα, γιατι κανεις κατα την γνωμη μου εγκαταστατης δεν προκειτε να δεσμευτει,

Γιατι δεν εχει ΙΔΕΑ τι σοι 160.000 εχεις κανει... καγκουρας ή "θειος", τα σερβις σου ποσο ευλαβικά τα τηρησες, μηπως καποια στιγμη σου υπερθερμανθηκε απο οποιαδηποτε αιτια, και αλλα πολλά που μπορει να εχουν ζωρισει το μοτερ....

ουτε καν αυτο το 160.000 δε λεει και πολλά, γιατι αν σου φερω ενα με 30.000 χλμ αλλα ειναι προην test drive / δημοσιογραφικο.... καλυτερα να ειχε 300.000 χλμ αλλα με κανονικο οδηγό...

Θελώ να πω οτι ουτε καν 2 ιδια αυτοκινητα δεν ειναι τελικά ιδια απο την στιγμη που εχουν κανει χλμ και δεν ειναι με απολυτως ΜΗΔΕΝ...

και γι αυτο επιμενω και λεω ψαξε και δες ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ τι γινεται...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό procr » Τρί 24 Απρ, 2012 20:21

συμφωνω εχω και εγω την ιδια αποψη
procr

Δημοσιευσεις: 3

Επόμενο

Επιστροφή στο Nissan

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης